• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Açılma ve kısalma aynı şey demek mi bunu hep merak etmişimdir
Şöyle oluyor canım. Önce rahim ağzının boyu kısalmaya başlıyor, sonra silikleşip açılmaya başlıyor.

Eklentiler

• IMG_4377.webp
    IMG_4377.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 97
Ben de anlamamıştım yasayınca anladım.serviksin kısa olması ve acıklık doğuma yakın olmadığı sürece iyi değil. Serviksin uzunluğu şu aşağıdan sarkan şey,orası kısa ölçüldüğü için hastane yatışı verdiler bana.3-4 cm aralığında olması normal
Açılma ve kısalma aynı şey demek mi bunu hep merak etmişimdir

Arkadaşlar aranızda devlet hastanesinde doğum yapacak olan var mı surec nasil işliyor acaba bilgi verir misiniz ? Bir de zeynep kamil ve Lütfi Kırdar şehir hastanesi arasında kaldım bilgi sahibi olanlar varsa yazabilir mi
Henüz yapmadım ama bu doğumu devlette yapacağım doktorla görüştüğüm de süreç tamamen özel hastane ile aynı dedi tabi ki hastanesine göre değişir bu durum
Kızlar ben doğum yaptım. Sancılarım sıktı ama bebeğin kordonu sarktığı için kalp atışları zayıflayınca acil sezaryene alındım. Genel anestezi yaptılar. Bebeğim şu an küvözde. Ağrılarım çok.
Geçmiş olsun canım ağrılar zamanla geçecek insalah bebeğin de bir an önce toparlayıp kollarına kavuşur dualarımız sizinle 🙏❤️

Kızlar ben doğum yaptım. Sancılarım sıktı ama bebeğin kordonu sarktığı için kalp atışları zayıflayınca acil sezaryene alındım. Genel anestezi yaptılar. Bebeğim şu an küvözde. Ağrılarım çok.
Canıım geçmiş olsun Rabbim bi an önce kucağına almayı nasip etsin🙏🏻🙏🏻 inşallah toparlanırsınız çabucak sen de bebeğin de dualarım sizinle kuzum🌸

Şöyle oluyor canım. Önce rahim ağzının boyu kısalmaya başlıyor, sonra silikleşip açılmaya başlıyor.
Ben de anlamamıştım yasayınca anladım.serviksin kısa olması ve acıklık doğuma yakın olmadığı sürece iyi değil. Serviksin uzunluğu şu aşağıdan sarkan şey,orası kısa ölçüldüğü için hastane yatışı verdiler bana.3-4 cm aralığında olması normal
Benim de 1cm e kadar düşmüştü dikişten önce ama açıklıktan bahsetmemişlerdi o sıralar o yüzden merak ettim kızlar teşekkür ederim 🙏🏻 mamavera mamavera geçmiş olsun canım

Günaydın kızlar 🌸🌸🌸 uyku tutmadı yine beni. Grupta doğuma giden gidene 🙈beni heyecan bastı. Herkesin doğum haberi çok güzel şükür evladına kavuşana🙏 darısı bizlere 🙏💞 Ayy bende hastane çantası hazırlamadım. Herşeylerini yıkadım ütüledim yerleştirdim. Acil bir durum olursa (olmasında 🙏inş) çantaya atar çıkarım diye çanta yapayım yok. Çanta yaparsam gider gelir kendimi darlarım doğurmak için, öyle bir bebeğimi koklama isteği var zaten. İlk yavrum ama bunu nasıl anlatayım bilmiyorum saçma ama 28den sonra bebeğimin kokusunu arıyorum. Yani bi kaç kez oldu. Sanki doğurmuşum gibi yakınımda bebeğim kokusunu içime çekmek istiyorum ama içgüdüsel bir şey ya bilinçli yapmıyorum.
Canım öyle bir korkun varsa her şeyini hurçla ayrı bir yere koy sadece çantaya koyarsın ama bütün halinde hazır olsun. Ama ayrı ayrı olursa illa unuttuğun şeyler olur.

Ah canııım benim canımm♥️ sen nasılsın? Bebeğin genel sağlık durumu nedir?
O küvözden cıktığında hersey öyle güzel olacak ki. Sende toparlanmış olursun o gelene kadar
Gözünaydın bitanem hayırlı uğurlu olsun analık vazifen♥️

Kızlarım bizim hislerimiz çok kuvvetli. Ben bunu anladım. Kendinizde en ufak bir değişiklik hissedince hemen doktora gidin. Benim akıntımın şekli değişmişti. Dün bel ağrım vardı. Pek üstünde durmadım. ChatGPT’ye sormakla yetindim. Belki daha erken gelseydim bir önlem alınabilirdi. Kendinize ve bedeninizin verdiği sinyallere güvenin.

Kızlarr çok şükür toparlanıp geldim. Dün 15.30 da yatışım yapıldı. Direkt ciğer geliştirici ve bir kere de suni Sancı verildi. Normalde asla sancım çıkmıyordu ama vücudum bunu bekliyormuş anında sancılarım başladı ve ebe kendi sancılarım olduğunu söyledi. Çok düzenli ve güzeldi sancılar ama 9 saatin sonunda hala 1 cm açıklığım vardı. Bu da hem haftanın küçük olmasıyla hem bebiş tam kanalda olmadığından hem de benim fizyolojik yapımdan kaynaklıymış. Doktorum ister sezeryana çevirelim ister devam edelim ama bu şekilde çok zorlanacaksın dedi uzun süre beklemem gerekecekti. Çınarın strese girmesini istemedi. Daha küçük diye. Dedim sezeryan yapalım riske gerek yok 🤭 anında aldılar spinal yapıldı. Asla ilk girişi bile hissetmedim korkmayın sakın. 5 dk sonra doğum başladı bebeğin sesini 4. Dk da duydum. 😍 o kadar hızlı ve acısız bir işlem ki asla korkmayın. En azından ben hiç bişey hissetmedim çınarın sesini dinlerken bir bakmışım Dikişlerim de bitmiş. 🤭 çok güzel bir duyguydu geldiler yanağıma koydular ya herşey geçti bitti 😍 sonra odaya alındım hemen ardımdan Çınarı getirdiler. Şükür her değeri iyi çıktı, ciğer geliştirici de işe yaramış küvez durumu olmadı. Hemen tuttu emmeye başladı. tam bir kucakçı yatırmaya gelmiyor. Ben de iyiyim bi kaç saat elbette ağrım oldu ilaçlar çok iyi geldi. 5 saat sonra yürüdüm gazımı çıkardım 🤭 sonra da bol bol yürümeye devam ettim şu an kendim oturup kalkabiliyorum. Yarın sabah da taburcuyuz inşallah🙏 olduğunca anlatmaya çalıştım umarım tedirginlik vermemişimdir. Her gecenin doğumu farklı bir serüven elbette ama sonucu daima aynı. O mis kokulu için hepsine değer😍
Yeni sezaryen olmuş bir anne olarak anlatış şeklini severim senin ♥️ Nasıl güzel nasıl tedirginlik vermeden, motive dolu.. Çok hızlı iyileş dünyanın en pozitif annesi. Bebeğinle upuzun günlerin gecelerin keyiflerin olsun. Cok duyguluyum inan ki. Rabbim bugünleri yaşattığı için bin şükür olsun hepimiz hakettik bu mutluluğu ♥️🧿
Çınarı gıdığından kokla benim için😍

Ah canııım benim canımm♥️ sen nasılsın? Bebeğin genel sağlık durumu nedir?
O küvözden cıktığında hersey öyle güzel olacak ki. Sende toparlanmış olursun o gelene kadar
Gözünaydın bitanem hayırlı uğurlu olsun analık vazifen♥️
Ağrılarım çok şükür hafifledi ama henüz ayağa kalkmadım kuzum. İnşallah onu da kolayca atlatırım. Bebeğimin durumu hakkında tam bir bilgim yok henüz. Solunum desteği alıyormuş. Şu an sadece onu biliyorum 🥺 İyi dileklerin için çok teşekkür ederim ❤️

Kızlarım bizim hislerimiz çok kuvvetli. Ben bunu anladım. Kendinizde en ufak bir değişiklik hissedince hemen doktora gidin. Benim akıntımın şekli değişmişti. Dün bel ağrım vardı. Pek üstünde durmadım. ChatGPT’ye sormakla yetindim. Belki daha erken gelseydim bir önlem alınabilirdi. Kendinize ve bedeninizin verdiği sinyallere güvenin.
Canım kendini iyi hissettiğin zaman cevap verirsen çok sevinirim. Bel ağrın tam olarak nereye vuruyordu tarif edebilir misin. Bende de var ama inan böbrek mi sancı mı ayırt edemiyorum çok yoruldum artık😞

Canım evet kesinlikle bizim hislerimiz bazen bilimin bile ötesinde oluyor. Ama nasibimizde de bebişleri erken doğurmak varmış ne yapalım. Minik bebekler cok güçlü oluyor gözlerimle görmüş oldum. Dün hastaneye gittik herkesin bebeler tombul tombul bizimki kuş gibi. Ama en güzel bakan en uslu duran, yaygara yapmayan da bizimki😍🧿
iki defa ellerini deldiler azıcık ağladı sadece kurban olduğum içimi ezdi

Canım kendini iyi hissettiğin zaman cevap verirsen çok sevinirim. Bel ağrın tam olarak nereye vuruyordu tarif edebilir misin. Bende de var ama inan böbrek mi sancı mı ayırt edemiyorum çok yoruldum artık😞
Canım bel ağrım ayaktayken oluyordu. Uzanınca geçiyordu. O yüzden çok önemsemedim ben. Kasık, karın ağrım yoktu. Sadece belimin alt tarafında sancı oluyordu. Bacaklarıma vuruyordu. Bir ara adet sancısı gibi hissettim hatta.

Canım evet kesinlikle bizim hislerimiz bazen bilimin bile ötesinde oluyor. Ama nasibimizde de bebişleri erken doğurmak varmış ne yapalım. Minik bebekler cok güçlü oluyor gözlerimle görmüş oldum. Dün hastaneye gittik herkesin bebeler tombul tombul bizimki kuş gibi. Ama en güzel bakan en uslu duran, yaygara yapmayan da bizimki😍🧿
İnşallah benim oğluşum da bütün gücüyle annesine kavuşmak için savaşıyordur 🥹 Allah yavrularımızı bize bağışlasın canım benim. Annelik çok başkaymış. İnsanın yüreği her an korkuyla çarpıyor.

Canım bel ağrım ayaktayken oluyordu. Uzanınca geçiyordu. O yüzden çok önemsemedim ben. Kasık, karın ağrım yoktu. Sadece belimin alt tarafında sancı oluyordu. Bacaklarıma vuruyordu. Bir ara adet sancısı gibi hissettim hatta.
Bu durumdayken bebeğin hareketleri nasıldı peki canim

Oyyyy teyzesi totosunu yesin onun yaaa masallah benim güzelime hersey yolunda mı nasıl gidiyor çileğim

Gözün aydın canım çok geçmiş olsun bebişin de toparlanıp çıkacak ordan çok panik oldum seninle aynı günlerimiz allahım hepimizi kavuştursun sağlıkla bebişine🙏🏻🙏🏻

Benim de 1cm e kadar düşmüştü dikişten önce ama açıklıktan bahsetmemişlerdi o sıralar o yüzden merak ettim kızlar teşekkür ederim 🙏🏻 mamavera mamavera geçmiş olsun canım
Teşekkür ederim canım. Senin de kısaydı demek ondan dikiş atıldı. Benim de 1.3tü, pessar takılacak artık sonlara yaklaşıldığı için dikişe gerek yok sanırım

İnşallah benim oğluşum da bütün gücüyle annesine kavuşmak için savaşıyordur 🥹 Allah yavrularımızı bize bağışlasın canım benim. Annelik çok başkaymış. İnsanın yüreği her an korkuyla çarpıyor.
Artık korkma lütfen bebeklerimiz ufak doğdu ama yaşam sınırını coktan geçtiler. Küvözde onu pamuklara sarar büyütürler. Rabbim şifa versin de sende hızlıca iyileş. Gebelikte çektiğin tüm sıkıntılar son buldu bak şimdi en güzel zamanların başlayacak kendine cok iyi bak bebiş kucağına gelene kadar güçlen

Kızlar bebeğim 1725 gram doğdu. Şu an küvözde. Eşim gördü. Ben henüz göremedim. İyi olduğunu söyledi eşim. Anne sütü istemişler. Göğüslerimi uyarıyoruz sürekli, sütüm gelsin diye.

Canım benim yaaa. Baştan sona zor bir hamilelik yaşadın. Ama bak bitti. Şimdi acıların dinsin bebeğine kavuş inş. İyiymiş bak ne güzel kilosuda güzel çıkmış. Rabbim hemen sana kavuştursun oğlunu. Sütün de gelir hiç stres yapma. Herşey daha güzel olacak artık inş 🥰🫶🤲🏻🙏

Back
X