• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
İnternette karanfil yağı gördüm. Karanfili zeytinyağında bekletip diş etlerine sürüyordu acaba iyi gelir mi? Deneyen var mı ? Ya da bu dişin bi ilacı vs yok mu :(
Valla kuzu kısa bi süre rahatlatıyor evet ama kalıcı ya da uzun vadeli bi çözümü yok bence. Karanfil zeytinyağını yap ama o iyi gelir tarifini bakıp yap hatta ben de yapayım çocuğuma

Kreşle telefonda görüştüm 2 aylıkken başlayan şu an 6 aylık olan bebeğimiz var dedi 🥺🥺 eşimle konuşup karar vericez kasım ayı için 7.00-13.00 gibi konuştum bakalım ya
Oy yavrum kıyamam ya napacaksın geçim derdi fiyat ne kadar canım kreşler bile olmuş 25-30 bin küçükler daha pahalıdır diye düşünüyorum 🤔

Kreşle telefonda görüştüm 2 aylıkken başlayan şu an 6 aylık olan bebeğimiz var dedi 🥺🥺 eşimle konuşup karar vericez kasım ayı için 7.00-13.00 gibi konuştum bakalım ya
İnşallah içine siner gönül rahatlığıyla bırakabilirsin canım bazen tanıdığımızın vermediği rahatlığı bi başkası verebiliyor. Anne olarak bi yanın eminim ki buruk şu an karar verme aşamasındayken ama mecbursan da çocuğun için en güzelini yapmaya çalışıyorsun vicdan azabı çekme hiç 💕💕

İnşallah içine siner gönül rahatlığıyla bırakabilirsin canım bazen tanıdığımızın vermediği rahatlığı bi başkası verebiliyor. Anne olarak bi yanın eminim ki buruk şu an karar verme aşamasındayken ama mecbursan da çocuğun için en güzelini yapmaya çalışıyorsun vicdan azabı çekme hiç 💕💕
İnşallah canım gerçekten mecbur olmasam yapmam zaten :( eşim de sıcak bakmaya başladı ama anne babasına bırakmayı da deneyeceğiz önce. Deneme günleri falan da olursa sizlere de yazarım gözlemlerimi fikirlerimi 🥺🥺🥺

Kızlar benim bebişin ağız ve burun etrafında kızarıklık ve pütürlük var başına gelen oldu mu? 1 buçuk hafta önce öksürük burun akıntısı vardı hastaydı acaba ondan mı tahriş oldu yada çok fazla salyaları akıyor ondan mı bilemedim. Annemlerin yanındayım yurt dışındayım yoksa doktoruna götürürdüm. Alerjik olacağını düşünmüyorum çünkü ek gıda zaten yemez oldu mama dışında çok az bazen muz yiyor yada irmikli mama yapıyorum onu da çok az yiyor. Devam eder de kötüleşirse artık burda doktora götürücem yapacak bisey yok.

Eklentiler

• IMG_20251003_114635.webp
    IMG_20251003_114635.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar benim bebişin ağız ve burun etrafında kızarıklık ve pütürlük var başına gelen oldu mu? 1 buçuk hafta önce öksürük burun akıntısı vardı hastaydı acaba ondan mı tahriş oldu yada çok fazla salyaları akıyor ondan mı bilemedim. Annemlerin yanındayım yurt dışındayım yoksa doktoruna götürürdüm. Alerjik olacağını düşünmüyorum çünkü ek gıda zaten yemez oldu mama dışında çok az bazen muz yiyor yada irmikli mama yapıyorum onu da çok az yiyor. Devam eder de kötüleşirse artık burda doktora götürücem yapacak bisey yok.
Salya artışı yapiyo bunu canım nemlendir oranlarını. Benim kizdada ara ara oluyo maalesef

Merhabalar tecrübeli anneler, ben eylül annelerinden geliyorum. Lütfen bana yardım edin, çoook üzgünüm. Dün bebeğimin 1 aylık kontrolü vardı. Sadece 200 gram almış. sadece emziriyordum. Avent biberonla çekmiyor, kaşıkla yutmuyor, bakkal biberonuyla içiyor dün verdim bugün beni de emmek istemedi. Emdiği zaman da 3 saatte bir 5-10 dk emiyordu. Böyle bir durum başına gelen var mı? Bebekleriniz ilk ay kaç kg aldı? Bu zamanlarda bebeklerinizi ne sıklıkla ve kaç dk emziyordunuz? Bana yol gösterin lütfen

Yok ya, oyle dusunme. Benim de bir suru piercingim var, ilk zamanlar hep zonklama carpinca cok acima oldu, sonra bi minik sisti cogu tam o sirada fucidini bir kac gun surunce tamamen iyilesti benimkiler. Hamile kalana kadar fucidin ve silverdini bu kadar sevdigmi bilmiyordum😂😂😂 kizlar aklinizda bulunsun silverdini ozellikle son trimesterda asla kullanmayin diyorlar. Mumkunse hamilelik boyunca da kacinicakmisiz.
merhabalar siz fucidin'i hamileyken mi kullandınız acaba bir zararı yok değil mi
?

El üstlerinde içinde, ağız içinde var mı ateş oldu mu?

Kızlar yan dişleri kabarmış sanki önce onlar mı çıkacak acaba

Eklentiler

• IMG_7708.webp
    IMG_7708.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 18
El üstlerinde içinde, ağız içinde var mı ateş oldu mu?
Yok başka hiçbir yerde yok sadece ağız çevresi, ateşi de çıkmadı hiç . El ayak hastalığına mı benziyor sence? bende şüphelendim ama baska hiçbir belirti yok o yüzden salyadan dır diye umut ediyorum.

Ay ben ne bileyim bir çekiniyorum birde millet başıma üşüşecek napıyon sen diye çok sütüm varmış gibi düşünüp nazar edecek bizimkiler çok meraklı Melahat 🤣

Ay bilmiyorumki ya şuan sadece anne sütü o da yetmiyor bu aralar suyu çok vermeye başladım 🤦🏻‍♀️

Sağol kuzum ikisinin o
Performansı da aynı mı hangisi daha hızlı sağıyor peki benn saat emzirmediğimde 1-1.5 saate anca 120 ml çıkarıyorum hatta okulda stresten herhalde çokta bekleyemedim 60 ml anca çıkarabildim bana böyle çekim gücü yüksek hızlı ve sessiz çalışan bir şey lazım sen sadece anne sütü ile mi gidiyorsun kuzum ek gıdanız ne aşamada ☺️

Benim sağmaya zamanım olmadı 4 saatte 1 kere sağdım düzenli bir çıkış saatim de yok kimşsinde 6:30 da en son emzirim eve 3-4 gibi geliyorum kimisinde 6 kabloluyla çok zor oluyor
Anne sütü artı ek gıda veriyor annem canımm. Sabah yumurta avokado tarzı sonra sütünü uyuyup uyanınca meyveli yoğurt. Uykuya yakın gene süt. Kalkınca sebzeli kıymalı çorbası sonra süt uyku ben geliyorum zateen

İnşallah canım gerçekten mecbur olmasam yapmam zaten :( eşim de sıcak bakmaya başladı ama anne babasına bırakmayı da deneyeceğiz önce. Deneme günleri falan da olursa sizlere de yazarım gözlemlerimi fikirlerimi 🥺🥺🥺
Canım ben bu işin içindeydim. Özel sektörde bu kadar küçük bebeğin kreşe verilmesi hiç doğru değil. Bizzat görmedim ama duydum. Bezini akşama kadar almayıp, anne baba saatinde değişen, diğer bezleri de alıp götüren varmış. Ağlatan, bakmayan... Yani evim wc hariç her yerine kamera taktırıp bakıcı almak daha mı iyi sanki.. Ha kreşte her noktada kamera vardır, o zaman başka.

Canım ben bu işin içindeydim. Özel sektörde bu kadar küçük bebeğin kreşe verilmesi hiç doğru değil. Bizzat görmedim ama duydum. Bezini akşama kadar almayıp, anne baba saatinde değişen, diğer bezleri de alıp götüren varmış. Ağlatan, bakmayan... Yani evim wc hariç her yerine kamera taktırıp bakıcı almak daha mı iyi sanki.. Ha kreşte her noktada kamera vardır, o zaman başka.
Of içime kurt düştü iyice ya, kamera yok yasal dsğil vs dedi :( her eylemi çekip anne babayla iletişime geçiyorşar diye biliyorum, sen nasıl uyutuyosan biz de öyle uyutuyoruz kucaktayda kucakta dedi 2 öğretmen 1 tane sw alt değişiminden sorumlu abla varmış 5 bebekmiş bakılan. 40 senelik kurum ruhsatı vs var aile bakanlığnfan ama gidip göreceğiz. Kafam çok karışık canım.
Dediğin seçeneği de düşündük anne babasının yanına birni alalım diye ama of

Back
X