- 7 Nisan 2016
- 1.163
- 2.033
- 133
- 43
- Konu Sahibi GlamourGaze
-
- #2.841
Söyle olmaz mı, yani konum size yakın olan varsa ve yenilenmiş okullar oluyor. Biraz daha yuzdeligi dusuk olsa, oğlun orda okul birincisi olabilir mesela . O kontenjandan faydalanır.Biri 0.47
Biri 0.89 galiba
Bizimki 0.40
Araya okul eklesek daha mantıklı olacaktı ama yok okul .
Fen lisesi istemiyor ,Avrupa yakasında alternatiflerimiz bunlar .
En sona da %2 lik yakındaki okul oldu bitti napalim .
Koca İstanbulda okul bu kadar ,bunların da yolu Biri 1 saat Biri 1 saati de geçiyor
Bu okullara servis yok mu peki? Ulaşım en büyük problem zaten. Bizde 0,9 luk yeri seçecegiz çünkü arada okul yok. Dün pervin kaplanın canlı yayını vardi.kaydetmis seyretmeye varsa seyredebilir.tözok başkanı Türkiye sıralaması nasil hesaplanir basit bir şekilde anlattı. Gecen seneye göre her yuzdelikte 300 kişi daha az çıkıyor. Kontenjandan çok değişiklik olmazsa ve bir anda çok talep edilmezse çok oynamaz diye düşünüyorum okul yuzdeligi ama. İnşallah bunda şaşırmayız.Biri 0.47
Biri 0.89 galiba
Bizimki 0.40
Araya okul eklesek daha mantıklı olacaktı ama yok okul .
Fen lisesi istemiyor ,Avrupa yakasında alternatiflerimiz bunlar .
En sona da %2 lik yakındaki okul oldu bitti napalim .
Koca İstanbulda okul bu kadar ,bunların da yolu Biri 1 saat Biri 1 saati de geçiyor
Şu okulun yorumlarina bakar mısın oğlun meslek olarak bir düşüncesi var mı?Bizim o kadar seçeneğimiz yok ki
İlk tercihe hayal ama gelmeyecek olan
2.tercih diliminden 0.07 buyuk olan
3.terci dilimden 0.4 buyuk olan son tercih de
Diliminden en 1.5 kadar hatta daha fazla büyük olan .
Oyle 3 ustu 3 tutan bulamıyoruz bile .
Ustlerden yazılır da saçma olur gerek yok .
Dun çok karamsardim bugun daha iyiyim nasip nereyse artık
Söyledim gel burdakini yaz vaktin kalır okul birinciliğini oynarsın diye hayor ib programı istiyorum diyor .Yurt dışı odaklı düşünüyorSöyle olmaz mı, yani konum size yakın olan varsa ve yenilenmiş okullar oluyor. Biraz daha yuzdeligi dusuk olsa, oğlun orda okul birincisi olabilir mesela . O kontenjandan faydalanır.
Ben bir okula bakmistim yuzdelik 4.5 larda . Ama bir ogrenci sıralama da 700 lerdeydi
Bir yakınımız capadan girdi o da benzer puan aldi
Aynen bence bu puanı yapan öğrenci, gittiği her yerde iyi puan alacaktır. Fiziki koşullarda önemli.Birde okul tanıtım günlerine gitmekte saçma geliyor artık. Seçenek var mi ki gideyim. İyi kötü biliyorum zaten. Fiziksel kosullarina bakacağız. İstemiyorum ama en kötü burslu olarak kaydederim diyorum artık
Servis var da istanbulda trafik vok oyle daha uzar .Metro marmaray tercih attık en azından trafikte kalmaz diyeBu okullara servis yok mu peki? Ulaşım en büyük problem zaten. Bizde 0,9 luk yeri seçecegiz çünkü arada okul yok. Dün pervin kaplanın canlı yayını vardi.kaydetmis seyretmeye varsa seyredebilir.tözok başkanı Türkiye sıralaması nasil hesaplanir basit bir şekilde anlattı. Gecen seneye göre her yuzdelikte 300 kişi daha az çıkıyor. Kontenjandan çok değişiklik olmazsa ve bir anda çok talep edilmezse çok oynamaz diye düşünüyorum okul yuzdeligi ama. İnşallah bunda şaşırmayız.
Uzaktan bir arkadasin kız kardeşi de Boğaziçi'nde okumuştu. Sonrasinda yurt disindan is teklifi aldi. Suan yurt diainda yasiyor.Mesela bogaizici falan kazanirsa okul sonrasi da yurt disi iş imkanı yuksek olur.Söyledim gel burdakini yaz vaktin kalır okul birinciliğini oynarsın diye hayor ib programı istiyorum diyor .Yurt dışı odaklı düşünüyor
Serviste uyuyup dinlenir ama varsa hiç düşünmeyin benceServis var da istanbulda trafik vok oyle daha uzar .Metro marmaray tercih attık en azından trafikte kalmaz diye
Ben dBirde okul tanıtım günlerine gitmekte saçma geliyor artık. Seçenek var mi ki gideyim. İyi kötü biliyorum zaten. Fiziksel kosullarina bakacağız. İstemiyorum ama en kötü burslu olarak kaydederim diyorum artık
Şu okulun yorumlarina bakar mısın oğlun meslek olarak bir düşüncesi var mı?
Mesela bunu yüzdelik dusuk gösteriyor ama
Yazmaz istemez.Şu okulun yorumlarina bakar mısın oğlun meslek olarak bir düşüncesi var mı?
Mesela bunu yüzdelik dusuk gösteriyor ama 0.37
Yuzdelikli bile öğrenci var yazıyor.
cok beğendim. Bize olmaz ama okuyorum yorumları öyle.
Bi belli olsun bütün ihtimalleri degerlendirecegiz. Servis buralardan giden gelen birileri var mı?Serviste uyuyup dinlenir ama varsa hiç düşünmeyin bence
Dinledim Pervin Kaplanı mantıklı da geldi ama iste bu sene mantıklı gelen hicbisey olmadı .Birde okul tanıtım günlerine gitmekte saçma geliyor artık. Seçenek var mi ki gideyim. İyi kötü biliyorum zaten. Fiziksel kosullarina bakacağız. İstemiyorum ama en kötü burslu olarak kaydederim diyorum artık
Kafa bitti ben de. Yüzdelikler niye yükselecek? Hocam onu da deseKizimin dersane hocasıyla gorustu esim. Yuzdelikler yükselecek bence demiş.
Siz hangi şehirde idlniz hatırlayamadım bu lgs yüzünden kafa gittiTeşekkür ederim. Her meslek lisesine de gonderemen çocuğumu. Akademik olarak ve seviye olarak kötü bir çocuk değil. Yani okumuyacak bu bari meslek lisesi olsun tarzında değiliz. Ancak ortam her geçen gün zorlaşıyor. İyi bir üniversite maalesef her kapıyı açmıyor. Küçük yaşta bir şeyler edindim istiyorum. Ama dediğim gibi bu seferde üniversite yolunda çocuğu koreltmis olur muyuz? İnanın ağlayacağım. Ne yapacağımı bilemiyorum..
Bizim dersanedeki öğretmen yolu düşünmeyin, bu çocuklar üniversite gidecek yakında demiş. Cocuk istiyorsa sorun yokBen d
Yazmaz istemez.
Bir ozel okul var Alman Ekolü. Ib programları dil sertifikaları veriyor .
Burs kontenjanı açıklamışlar bu puan aralığındaki 4 öğrenciye %100 burs .
Gel gidelim başvuralim biz devlet memurumuz şansımız cok okur diğer basvuranlara göre burs için dedim .Yemek paranı öderiz yol gitmemiş olursun ,o da kabul alırsak %100 .
İstemiyor ozel olmaz ,hani yurt dışı diyordun ql fırsat işte.
Puanimin yettiği devlet okulu nereyse ora olsun yoluna razıyım gider gelirim diyor.
Ben de baskı yapmak istemedim bu iki tercihen biri olur yüksek ihtimal öyle olsun napalim dedik .
Bunların hepsi zaten önceki senaryayo göre de yazılacaktı.Ama o kaçan okulu en çok istiyordu .
Bunlar sonraki istekleriydi.
O yüzden çok sabit fikirli bunu istiyorum diyor başka okul görmek bile istemiyor .
Ya yanlış ifade etmiş olabilirim. Yukarida açıkladım. Yani geçen senelere göre düşük yuzdelik seçmeyin ,yerleşme ihtimali düşük dedi.Kafa bitti ben de. Yüzdelikler niye yükselecek? Hocam onu da deseyükselecek demek bizim lehimize mi? Valla beynim durdu .
Aynen kaliteli meslek liseleri var. Bence de çok tavsiye . Demin bir yazı okudum. Meslek liselerinde puan düşme yokmuş, eskiden vardiSiz hangi şehirde idlniz hatırlayamadım bu lgs yüzünden kafa gittiMesela Ankarada ASELSAN meslek liseleri var. İş garantili . Oraları herkese tavsiye ederim. Ama boş beleş terbiyesiz okumakta gözü olmayanların doluştuğu meslek liselerini, üniversite okumak isteyen kimseye tavsiye etmem.
Yakında dedikleri 4 sene sonra ayol 5 olanlar var hatta. Dershane öğretmenlerine zerre güvenmiyorum artık bu arada.Bizim dersanedeki öğretmen yolu düşünmeyin, bu çocuklar üniversite gidecek yakında demiş. Cocuk istiyorsa sorun yokinşallah kolaylıkla olsun
Geçen seneki yüzdeliğe göre tutanları yazacağız biz. O da tutmazsa bildiğim tüm küfürleri o gün sıralayacağım valla asabımız bozuldu artık . Yeter.Ya yanlış ifade etmiş olabilirim. Yukarida açıkladım. Yani geçen senelere göre düşük yuzdelik seçmeyin ,yerleşme ihtimali düşük dedi.
Gecen seneki yuzdeliklere göre seçim yaptık.
Yerleşmesine göre 2 . Tercihlere de bakacagiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?