2025 LGS Anneleri

Meb kitabından yapılıp yapılmadığını anlamak için sorabilirler açık vermemek lazım evet işliyorlar derim ben olsam ki gecen sene işledi benim oğlumun okulu .
Kaymak zorunlu tutuldu mu diye sorabilirler onu da ben faydalı bulduğum için aldim ,almaya da devam edeceğim derdim ben olsam

Belki Umutyeniden biliyordur
Test şeklinde olmayacak mı dedi yani

Açık uçlu soru daha önce denendi mi
Bilmiyorum maalesef ,sistem değişir gecen yıl 9 olanlarda müfredat da değişti. Ama klasik olmaz ,olamaz okunması, adil.puanlanmasi mümkün değil.
Arkadaşın kizi oğlanın okulunda ib yapıyor o diyor ki öyle güzel ki sistemleri ,hem.cok çalışıyorlar hem de hiçbir formül ezberlemeyip sınavlara hesap makinesi ile giriyorlar .Oyle bir sisteme verilse ne güzel olur ama hiç zannetmiyorum .
Ben sinif öğretmeniyim, küçük oğlum gecen yıl 1 e başladı yeni müfredatla değişiklik yapacağız diye saçma şeylere takilmislar .Harflerin yazılış yönü değişmiş saçma sapan olacak şekilde.
Yine matematik konu sıralaması da 2msimofta berbat bu sene ,sarmal ilerleyecek guya ama çok karışık, benim sinif eski mufredatla gidiyor 4 .sinif o nesil daha şanslıydı diyebilirim .
Bir tek 1.sinif ders kitapları çok güzel yeterli önceki yıllarda ekstra kaynak ve bolca fotokopiye ihtiyac duyardık ,yeni kitaplar harika .Ama sadece 1 ve 2 nin kitapları ortada .Gerisi sürpriz, kervan yolda düzülecek

Benim oğlum çok boşladı sanki ,okulu çok sevdi benimsedi ama bir yatış hakim .
Arada minicik matematik ödevi oluyor ,hazırlık sınıfı için bir kaynak da yok öylece kalıyor.
Bugun biraz kelime çalıştı ingilizce ben hallediyorum diyor .Arada quiz oluyorlamis ama sonuç belli olmadı dedi .Paragraf kitabi almıştım onu denedi günlük o da zor geldi çok yanlış çıkardı ben de baktım gerçekten zor ,biraz seviyesi ileri olmuş galiba
Bırak onu başka bir kitap sorup alalim dedim öyle kaldı.
Günlük kitap okuyor sadece o düzenli gidiyor diyebilirim .
Hafta sonu okul ,ingilizce ,almanca ve akıl zeka oyunu dersi olan bir kurs açtı ona başlayacak cumartesi günleri. Gönlü yoktu ama razı ettik .
Almanca zor pek sevmedim ,edebiyat iğrenç bir ders diyor
Bu hafta beni zorladı biraz ,ben de hangisi doğru bilemedim serbest bırakıp tokezlemesini bekleyeceğim galiba .
Diğer türlü ben yoruluyorum .
Hasta oldum bu hafta soğuk algınlığı üstüne boynum tutuldu .
Küçüğe günlük odev ,test veriyorum büyüğe ısrar edemiyorum çünkü ne yapılması gerektiğini de tam bilmiyorum .
Arada kelime çalış, cumartesi kurs ,kitap oku şimdilik bu kadar ama yetersiz gibi hissediyorum .

Son düzenleme:
Ne zamana kadar hadi oğlum diyeceğiz acaba ?
Klup seçmişler, robotik ,münazara, ingilizce tiyatroya kadar 6 kulübe yazılmış bi gideyim sevdiğimden devam edeceğim diyor .
Şimdilik serbest bırakıp izleyeceğim galiba .

Arkadaşlar merhaba

Okulumuzun 2024 ve 2025 yılı LGS başarısini öğrenebileceğmiz bir yer var mı? İlce milli eğitim müdürlüğüne mail göndersem bilgi verirler mi acaba. Teşekkürler

Bu kadar mı aynı olur
Edebiyat sevmedi
Almanca sevmedi ve hâlâ sevmiyor
Gerçi sürekli değişen öğretmenler de sebep oldu
Tam sevecek hop değişti

Edebiyat dersine sırf hocayı sevdiği için tahammül ediyor
Hazırlık lgs sürecinden sonra bize sanki çok şey kaçırıyormuş gibi hissettiriyor
İngilizce alt yapısı da sağlam olan bir çocuk için tam yatış zamanı maalesef
Yapacak bir şey yok takılmadan yaşamaya bakacaksınız

9 da gerçi o tempoyu yakalamak da zor
Lgs den çıkıp direk 9 olanlar sanki daha çok çalışıyor
Aslında günlük tekrar ödev yapımı çok az soru çözümü yetecek ama oğlum ödev varsa açıyor kitabı
Yoksa yok
Ben de sınavlarda yüksek alırdım ama Yks sınavı yazılı da yüksek almayla olmuyor maalesef
Ben de bilmiyorum ne zamana kadar hadi diyeceğiz
Hâlâ oturup onunla kitap okuyorum bundan keyif alıyorum ama biliyorum ki ben okumasam hayatında o eksiklik hissedilmeyecek ona üzülüyorum

Benim oğlumda Almanca, İngilizce ve Edebiyat bu üç dersi hiç sevmiyor. Dün beni sinir etti mesela.Bu yaşta çok müdahale edemiyorum. Ettiğim de kavga çıkıyor, yükseliyor.
Bizdeki sıkıntı tekrar etmeyi, ders videosu izlemeyi asla istemiyor. Bir konuyu tam öğrenmeden özelliklerini yarım yamalak biliyorken gidiyor en zor testi çözmeye çalışıyor. Oyun ve video izleme süresi de o kadar arttı ki.
İnşallah maarif modele bizde alışırız. Ödev ve proje çok oluyor. Kendileri çalışıp kendileri anlayacakmış konuları da. Yeni sistem böyleymiş. Ayrıca 5.sınıf kitapları da çok incelmiş. Benim büyük çocukla, küçüğün kitaplarını karşılaştırdığımda neredeyse yarı yarıya fark var.

Salut (selü) biraz havalı giriş yapayım Fransızca selam vereyim
Biz de Fransızca var. Almancaya bile biraz aşılayıp ama Fransızca hiç aklımızda yoktu.
Benzer kelimeler de cok varmış sanırım ama dün kelimeleri deftere yazayim ordan sen tekrar et dedim. Yazılısı zor, okunuşu zor .
Kurs falan da yok okulda. Kizim youtube ,podcast,dualingo destekle diyorum ama henüz bir şey yapmıyor.

Yapsın diye ben de Fransızca öğrenilemeyen sanirim

Ay ceyceyin sesi çıkmıyor merak ettim

Kendi başlarına öğreniyorlarsa güzel. Bizde 5.sınıfta Almanca çalışıyorduk
İngilizce,almanca, fransızca mı var? 3 dil
evet sabah bende yazacaktım H Heytttt be hiç sesi çıkmıyor. Okuyorsan gel ceycey daha senle konuşacaklarımız yarım kaldı

Yok ingilizce hazirlik yanında ek dil Fransızca. Suan da sırf derste gördükleri ve ödevler. Disaridan destek şart. Ama kendi çabasıyla bir şeyler olur gibi .
Biz de bir ara Almancaya bakmistik. Yegenimin arkadaşı bil. Mühendisliği bitirdi ama kendi kendine Korece öğrenip, o dil üzerinden suan mesleğini sürdürüyor.
İsterse her seyi yapabilir her insan bence

Calışmasını etkileyen şeyler de bana göre ogretmeni sevecek,(bazı öğretmenler dersten soğutuyor malesef)
Arkadaşları da ilgiliye, cocuk ben de yaparım diyor.

Çok doğru kendileri istedikten sonra her şeyi başarabilirler

Öğretmen de önemli
Öğretmen sevilince ders sevilmese bile sevmek için çaba harcıyor çocuklar

Hepimizin ortak sorunu sanırım tekrar yapılmaması
İnşallah bu sorunu aşarız hep beraber

Çok geçmiş olsun genel itibariyle gözlemlediğim hazırlıkta hocalar da rahat çocuklar da öyle bizim de yarım sayfa mat ödevi şaka gibi ama kitap listesi verildiyse edebiyatçı üç liste yapmış bunu tuttum açıkçası herkesin zevki başka ama size uyanı alın bol bol bu sene kitap okuyacağız demiş seneye bu günleri çok arar bizimkiler temel atma senesi 9 da asıl

MEBİ için kayıtta para almışlardı bizden 5 sene MEBİ üyeliği diye açıp bakamadım daha inceleyeyim
Aa ben yeni gördüm. Kizima da yolladım şimdi, ogretmen söyledi indirdim dedi.
Akşama bakicsm yine.

Kaynak kitaplara bu arada 8.000 verdik
Cok makul gidiyor her şey

Dualingonun max diye aile paketi var 5/6 kullanıcıya kadar ben bile Almanca ikinci aşamaya geçtim ama faydalı olabilir belki kelime öğrenme de ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…