- 2 Ekim 2022
- 2.764
- 4.215
- 63
- 35
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #37.141
Benim iyilesme surecim kanama vesaire kisa surdu ama dogumda yasadiklarim biraz agir geldi. Ustune bide lohusalik falan..Travma sı oluyor başlarda dediğin gibi wc de ıkınamıyorsum o anlara tekrar gidiyordum buarada bende kanama hala devam ediyor neyden kaynaklı anlamadım
Ben normal diye gittim sezaryen oldum. Doktor suyumu patlatmıştı normal olacak diye o acı bile bana yenmişti. Belki de çok nazlıydımBenim iyilesme surecim kanama vesaire kisa surdu ama dogumda yasadiklarim biraz agir geldi. Ustune bide lohusalik falan..neyse atlattik sukur dahada iyi olcaz hepimiz insallah
Evet devam ediyor haklisin sadece yok saymaya calisiyoruz lohusaligiBen normal diye gittim sezaryen oldum. Doktor suyumu patlatmıştı normal olacak diye o acı bile bana yenmişti. Belki de çok nazlıydımbi 10 gün ayağa kalkıp yürümek ızdırap olmuştu ama şimdi hiçbir şeyim kalmadı. İnsan unutuyormuş diyorlar gerçekten doğruymuş unuttum ama lohusa lik bence devam ediyor bazen o his bi geliyor bence 3-4 ay dolana kadar devam eder hormonlar tam çekilmedi galiba
Ayyyy çok fena çokk bir bağırmışım odadan, doğum yapıyorum sandılar millet valla normal doğum dayanılabilir bir ağrı acı gibi gelmedi bana. Sancım 80-100lerdeydi ama doktor bir de bana dedi ki daha bu ne ki o an bende ipler koptuEvet devam ediyor haklisin sadece yok saymaya calisiyoruz lohusaligibacim sen iyiki sezaryen yapmişsin. Hani o igneyi patlatmak icin sanirim doktor elini sokuyor ya onun gibi bana kaç el girdi sayamadim ben ahahha neyse gecti bitti o acılarin sonunda meleklerimize ulaştik onlara tum acilar deger
Evet aynen öyle mamalar anne sütüne en yakın şekilde yapılmış şimdi napayım artık bende illa emsin emsin diye paralamıyorum kendimi. Ben uyuyamıyorum 9 da çünkğ kızım 5 yaşında bebiş uyusa bile o ayakta maalesef hiç uyku yok sabah da 5 te ayakta bebeğim 7-8 gibi de kızım kalkıyor daha akşam gece 11 e kadar full ayaktayım o yüzden süt az mesela akşam 8 den sonra mama veriyorum daha sütüm çok az olduğunu hissediyorum gece de mama veriyorum sabah 4-5 gibi emsiriyorum o zamana anca dolmuş oluyor memelerşm sıkınca benimde geliyor ama çocuk çekiyor çekiyor az yutkunuyor anlıyorum az olduğunu o zamanAynen canım, alışanlar da durmuyor artık
Power Pump dedikleri bir şey var, birimi 10 dk sağ ötekine geç, onu sağ tekrar diğerine geç gibi bir şeydi ben hiç yapmadım. Görüştüğüm emzirme danışmanı öyle yap dedi ama ben hiç yapamadım. Bir de iki memeyi birden sağ demişti ki o çok mümkün değil açıkçası. Onun yerine el pompaları varmış, memeye takıyorsun sütü kendisi çeke çeke topluyor.. tirle miydi neydi adı, ss almıştım atarım buraya.. acı ben çok hissetmiyorum açıkçası, devir olarak yüksekte sağmayın sütü kaçırırsınız diyorlar ama hastane tipi dağım makinesinde sağarken canımdan can gidiyordu açıkçası. Onda nasıl geliyordu o zaman?
Sen =bengece uyandığında emzirmek 30 dk, uyutmak bir saat.. tam uyudu diyorum 2 saat sonra aynı sar başa sar başa 6’dan sonra full ayaktayız zaten
Canım hiç endişe etme, onlar çok güzel bakıyorlar bebişe, evde olsan zaten çaresiz hissedersin kendini.. en azından onlar takip altında tutar içini ferah tut.. bizi bile enfeksiyon kaptı diye bir hafta tuttular hastanede.. hele bir de küçük olunca çok sıkı takip ediyorlar.. çabucak toparlar inşallah minik kuş, içini ferah tutAllah şifa versin tez zamanda çıkın
Sanki var benimkinde de canım, sürekli uyku hali olmasına yoruyorum ben açıkçası, uyku penceresi genişledikçe yüzü gözü açılır yavruların herhalde
Kafein sütü zaten azaltan bir etki yaratıyor canım, çikolata da yine aynı şekilde dikkatli tüketmek gerekiyor.. benim de sanki azaldı gibi hissediyorum, hastaneye yatmadan önce 50-60 ml çıkıyordu her sağdığımda ama artık yok sanki ama yarın tekrar bir sağım kampına girip tekrar bakacağım bakalım.. hastane stresi çok etkiledi ve ciddi azalttı sütü
Canım memelerin o şekilde dolması kaliteli bir uyku ve su tüketimi sonrasında oluyor bende, ben akşam kızımla birlikte 9 gibi uyuyorum genelde, gece yarısına kadar dolmuş oluyor, sabah da dolgun oluyor ama ilk sağımda sönüyor.. ama yine de elimle sıktığımda süt geliyor.. ne yapalım bitti dediği yerde mamayla devam ederiz.. eskiden pirinç unuyla irmikle büyütmüşler çocukları.. bizim mamalar anne sütü etkisinde çok şükür
Ayyyy çok fena çokk bir bağırmışım odadan, doğum yapıyorum sandılar millet valla normal doğum dayanılabilir bir ağrı acı gibi gelmedi bana. Sancım 80-100lerdeydi ama doktor bir de bana dedi ki daha bu ne ki o an bende ipler koptugerçekten normal doğum yapanlara saygım büyük normal şartlarda da yapabileceğim bir şey değildi. sancı tamam ona katlandım da o su patlatma, muayene falan aman amann
Biz de ikinci ay aşısını olduk bugün, bende nolur nolmaz aile hekimine yazdırdım calpol aile hekimi günde 3 defa bir çay kaşığı verebilirsin dedi ateşi çıkarsa. Bende takip ediyorum şuanlık yükselmedi . Ama akşam üzeri baya halsizdi uyudu baya.Kızlar bugün 2. Ay aşısını olduk gündüz ateş 37.6 idi ağrısı çok vardı bir çay kaşığı calp.l verdim , şimdi ateşi 38 ,oldu 6 saat arayla 2. Kez versem şurubu ağır gelmez değil mi?
Canım sebebı aşıda olsa yukselırse sen yınede götür,38ın uzerı sıkıntı hasta olmasada.bende cok korkuyorum aşıdan,çarsamba gunu bızım aşıda.napıcam bılmıyorum,sımdıden uzuntusu sardı.sen ıcını ferah tut kontrol altında tutuyorsun çünkü.ınsallah mısıl mısıl uyur guzelceSebebinin aşı olduğunu bilmesem daha çok panik yaparım , ateş en çok korktuğum şey, şimdi uykuya geçti , 12 ye kadar takip edip 12 de yeniden şurup vericem artık bu gece uyku yok bana
Nasıl da unuttuk gitti ama hepsinibende aynı şekilde düşünüyorum normal doğum yapanların önünde saydı ile eğiliyorum bende sancım başlamıştı yatış yapıldı sancılar 70-100 arası öldüm dirildim resmen o neydi birde ebe alttan muayene etti aşırı ağrıdı 2 cm açılma var dedi onda bile öldüm daha 10 cm açılmaya kadar bekleyenleri düşünemiyorum benim zaten sezeryan olacaktı ebe niye alttan baktı anlamadım yapmayın dedim dinlemedi devlet hastanesi tabiki bide geceydi kadın alttan bakmam lazım dedi aciliyet durumu için herhalde ama çok ağrıdı yani bende dedim normal doğum yapanlara helal olsun vallahi
Üçüncü çocuğu hatta dördüncüyüde istiyordum ben ama sancılardan dolayı vazgeçeceğim gibi duruyor o an gelimce birdaha tövbee diye bağırıyordum yatağın kumandasını parçalamışım unutamıyorumda unutsam denerim belkimmmmAyyyy çok fena çokk bir bağırmışım odadan, doğum yapıyorum sandılar millet valla normal doğum dayanılabilir bir ağrı acı gibi gelmedi bana. Sancım 80-100lerdeydi ama doktor bir de bana dedi ki daha bu ne ki o an bende ipler koptugerçekten normal doğum yapanlara saygım büyük normal şartlarda da yapabileceğim bir şey değildi. sancı tamam ona katlandım da o su patlatma, muayene falan aman amann
Çok uzun sürmez inşallah aşı ateşi, evet ateş tehlikelidir ama faydasıda vardır bağışıklığı güçlendirir endişenlenme annesi38 'in altına düştü şükür 12 de 6 saat doluyor o zaman vericem ama perişan oldu çocuk , uykuya dalamadı, bu kadar zor geçeceğini tahmin etmemiştim
Zaten diyorum ya normal doğum başka bir ütopyaÜçüncü çocuğu hatta dördüncüyüde istiyordum ben ama sancılardan dolayı vazgeçeceğim gibi duruyor o an gelimce birdaha tövbee diye bağırıyordum yatağın kumandasını parçalamışım unutamıyorumda unutsam denerim belkimmmm
Ayy ben hastaneden eve gelınce demıstımkı benı ambulansla gerı hastaneye goturun cok agrıyor demıstımBen normal diye gittim sezaryen oldum. Doktor suyumu patlatmıştı normal olacak diye o acı bile bana yenmişti. Belki de çok nazlıydımbi 10 gün ayağa kalkıp yürümek ızdırap olmuştu ama şimdi hiçbir şeyim kalmadı. İnsan unutuyormuş diyorlar gerçekten doğruymuş unuttum ama lohusa lik bence devam ediyor bazen o his bi geliyor bence 3-4 ay dolana kadar devam eder hormonlar tam çekilmedi galiba
Tecrubelı ana olmak baska tabııÇok uzun sürmez inşallah aşı ateşi, evet ateş tehlikelidir ama faydasıda vardır bağışıklığı güçlendirir endişenlenme annesi
Evet ikisininnde zorluklari var, Burda sezeryandan bahsedilmedi bile bana, tr de olsam ugrasirdim bayaa sezeryan icin ki cok kolay bir dogumum olmustu. Ilk 6 ay rahim kendisini toparlamaya devam ediyormus, sonrasinda yaptiririm gibime geliyorYa varya bıde sezeryanı yasaklamaya calısıyorlar,benımkı zorunlu sezeryandı gercı ama o zaman yırtık olmadan dogurtmayı basarsınlar,sezeryan ıstemesın ınsanlar.sıkıntı ya gercekten ıkı dogumunda zorlukları farklı,neyse uzulmeyın ama bu problemı yasayan dostlarım kıcuk bı estetık operasyon olursunuz olmadı,kolau bı operasyon olan arkadaslarım gayet rahat atlattılaronemlı olan benıslerın saglıgı,gerısı hallolur bı
Beyaz gurultu olmadan cok zor daliyor benimkiUykusuz geceler ne zaman bıtıcek yagazdan ıkınıp dyruyor cocuk,aglıyo sızlanıyo,beyaz gurultu ıyı gelıyor ama uzmanlar beyın gelısımımı olumsuz etkıledıgını soyluyor,gercekten hıpnoz edıcı benıde bayıltıyo bazen sızler kullanıyomusunuz beyaz gurultu
Sizin bebem 3 aylk olmus masallah. Herhangi bir duzelme degisim varmi uyku ve gaz konusundaEvet ikisininnde zorluklari var, Burda sezeryandan bahsedilmedi bile bana, tr de olsam ugrasirdim bayaa sezeryan icin ki cok kolay bir dogumum olmustu. Ilk 6 ay rahim kendisini toparlamaya devam ediyormus, sonrasinda yaptiririm gibime geliyorya da emzirme bitince botoks ve dolgularla birlikte birazcik assagi birazcik yukari
Of of ofÜçüncü çocuğu hatta dördüncüyüde istiyordum ben ama sancılardan dolayı vazgeçeceğim gibi duruyor o an gelimce birdaha tövbee diye bağırıyordum yatağın kumandasını parçalamışım unutamıyorumda unutsam denerim belkimmmm
Bende kesin 40.haftada dogururum die dusunuyordum ne alakaysaNasıl da unuttuk gitti ama hepsininişanım geldi diye gittim doktor doğum başlamış diyince yüzüm asılmıştı korkudan donup kalmıştım sonsuza kadar içimde tutacakmışım gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?