- 10 Nisan 2014
- 43.447
- 115.769
- 798
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.801
Babayla konuşmadık ama pansiyonlu 2 okul var başarısıda çok iyi sanırım tercih edilmeme sebebi uzak oluşu onlarda olmasa obp ile yerleşicek şuan herşeyin en kötüsünü düşünüyorum ona hazırlıyorum oğlumuBaşlarında gözetmen gibi bir öğretmen oluyor ders çalışıyor ve ödev yapıyorlar diye biliyorum ben. Nöbetçi öğretmenler de oluyor pansiyonlu okullarda
Valla bu hayat lgs puanı ile bitmiyor. Hayatı başarmak en önemlisi. Nice okul puanı kötü işadamları var. O kas kas kasılanların kaç katını kazanan esnaflar var . Korkunç bir yarış . Yok sen 10 yanlış yaptın yok ben 2 yanlış. Aile durumunu bilmiyorsunuz çocukları tanımıyorsunuz. Belki de sizlerden başarılı olacaklar yahu. Sen de zerre üzülme. Burası Türkiye. Teknikerin öğretmenden mühendisten fazla kazandığı bir ülke burasıBabayla konuşmadık ama pansiyonlu 2 okul var başarısıda çok iyi sanırım tercih edilmeme sebebi uzak oluşu onlarda olmasa obp ile yerleşicek şuan herşeyin en kötüsünü düşünüyorum ona hazırlıyorum oğlumu
Bizde onların akıl veren tipleri var biz hiç çalış demedik sınava bile gitmedik onunla vs uzuyor gidiyorEve yakın okul yazmaya karar verdik. Zaten aralarında 1 2 3 puan var hepsinin de. Aynı düzeyde okullar. Devlet okulları erken başlıyor saat olarak kolej 9 da idi yollarda telef olmasın özel ders desteğine devam edeceğiz.22 bin küsürüncü olan çocuğu tembel olarak değerlendirenlerin telefonlarını bile açmıyorum. İnsanın sinirini bozmak için bilerek defalarca arayıp konuşuyorlar. Bizim kız bizim oğlan ODTÜ istiyor yok Bilkent istiyor vs. İstesin yahu yolu açık olsun sevinirim. Biz mühendislik yazmayacağız ki rakip bile değiliz vallahi bıktım övünmelerinden. Benim dr um Elazığ tıp mezunu mesela. Öğretim üyesi aynı zamanda Ankarada. Yav bize lazım değil En yüksek puanlı okullar diyorum yok anlamıyorlar . Övünmek için tekrar tekrar arıyorlar.Kaç kere tebrik edeceğim yahu?
Konuştum oğlumla dedim sen nereye gidersen git çalışman gerekicek senin hedefin belli mühendislik. hangi okulda olursan ol çalışıcaksın bırakmak yokValla bu hayat lgs puanı ile bitmiyor. Hayatı başarmak en önemlisi. Nice okul puanı kötü işadamları var. O kas kas kasılanların kaç katını kazanan esnaflar var . Korkunç bir yarış . Yok sen 10 yanlış yaptın yok ben 2 yanlış. Aile durumunu bilmiyorsunuz çocukları tanımıyorsunuz. Belki de sizlerden başarılı olacaklar yahu. Sen de zerre üzülme. Burası Türkiye. Teknikerin öğretmenden mühendisten fazla kazandığı bir ülke burası
İki çocuğu daha var mesela biri lise mezunu hemşire diğeri astsubay. Onları örneklemedi hiç. 2 yanlış yapan kızını arayıp arayıp hergün anlatıyor. Yav zaten üzgünüz amacın ne? Lise mezunu mu kaldı bu devirde dedim mi ben kızına yok. Güzel puan almış yolu açık olsun. Ama bizlerin de kendine göre planları var. Üzgünüz de dünden beri. Övünme duymak istemiyoruz belki de.Bizde onların akıl veren tipleri var biz hiç çalış demedik sınava bile gitmedik onunla vs uzuyor gidiyor
Bitmez arkadaşım onlar. Az önce bi arkadaş geceden beri soruyor kötü almış dedim moralimiz bozuk ısrarla kaç aldı diyor ya sanane kaç aldığından belki çovuğum söylenmesini istemiyor kötü diyorum işte gerisini niye merak ediyorsunİki çocuğu daha var mesela biri lise mezunu hemşire diğeri astsubay. Onları örneklemedi hiç. 2 yanlış yapan kızını arayıp arayıp hergün anlatıyor. Yav zaten üzgünüz amacın ne? Lise mezunu mu kaldı bu devirde dedim mi ben kızına yok. Güzel puan almış yolu açık olsun. Ama bizlerin de kendine göre planları var. Üzgünüz de dünden beri. Övünme duymak istemiyoruz belki de.
Elbette öyle. 90 soru ile 8. Sınıf konuları ile bir ölçme idi sadece. İl dışı yazamıyoruz , uzak mahalle yazamıyoruz. Alternatif bile yok. Yks öyle değil. Sınavı çok sorulu 2 gün sürüyor. İstediğimiz şehri yazabiliriz arkadaşlar. Çocuklar reşit olacak çünkü . Kendi başlarının çaresine bakabilecekler. Hedeflerimize ulaşacağız. Pes etmek yokkkk. 9. Sınıfta kitap önereceğiz çalışma programı önereceğiz sınavlarda destek olacağız birbirimize dahaArkadaşlar maç daha bitmedi deyip önümüze bakacağız. Sadece 8.sinif konularından sorarak ölçme yapmaya çalışmak anlamsız. LGS değil YKS ölçecek. LGS de full yapan bir arkadaşının deneme sonuçlarına bakıyorum. O kadar çok yanlışı var ki sınava yakın denemelerde.7-8 yanlış. Önceki denemeler daha kötü. Hic full yapmamış. Benimki 1 sene boyunca ya 1, ya 2 bilemedin 3. Ama sonuç o çocuğa göre hüsran. Biraz şans biraz psikoloji. Suanda yaptığımız varsa hata lisede daha dikkatli olacağız.
Bu grupta isteyen söyledi puanını istemeyene hiç sorduk mu hayır. Doğrusu bu zaten. Herkesin bir planı var kendince.Bitmez arkadaşım onlar. Az önce bi arkadaş geceden beri soruyor kötü almış dedim moralimiz bozuk ısrarla kaç aldı diyor ya sanane kaç aldığından belki çovuğum söylenmesini istemiyor kötü diyorum işte gerisini niye merak ediyorsun
Ayyy işiniz ne zormuş .benim de çevrem de böyle tipler var ama sizinkiler level atlamışEve yakın okul yazmaya karar verdik. Zaten aralarında 1 2 3 puan var hepsinin de. Aynı düzeyde okullar. Devlet okulları erken başlıyor saat olarak kolej 9 da idi yollarda telef olmasın özel ders desteğine devam edeceğiz.22 bin küsürüncü olan çocuğu tembel olarak değerlendirenlerin telefonlarını bile açmıyorum. İnsanın sinirini bozmak için bilerek defalarca arayıp konuşuyorlar. Bizim kız bizim oğlan ODTÜ istiyor yok Bilkent istiyor vs. İstesin yahu yolu açık olsun sevinirim. Biz mühendislik yazmayacağız ki rakip bile değiliz vallahi bıktım övünmelerinden. Benim dr um Elazığ tıp mezunu mesela. Öğretim üyesi aynı zamanda Ankarada. Yav bize lazım değil En yüksek puanlı okullar diyorum yok anlamıyorlar . Övünmek için tekrar tekrar arıyorlar.Kaç kere tebrik edeceğim yahu?
Aynen öyle. Bazı bölümlerde nereden mezun olduğunun fazla önemi yok. Mesela biz de kolej diploması var şu an. Gideceğimiz devlet okulunda kolejden geldi diye itibar mı göreceğiz yoooo. Tam tersi olacak belki de.Ayyy işiniz ne zormuş .benim de çevrem de böyle tipler var ama sizinkiler level atlamış
Hangi ünv hangi bölüm olduğundan ziyade önemli olan ekonomik özgürlüğü olabilecek bir işi olsun.... sonuçta maaşı yatırırken hangi ünv mezunsun diye sormuyorlar.. ünv küçümsemek bile cahilce bence şu ünv bu ünv ya önemli olan işini layıkıyla yapmak ve parasını kazanmak hepsi bu.....
Benim kızım okumayı tercih etmezse hep aklımda güzellik salonuna yönlendirmek sonuçta kazandıkları para çok iyi ....
Ben hep derim sonuncu girsin ama istediği bölüme girsin hangimiz bir iş yaptırırken dr mühendis hemşire öğretmen farketmez nereyi bitirdin kaçıncı olarak girdin vs vs abuk sabuk sorular soruyoruz ki
Bilmediğim için soruyorum da benim de ilkokula giden çocuğum var bu konuları öğrenmek adına..LGS de istenilen okula geçeneyince okula göndermeyip tekrar mı sınava sokuyorsunuz,yks gibi mezuna kalma var mıbizimde geçen seneden çok geride.yığılmalar başta çok olmuş
Hala şoku atlatamadım
Maalesef yokBilmediğim için soruyorum da benim de ilkokula giden çocuğum var bu konuları öğrenmek adına..LGS de istenilen okula geçeneyince okula göndermeyip tekrar mı sınava sokuyorsunuz,yks gibi mezuna kalma var mı
Okuyorum da bilgilenmek adına şimdiden geçen seneden kötü geldi sıralamamiz falan diye görünce tekrar sınava giren çocuklar mi var diye düşündümMaalesef yokDaha doğrusu iyi ki yok yoksa millet bekler 1500 birinci çıkardı bu defa
Lgs den mezunaaaaa bıraktık derdik. Burada bir yıl daha sürünürdükMaalesef yokDaha doğrusu iyi ki yok yoksa millet bekler 1500 birinci çıkardı bu defa
Aynen yahu. Yegenim bilgisayar mühendisi. Oyle ne kolej ne adi olan liseden mezun. Ama gayet iyi kurumsal bir yerde calisiyor.Aynen öyle. Bazı bölümlerde nereden mezun olduğunun fazla önemi yok. Mesela biz de kolej diploması var şu an. Gideceğimiz devlet okulunda kolejden geldi diye itibar mı göreceğiz yoooo. Tam tersi olacak belki de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?