2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Dogurdugumdan beri onune gelen bana oyle yap boyle yapma diyip duruyo bebekle ilgili.
Yok emzir yok uyut anamla kocam en ufak detaya kadar bana karisip emir veriyolar benim beynim yokmus gibi. Ben de artik beyinsiz oldum bana verilen emirlere itaat edip kendim karar almiyorum bana yagdirilan emirlere gore bebege bakiyorum o yuzden kendi bebegim degilmis gibi hissetmeye basladim. Bebegim de yuzume bakmiyo kucagimda mizirdiyo beni sevmiyo artik sadece baskalarina gulup oynuyo. Cok canim sikkin cok mutsuzum cok seyler var anlatmak istedigim ama anlatacak kimsem yok. Olesim var ama bebege kim bakacak iste mecbur yasamak zorundayim. Evlendigime ayri cocuk yaptigima ayri pismanim. Dogduguma bin pismanim.
Karışılmayan anne var mıdır bilmiyorum herkes çok sever öğüt vermeyi.
Ben biraz katıyım hayır dedimse hayır. İsteyen kırılabilir modundayım. Çünkü tek büyüttüm. Kimseye bana karışma hakkı vermiyorum.
Bebeğin sendeki stresi hissediyor olabilir benim bebeğim doğuştan beri emmedi ben de çok ağır geçirdim Lohusa depresyonunu buna bağlıyorum. İlk 4 ayım berbattı hatırlamak dahi istemiyorum yeni yeni toparlanıyorum. Ölmek istemek diye birşey yok.
Bebeğin başkalarına gülebilir. Onun için bu dünyada canını dişine takabilecek tek kişisi var o da annesidir. Sen mutluysan bebek mutlu🌸 kendini rahatlatmaya yavaş yavaş kurallarını koymaya başlayabilirsin. Benim bebeğim 5. Ay itibari ile anne baba tanımaya ve yabancıyı ayırt etmeye başladı. Alışmadığı biri kucağına aldığında yüzüme bakıyor anne ben güvende miyim dercesine. Yüz ifadem güzelse o da sakinliyor.
Bebekler emerken, altı değiştirilirken bakımını yapan kişinin, annesinin yüzüne bakar. Annesinin ruh halini yüzünden okur. Hep gülümse konuş göz teması kur. Asla o sana bakarken yüzünün düşmesine izin verme. Mutsuzken bile gülümse ve 1 ay sonra tekrar konuşalım bu konuyu🌸😊

Çok teşekkür ederim.
Beta 68.8 çıktı pazartesi tekrarlanacak, geç döllenme muhtemelen
Hayırlı olsun canım nasip böyleymiş ikiz gibi büyürler oyun arkadaşı olurlar 🥰🥰🥰 sağlıkla kucağına al inşallah 🥹
Ben de korkuyorum korunurken hamile kalmaktan açıkçası ya ama olursa da yapacak bişey yok 🥲🥲

Rotavırus aşısı bıle ateş yapıyo ya anlamıyom valla kızlar ya.bısey olmaz demı 38 den.ıkı dolu çay kasıgı calpol verdım sımdı.
Hiç bişe olmaz canım calpol de vermişsin. Benim doktorum vücut ateşe dirensin izin ver 38 dereceye kadar şurup verme demişti. Tabi ben huzursuzluğu da olunca vermiştim. Ama sadece ateş olur huzursuzluk olmazsa vermem bi daha beklerim. Sık sık takipte ol eklem yerlerine ıslak bez koyabilirsin ama soğuk olmasın canım çok geçmiş olsun🌸 bizim de ay sonu menenjit aşısı var tırsıyorum ben de 😊

Hayırlı olsun canım nasip böyleymiş ikiz gibi büyürler oyun arkadaşı olurlar 🥰🥰🥰 sağlıkla kucağına al inşallah 🥹
Ben de korkuyorum korunurken hamile kalmaktan açıkçası ya ama olursa da yapacak bişey yok 🥲🥲
Allah razı olsun canım. İlk bebekte ikiz istiyordum isteğim biraz farklı şekilde gerçekleşiyor 🫣😄 ne denir bilmiyorum İkisine de yetebilmeyi, güzel şekilde büyütebilmeyi bunları yapacak güç kuvveti versin rabbim🥹 ben şunu anladım 2.ye gebe kalmak daha kolaymış🙄

Allah razı olsun canım. İlk bebekte ikiz istiyordum isteğim biraz farklı şekilde gerçekleşiyor 🫣😄 ne denir bilmiyorum İkisine de yetebilmeyi, güzel şekilde büyütebilmeyi bunları yapacak güç kuvveti versin rabbim🥹 ben şunu anladım 2.ye gebe kalmak daha kolaymış🙄
Oyy ne güzel işte bak 😍😍 amin canım sen sıkma canını strese girme çok da güzel büyütürsün 🥹🥹🥹
Ayıptır sorması nasıl korunuyordunuz canım hap mı pre mi 🥲🥲 herkes öyke diyor aslında nxjdndndnkd

Oyy ne güzel işte bak 😍😍 amin canım sen sıkma canını strese girme çok da güzel büyütürsün 🥹🥹🥹
Ayıptır sorması nasıl korunuyordunuz canım hap mı pre mi 🥲🥲 herkes öyke diyor aslında nxjdndndnkd
İnşaallah güzelim ya 🥹 pre ve geri çekilme (her ne kadar eşimi bunun bi yöntem olmadığını ikna edemesem de 😄)

Psikolojim bozuldu :/ diş henüz çıkarmadı uykuya geçişte zor ağlıyor ve zorlanıyor. Dışkıda parazit/kurt gibi şeyler çıktı tahlil yaptırdık temiz, sol böbrekte 2 mm kadar taş göründü ve ALT-AST değerleri yüksek ve kansızlığı var. Bunları öğrendiğim gün hamile olduğumu da öğrendim(tedbirler bazen hükümsüz kalıyormuş)
Biberon mama içmiyor, su içmiyor sadece gece mamasını yiyor. Biberona ve mamaya nasıl alışır ? Sütü ne zaman kesmem gerekiyor ? Bilgi sahibi olan anneler aydınlatabilir mi ?
Bu dönemler bizim bebelerde de sıkıntı oldu canım, meme reddi mama biberon emzik her türlü reddi yaşıyoruz. Geçicidir diye dua ediyorum sadece geçmiş olsun bu arada. Ne kadar tedbir alsak da nasibin ötesine gecemiyoruz bazen bereketiyle şansıyla gelsin kuzu ❤️ diğer detaylari ben de bilmiyorum:( umarım hemen alışır minik kuşun 🌸

Hiç bişe olmaz canım calpol de vermişsin. Benim doktorum vücut ateşe dirensin izin ver 38 dereceye kadar şurup verme demişti. Tabi ben huzursuzluğu da olunca vermiştim. Ama sadece ateş olur huzursuzluk olmazsa vermem bi daha beklerim. Sık sık takipte ol eklem yerlerine ıslak bez koyabilirsin ama soğuk olmasın canım çok geçmiş olsun🌸 bizim de ay sonu menenjit aşısı var tırsıyorum ben de 😊
Sagol bebısmmm😊bızımkınde ateşi çıkınca huzursuzluk olmuyoda bırden halsizleşiyo kımıldamıyo(bız cok hareketlı halıne alısık oldugumız ıcın) korkuyoruz☺️düştü şimdi ateşi terledi baya bir sonra geçti o yanma çok şükür❤️menenjit asısı kesın ates yapıyor dedı doktor şansa bırakma bence onda🥹karma bidaha varmıs 6. Ayda onda takıpte kalabılırız,bende vermemıstım bugun şurup 38 olunca verdım işte korktum🫣😊

Koyun can derdinde kasap et gibi olmuş ahdbajhshwhdksnjd

İnşaallah güzelim ya 🥹 pre ve geri çekilme (her ne kadar eşimi bunun bi yöntem olmadığını ikna edemesem de 😄)
Ay yanlış anlama ikisini ayni anda mi yapiyorunuz yoksa bazen o bazen bu şeklinde mi ona göre gidip tüpleri baglatayim çünkü sbbdbsbdjsjdjdj

Var ya doğru jsbsjbsjsjdjdj noldu sonra soyleyeyim 8 gibi uyudu 10 a ben uyuyacaktim salonda kamerayi acip yatayim ağlarsa duyarim dedim.... Bu şekildeydi... Gittim düzeltmeye ters cevirdim uyandi agladi durdu emzirdim bir şekilde yine uyuttum saat oldu 10.30 ben odadan çıkana kadar tekrar açtım ksmerayi bari 1 saat uyuyaim diye uzandim. Yine dönmüş sndbwjndjebdj kafami koyup yatamadim ya burnunu kapatiyorsa diye gittim yine yanina sırtına dokunmamla kendini geri atti ve sırt üstü dönmüş oldu...... Gece de 4-5 defa uyandik herhalde sayamadim beynim aktı 😭 geri donmeyi öğrenirse rahat edicez diye umuyorum, yoksa gece partileri son gaz devam 😆

Bebesi yüz üstü yatan analar nasıl rahat ediyorsunuz o uyurken ya kafayi yedim kameradan da cozemedim nefes aliyo mu almiyo mu karnını görsem derdim hareket ediyor tamam diye
Ayy bizimki de böyle illaaa dönecek. Bu dönme işi beni yordu, yürüyünce ebrmi öpecek bu uşak... Ayy instada dönme egzersizleri var erkenden dönsün diye, altında yorumlar var detaylı anlatım isteyen, dalasım geliyor yorumlara acele etmeyin diye ama sonra amaan diyorum 🤣

Ayy bizimki de böyle illaaa dönecek. Bu dönme işi beni yordu, yürüyünce ebrmi öpecek bu uşak... Ayy instada dönme egzersizleri var erkenden dönsün diye, altında yorumlar var detaylı anlatım isteyen, dalasım geliyor yorumlara acele etmeyin diye ama sonra amaan diyorum 🤣
Valla donmuyoken daha güzel uyuyodu uykularinin bozulmuş hali bile suankilere on basardi asbsbdbdj kaydi gitti ellerimden... Bugün sabah 8 den akşam 19:30 a kadar 1 saat falan uyudu 13-14 arasında snnshwbsjshdjsjdjd şuan bayildi diye düşünüyorum daha oyalayamadim gece uykusuna geçer ama uyanacagina adim kadar eminim.... Dönmesin diye 4 yandan beşiğe baglayacam az kaldi akdbwhdjd

Kızlar ben şimdi kabal verdim 3 gün, havuca geçtim bugün ve pzt avokado düşünüyorum ama sonra ne vereyim emin olamadım, patatesi en son vermek istiyorum. Sizin sıralama nasıl olacak

Dogurdugumdan beri onune gelen bana oyle yap boyle yapma diyip duruyo bebekle ilgili.
Yok emzir yok uyut anamla kocam en ufak detaya kadar bana karisip emir veriyolar benim beynim yokmus gibi. Ben de artik beyinsiz oldum bana verilen emirlere itaat edip kendim karar almiyorum bana yagdirilan emirlere gore bebege bakiyorum o yuzden kendi bebegim degilmis gibi hissetmeye basladim. Bebegim de yuzume bakmiyo kucagimda mizirdiyo beni sevmiyo artik sadece baskalarina gulup oynuyo. Cok canim sikkin cok mutsuzum cok seyler var anlatmak istedigim ama anlatacak kimsem yok. Olesim var ama bebege kim bakacak iste mecbur yasamak zorundayim. Evlendigime ayri cocuk yaptigima ayri pismanim. Dogduguma bin pismanim.
Ah canım benim ne çok bunaltmislar seni. En son patlayacaksin ama sana zarar. Onlara söyle ben.annesiyim herkesten iyi bilir ve ona göre davranırım çocuğuma. Allah ona beni anne olarak seçti demekki en layık kisi benim de. İçine atma nolur. Destek alma imkanına varsa muhakkak al. Evladinla arandaki bağa başkaları zarar vermesin

Back
X