Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Doktoruma mesaj olarak attım müsait olunca aramasını istedim. Fetal fraksiyon yetersizliği sebepleri kan sulandırıcı kullanmak, erken yaşta gebelik, yüksek kilo ve Triploidy, Trisomy 18 ve Trisomy 13 olmasıymış bu yüzden bunlarda düşük fetal fraksiyonu sebebiyle yüksek riskli çıkmış. Diğer değerlerin hiç sonucu çıkmamış.
Canım şimdi gördüm ya testte yanılma payı vs olabiliyor mu acaba ? Doktorun dönüş yaptı mı ?

Canım şimdi gördüm ya testte yanılma payı vs olabiliyor mu acaba ? Doktorun dönüş yaptı mı ?
Yok dönmedi ama ben yarın gidicem uygun saati varsa. Fetal fraksiyon yetersizliği sebebiyle yüksek riskli yazıyordu sonuçta. Testi alan firma böyle şeyler olabiliyor yüksek kilo, kan sulandırıcı kullanımı sebep olabilir dedi sonucu dikkate almadı yarın tekrar alcaklar kan. Ama ben tabi ıncık cıncık araştırıp raporu Türkçeye çevirdim Trizomi 13,18 de plasenta daha küçük olduğu için kanda fetal fraksiyon oranı daha az saptanır falan yazıyor yani onunla da ilişkiliymiş.

Eklentiler

• IMG_3671.webp
    IMG_3671.webp
    84,9 KB · Görüntüleme: 61
Yok dönmedi ama ben yarın gidicem uygun saati varsa. Fetal fraksiyon yetersizliği sebebiyle yüksek riskli yazıyordu sonuçta. Testi alan firma böyle şeyler olabiliyor yüksek kilo, kan sulandırıcı kullanımı sebep olabilir dedi sonucu dikkate almadı yarın tekrar alcaklar kan. Ama ben tabi ıncık cıncık araştırıp raporu Türkçeye çevirdim Trizomi 13,18 de plasenta daha küçük olduğu için kanda fetal fraksiyon oranı daha az saptanır falan yazıyor yani onunla da ilişkiliymiş.
Bence hiçbir sorunu yok bebişin ya için rahat olsun kuzum

İşaretlediğim yerde yazıyor.
Fetal fraksiyon %3.5 değerinden düşükse testin hassasiyeti de düşebilir. Düşük örnekler için 1-2 hafta sonra tekrar numune istenmelidir. Fetal fraksiyon değeri %7nin altındaysa semptomların saptanma olanağı sınırlıdır. Diyor benim raporum da yani canını sıkmamalısın çünkü okuduğum kadarıyla sendroma sahip bebeklerin fraksiyonu oldukça yüksek bile çıkıyormuş aklına kötü şeyler getirmemelisin yeterli dna salınımı olmamış kanında sen tekrar kanını ver yükselme olmuştur bu 10 gün boyunca inşallah bu sefer için rahatlıycaktır geç olsun güç olmasın 🙏🏻

Ben Buca Kadın Doğum da yaptırdım perinatoloji baktı hem de doktorum ikisinde de çok memnunum gayet ilgililer sonuç 1 hafta da çıktı 2 3 gün raporlanması sürer dediler. Bilgin olsun yaptırmak istersen
Evet bende Bucadan ek binadan randevu aldım perşembe gidicem ama peritanoloji değil normal kadın doğumdan aldım. Yine de perinatoloji mi bakıyor.

Back
X