2025 LGS Anneleri

İnanın çok üzüldüm gitmedigine. Ama biz daha önce iki kere kol kırdığımiz için sürecin nasıl sıkıntılı olduğunu biliyoruz. İki sefer ameliyat oldu. İyileşmesi sürüyor. Oğlumda o zaman bilgisayar açar oynarim dedi mecburen kabul ettim. Gidip sahilde yürüyün sinemaya gidin dedim. Gençler halı saha istemiş. Şöyle güzel güzel sahilde yürüselerdi fena mı olurdu?

Benim oğlum da dün halı sahada yüzüne arkadaşının dizi çarpmış geldi
Yüzü mosmor şişmiş şekilde
Yol uzak bize de söylememiş
Gelirken arabada uyumuş öyle

Geldi eve kustu filan
Doktorluk oldu sabaha kadar başını bekledim
2 saatte bir uyandırdım
İzin verseniz ayrı vermeseniz ayrı

Ya niye kazanamadi, yani 460 470 falan da mi almadi.
Uzulmeyin iyi yapmissiniz, yegenim hali sahada ayagini incitti , tam hatitlamiyorum yani 15 gun alcida kaldi.
Onlem almak iyidir.
Heyecan yaptı yavrucuğum. Sanırsam 410 altı aldı. Çünkü burada 410 luk bir lise vardı. Tutsaydi arkadaşım gönderecekti. Sınavdan sonra eve gelip yatağın içinde ağlamış. Şimdi düz lisede. Alismis. Özel ders takviyesiyle yks hazirligi basladi. O yüzden çocukları çok strese sokmaya gerek yok. Biz oğlum kazanamayacak gibi plan yaptık. Çocuğun hayalleri yıkılmasın. Umut baglamasin diye. Hiç bir liseyi gidip gezmedik. Çocuk bir liseyi beğenip kazanamazsa üzülmesin. Rabbim yardimci olur iyi puan alırsa o zaman gezip karat veriririz. Çocuğu kötüye hazırlamaya çalışıyoruz.

Çok geçmiş olsun.

Instagramda denk gelmistim. Lgs ye cocuk cok calismamis ama yks de tip kazanmisti. Umitsiz olmayin diye paylasmisti.
Ben de kizimi cok sikmiyorum. Sadece elinden geleni yap, vaktini verimli gecir diyorum.
Ben bile strese giriyorum. Cocuklara ben de bu yuzden cok uzuluyorum.

Oyle çok çocuk var. Düz liseden tıp kazanan. Asıl iş lisede başlıyor. Çocuğu çok sıkarsan 9. Sınıfta ders çalışamiyor. Bir arkadasimin kızı var. Geçen sene iyi bir liseye yerleşti. Arkadaşım okumayı çok seven kız şimdi kitap görmek istemiyor diyor. Lisede nitelikli liseyi bırakan çocuk bile var. Anneler maalesef asıl işimiz lisede başlıyor.

Aynen olabilir. Cocuklarda hakli
Keske egitim sistemimiz guzel olsaydi. Ektra dersaneye gitmeye gerek kalmadan, okuldan sonra etutle ,kisa tekrarlarini yapip, evde cocuklarla keyifli vakit gecirseydik.
Okulda olan sinavlar belirlehici olsa, bu sekilde siniflar belirlense, ogretmenler cocuklari yonlendirse.
Yani niye bizleri ve cocuklari bu stres altina sokuyorlar.
Anaokulunda basliyor uni bitene kadar kostur.

Cok geçmiş olsun .Allah beterinden korusun .
Sağ salim geldi benimki üstelik yenmişler.
Bir daha sinav öncesi böyle bir şeye izin vermeyeceğimi, çok endişelendigimi söyledim .
Annee yeeeaaa abartma istersen ,okulda da her gün oynuyorum orda da olabilir dedi
Bi arkadaşına da babası izin vermemiş hicalar arayıp izin almışlar. Üniversiteye hazırlık öğrencileri, velileri bile oynamış. Degisik bir ortam oldu dedi .Bir yandan sevindim ,bir yandan üzüldüm bu kadarcık etkinliğe bile zor izin verdik ne yazık bu çocuklara.
Anneler, babalar ,bütün çocuklar emeklerinin karşılığını alır inşallah

Ruh sağlığı yerinde yetişkinler olsunlar büyüdükleri zaman. En önemlisi bu. Paradan iyi işten herşeyden önemli.

Bir tanıdığımın da oğlu çok iyi olmayan bi liseye gitti yks de ilk 1000 e girdi. Kızı çok iyi bi fen lilesi kazandı ama geçen diyordu ders çalışmakta zorlanıyor mezuna birakıcak

YKS kazanmak LGS yi kazanmak kolay maalesef. Bir çocuk 15 mat 15 fen 15 Türkçe yapsa 400 puanla pek bir yer kazanamaz. Başka bir çocuk 17 Türkçe 17 fen 17 matematik ile 450 puan alıyor ve bir çok liseyi kazanıyor. Çok komik değil mi? 2 çocuk arasındaki fark bu kadar. Kızım üniversitede. İnanın YKS bu kadar stres yapmiyor. AYT var TYT var OBP var.

Aynen hic adil degil. Diyecek soz cok ama fayda etmiyor

Normal de ben oylendusunuyorum aslinda , bir sey olacaksa her zaman olabilir. Bir arkadasim sa kaldirimin kenarina basarak incitmis. Neredeyse ameliyatlik oluyordum dedi. Alciyla kurtardi.

Sinava az kala onlem iste. Yoksa su stresli zamanlarda keyifli aktiviteler yapsinlar hep

Moral bozmak yok hanımlar, bizim de Sinan Kuzucu diğerlerine göre düşük, girdiler denediler ,gerçek sinavin hangi puana yakın olacağını bilmiyoruz .Puana değil sıralamaya bakin ve cok önemsemeyin. Bu Sinan Kuzucu 2021 zorluğundan diyor kendisi bile ,sınavda böyle yapsalar bile sıralama diğerlerine göre iyi gelir .
Enerjinizi hissetmesin cocuklar da ,umut her daim var.
Emeklerinin karşılığını alacak ve en yüksek puanı Lgs de yapacaklar insallah ...

Bende çok uyarıyorum ama ergenler işte bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Abarttığımızı düşünüyorlar. Ama dediğiniz gibi her zaman olabilir. sakınan göze çöp batar.
Kuzucu 2021 zorluğunda diyor sanırım matematikten dolayı ama bütün yaptığı sınavlarda bence Türkçe ve fende eleyici. Aslında her dersten eleyici soru koyuyor. 2024 gibi.
Bu aralar deneme sınavları da artmaya başladı Allah yardımcıları olsun çocukların. Moral çok önemli. Bizlerde demoralize oluyoruz yine de moral vermek durumundayız.

Bugün ki deneme sınavı yetişmemiş kargo gelmemiş genel merkezden okula. Yerine bursluluk sınavı sorularını vermişler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…