2025 LGS Anneleri

Aynen öyle bir seyler.
Gecmis leşleri çözünce diyordu ki anne bu sorular çok kolaymış. Yine full beklemiyorduk ama heyecani falan 470 uzeri normal gelir diyordum
Heryere eğitim fakültesi açıldı. Çoğu bomboş öğretmenler yetişti. Vallahi bu soruları çözemiyorlardı . Onların çözemediklerini 13 14 yaşındaki çocukların önüne koydular. Sonuç da bu oldu . Yok ikinci öğretim yok özel üniversite derken , herkes üniversite mezunu oldu. Mühendisliğin avukatlığın öğretmenliğin değeri düştü. Saçmalıklarla dolu Herşey. Çocuklar çalışıyor . Sonucuna değecek mi belli değil.

Açıköğretim de kaldırılmalı. Online üniversite mezunu mu olurmuş? Almanya üniversite okuyamayacakları direkt mesleğe yönlendiriyor. Biz de market çalışanları bile üniversite mezunu. 300 bin sıralama yapan bile mühendis oluyor. Değişmeli bunlar.

Ucretli ogretmenlik kalkmalı, eğitim fakültesi mezunu, formasyon almış ve gerçekten öğretmenliği sevenler, ogretmen olsun.

Kizimin ogretmenleri gerçekten çok iyiydi. Ama disiplini sağlayıp, cocuklara ders anlatamıyor cocgu ogretmen Yahu çocuğum ders başladığında sus. Cezasi olmali

Online olanlar bence hobi amaçlı okuyanlar için, ya da gerçekten ilgisi olanlar için olabilir.mesela ben aof den iktisat okudum diyelim. Bir sey sahibi olamam. Ama farklı, kurs ve kitaplar bir seyler daha katabilir . Tabi yas da önemli.

Ah meb çalışanları önce, ogretmen temelli olmalı, ikincisi anne olmalı.
Daha faydalı öneriler sunarlardi

Benimki mat da moralim düzelir demiş son 10 dakika kala bitirdim matı işlemlerin uzun sürmesinden diyor keşke fenden başlasaydın niye taktik değiştirdin diye çok kızdım nasip de inş hazırlık istemiyorsa kızın gönlünüzde ki olur.

Biz Almanca hazırlıklı iki fen 3 de Anadolu kestirdik ama bu yüzdelikler açıklanmadan gidip bakmak bizim için gitmem diuor çocuk aslında rahat olacağı için İngilizce istiyor bencillik mi yapıyoruz Almanca seç diyerek diyorum bizim kendi işimiz çalıştığımız firmaların yüzde 90 ı alman orada ünv seçeneği mühendislik için çok ideal Türkiye de mühendislik seçeceklerlerle yine rakip olursak en kötü firmalara rica edebiliriz giderse part time iş bile hazırlıyoruz kafamızda

Şimdi de meslek liselerini parlatmaya çalışıyorlar merdiven altı apartman tarzı o kadar ünv açılmış ki şok oluyorum denk geldikçe adı sanı asla duymadığımız

Süper bir fırsat bence Almanca ama çocuğun da istemesi lazım. Bence ufak ufak ikna yoluna git .Bizim işimizi devam ettirirken v.s tatlı tatlı konuşarak
Almanca kolay bir dil değil, gerçekten çalışmaya hevesi olan secsin dediler okul tanıtımında. Cocuk baştan hevesli değilse daha zor gelebilir .
Sen çalış gir elinden geleni yap ,yazin yaz okullarına götürürüz Almanyaya diye diye ikna yoluna git .Ben pek begendim kariyer planınızı.

Gerçekçi düşünmeye çalışıyorum şuan ortalarda kaldı en azından tercihte güzel bir strateji belirleyelim diyorım bana Altunizade de bir ihl getirmiş bak Çince diyor dünya devi Çin olacak seçeyim mi diye birde dalga geçiyor kendince

Okul da götürüyormuş en azından beğendiğim o okula götürebilirsem kendi bile sevebilir Almanca seçene İngilizce kursu açıyor gerilemesin diye İngilizce seçene isteğe bağlı Almanca kursu veriyor dil okuluna götürüyormuş yazın ama benim ki anne baba gerçekten iletişimci konuşmaya üşenen bir çocuk sana atsam whatsaaptan tatil de karelerini ay zoraki yanımız da taşıyoruz gibi her resim de bu seneye kadar böyle değildi tam asosyal de değil ama sosyal de değil inş ergenliktir geçicidir yani mezuniyette bile en ciddisi sınıfın diye yazmışlar seçmişler babası ondan kat kat daha ergen zorla balona bindirdi utanıyorum sizden ya çocuk musunuz diyor 60 yaş adam ruhu gibi

Benimki de benzer aslında ama okula heveslendi ,bak sosyal ortamı çok güzel falan diye okulu istiyorsun ,kluplerde aktif olmayacaksan ,dilde iyi olmayacaksan bi anlamı yok o okulun dedim .
Yaparız, oluruz
Büyüyorlar güzel bir lise ortamında cicek gibi acilacaklar insallah .
Bi tek benimki ciddi değil Güldüren espri yapan ,çok da dersleri ciddiye almayan ama notları iyi olan imajı vardi orta okulda bakalim lisede nasil olacak ?

Canı gönülden amin amin güzelliklerle dolsun lise hayatları

Şu gizemli çocukların puanlarını bir öğrenseydik grubumuzdaen yüksekler açıkladı çok sevindim adlarına, benim gibi orta bantlardaki de açıkladı . Diğer bebelerrrrrr sıra siz de. 11temmuza dek beklemeyelim. Yol haritası çizelim hep beraber birbirimize

Kontrol etmek ayrı stres. Kendimde hiç hatırlamıyorum bu kadar stres yaşadığımı.

Benim zamanımdaki sınavlarda böyle hiç olmuyordu ki ,çok biliyoruz biz ondan işimiz stresli .
Sınava girerdik açıklanıncaya kadar kimsenin fikri olmazdı. Üniversite sınavını ancak internetten öğrenme zamanına yetiştim onu da sabah başladık akşamüstü anca öğrendik yoğunluktan
Yaşım da ortaya çıkacak ama televizyonda çözümleri olurdu ona bakardık onda da hepsini hatırlayamazdık, ertesi gün gazete yayınlanınca bi bakardık.
Bu kadar önemli mi değildi bilmem ki .Kac neyimiz var nere olur ancak puan sıralama gelince fikrimiz olurdu .
Simdi oyle mi daha sınava girdiği gün nere tutacak diye az çok tahmin ediyoruz ,birinciler boy boy önümüzde, okulların artısı eksisi hep biliyoruz hep .
Bu cok bilmek kadar insanı strese sokan bisey yok ama belirsizlik de çok stresli .İki ucu b...değnek yani

Bir de bu sinav çok garip oldu sanki ,gecen yıllarda içinde değildik ondan mi bilmiyorduk bilmem .
Hem sınav zor dendi yuzdelikler çok belirsiz birinci tahminleri bi acayip ...
Hem de farkindamisiniz tercih zamanı hep okulların olumsuzlukları ortaya çıktı. Ankara Fen boy boy reklam oldu .IEL yurdunun biri iptal oluyormuş, başka planlar yapın diyorlar ,Kabataş yurt sıkıntısı var hazırlıkları başka yere veririz ama onun da garantisi yok B C planınız olsun diyor .
Kendim duymasam inanmazdım, millet kasıtlı yapıyor derdim ama duydum .
Daha kimbilir yuzdelik açıklanınca neler çıkacak?
Bu seneye özel mi acaba yoksa tercihler için bilinçli bir yönlendirme mi yapılıyor bilemedim .
Sanki o tepedeki ilk 3 okul şehir dışından gelenlere pek de davetkar değil, ustu kapalı iyi düşünün diyorlar ,çok ilginç geliyor bana .

S sarahconnor katılır mısın bana ?Gecen yıl sadece soru tartışması vardi diye hatırlıyorum. Yoksa içinde olmadığım için mi kaçırdım, böyle hep iyi dediğimiz okullar hakkında sıkıntılar falan bu denli konuşuluyor muydu ?
Yoksa ben algıda seçicilik mi yaşıyorum, ilgilendiğim için?

Evet ilginç şeyler oluyor. Okulların kontenjanları artacak mı azalacak mı onu da bilmiyoruz. Bu sorular cidden çok mu zordu bilmiyoruz. Bazıları son 7 yılın en zoru diyor bazıları çok kişi iyi yaptı diyor. Benim bir sorum da şu. Mesela tercih yaptık yerleştik. Sonra ikinci tercihlerde hakkımız olmayacak mı? E bu da haksızlık oluyor. Daha düşüğe yerleşip daha iyisine bizden düşük puanlı gidecek o zaman.ya da tercih yapan sonradan kolej seçerse o kontenjana belki biz yerleşecektik. Boş yere o okuldan olmuş olmuyor muyuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…