- 31 Temmuz 2024
- 812
- 2.034
- 33
- 35
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #44.721
Bizimde erken başladı. 4. Aya bugün girdik ama yeme reddi baslayalı tam 20 gün olduCanım bizim 3. Ayda başlamıştı 4. Ayın ilk haftaları bitti uzun sürdü. Nasıl uyutacağımızı bilemedik aynen mahalle ayağa kalkıyordu bizde de. 4,5 aylık hala bazen yapıyor huy kaldı sanki
Benimki de çok sık uyanıyor 21.30 da uyuttum her saat kalktı şimdşye kadar. Arkadaşımın bebeği var gece 180-200cc mama içip gece hiç uyanmıyormş o da 5 aylık ayyy nasıl özendim var yaEvet edıyor,bırı dokundugunda bızım gözlerımıze bakıp aglamaya baslıyor
Oo kalkmazmıı ozellıkle bu 4.aydan beri aşırı sık uyanıyor zaten 5te 6 da tümden kalkıyor sabah
Canım gerçekten çok iyi anlıyorum desteksiz bebek büyütmek çok ama öok zor. Şu an memleketteyim tatilde dşyorum böyle çocuk büyütmeye ne varmış kucaktan kucağa geziyorBizimde erken başladı. 4. Aya bugün girdik ama yeme reddi baslayalı tam 20 gün olduAllah yardımcımız olsun, bebeklerimiz sakin olsun çok yorulduğumu hissediyorum artık
Herkes anne baba olmasın ya...Görümceyle aramızda 12 gün var, daha bebesi 4 aylık oldu yeni, Diyarbakır’da oturuyorlar, evlerinde de klima var zaten ama verilmez ki o kadar su, ben bir iki Dr dinlediğimde bebek sadece anne sütü alıyorsa serinletmek için emzirin yeter diyordu.. aman görümce de sırf annesi yapıyor diye kabul ediyor, aynı şeyi kv yapsa çemkirir, okuma yok araştırma yok.. ben annem normalin dışında bir şey yapsa bile kızıyorum.. kızzz bunlar yenidoğan bebeğe bal vermiş insanlar HEM DE BİRKAÇ DEFA, bir de bunu gururla söylüyorlar.. şimdi sorsan bal verdiler diye çocuk sağlıklı sanarlar. Ben de dedim siz şükredin Allah’a alerji geliştirmemiş vücudu yoksa soluğu yoğun bakımda alırdınız dedim diye bana düşman oldular, benimkine vermek istediklerinde saçmalamayın dediğin için bana atar gider yaptılar ki benim kız çocuk şurubuna alerji geliştirmiş.. bal verselerdi parçalardım herhalde onları
Ya ben arada aksamları anneme gidiyorum ama rezillik o kadar ağlıyor ki kadın kucağında sokak sokak gezdiriyor asla sakinleşmiyor. Bu sefer ben kan ter içinde kalıyorum.Canım gerçekten çok iyi anlıyorum desteksiz bebek büyütmek çok ama öok zor. Şu an memleketteyim tatilde dşyorum böyle çocuk büyütmeye ne varmış kucaktan kucağa geziyor
Kolik mi canım yoksa bu ay mı başladı ağlamalarYa ben arada aksamları anneme gidiyorum ama rezillik o kadar ağlıyor ki kadın kucağında sokak sokak gezdiriyor asla sakinleşmiyor. Bu sefer ben kan ter içinde kalıyorum.
Ama desteksiz olmak çok zor gerçekten. Benim eşim evden çalışıyor ona rağmen perişanım
Kıyamam kuzum yaŞimdi geldik hastaneye muayene oldu, alerji plolikliniğine de girdik, Dr dolven/ibuprofen için yaşı küçük verme onu dedi. Ateşi çıktığında ilaç vermeyeceksin, acile gideceksin onlar ateşi düşürecek dedi. Çok canım sıkıldı, Çok üzüldüm. Alerji testi için de 1 yaşı beklemek gerekiyor dedi. Şimdi hormonlarıma falan bakmak için kan tahlili aldılar 4 tüp, Damarı bulamadılar delik deşik ettiler çocuğu. Ağlamaktan sesi bile kısıldı artık
İlk 40 gün kolik olduğunu düşünmüştüm ama sonra mucizevi bir şekilde düzeldi. Şimdi de başa dönmüş gibiyim. Bu ay tekrar başladı umarım geçerKolik mi canım yoksa bu ay mı başladı ağlamalar
Ben boyle diyince rahatladim valla, akil sagligim duzeldiBen artık takmıyorumne zaman ne kadar isterse uyusun
Bana bir omur gbi geldi , galiba besinci ayda bitti bizimkisi. Bir ay erken dogmustu ya hem krolonojik olarak hem de duzeltilmis doguma gore yasadik bence4. Ay atağı biten anneler ne kadar sürdü bu süreç. Ben bittim gerçekten20 gün olmuş beslenme reddi, huysuzluk, ağlama, uykusu gelince resmen mahalle ayağa kalkıyor..
Geçer geçer, böyle böyle büyüyecekler rabbim sağlık versinİlk 40 gün kolik olduğunu düşünmüştüm ama sonra mucizevi bir şekilde düzeldi. Şimdi de başa dönmüş gibiyim. Bu ay tekrar başladı umarım geçer
Eyvah 1 ay daha sürerse ben biterimBen boyle diyince rahatladim valla, akil sagligim duzeldisadece surekli yaziyorum anlamak icin nasil uyudugnu ve bir duzen falan hakgetire bi beste uyaniyor sabah bi sekizde.
Bana bir omur gbi geldi , galiba besinci ayda bitti bizimkisi. Bir ay erken dogmustu ya hem krolonojik olarak hem de duzeltilmis doguma gore yasadik bencezona oldum ben ya hala izleri duruyor yuzumde, guluyorum falan ama mahvoldum hala kendime gelemedim
Amin amin sağlıklı olsunlar yeter ki, çekeceğizGeçer geçer, böyle böyle büyüyecekler rabbim sağlık versin
Bana doktoru çay kaşığı ile su verebilirsin demişti peşine, zaten suyu da demiri de ogurefek yutuyo nsbxbdbdnd suya niye öğürüyorsa amxnsbbsjsBize bi açıklama da yapmadı 2*7yazmış sadecebi de su veriyor musunuz damladan sonra siz
Bazen 2-3 çay kaşığı veriyorum ağzı temizlensin diye.Bize bi açıklama da yapmadı 2*7yazmış sadecebi de su veriyor musunuz damladan sonra siz
Sıcaktan mı oluyormuş bu alerji falan olabilir mi gündüz dışarı çıkma güneşten de olabilir.benim ellerden dirseğe kadar kızarıp kaşınmaya basliyo hep çıkınca..Ay kızlar ya bacaklarımda kırmızı kırmızı öinik noktalar çıktı çok fena kaşınıyorum. Kurdeşen döküyorum galiba ya sıcaktan mu oldu noldu anlamadım
Evet onu dicektim kafasını çevirdiği yere yüzümü getirince öbür tarafa dönüyor etrafa bakmak icin özellikle sjbdjsndjdBazen hiç sallamıyor beni ya dikkatini çeken çok şey var sanırım
Annemler kvler veya herhangi yabancı biri o an canı nasıl isterse hepsi yabancı zaten heo görüşmüyoruz ağlıyor 5-10 dk sonra alışıyor birazKızlar bebekleriniz yabancıları ayırt ediyor mu
Ben de saat tutmuyorum ya uykusu geldiyse uyutuyorum en son kaçta uyudu uyandi fikrim yok sadece yeme saatleri aklımda valla sjdbjdnd tek kriterim de akşam 18 sonrası uyutmuyorum ki 8-9 arası uyjyabilsin diye dnxndnnd zaten değişiyor ki ne kadar uğraşsak da düzgün saat aralıklarında uyumuyorlae benceBen boyle diyince rahatladim valla, akil sagligim duzeldisadece surekli yaziyorum anlamak icin nasil uyudugnu ve bir duzen falan hakgetire bi beste uyaniyor sabah bi sekizde.
Bana bir omur gbi geldi , galiba besinci ayda bitti bizimkisi. Bir ay erken dogmustu ya hem krolonojik olarak hem de duzeltilmis doguma gore yasadik bencezona oldum ben ya hala izleri duruyor yuzumde, guluyorum falan ama mahvoldum hala kendime gelemedim
aynen benimki de öyle ay ne fenalar yaEvet onu dicektim kafasını çevirdiği yere yüzümü getirince öbür tarafa dönüyor etrafa bakmak icin özellikle sjbdjsndjd
Beslenmesini nasıl saatle ayarlayabiliyorsun ben onda da çok zorlanıyorum ya sütümü saparak veriyorum biberonsuz uyumuyor çok düzensiz yani. Gece de yarım saatte bir uyansa bile o biberon ve sütü arıyorBen de saat tutmuyorum ya uykusu geldiyse uyutuyorum en son kaçta uyudu uyandi fikrim yok sadece yeme saatleri aklımda valla sjdbjdnd tek kriterim de akşam 18 sonrası uyutmuyorum ki 8-9 arası uyjyabilsin diye dnxndnnd zaten değişiyor ki ne kadar uğraşsak da düzgün saat aralıklarında uyumuyorlae bence
Ben emziriyorum her seferinde tek memeyi veriyorum çünkü uyandı mesela emdi 1-3 saat uyabik kalabiliyor bazwn öyle uykuya geçiyor ama bazen aç olduğu için uyumuyor tekrar emziriyorum gazini vs çıkarıp öyle uykusu hala varsa uyutuyorum. Yoksa zaten kaçtığı için zorlamiyorum yine uykusu geliyo öyle uyuyor... Gece biz uyumaya girdiğimiz zaman kapi sesi yatak sesi yüzünden uyanıyor, uyanirsa emziriyorum öyle uyuyoruz uyanmazsa ellemiyorum zaten 5-6 gibi uyanıyor kendiBeslenmesini nasıl saatle ayarlayabiliyorsun ben onda da çok zorlanıyorum ya sütümü saparak veriyorum biberonsuz uyumuyor çok düzensiz yani. Gece de yarım saatte bir uyansa bile o biberon ve sütü arıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?