- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.621
Valla bizim ki kolaylar da elendi artık düşünmenin faydası da yok konuşturmuyor da zaten konuşmuyoruz da okullara bile bakmadı dilim belli olmadan gitmeyelim dedi en azından teselli kolay sorular azmışKizim kolay denemelerde aynı siralamalardaki arkadaşlarına far atıyordu. Hani burda da yazıyorlar ya , kolay soruyu yapamiyor diye
Kolay bir sene olsaydı, rahatlayın normalin üzerinde yapardi belki kizim. O çocukta öyle denk gelmistir belki. Bir de mesela arkadasimin kızı çok çalıştı gerçekten. Dersanede tam puan yaptığı olmustu. Sınav gecesi o da sabaha kadar ağlamış, ya bir aksilik olursa da yapamazsam diye. Suan onun da puanını bilmiyorum. Stres bazılarını çok kötü etkiledi
Benim bir arkadaşım konuşmadı benimle ,sonucu bile sormadı.Bazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı.leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf.
Hasetmiş eskiden beri demek ki. Mutlu çocuk ve mutlu aile en yüksek puanı alan değil ki. Hedefine odaklanan çocuk ve ailedir. Sizin hedefiniz başka onun ki başka olmalıydı. Burası Türkiye. Sanayi de motor ustası mühendisten fazla kazanıyor. Nasip neredeyse orada ekmek . Bu akademik başarı olur, el becerisi olur , sanat olur. Niye birbirimize haset edelim ayol?Benim bir arkadaşım konuşmadı benimle ,sonucu bile sormadı.
2Sinavdan 2 gün sonra gördüm iyi değilim dedi ,ben de bulunur bir yolu dedim sadece sarıldık.
Ondan sonra hiç bir diyaloğumuz olmadı, ben üzgün hevesi yok sandım ama bir başkasına demis ,tuzu kuru tabii beni teselli ediyor diye
Bi de kilo aldım diyorsunValla bizim ki kolaylar da elendi artık düşünmenin faydası da yok konuşturmuyor da zaten konuşmuyoruz da okullara bile bakmadı dilim belli olmadan gitmeyelim dedi en azından teselli kolay sorular azmışdemek ki cuma hepimiz çok seviniriz inş yüzdelik dilimler de
Amin inşallah. Aklı başında çocuk allahtan birşey olmazsa başarıyor hayatı. Akademik zeka bu hayat ta mutlu olmak için yeterli değil. Duygusal zeka da önemli. İkisi biraradaysa ovvvvv. Hem başarılı hem de hayatı seven çocuklarımız olurHaset de değil aslında ,çok uzgundu ve konuşmak istemedi benimle diye düşündüm.
Bulunur bir yolu deyince yanlış anladı galiba ,arkamdan demiş .
Ki sonucu da kötü değildir başarılı bir çocuktu, beklentinin altında kaldı sanırım.
Allahim hep.cocuklarimiza güzel yollar nasip etsin ,o yol ,obur yol ,hangisiyse artık hep güzel olsun inşallah
Aaa orayı değiştirmedimBi de kilo aldım diyorsunsenin kilon benim hedefim simdi farkettim .
Bi 9 10 kilo kadar üstündeyim
Fitne fücurluk yapmayımHaset de değil aslında ,çok uzgundu ve konuşmak istemedi benimle diye düşündüm.
Bulunur bir yolu deyince yanlış anladı galiba ,arkamdan demiş .
Ki sonucu da kötü değildir başarılı bir çocuktu, beklentinin altında kaldı sanırım.
Allahim hep.cocuklarimiza güzel yollar nasip etsin ,o yol ,obur yol ,hangisiyse artık hep güzel olsun inşallah
Ya ben hiç kimsenin eltimin kızının bile sormadım kaç aldın nereye yerleştin diye çocuk geçen sene yenge başardım dedi etrafımda arkadaşlar sınav sonrası sordu ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum çünkü çocukları daha küçük zormuş okul gruplarında olanları yazdılar vs vs bu başkalarının çocuklarının takibini yapan daha şimdiden küçümseyen planlarını insanları anlamak mümkün değil paylaşmak istersen paylaşırsın hayır Kırşehir kötü bir şehir mi ki kuzenime de başka kuzenim yapmıştı ablaları olduğum için dedim valla aynı bölüm ikisi de Anadolu şehri benim dilimim daha yüksek diye geziyordu öğretmen atamalarında seni öne çıkarmayacaklar dedim bi daha ağzını açmadı demek lazım bazı kişilere akrabalar ve bazen yakın çevre insana en büyük köstek olabiliyor istisnalar vardırBazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı.leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf.
İnsan bazen ne dediğini bilemiyor olabilir. Niyeti önemli olan. Cok üzülmüş belli kiBenim bir arkadaşım konuşmadı benimle ,sonucu bile sormadı.
2Sinavdan 2 gün sonra gördüm iyi değilim dedi ,ben de bulunur bir yolu dedim sadece sarıldık.
Ondan sonra hiç bir diyaloğumuz olmadı, ben üzgün hevesi yok sandım ama bir başkasına demis ,tuzu kuru tabii beni teselli ediyor diye
Cok ayıp gerçekten, tamam okul isimleri bayagi etkiliyor bir şeyleri yaparken. Ama insanın cabasi önemli olan. Hatta İnsan ilişkileri. Bu sınavlar biraz emekse, biraz da şans. Ilk sene sınava giriyorkazanamiyor, ikinci sene daha iyisini kazanabiliyorBazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı.leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf.
Bir çocuğun ne istediğini bilmesi çok kıymetli bence. Bu tarz çocuklar hedefine de ulaşır, en önemlisi mesleğini de en güzel şekilde yapar. Zaten hepimiz senin kızını bekliyoruz biliyorsun, sıraya girdikBazı insanlar burnu yere düşse almazlar. Kıytırık üniversite mezunu ya da iyi üniversitenin kıytırık bölümünü bitirmiştir. Senin benim çocuklardan Türkiye derecesi beklerler. Üniversite tercihine dek karışırlar. Bu aylarda bunu yaşadım. Pdr bitirmiş bir kişi, kırşehir tıp yazacağız gerekirse dediğim için o şehri bir küçümsedi burun kıvırdı.leynnnn Sen büyük şehirde okumuşsun nolmuş öğretmen olmuşsun o çocuk dr olacak demedim gene. Valla insanların çoğu kötü. Başarıya sevinen az. Ben çok mutlu oldum grubumuzda yüksek alan 2 çocuğa. Emekleriyle aldılar. Meslek seçimine dek karışıyorlar herbokologlar . Sanki biz anne babalar salağız ya da çocuklarımız saf.
Bizde de var bu tarz yaklaşımlar. Çocukları yarıştıranda var. Bu tarz yaklaşımlar çok sıkıntılı. Halbuki güçleri birleştirip fikir alışverişinde bulunmak, tavsiyelerde bulunmak ( bu hoca olur, kurs olur, kitap olur ,etkinlik olur) o kadar önemli ki aslında. Bu nitelikli dedikleri okullarda da çocukların birbirinde görüp yaptıkları bu aslında. sinerji oluyor. Bu sınav, sadece bir başlangıç. Beklediği puanı alamayan çocuklar bu sınavla silkeleniyor. Bazen de silkelenmek çok işe yarıyor.Benim bir arkadaşım konuşmadı benimle ,sonucu bile sormadı.
2Sinavdan 2 gün sonra gördüm iyi değilim dedi ,ben de bulunur bir yolu dedim sadece sarıldık.
Ondan sonra hiç bir diyaloğumuz olmadı, ben üzgün hevesi yok sandım ama bir başkasına demis ,tuzu kuru tabii beni teselli ediyor diye
Bende sormam. Kötü geçmişse konuşmak istemeyebilir. Hiç art niyetli bir insan olmadım. Ama art niyetli olarak gördüğüm çevremdeki insanlara da hiçbir şey anlatmıyorum.Ya ben hiç kimsenin eltimin kızının bile sormadım kaç aldın nereye yerleştin diye çocuk geçen sene yenge başardım dedi etrafımda arkadaşlar sınav sonrası sordu ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum çünkü çocukları daha küçük zormuş okul gruplarında olanları yazdılar vs vs bu başkalarının çocuklarının takibini yapan daha şimdiden küçümseyen planlarını insanları anlamak mümkün değil paylaşmak istersen paylaşırsın hayır Kırşehir kötü bir şehir mi ki kuzenime de başka kuzenim yapmıştı ablaları olduğum için dedim valla aynı bölüm ikisi de Anadolu şehri benim dilimim daha yüksek diye geziyordu öğretmen atamalarında seni öne çıkarmayacaklar dedim bi daha ağzını açmadı demek lazım bazı kişilere akrabalar ve bazen yakın çevre insana en büyük köstek olabiliyor istisnalar vardır
Bilinmesi daha faydalı bence. Mesela düşük puanlı maddiyatı özel üniversite vs okumaya elverişsiz bir tanıdığımın çocuğuna Yks sonucu sağlıkla ilgili bölümleri yazmasını söyledim. Hemşirelik anestezi vs. Hemen para kazanması lazım gencin çünkü. Aile zor durumda. Bazı meslekler de 10 yıl içinde yokolacak. E bunları da birbirimize söylememiz lazım. Emekler boşa gitmesin diye. Yapay zeka çok gelişecek çünkü. Bilgi alışverişi şart bence.Bende sormam. Kötü geçmişse konuşmak istemeyebilir. Hiç art niyetli bir insan olmadım. Ama art niyetli olarak gördüğüm çevremdeki insanlara da hiçbir şey anlatmıyorum.
meb sayfasında tercih süreci veli kılavuzu yayınlamış. sınav sonucu içinde yarın açıklanacak demiş. Yani en azından erken açıklanma durumu kalmadı çok şükürBildiğiniz tüm dualara başlayın arkadaşlar. Şafak 1 kaldı
Türkiye geneli sıralama ayrı il sıralama ayrı ya en korktuğum o. Bizim il de çalışkan çocuk çok iyi okulsa az. Merakla yarını bekleyeceğiz artık.meb sayfasında tercih süreci veli kılavuzu yayınlamış. sınav sonucu içinde yarın açıklanacak demiş. Yani en azından erken açıklanma durumu kalmadı çok şükür
Allah yardımcımız olsun sadece 1 gün kaldı
evet genele göre sıralayın diyorlar ama il sıralaması daha geride ise il sıralamasına da bakmak gerekiyor. Ne kadar doğru bilemem ama taşradan çok birinci var diye görmüştüm sosyal medyada inşallah doğrudurTürkiye geneli sıralama ayrı il sıralama ayrı ya en korktuğum o. Bizim il de çalışkan çocuk çok iyi okulsa az. Merakla yarını bekleyeceğiz artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?