2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Kızlar ben şimdi kabal verdim 3 gün, havuca geçtim bugün ve pzt avokado düşünüyorum ama sonra ne vereyim emin olamadım, patatesi en son vermek istiyorum. Sizin sıralama nasıl olacak
Avakado tek başına ağır gelmez mi acaba ya ben de dusunmustum de bilemedim işte

Seninki diş çıkarıyor olabilir mi yada aşısı ne zamandi bi derdi var belli
Aşısı salı günüydü dbdbdbbd dis Huysuzlugu gibi geliyo bana da karanfil kürünü yapmayi düşünüyorum... Emzirdim öyle sakinledi gazi çıktı sonra beisgine biraktim yine kendi direkt uyudu zaten benim destegimle bir saatten fazla oldu uyumadi bi türlü..... Ama uysnir gözüyle bakıyorum bu ara artık taniyamiyorum o kadar değişti ki 🥹

Karışılmayan anne var mıdır bilmiyorum herkes çok sever öğüt vermeyi.
Ben biraz katıyım hayır dedimse hayır. İsteyen kırılabilir modundayım. Çünkü tek büyüttüm. Kimseye bana karışma hakkı vermiyorum.
Bebeğin sendeki stresi hissediyor olabilir benim bebeğim doğuştan beri emmedi ben de çok ağır geçirdim Lohusa depresyonunu buna bağlıyorum. İlk 4 ayım berbattı hatırlamak dahi istemiyorum yeni yeni toparlanıyorum. Ölmek istemek diye birşey yok.
Bebeğin başkalarına gülebilir. Onun için bu dünyada canını dişine takabilecek tek kişisi var o da annesidir. Sen mutluysan bebek mutlu🌸 kendini rahatlatmaya yavaş yavaş kurallarını koymaya başlayabilirsin. Benim bebeğim 5. Ay itibari ile anne baba tanımaya ve yabancıyı ayırt etmeye başladı. Alışmadığı biri kucağına aldığında yüzüme bakıyor anne ben güvende miyim dercesine. Yüz ifadem güzelse o da sakinliyor.
Bebekler emerken, altı değiştirilirken bakımını yapan kişinin, annesinin yüzüne bakar. Annesinin ruh halini yüzünden okur. Hep gülümse konuş göz teması kur. Asla o sana bakarken yüzünün düşmesine izin verme. Mutsuzken bile gülümse ve 1 ay sonra tekrar konuşalım bu konuyu🌸😊
Ayy buna kesınlkkle katılıyorum eger ben kızgınsam ıyıce hırcınlasıyor,ne kadar güleryuzlu ve sakınsem bebegımde sakınlesıyor guzelce uyuyor,bende cok sınırlı bıle olsam yuzune bakıp gulumsuyorum gozlerıne bakarak yavasca🥹🥰

Dogurdugumdan beri onune gelen bana oyle yap boyle yapma diyip duruyo bebekle ilgili.
Yok emzir yok uyut anamla kocam en ufak detaya kadar bana karisip emir veriyolar benim beynim yokmus gibi. Ben de artik beyinsiz oldum bana verilen emirlere itaat edip kendim karar almiyorum bana yagdirilan emirlere gore bebege bakiyorum o yuzden kendi bebegim degilmis gibi hissetmeye basladim. Bebegim de yuzume bakmiyo kucagimda mizirdiyo beni sevmiyo artik sadece baskalarina gulup oynuyo. Cok canim sikkin cok mutsuzum cok seyler var anlatmak istedigim ama anlatacak kimsem yok. Olesim var ama bebege kim bakacak iste mecbur yasamak zorundayim. Evlendigime ayri cocuk yaptigima ayri pismanim. Dogduguma bin pismanim.
Mesajını sımdı gordum canım eşinle annene dıyorsun ki bu bebegın annesı benım ıyısınıde kötüsünüde ben bilirim,beni depresyona sokuyorsunuz lütfen bana sürekli birşeyler soylemekten vazgecın yoksa sonucları agır olacak diyorsun,sonra mınnosunla ebusunda dedıgı gıbı romantık anlar gecırıyorsun bol gulumsemelı sarılmalı öpüşmeli.ve cok onemlı bır bılgı bebekler dıger ınsanlarla gulermıs butun nazı suratı annelerıne yaparlarmıs cunku en guvendıklerı lıman annelerıymıs,oda sana bısey anlatmak ıstıyor sen uzgun oldukca hırcınlasıyor uzuluyor.bebegının tadını cıkar uyurken bı yuzune bak Allaha hergun şükrediyorum yüzüne bakınca gercekten cennetten gelmiş gibiler,sadece tadını cıkar bebegını al bebek arabasına bındır kahve ıcmeye gıdın dolasın gezın dısarda.bunları lütfen yap..

Doktor kontrolünde söylenmiyor mu neler verilir diye ya ben de hiç bi şey bilmiyorum 😂tek kabak patates havuç var başka bilgi yok 🫢
Ben doktora gıtmeyı bıraktım artık ya 4. Aydan berı gitmıyorum😄sızlerı takıp edıyorum😄onemlı durumlardads mesaj arıyorum dr a 😄

Ayy buna kesınlkkle katılıyorum eger ben kızgınsam ıyıce hırcınlasıyor,ne kadar güleryuzlu ve sakınsem bebegımde sakınlesıyor guzelce uyuyor,bende cok sınırlı bıle olsam yuzune bakıp gulumsuyorum gozlerıne bakarak yavasca🥹🥰
Ben hep altını değiştirirken konuşurum gülerim bi kere canım bişeye sıkkındı dalmışım. Aman bir hareketler dikkat çekmeye çalışmalar herşeyin farkındalar fazlasıyla😊

Kuzum 8 kademe boy ayarı var,oturma ayarlarıda var hemen sevdı poyrazcık.dun bız yemek yerken onuda masada oturttuk bıızımle,bız yemek yerken karnı acıktı agladı hatta mama dıye hahah😄chıcco polly 2 start

Canım cok guzel yaa ben cok begendım,çok pratık kalıtelı ve cok fonksıyonlu,hepsı buradadan 7.300 e aldım,en uygun orda alırken bakarsınız.yenıdogan bıle kullanabılıyomus bırsuru yatma ayarı var.
Sağol canım bir bakayım bende beğendim ☺️
Benim de en büyük korkum ağlaması ben gidince, o yüzden işe başlamadan bir hafta on gün önce gelip kendilerini alıştırmaları lazım, yüzlerini tanımaları gerekiyor.. 🥹🥹🥹 ben şimdiden nasıl bırakıp gideceğim diye düşünüyorum
Bana da ağustos a girince bir telaş sardı Eylül gelsin hiç istemiyorum 🤣 Bir yandan kızım ilkokula başlayacak 😩 Bir yandan bebeyi bırakacağım hayırlısı olsun artık bakalım inşallah sürecimiz kolay olur canım 🙏🏻
Dogurdugumdan beri onune gelen bana oyle yap boyle yapma diyip duruyo bebekle ilgili.
Yok emzir yok uyut anamla kocam en ufak detaya kadar bana karisip emir veriyolar benim beynim yokmus gibi. Ben de artik beyinsiz oldum bana verilen emirlere itaat edip kendim karar almiyorum bana yagdirilan emirlere gore bebege bakiyorum o yuzden kendi bebegim degilmis gibi hissetmeye basladim. Bebegim de yuzume bakmiyo kucagimda mizirdiyo beni sevmiyo artik sadece baskalarina gulup oynuyo. Cok canim sikkin cok mutsuzum cok seyler var anlatmak istedigim ama anlatacak kimsem yok. Olesim var ama bebege kim bakacak iste mecbur yasamak zorundayim. Evlendigime ayri cocuk yaptigima ayri pismanim. Dogduguma bin pismanim.
Malesef akıl veren fikri olan çok oluyor bu tür şeylerde ben he deyip geçiyorum genelde çok bunalmışsın sende bebe yorgunluğu üzerine bu tür psikolojik baskılar düşünme bunları kendini ve bebişini düşün bu aylarda bebeler sevgiyi sana hissettirmezler ama başkasının yanında da anlık gülümserler onlar için asıl güven sevgi kaynağı biziz benim bebem meme reddi yaptı ve ben kucağıma alınca meme vercem diye yaygarayı basıyor babası varsa bana asla gelmek istemiyor koşullandı resmen ama bunlar geçici durumlar çok takmamaya çalışıyorum sende öyle düşün eşinle olan durumda çocuk yorgunluğu biraz daha büyüyünce rahatlarsınız her şeyin tadını çıkar bol bol sev öp kokla ikinize de çok iyi gelir bir daha böyle minnoş kalmıyorlar ve güzel kokmuyorlar insan bebek kokusunu bebek büyütmeyi özlüyormuş ne kadar zor olsa da 2 çocuklu olarak bunları söylüyorum 😀☺️ Umarım akıl verme olarak anlamamışsındır beni bunlar da benim yaşadıklarım belki işe yarar diye düşündüm ☺️
İnşaallah güzelim ya 🥹 pre ve geri çekilme (her ne kadar eşimi bunun bi yöntem olmadığını ikna edemesem de 😄)
Amannn bacım Allah kolaylık versin istiyor muydunuz atlamışım o kısmı ☺😂
İlki kız mı erkek mi bir boğa burcu geliyor sağlıcakla gelsin 😄

Psikolojim bozuldu :/ diş henüz çıkarmadı uykuya geçişte zor ağlıyor ve zorlanıyor. Dışkıda parazit/kurt gibi şeyler çıktı tahlil yaptırdık temiz, sol böbrekte 2 mm kadar taş göründü ve ALT-AST değerleri yüksek ve kansızlığı var. Bunları öğrendiğim gün hamile olduğumu da öğrendim(tedbirler bazen hükümsüz kalıyormuş)
Biberon mama içmiyor, su içmiyor sadece gece mamasını yiyor. Biberona ve mamaya nasıl alışır ? Sütü ne zaman kesmem gerekiyor ? Bilgi sahibi olan anneler aydınlatabilir mi ?
Tekrar mı hamilesinnnn? Bu arada çok geçmiş olsun

Back
X