2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Canım ıyı bı doktora gitmenı tavsıye edıyorum.durumunuz musaıtse acıbademe gidebılırsın,bence bebegıne ozel mama falan baslarsa doktor duzelecek,cocukta reflu varsa yıyemıyordur yavrum havada cok sıcak ondan olusmustur turunculuk.
Canım doğuda küçük bir şehirdeyim maalesef :( reflü için bir hafta olacak ilaç kullanıyoruz ama anlamıyorum bu çocuk niye böyle hiç yemiyor vallahi canım çıkıyor yedirene kadar ve gece krizler başladı gece 12 de başlıyor sabaha kadar ağlıyor yatmıyor daha gücümüz de kalmadı

Kendi kendine tekrar döndü tam eskisi gibi değil tabi, ben ne yaptıysamda fayda sı olmamıştı sadece uyurken emzirebiliyordm
Püüüüü aynı durumdayımmm sadece uyurken 🥹
@Ebussshhh ipeksi19 ipeksi19 warcrew warcrew @imagination forever ve diğer etiketleyemediğim canım kızlar 🌹🌹🌹hepinize teşekkür ediyorum. Dün alerji polikliniğine göründük, de 4 tüp kan aldı ve hormon değerlerine falan baktı. Şükürler olsun bağışıklığı falan iyi görünüyor dedi, meğer çocuk ağır gribal enfeksiyon geçiriyor dedi. Ben soğuk aldım o da benden aldı. Dr hemen test yapabilirdik ama şu anda vücudundaki enfeksiyonu atmadan neye alerjisi olduğunu anlayamayız dedi, onun için de 2 hafta sonra artık vücudundaki enfeksiyon geçtikten sonra bizi alerji testi için çağırdı ve sadece calpol deneyecek, 4-6 saat gözlem altında tutacak. Anlamaya çalıştığı şey enfeksiyondan kaynaklı bir alerji durumu mu yoksa gerçekten calpole mi alerji geliştirdi onu öğrenecek. Kendi hocama da sordum bunun dışında hiçbir şey yapamayız, neye alerji olduğunu anlamamız lazım dedi. Allah razı olsun o kadar güzel ilgilendi ki, rabbim bir daha yaşatmasın. Çok vicdan azabı çekiyorum yemin ederim, çok üzülüyorum. Mamayı da iyice reddetti iştahı çok kesildi, ben de artık kaşık ve bardakla vermeye başladım, bağışıklığını nasıl toparlayacağız yoksa. Anne sütü de yok 🥹🥹🥹
Oy kuzum çok geçmiş olsun vicdan yapma canım eve hastalık girdiği zaman herkesi dolaşıyor malesef elimizde olmuyor bazen toparlardınız hemen merak etme daha iyi olursunuz canım 🙏🏻
4 ay atağı yaşayan varmı biberon reddi emzirenler için meme reddi 4.bicuk aylık olduk sadece uykuda biberon almak istiyor çok tukendim
Kızlar 4.ayı atlatan geçti diyen var mı varsa meme reddi de geçiyor mu bu oğlan kaç gündür emmiyor sadece geceleri nerdeyse. ikinci haftaya girdik sütüm de azaldı bugüne kadar sadece meme emdi hiç biberon mama vs almadı acaba mama vermeli miyim ona mı alışır bu sefer de korkuyorum zayıflayacak diye 😔
Hüüüüüü aynı durumdayım gelin sarılalım 😩
Bu temmuz ayı da 4. Ay da bir bitmedi anasını satıyım 🤦🏻‍♀️
3 gündür bebem emmiyor sadece anne sütü alıyordu sağıp biberonla veriyordum onu da almıyor 3 gündür de sürekli turunculuk var demirden mi acaba diye düşündüm doktorumuz demiri bırakın şikayet devam ederse gelin dedi bu arada daha önce bir kere turunculuk olmuştu doktorumuz sıcaklardan olabilir her gün 30 ml su verin dedi su da veriyorum seviyor suyu cok cok içiyor alıştırma biberonundsn ama normal biberonu asla almıyor 🤦🏻‍♀️

Dün ateşi çıktığı için ilk defa calpol vermiştim, gecesinde vücudu böyle oldu.. daha önce sadece parol vermiştim, calpolda aroma olarak çilek varmış parılda portakal.. dünden bugüne tek farklı olan şey şurup çünkü
Canım çok çok geçmiş olsun kuzuya 🥹
Kızlar öğretmen olanlara çzellikle sorum, çocuk yardımına başvurmuş muydunuz? Bana ablam söyledi ben otomatkl girmişlerdir sisteme sanıyordum almamışım hiç çocuk yardımı. Sizin bilginiz var mıydı bu konuda başvurmuş muydunuz? Ne kadar yatıyor aylık? Geriye dönük alma şansım var mı?
Geriye dönük olmuyor maalesef ben de almadım ,aradım bakanlığı başvuru tarihi geçerli dendi .
Herkese iyi geceleeerrr ya da sabah mı demeliyim 😂😂😂 biz çok şükür iyiyiz teyzoşlar 🥰 bugün randevumuz var Ankara şehir hastanesinde, çocuk polikliniği görecek rica edeceğim alerji polikliniğine yönlendirmesi için bakalım 🤔 parasetomol değil ateşi çıkarsa diye ibuprofen içerikli dolven verdi acil doktoru (onun da ne kadar çok yan etkisi varmış korktum açıkçası). Tamamen geçti lekeleri şükürler olsun, Allah kimseyi evladıyla sınamasın, yavrular hasta olmasın, amin 🙏

Şimdi geldik hastaneye muayene oldu, alerji plolikliniğine de girdik, Dr dolven/ibuprofen için yaşı küçük verme onu dedi. Ateşi çıktığında ilaç vermeyeceksin, acile gideceksin onlar ateşi düşürecek dedi. Çok canım sıkıldı, Çok üzüldüm. Alerji testi için de 1 yaşı beklemek gerekiyor dedi. Şimdi hormonlarıma falan bakmak için kan tahlili aldılar 4 tüp, Damarı bulamadılar delik deşik ettiler çocuğu. Ağlamaktan sesi bile kısıldı artık 🥹🥹🥹
Ah canım benim kıyamam ben ona ,inşallah düzelir bir an önce .Dolven ben oğluma belli bşr yastan sonra verdim daha ağır bir şurup maalesef
Seni o kadar iyi anlıyorum ki . Asla ama asla dinlemiyorum. O kadar yorgunum ki şöyle beni bıraksalar 1 ay olduğum yerde kalırım öyle bir yorgunluk. Sürekli bir koşturma yemek yap çamaşır yıka evi haftada 1 süpürebilirsem süpürüyorum duşu sanıyorum 1 hafta oldu alalı . Kaş ve bıyığım Osman abi gibi oldu . Göbek altta bir yerden sallanıyor . O kadar bunaldım ki .aynaya bakmak istemiyorum . Kendimden tiksiniyorum. Ben asla ev insanı değilim yay burcuyum ve gerçekten burcunun özelliklerini taşıyorum . 1.5 yıldır evdeyim ve artık kafayı yemek üzereyim. Ailelerimiz uzakta . Başka şehirdeler. Tam anlamıyla yapayanlız bebeğimi büyütmeye çalışıyorum . Eşine derdimi anlatamıyorum.. anlatmaya kalktığım gün kavga kıyamet oluyor. Bende artık üstüne düşmüyorum saldım yani . Ama nereye kadar bilmiyorum . Bebeğimi çok seviyorum asla ona değil sitemim asla onun bir suçu yok ki . Tamamen desteksiz olmaktan . Anlaşılmamaktan.
Allah hepinizin yardımcısı olsun .Desteksiz çocuk büyütmek çok zor ,biz de ailelerden çok çok uzaktayız ,eşim 6 gün geç saatlere kadar çalışıyor.Birçogumuz aynı durumdayız ama sağlıkla geçecek inşallah 🙏🏻
Kızlar uyanık kalma süresi ne kadar sizin bebeklerin dikkat ediyor musunuz ya da
Benim kızım 5,5 aylık en fazla 2 saat uyanık kalıyor
Ben boyle diyince rahatladim valla, akil sagligim duzeldi😂 sadece surekli yaziyorum anlamak icin nasil uyudugnu ve bir duzen falan hakgetire😂 bi beste uyaniyor sabah bi sekizde.

Bana bir omur gbi geldi , galiba besinci ayda bitti bizimkisi. Bir ay erken dogmustu ya hem krolonojik olarak hem de duzeltilmis doguma gore yasadik bence 😂😂 zona oldum ben ya hala izleri duruyor yuzumde, guluyorum falan ama mahvoldum hala kendime gelemedim
Ah canım ben de bunu merak ediyorum sanırım bizler daha uzun yaşıyoruz bu atakları .Kızım da 34. Haftada doğdu .Ek gıdaya başladın mı ?
bide buraya gelin diyoruz her seferinde diğer mahalleye gidiyorlar arabamız olmasaydı ne yapacaktık tek bir araba var başka kimseninde yok

Neyse gene herkes ne kadar zayıf dedi hemşire de ne oldu bu çocuğa dedi bende meme reddi vardı 1 ay emmedi dedim böyle oldu , neyapayım bilmiyorum süt arttırmam lazım sanırım ama hiç halim yok iştahım halen yok
Bebişin asla zayıf falan değil boşuna üzme kendini.Zaten kolay değil yaptığımız şeyler o yüzden moralini bozma 🙏🏻
Teşekkür ederiz ♥️ hemşire benden daha fazla ölçtü 70 cm dedi boyuna kilosu 7 halen iki aydır 7 kilo almadı

Ben diyorumki bacılar şuan erken 4,5 aylık daha ama tam 5 aylık olunca katı gıdaya geçireceğim mamayamı başlasam katı gıdayamı diye düşünüyorumda hem emzir hem mama ver hem yemek yedir fazla olacak gibi başkarda olsaydı mamaya başlardım heralde ama şimd katı gıda ile idare ederiz diye düşündüm ne diyorsunuz
Bence katı gıdaya henüz başlama.Mama belki düşünebilirsin
Bebeleriniz sürekli çığlık atıyor mu 😱
Ay atmaz mı 🤣sürekli bir bagırıs çağırıs bir de sesini duydukça daha da gaza geliyor gırtlaktan basıyor yaygarayı 😂

Püüüüü aynı durumdayımmm sadece uyurken 🥹

Oy kuzum çok geçmiş olsun vicdan yapma canım eve hastalık girdiği zaman herkesi dolaşıyor malesef elimizde olmuyor bazen toparlardınız hemen merak etme daha iyi olursunuz canım 🙏🏻

Hüüüüüü aynı durumdayım gelin sarılalım 😩
Bu temmuz ayı da 4. Ay da bir bitmedi anasını satıyım 🤦🏻‍♀️
3 gündür bebem emmiyor sadece anne sütü alıyordu sağıp biberonla veriyordum onu da almıyor 3 gündür de sürekli turunculuk var demirden mi acaba diye düşündüm doktorumuz demiri bırakın şikayet devam ederse gelin dedi bu arada daha önce bir kere turunculuk olmuştu doktorumuz sıcaklardan olabilir her gün 30 ml su verin dedi su da veriyorum seviyor suyu cok cok içiyor alıştırma biberonundsn ama normal biberonu asla almıyor 🤦🏻‍♀️
Bizimde turuncuydu oda çok sıcaksa sıcaktan oluyo beslenme eksikliği çabası klima açıyorum akşamda salonda yatiyoz düzeldi idrarı

Eyvah 1 ay daha sürerse ben biterim 🤦🏻‍♀️😄
Çok geçmiş olsun canım. Geçti mi zona

Amin amin sağlıklı olsunlar yeter ki, çekeceğiz 🙏🏻
gecti zona da izleri duruyor🥲 bir de yanaklarim da roza olmustu o sirada, o da bir turlu iyilesmedi
Ben de saat tutmuyorum ya uykusu geldiyse uyutuyorum en son kaçta uyudu uyandi fikrim yok sadece yeme saatleri aklımda valla sjdbjdnd tek kriterim de akşam 18 sonrası uyutmuyorum ki 8-9 arası uyjyabilsin diye dnxndnnd zaten değişiyor ki ne kadar uğraşsak da düzgün saat aralıklarında uyumuyorlae bence
Oyle cidden , benimki dun 8.30 da uyanmisti bugun 6 da uyanmayi secti canim oglum👽
Ay zor ya ortak kullanımlı her şey bir de denk gelmekte kötü güvenilir insanlardır inşllah kolaylıklar diliyorum canım 🙂
Sagol canim, oylesini secmeyiz insallah yoksa ben sinir krizleri falan😅
Biz alıştık dkndjwksjdjdndd çoğu zaman bırakamıuorım beliğine çığlığı basıyor mevbur yanımda yatırıyorum 🥲🥲🥲 bazen eşim salonda yatıyor biz bebişle yatıyoruz bazen üçümüz yatıyoruz kdjdjdjsks
Bizim de boyle ya, su an gecici evde esim sisme yatakta yatiyor salonda😂 surekli emiyormus beni, son zamanlarda cocuk fena uyumuyor ama ben niye yorgunum diye dusunuyordum, esim bizimle uyudu bir gece ve o dedi😂
Allah hepinizin yardımcısı olsun .Desteksiz çocuk büyütmek çok zor ,biz de ailelerden çok çok uzaktayız ,eşim 6 gün geç saatlere kadar çalışıyor.Birçogumuz aynı durumdayız ama sağlıkla geçecek inşallah 🙏🏻

Benim kızım 5,5 aylık en fazla 2 saat uyanık kalıyor

Ah canım ben de bunu merak ediyorum sanırım bizler daha uzun yaşıyoruz bu atakları .Kızım da 34. Haftada doğdu .Ek gıdaya başladın mı ?
Baslamadim canim ek gidaya, 6. Ay dolsun diye bekliyorum. Ama oturtup onune kasik tabak koymaya basladim. Suya cok ilgisi vardi, hava da 35-36 derece su an azcik su koydum pure kasigini bandirip agzina goturdu cok hosuna gitti😂
Desteklisi de ayri dert desteksizi de cocuk buyutmenin😂 cagirsam mi anneleri dedim az once, sonra dedim noooooo😅😅 ben uykusuz geberirim yine de onlari cekemem

Benimki 1 numaradayken 3-4 ay civari biberon reddi yapti, ben de burada okudum sanirim, numarasini yukselttim, 3 e gectik, o zamandan beri 3
Benimde 3 ama 4 e mi geçsem diyorum meme yoktu bizim zaten hep hep uzun süredir 3 ile içiyor belki daha 4 istiyordur dedim ama zaten 3 ay üzeri 4 numaraymış biraz baktım da . Emziriyor olsaydım ama 3 te kalırdım çok gelmesin diye ama emzirmediğim için 4 e geçmeyi planlıyorum inşallah niraz daha fazla içer bu sayede çünkü çok az besleniyor

gecti zona da izleri duruyor🥲 bir de yanaklarim da roza olmustu o sirada, o da bir turlu iyilesmedi

Oyle cidden , benimki dun 8.30 da uyanmisti bugun 6 da uyanmayi secti canim oglum👽

Sagol canim, oylesini secmeyiz insallah yoksa ben sinir krizleri falan😅

Bizim de boyle ya, su an gecici evde esim sisme yatakta yatiyor salonda😂 surekli emiyormus beni, son zamanlarda cocuk fena uyumuyor ama ben niye yorgunum diye dusunuyordum, esim bizimle uyudu bir gece ve o dedi😂

Baslamadim canim ek gidaya, 6. Ay dolsun diye bekliyorum. Ama oturtup onune kasik tabak koymaya basladim. Suya cok ilgisi vardi, hava da 35-36 derece su an azcik su koydum pure kasigini bandirip agzina goturdu cok hosuna gitti😂
Desteklisi de ayri dert desteksizi de cocuk buyutmenin😂 cagirsam mi anneleri dedim az once, sonra dedim noooooo😅😅 ben uykusuz geberirim yine de onlari cekemem
Ben kriz gecirirdim sanirim annemle de kv ile de o yüzden desteksiz aşım ağrısız başim diye literatüre güncellenmiş bir söz ekleyeyim skxbjsndjsjdjdbdjdh

Bizimki de dengesiz bazen sabah 5-6 da uyanik bazen 9-10 u buluyo yani uyanip uyuyo demekki diyorum random takılıyoruz. Mesela 2 de uykusu geldi ama oyalandik uyumadi komsum geldi derken aciktı uykusu geldi emzirdim sonra dedim yat uyu jsbsbsbjdbdhd şuan uyuyor. Max 1-2 saat uyur yeto daha fazla uyumaz diye umuyorum uyursa da yalandan ses yapar uyandiririm xnxbbsbdjssjjxhdhdh

Kızlar merhaba 🌸
Benimkinin bezlerinde doluluk göstergeleri tam renk degistiriyo. Bezi açıyorum kuru gibi bir şey. (Molfix)
Sizde de oluyor mu ?

Kızlar merhaba 🌸
Benimkinin bezlerinde doluluk göstergeleri tam renk degistiriyo. Bezi açıyorum kuru gibi bir şey. (Molfix)
Sizde de oluyor mu ?
Ben de yaşadım buny birkaç kere azıcık yapmadına rağmen full göstetiyorfu anlamadım molfix kullanıyorum ben de

Kızlar ankara çukurambar koru hst.de bi kadın kendi kendine doğum yapmış duydunuz mu. Yardım çağrısına kimse koşmamış orda misafir bi hekim varmış o yardım etmiş en son 🙄
Oha ne alaka ya işleri bu değil mi ne demek kendi kendine doğuruyor. Evde dogursun o zaman insanlar niye gidiyoruz hastahaneye şaka mı

Back
X