• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar benim sütüm azdı şu yöntemlerle arttırdım dediğiniz bir yöntem var mı acaba sütümü artırmak istiyorum bebek sürekli memede aslında ama bence sütüm yeterli değil

Oda sıcaklığını maksimum 23 derece gösterdi termometre şimdiye kadar, çok sıcak olmamasına da dikkat ediyorum aslında tek kat bi battaniyeyle uyuyor. 🤷🏻‍♀️
Benim ilk kizimda sarilk vardi 37 haftalk dogmstu, onu da zor uyandirirdik, ama sonralari zor uyutmaya basladik, sizinkininde duzeni degisir, hazir uyuyorken dinlenebildiginiz kadar dinlenin 😅

Kızlar uzaktan davulun sesi hoş gelir demeyecekseniz bir şey söylemek istiyorum. Benim bebeğim memeyi tutmuyor. Süt sağ, sütü ısıt ver, mama hazırla, uyut derken süreç daha çok uzuyor gibime geliyor. Sürekli biberon yıkıyorum. Su ısıtıyorum. Ama mememi tutsa geceleri mutfağın yolunu tutmak yerine yatağımda yavrumu doyururdum diye düşünüyorum. Zaten mama fiyatlarını konuşmaya gerek yok. Bir yandan da baştan beri emmediği için emzirmek de gözümü korkutuyor. Memeyi tutturma denemelerimde çok sabırsızım mesela. Tutmayınca hemen pes ediyorum. Sonra vicdan azabı çekiyorum. Hepimizin süreci gerçekten çok zor. Kendimize eziyet ediyoruz bazen. Mama ya da anne sütü ne ile beslenirse beslensin elbet büyüyecek bebeklerimiz. Fakat yine de insan bir damla bile olsa vermek istiyor sütünü. Benim her sağımda bir göğsümden 25-50 ml arası süt çıkıyor. Bebeğimin bir öğününü bile karşılamıyor ama boğazından bir damla bile olsa geçsin diyorum. Kafalar karışık yani. Lohusalık bitince normale dönerim sanıyordum ama benim normalim galiba bu artık.

Kızlar benim sütüm azdı şu yöntemlerle arttırdım dediğiniz bir yöntem var mı acaba sütümü artırmak istiyorum bebek sürekli memede aslında ama bence sütüm yeterli değil
Ben de sütümün yetmediğini düşünüyordum çünkü sürekli meme istiyordu ve sütün çıkmadığını, doyurmadığını düşünüyordum ama bugün kilo artışı iyi çıktı. Sizin de kilo artışınız iyiyse " Sütüm az " Psikolojisinden çıkmak bence direkt artıracaktır sütü. Ben henüz çok artışa geçemedim. Önceden sağdığımda 30 ml çıkıyordu şimdi 70 ml civarı. Sabah tahin pekmez yiyorum. Bol su içiyorum başka dikkat ettiğim bir şey yok maalesef ama artmış biraz da olsa

Kızlar uzaktan davulun sesi hoş gelir demeyecekseniz bir şey söylemek istiyorum. Benim bebeğim memeyi tutmuyor. Süt sağ, sütü ısıt ver, mama hazırla, uyut derken süreç daha çok uzuyor gibime geliyor. Sürekli biberon yıkıyorum. Su ısıtıyorum. Ama mememi tutsa geceleri mutfağın yolunu tutmak yerine yatağımda yavrumu doyururdum diye düşünüyorum. Zaten mama fiyatlarını konuşmaya gerek yok. Bir yandan da baştan beri emmediği için emzirmek de gözümü korkutuyor. Memeyi tutturma denemelerimde çok sabırsızım mesela. Tutmayınca hemen pes ediyorum. Sonra vicdan azabı çekiyorum. Hepimizin süreci gerçekten çok zor. Kendimize eziyet ediyoruz bazen. Mama ya da anne sütü ne ile beslenirse beslensin elbet büyüyecek bebeklerimiz. Fakat yine de insan bir damla bile olsa vermek istiyor sütünü. Benim her sağımda bir göğsümden 25-50 ml arası süt çıkıyor. Bebeğimin bir öğününü bile karşılamıyor ama boğazından bir damla bile olsa geçsin diyorum. Kafalar karışık yani. Lohusalık bitince normale dönerim sanıyordum ama benim normalim galiba bu artık.
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ama yazdıklarını okuyunca şunu anladım biz ne olursa olsun "acaba şöyle yapsam daha mı iyi olurdu" Modunda olacağız. Ben emziriyorum bebeğimi ama yine de geceleri söyleniyorum. Çünkü uyandırması bir dert. Uyandır, bir memeyi emzir, gaz çıkart. Tekrar uyandır. Uyanık tut ve ikinci memeyi emzir derken ' acaba sütümü sağsam da gece biberonla mı versem' modunda oluyorum. Yani anladığım kadarıyla her seçenek zor ve her seçenek diğerini daha cazip gösteriyor ama aslında öyle bir şey yok..

Aynen canım emzirme tamamen rutinsiz bazen çok emiyor bazen uzun uyuyor bazen kısa uyuyor yarım saatte bile emmek istediği oluyor bence benim kız az yiyip sık besleniyor aynı annesi gibi 🤣 o yüzden genelde sürekli memedeyiz uyumadığı zamanlarda. Birde anne sütüyle beslenen bebekler sindirimi daha kolay olduğu için kakayı çok yapıp sık besleniyorlarmış. O yüzden saldım gak dediğinde veriyorum memeyi🥲
Kaka saymayın deniyor genelde ama meraktan soruyorum sizin bebeğiniz ne sıklıkta yapıyor kakasını?
Bizimki de aynı dediğiniz gibi emzirme konusunda. Özellikle son iki gündür. Uzun uyumuyor bile.
Bazen memeye gergin gelip rahatlamıyor oralarda bir türlü yönetemiyorum durumu :(

Belki zaten yapıyorsunuzdur yazdıklarımı. Günde 3-4 kere Bestlak damla, 6 tablet de solgarın süt arttırıcısını kullanıyorum. Rezene çayı içiyorum. Maalesef yeterli su içmiyorum. Sağımı hastane tipi süt sağma makinesi ile yapıyorum ve sağım yaparken memelerime masaj yapıyorum.
Ben de başlarda sütüm yok herhalde diye üzülmüştüm hatta kabullenme noktasına gelmiştim ama ebe ısrarla sütün var senin diyordu.
O psikoloji maalesef yorucu oluyor.
Arttığını görünce bu moddan çıktım. Siz de inşallah en kısa zamanda sütünüzün arttığını gözlerinizle görürsünüz 🙏🏻

Belki zaten yapıyorsunuzdur yazdıklarımı. Günde 3-4 kere Bestlak damla, 6 tablet de solgarın süt arttırıcısını kullanıyorum. Rezene çayı içiyorum. Maalesef yeterli su içmiyorum. Sağımı hastane tipi süt sağma makinesi ile yapıyorum ve sağım yaparken memelerime masaj yapıyorum.
Ben de başlarda sütüm yok herhalde diye üzülmüştüm hatta kabullenme noktasına gelmiştim ama ebe ısrarla sütün var senin diyordu.
Arttığını görünce bu moddan çıktım. Siz de inşallah en kısa zamanda sütünüzün arttığını gözlerinizle görürsünüz 🙏🏻
Kaç mlden kaç mle artış oldu acaba ona göre ben de solgar alayım

kızlarrr bu arada ben yüzük testi yaptım 2 gün önce fırıl fırıl yuvarlak döndü valla teste göre kız olacak 😂 hadi herkes yapsın bu testi sonra sonuçlarımızla karşılaştırırız 🤣🤣 ben kendi saç telimle ve kendi alyansımla yaptım göbek deliğimde yüzüğü sabit tuttum sonra hiç müdahale etmedim yüzük kendi kendine dairesel olarak dönmeye başladı 😊😊
Tuttu mu merak ettim ya

Geçtiğimiz hafta 15dk sağım sonrası 30-45 mlmcivarı geliyordu. Bu hafta 90 ml civarı geliyor.

Memede kaldığı uzun sürede aktif emiyor mu bebeğiniz peki? Yoksa uyuklama halinde de memede mi kalıyor bu sürede?
O kadar değişken ki. Ben anlayamadım bebeğimi. Hatta bugün hüngür hüngür ağladım anlamıyorum diye 🥺
Dün akşamüstü uzun süre aktif şekilde gözleri falan açıktı emdi. İyi emdi bence çünkü sonrasında da güzel uyudu. Ama başka zaman da memede uzun süre kalmak istiyor ama uyuklar şekilde geçiyor geneli

Kaka saymayın deniyor genelde ama meraktan soruyorum sizin bebeğiniz ne sıklıkta yapıyor kakasını?
Bizimki de aynı dediğiniz gibi emzirme konusunda. Özellikle son iki gündür. Uzun uyumuyor bile.
Bazen memeye gergin gelip rahatlamıyor oralarda bir türlü yönetemiyorum durumu :(
Şöyle söyleyeyim kaka bence doyduğuna işaret doymasa yapmaz diye düşünüyorum sarılığı atlatırken de bol bol emzir kakasıyla atacak onu demişti doktor.
Gaz çıkarırken bile yapıyor kakasını genelde her bez de kaka oluyor bizde. Ben o gergin hallerini karnına masaj yaparak çözmeye çalışıyorum biraz da olsa rahatlıyor yoksa ne yapsam durmuyor ne meme de ne kucakta😢

• Beğen
Reactions: Uva
Canım bana hurma çok iyi geldi. Kan şekerim düştükçe atıyorum ağzıma su içiyorum bide arkasından. Kuru incir de yiyorum bide anne çayı içiyorum klasik olanlarından. Bol su da içmeye çalışıyorum zorluyorum kendimi su içmezsem başım ağrıyor çünkü.

Saatlerdir uyutmaya çalışıyorum sonunda uyudu. Benim de uyumam lazım ama ben ne yapıyorum cips yeyip tatlı hayat izliyorum çünkü psikolojim uykumdan daha umrumda şu an

Ben de sütümün yetmediğini düşünüyordum çünkü sürekli meme istiyordu ve sütün çıkmadığını, doyurmadığını düşünüyordum ama bugün kilo artışı iyi çıktı. Sizin de kilo artışınız iyiyse " Sütüm az " Psikolojisinden çıkmak bence direkt artıracaktır sütü. Ben henüz çok artışa geçemedim. Önceden sağdığımda 30 ml çıkıyordu şimdi 70 ml civarı. Sabah tahin pekmez yiyorum. Bol su içiyorum başka dikkat ettiğim bir şey yok maalesef ama artmış biraz da olsa
Emilmeyen 2 göğsü sağınca mı 30 çıkıyordu? Benim de şu an o civar çıkıyor çünkü. Bazen emzirip sağıyorum 15-20 çıkıyor.
Evet söylediğiniz her şeyi ben de yapıyorum günde 6 tablet solgar alıyorum ama 3 e böldüm 2-2-2 alıyorum sen de mi öyle yapıyorsun? Bestlak doğumdan beri kullanıyorum ama bilmiyorum işe yaradı mı solgarı da 2 gündür alıyorum ne zaman etkisini görürüm acaba? Birde ne sıklıkla sağım yapıyorsun her emzirme sonrası mı? Amin inşallah ya, bu emzirme süreci benim için çok yıpratıcı oldu cidden.

Canım bana hurma çok iyi geldi. Kan şekerim düştükçe atıyorum ağzıma su içiyorum bide arkasından. Kuru incir de yiyorum bide anne çayı içiyorum klasik olanlarından. Bol su da içmeye çalışıyorum zorluyorum kendimi su içmezsem başım ağrıyor çünkü.
Canım söylediklerinin hepsini yapıyorum humana çayı hurma incir dut falan ama sanırım yeteri kadar değil, pek etkisi olmuyor çünkü. Suyu da bol içiyorum 😔

Kızlar benim bebeğim bugün emme dışında asla sakinleşmedi sürekli ağladı sürekli. O kadar yorgunum ki, başım ağrıyor boynum ağrıyor. Yatağa koyduğum anda direkt uyandı emmeden sakinleşmedi. Normalde bir memeyi 15 dakika emer ama bugün en az yarım saat sürmüştür tek taraf. Sütüm mü yetmiyor o yüzden mi böyle olur? Sizde de var mı bu durum?

Canım bebeğim mememi tutmuyordu başta silikon uç denedim sonra doğum yaptığım özel hastanedeki ebeler kullanma bebeğin gazlı olur dediler, bıraktım bebek memeyi tutmadı. Her seferinde tutturmak için yarım saat ağlıyordu, üç kişi emziriyorduk annem kafasından ittiriyordu tutsun diye. O ağladıkça pes edip biberona yöneldim bu defa tamamen kesildi. Öyle olunca süt uyarımı olmadı yeterli, bu defa sütüm o kadar azaldı ki. Her sağımda 10-15 cc anca geliyordu. 20yi görünce mutlu oluyordum. Baktım olacak gibi değil emzirme danışmanı aramaya başladım, yüz yüze olanlar 5-6 bin lira istiyordu 2 saat için, kesin tutar garantisi de vermediler. En son devlet hastanesinde emzirme danışmanlığı bölümü olduğunu öğrendim aradım hastaneyi gebe okulu bölümüne bağlandım durumu anlattım gelin buraya dediler gittim çok yardımcı oldular. Çok gaza geldim oraya gidince hiç bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bana sakın silikon kullanma biberonu kes kaşıkla ver mamayı ve her mama öncesi bebeğini memeye yönlendir zorla tuttur birkaç gün içinde kendisi tutar dediler (buna hiç inanmamıştım çünkü doğum yapalı 2 hafta oldu ve hep benim zorumla tuttular) ama istikrar çok önemliymiş onu anladım. Ordan geldiğimden beri biberonla mama vermiyorum bugün 3.günüm bebeğim direkt kavrıyor göğsümü. Yani çok uzattım ama emzirmek istiyorsan bi hastaneye bakabilirsin ben çok memnun kaldım.

Back
X