- 10 Nisan 2014
- 43.665
- 116.150
- 798
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.481
Heryere eğitim fakültesi açıldı. Çoğu bomboş öğretmenler yetişti. Vallahi bu soruları çözemiyorlardı . Onların çözemediklerini 13 14 yaşındaki çocukların önüne koydular. Sonuç da bu oldu . Yok ikinci öğretim yok özel üniversite derken , herkes üniversite mezunu oldu. Mühendisliğin avukatlığın öğretmenliğin değeri düştü. Saçmalıklarla dolu Herşey. Çocuklar çalışıyor . Sonucuna değecek mi belli değil.Aynen öyle bir seyler.
Gecmis leşleri çözünce diyordu ki anne bu sorular çok kolaymış. Yine full beklemiyorduk ama heyecani falan 470 uzeri normal gelir diyordum
Ucretli ogretmenlik kalkmalı, eğitim fakültesi mezunu, formasyon almış ve gerçekten öğretmenliği sevenler, ogretmen olsun.Heryere eğitim fakültesi açıldı. Çoğu bomboş öğretmenler yetişti. Vallahi bu soruları çözemiyorlardı . Onların çözemediklerini 13 14 yaşındaki çocukların önüne koydular. Sonuç da bu oldu . Yok ikinci öğretim yok özel üniversite derken , herkes üniversite mezunu oldu. Mühendisliğin avukatlığın öğretmenliğin değeri düştü. Saçmalıklarla dolu Herşey. Çocuklar çalışıyor . Sonucuna değecek mi belli değil.
Online olanlar bence hobi amaçlı okuyanlar için, ya da gerçekten ilgisi olanlar için olabilir.mesela ben aof den iktisat okudum diyelim. Bir sey sahibi olamam. Ama farklı, kurs ve kitaplar bir seyler daha katabilir . Tabi yas da önemli.Açıköğretim de kaldırılmalı. Online üniversite mezunu mu olurmuş? Almanya üniversite okuyamayacakları direkt mesleğe yönlendiriyor. Biz de market çalışanları bile üniversite mezunu. 300 bin sıralama yapan bile mühendis oluyor. Değişmeli bunlar.
Benimki mat da moralim düzelir demiş son 10 dakika kala bitirdim matı işlemlerin uzun sürmesinden diyor keşke fenden başlasaydın niye taktik değiştirdin diye çok kızdım nasip de inş hazırlık istemiyorsa kızın gönlünüzde ki olur.Çok doğru. Sayısal a fen den başlamış. O kadar uzunlarmış ki sorular. Mat da 1 soruyu yetiştiremeyip boş bıraktı bir soruya da bakamamış bile. Süre bitmiş. Yoksa kolaydı soru dedi. O fenleri birer sayfa yapanların suçu hep.
Şimdi de meslek liselerini parlatmaya çalışıyorlar merdiven altı apartman tarzı o kadar ünv açılmış ki şok oluyorum denk geldikçe adı sanı asla duymadığımızHeryere eğitim fakültesi açıldı. Çoğu bomboş öğretmenler yetişti. Vallahi bu soruları çözemiyorlardı . Onların çözemediklerini 13 14 yaşındaki çocukların önüne koydular. Sonuç da bu oldu . Yok ikinci öğretim yok özel üniversite derken , herkes üniversite mezunu oldu. Mühendisliğin avukatlığın öğretmenliğin değeri düştü. Saçmalıklarla dolu Herşey. Çocuklar çalışıyor . Sonucuna değecek mi belli değil.
Süper bir fırsat bence Almanca ama çocuğun da istemesi lazım. Bence ufak ufak ikna yoluna git .Bizim işimizi devam ettirirken v.s tatlı tatlı konuşarakBenimki mat da moralim düzelir demiş son 10 dakika kala bitirdim matı işlemlerin uzun sürmesinden diyor keşke fenden başlasaydın niye taktik değiştirdin diye çok kızdım nasip de inş hazırlık istemiyorsa kızım gönlünüzde ki olur.
Biz Almanca hazırlıklı iki fen 3 de Anadolu kestirdik ama bu yüzdelikler açıklanmadan gidip bakmak bizim için gitmem diuor çocuk aslında rahat olacağı için İngilizce istiyor bencillik mi yapıyoruz Almanca seç diyerek diyorum bizim kendi işimiz çalıştığımız firmaların yüzde 90 ı alman orada ünv seçeneği mühendislik için çok ideal Türkiye de mühendislik seçeceklerlerle yine rakip olursaken kötü firmalara rica edebiliriz giderse part time iş bile hazırlıyoruz kafamızda
Gerçekçi düşünmeye çalışıyorum şuan ortalarda kaldı en azından tercihte güzel bir strateji belirleyelim diyorım bana Altunizade de bir ihl getirmiş bak Çince diyor dünya devi Çin olacak seçeyim mi diyeSüper bir fırsat bence Almanca ama çocuğun da istemesi lazım. Bence ufak ufak ikna yoluna git .Bizim işimizi devam ettirirken v.s tatlı tatlı konuşarak
Almanca kolay bir dil değil, gerçekten çalışmaya hevesi olan secsin dediler okul tanıtımında. Cocuk baştan hevesli değilse daha zor gelebilir .
Sen çalış gir elinden geleni yap ,yazin yaz okullarına götürürüz Almanyaya diye diye ikna yoluna git .Ben pek begendim kariyer planınızı.
Okul da götürüyormuş en azından beğendiğim o okula götürebilirsem kendi bile sevebilir Almanca seçene İngilizce kursu açıyor gerilemesin diye İngilizce seçene isteğe bağlı Almanca kursu veriyor dil okuluna götürüyormuş yazın ama benim ki anne baba gerçekten iletişimci konuşmaya üşenen bir çocuk sana atsam whatsaaptan tatil de karelerini aySüper bir fırsat bence Almanca ama çocuğun da istemesi lazım. Bence ufak ufak ikna yoluna git .Bizim işimizi devam ettirirken v.s tatlı tatlı konuşarak
Almanca kolay bir dil değil, gerçekten çalışmaya hevesi olan secsin dediler okul tanıtımında. Cocuk baştan hevesli değilse daha zor gelebilir .
Sen çalış gir elinden geleni yap ,yazin yaz okullarına götürürüz Almanyaya diye diye ikna yoluna git .Ben pek begendim kariyer planınızı.
Süper fikir tuttum bunuOnu kendin öğren deseydin .
Yazsin Almanca ,insallah bizim de hayalimiz olsun, yazları yaz okulu ayarlayıp kaçalım 10 günOnlar okula gider anneler gezer
Canı gönülden aminBenimki de benzer aslında ama okula heveslendi ,bak sosyal ortamı çok güzel falan diye okulu istiyorsun ,kluplerde aktif olmayacaksan ,dilde iyi olmayacaksan bi anlamı yok o okulun dedim .
Yaparız, oluruz
Büyüyorlar güzel bir lise ortamında cicek gibi acilacaklar insallah .
Bi tek benimki ciddi değilGüldüren espri yapan ,çok da dersleri ciddiye almayan ama notları iyi olan imajı vardi orta okulda bakalim lisede nasil olacak ?
Kontrol etmek ayrı stres. Kendimde hiç hatırlamıyorum bu kadar stres yaşadığımı.Şu gizemli çocukların puanlarını bir öğrenseydik grubumuzdaen yüksekler açıkladı çok sevindim adlarına, benim gibi orta bantlardaki de açıkladı . Diğer bebelerrrrrr sıra siz de. 11temmuza dek beklemeyelim. Yol haritası çizelim hep beraber birbirimize
Egzama çıktı ben de valla yüzümde. Bir krem tavsiye edildi de o 3 gün de bayağı hafifletti. Kırmızı yüzüm vardıKontrol etmek ayrı stres. Kendimde hiç hatırlamıyorum bu kadar stres yaşadığımı.
Yazın ucuzken okul formalarını da alırdık ama alamıyoruz. Puanlar düşerse şu okul düşmezse bu okul çünküCanı gönülden aminamin güzelliklerle dolsun lise hayatları
Evet ilginç şeyler oluyor. Okulların kontenjanları artacak mı azalacak mı onu da bilmiyoruz. Bu sorular cidden çok mu zordu bilmiyoruz. Bazıları son 7 yılın en zoru diyor bazıları çok kişi iyi yaptı diyor. Benim bir sorum da şu. Mesela tercih yaptık yerleştik. Sonra ikinci tercihlerde hakkımız olmayacak mı? E bu da haksızlık oluyor. Daha düşüğe yerleşip daha iyisine bizden düşük puanlı gidecek o zaman.ya da tercih yapan sonradan kolej seçerse o kontenjana belki biz yerleşecektik. Boş yere o okuldan olmuş olmuyor muyuz?Bir de bu sinav çok garip oldu sanki ,gecen yıllarda içinde değildik ondan mi bilmiyorduk bilmem .
Hem sınav zor dendi yuzdelikler çok belirsiz birinci tahminleri bi acayip ...
Hem de farkindamisiniz tercih zamanı hep okulların olumsuzlukları ortaya çıktı. Ankara Fen boy boy reklam oldu .IEL yurdunun biri iptal oluyormuş, başka planlar yapın diyorlar ,Kabataş yurt sıkıntısı var hazırlıkları başka yere veririz ama onun da garantisi yok B C planınız olsun diyor .
Kendim duymasam inanmazdım, millet kasıtlı yapıyor derdim ama duydum .
Daha kimbilir yuzdelik açıklanınca neler çıkacak?
Bu seneye özel mi acaba yoksa tercihler için bilinçli bir yönlendirme mi yapılıyor bilemedim .
Sanki o tepedeki ilk 3 okul şehir dışından gelenlere pek de davetkar değil, ustu kapalı iyi düşünün diyorlar ,çok ilginç geliyor bana .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?