2025 LGS Anneleri

Beni de Din şaşırttı
Oglumdan Full bekleyenlere hep diyordum Türkçe ve Dinden endişeliyim ben diye .
Bi ara da fen korkuttu ama sınavda beklenenden daha kolaymış sanırım, uzun ama daha yapılacak tarzda
Bizim çocuklar birbirine bu kadar mı benzer
Sanki ben yazdım
Korktuğumda başıma geldi Türkçe çok oynuyordu. Dini nasıl yapti bilmiyorum.

Sayısal a fenden başlayanlar hep zorlanmış süre sebebiyle .
Benimki sozelde de sayisalda da hiç sırayı bozmadı. Bi ara Fenden zorlandığı için hep once matematiği yapayım kalan zamanı fen e vereyim diye gitti .
Bu sene ezber bozdu hep hocalar aslında sayısal a Fenden başlamak avantaj diyorlardı.Fen Türkçeden bile uzundu guya zaman tasarrufu olacaktı olmadı.

Çok doğru. Sayısal a fen den başlamış. O kadar uzunlarmış ki sorular. Mat da 1 soruyu yetiştiremeyip boş bıraktı bir soruya da bakamamış bile. Süre bitmiş. Yoksa kolaydı soru dedi. O fenleri birer sayfa yapanların suçu hep.

Bizim çocuklar birbirine bu kadar mı benzer
Sanki ben yazdım
Korktuğumda başıma geldi Türkçe çok oynuyordu. Dini nasıl yapti bilmiyorum.
Aslında son zamanlarda Türkçeyi doğrultmustu ama ,sınavda da bir yanlışını aslında doğru yapmış kitapçıkta, sonra şıkları saymış eksik çıkıyor kesin bu yanlış diye değiştirmiş, yazım kuralı o da
1 yanlış olacakken olmuş 2 yanlış.
Iste nasipten öte köy yok onu değiştirmese belki başka dersten yanlisi olacaktı.
Bazen ne yaparsak yapalım, ordan dolanıyor burdan dolanıyor yine olacak olan oluyor .

Herşey çabanın sonunda biraz da nasip aynen.

Biz hiç sırayı bozmadık. Matematiği hızlı çözdüğü için fene çok süre kalmış. Bizimki de fenden bazi sorular cok zordu dedi mesela. Isı soruları vs. Süreden dolayı fenden başlayıp matematik sorularına bakamayan epey bir çocuk var duyduğum çevremde.

Bizimki de hissetmiş 7 tane çıkmış bir şık. Ben çok uyarmıştım.sakin şık sayıp düzeltme diye. İki sık arasında kalıp hatalı olanı isaretliyor. Bizim Türkçe dengesizdi ama hiç 2 yanlıştan fazlasını da yapmamistik. Sözcük ya da cumlede anlamdan çıkıyordu yanlış. Öyle de oldu.

Çıkınca dedi benimkinde Türkçe fenden emin olmadiklarim var.Fendeki doğru çıktı Türkçeler yanlış.
Hocalar Fen gecen yıllara göre uzun ama zor değildi diyor fen için.
Ama benimki Türkçe ve Fen zordu bence diyor .

Aynen bizimde öyle oluyordu ,araya mutlaka bir ara ders yanlisi da atardı özellikle Din .Bu defa iyi odaklanmış.

İlginç bir şekilde kimse fen zordu demiyor ama benimki de Turkce ve Fen zordu dedi sinavdan çıkınca. Fenden emin olmadığı sorular vardı.

8.sinifa geçerken yaz tatilini değerlendirmesini bekliyorum ben de. Dershane değil de özel derslerle ilerleyeceğim..

Bu arada sizin mesajınıza yanıt verirken genel sormuş olayım, özellikle memnun kaldığınız özel ders öğretmeni iletişim bilgisi/dershane bilgisi özel mesajla paylaşabilir misiniz? Özel öğretmen de olursa şahane olur, birkaç dersle uyuma bakarız, çok müteşekkir olurum

Dershaneye gitti kızım. Özel ders mat aldı sadece o da 12 saat falan.

Çocuklarınızı başka çocuklarla asla karşılaştırmayın. Kendi kendisiyle yarışsın öncelikle. Eksiklerini kendisi ve siz farketsin tamamlanabilir güzel bir programamlayla. Aramızda çok yüksek net çıkaran da var , neti gene iyi liselere yeten de var düşük yapan da var. Hiçbirini yatıştırmadık çocukların burada. Bilgi alışverişi yaptık sadece.SiZ de aynını yapın. Kapasitesini zorlamayın. Sonucu daha kötü oluyor.

İçinden okusun. Sesli ilkokul 1 2 de uygun. Sınavlarda sesli okumayacak sonuçta değil mi? İlgili bir annesiniz. Başarırsınız güzel bir planlama ile
Çokk hızlı okuyor ve yuvarlayor. Geç konuştu, çok hızlı konuşur ve yuvarlar. Sesli okutarak biraz yavaşlatmaya çalışıyorum. Bilmediği kelime ve deyimlerin anlamını konuşuyoruz.. Hızlı okuması bir yandan iyi. Ya da okuduğu bölümden soru cevap yapayım ne kadarını anlıyor diye. Okumayı sevmediği için hızlıca bitsin istiyor maalesef

Okuduğunu anlamalı. Şöyle yapın. Okuduğu kısımdan sorular hazırlayın 5 tane mesela yeter. Cevaplasın. O zaman anlayarak okumak zorundayım der. Böyle böyle alışır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…