2025 LGS Anneleri

Kesinlikle en tepede olan okullar olmadıktan sonra hiç bir artısı yok

Kolejler duymasın bu dileklerimizi

Kolejler duymasın bu dileklerimizi
Duysunlar ya ben bizimkilerin yüzüne dedim güvenlik dışında hiçbir beklentim kalmadı diye ilki pilot ilkokulda makale yazıyordu neredeyse kız hala okuduğunu anlıyor mu diye şüpheleniyoruz eşimle çocuğu doktora mı götürsek diye

Eger sürekli olmuyorsa 1 2 olabilir diyorum artık ben .Gecen olduğu hiz da öyleydi bizim .
Son 10 günde girdiğin en zor sınav hangisi diyorum Ozdebir .
Peki en yuksek aldığın ozdebir .
En kolayı hangisi en çok yanlış çıkardığı
Hangi deneme de şu ders zor deseler o dersi iyi yapıyor. Sinan Kuzucuya en çok fen zordu abartmış dediler Fen diğerlerinden iyi
Hatalar artık anlık o anki psikolojiyle dikkatsizlik yapılmış hatalar .
Bolca soru çözüp yanlışlara dönüyorsa gerisine nasip diyeceğiz.
Bizim beklediğimiz gibi bir ilişki yok maalesef, aynı cocuk pes pese girdiği 2 sınavda bile başka başka oluyor ve sanırım böyle de sürecek.
Sinav da elimizden geleni yaptık gerisi nasip diyeceğiz

Ben dershaneye kayda gittiğimde hoca dedi ki özeller çocuğu çok şişiriyor ailenin beklentileri yükseliyor sonra görüyor ki çocuk boş
Bende de hep acaba oldu her şeyi ile ilgilendiğim halde

Kimi işte çocuğu özel ilkokuldan alıp devlete verince okuma bile bilmediği ortaya çıkmış gibi de şeyler söyledi

Güvenlik ve sınıfların azlığı Belki de biraz İngilizce ve ikinci yabancı dil
Hoş benim oğluma sorsan İngilizce yi YouTube dan öğrenmiş

Bizim kolejde bomboş çocuklar da var derece öğrencileri de var. İş en çok ailede ve çocuk da bitiyor. İçinde olmayan çocuğa ilgilenmeyen aileye , devlet okulunun da kolejin de hiçbir faydası olmuyor.

Benim cevremden gordugum ,derste basari icin, ,cocukta yatkinlik olacak. Yani her cocuk matematik yapamiyor vs.
2. Anne nin eli uzerinde olacak ve disiplin saglayacak.
Ozelin amaci , guvenlikte degil bana gore, temizlik ozel ilgi. Devlette de guvenlik var. Valla anasi olarak, kizimin okuluna zor giriyorum.

Kendi yegenim cocuk zeki ama cok calismiyordu ,test itaplari bos hep ozel de okudu. Suan ozel de dis hekimligi okuyor calissa daha iyisini yapardi.

Bunu ozel de ogretmenlik yapan cogu insan soyluyor. Yani notlari biraz sisiriyorlar. O yuzden genel deneme sonuclari belirleyici.

Gecen bir video dinledim. Okullar ogretmene o kadar baski yapiuor ki iyi ogretmenler barinamiyor diyorlardi,sartlarindan dolayi.

Bizim kolejde bomboş çocuklar da var derece öğrencileri de var. İş en çok ailede ve çocuk da bitiyor. İçinde olmayan çocuğa ilgilenmeyen aileye , devlet okulunun da kolejin de hiçbir faydası olmuyor.
Arkadasimin cocugu ozel okul, dersane ve ozel dersle 400 un altinda puan aldi.

Gecen dinledigim videoda da diyordu. Yollacaksa cocuk, lise ve uni de ozele yollanmali.

zengin bir ailenin cocugu degilse, ozelde oku oku, git sonra dusuk maasla ise basla diyor. O paraya ,cocuga yatirim yap.

Enistem diyor ki , cocugun okuluna verdigim parayla bina dikerdim

İyi devlet okulunun semtinde oturmuyorsak özel okul ortaokulda gerekiyor maalesef. Devlet de iki çift laf edebilecek arkadaşı yoktu. Kitap okuyan yoktu. 3 yıldır çok kaliteli arkadaşları oldu ama. Güvenlik vs değil kolejler sadece. Kafa yapısına uygun çevre de önemli

Benim oğlumun şimdiki okulu da devlet okulu olduğu halde çok zor girmek
Güvenlikten kastım öğrenci profili filan
Bulunduğumuz yer çok sıkıntılı idi
Devlet okulları açısından

Evet öğretmen üzerinde çok baskı oluyor
Çoğu da hakkını alamıyor

Çevremizde de hep özelde okuyan çocuklar var
Hayatları daha kolay geçiyor gibi
Ama pilot bir tanıdığımız var yanına gelen pilotların özelde mi devlette mi okuduğunu hemen anlıyorum dedi

Her şey çocukta gerçekten bazı çocukların potansiyeli harcanıp gidiyor

Aa evet haklisin onu unutmusum. Ben de bulundugum yerde yollamiyorum kizimi okula. Arkadas ortamida onemlihatta 1. Siraya onu aliyorum. Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim

Doğru diyor oğlunuz bizimki de İngilizce de çok iyi oyun kod yazarak öğrendim diyor ne ödev ne başka bişi yapıyor 4 senedir ortaokul İngilizce de oyunların YouTube ekmeğini yiyorum diyor

Aa evet haklisin onu unutmusum. Ben de bulundugum yerde yollamiyorum kizimi okula. Arkadas ortamida onemlihatta 1. Siraya onu aliyorum. Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim
Vizyonlu , gerçek dost kolejde daha fazla gördük. Hani oradakiler şımarık vs diyorlar ya 5 yıl da devlet de okudu. Vallahi asıl zorbalar , kıskançlar , kötü olsan sevinenler hep devletteydi . Bizim okuldan da kaynaklıydı belki de

Yani soyleki imkan varken zaten versin veren. Ben orta halli olup verenler icin soyluyorum

Bir arkadasimin kardesi pilot oldu. Aynen ozel okullu degil o arkadasim da cocugunu sirf ileride ki portfolyesi icin vermek istedigini soylemisti

Ileride ne olursa olsun, paran varsa her kapi aciliyor bence. Yuzde 90, pay birakayim.
Unlulerden pay bicin, egitimsiz o kadar insan var. Ya da influencerlar, paran olsun yeter ki

Karagül Hülya Mizgin vs rastlayınca vay benim kızın emekleri vay diyorum

Keşke tüm okullarımız eğitim açısından aynı olsa devlette ama çevreden kaçıyoruz zaten çoğumuz pilot devlet okullarında veliler herşeyi yapıyordu parke döşetmekten akıllı tahta alana kadar okulda ona göre gerçekten eğitim de üst düzeyde idi semt olayı çok farkediyor burada

Şimdi mahalleye bakıyorum 35/45 arası sınıflar öğretmenler iyi de olabilir ama söz hakkı verene kadar ders biter öğretmen perde ve fotokopi makinesi istemiş devlet ödenek veriyor niye okuldan para istiyorlar vs diye ne kadar çok eleştiri çocuk için bir aile iki okul liseye gelene kadar çok etki ediyor karakterin çoğu oturuyor bu dönem

Özelde de parlak çocuklar var ama kapasiteler aynı olmadığı için biri diğerini aşağı çekebiliyor bizde de var 4 işlem yapamayanlar direk lisesine kayıt yaptırıp lgs ye başvuru bile yapmayanlar onlara aynı öğretmen eşit ne verebilir soru çözümüne geçiyorlar diğerleri katılmazken sonra parlak çocukta ben çalışmadan da sınıfta birinciyim diye gereksiz ego oluyor bizim yaşadığımız
onlar da sönüp gidiyor bıraktığım an bırakacak gerçekten bu lgs olayını bu eğitim olayı bizde çok sıkıntı ülke genelinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…