2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
O kadar uzun yazip sildim ki. Anneni bosver de esin dus alman ya da banyo temizligi icin yardimci olabilir belki.
Ben de benzer durumdayim, gecende agda diye agladim aylarca, agdaya gidemedim cok uzun sure , cok sacma sapan hayatlar yasiyoruz. Eve temizlige yardimci birisini alayim dedim, cevrem yok kimseyi tanimiyorum, facebooka yazdim, ekstra gerildim, geldi bi kere birisi, tam rahata ericem dedim satti aninda ikinci sefer gelmedi. Kimseye guvenemiyorum cocuklayim bi sey yapsalar ne yapabilirim ki.
Mukemmel anne olmak zorunda degilsin cunku ne yaparsan yap olamayacksin. Bebegin yurutecte durmasi ya da yatakta durmasi bir sorun degil, kendini suclu hissetme. Aglayacak arada. Gerekirse ayni yemegi 2 gun yesin. Ben her boslugumda dondurucuya yemek atiyorum bu arada, krepler muffinler wafflerla kofteler. Pure bile koymustum. Gecende tencereye attim pureyi 2 kup, icine de iki tane pismis kofte vardi onunattim, yedi. Hayir zaten hepsini yemiyor ki bebe. O ogun de oyle geciversin. Haftalik plan daha iyi gelebilir bu arada, atiyorum bugunun aksam ogunu yarinin ogle ogunu de olur, iki kati yaparsin biraz olsun isin kolaylasmis olur. Benimki 4 ogune gecti, dun balkabagi hasladim mesela, birazini yogurtla yedi, birazi dolapta bugyn yicek, birazini da dun corbasina kattim onceki gunden kalan sevzelerle blenderdan gecirdim. Cok az yedi ama kendisi bilir. Ben sundum mu sundum.

valla ben de birebir aynı şeyleri hissettim. çok uzun zamandır gelsin diye yollarını gözlüyorum. o ilk geldiği zaman giderken kapının arkasında gömleğini asıp bırakmıştı. ben de ona bakıp nasıl olsa gelecek diyemiyodum. nedendir bilmem ilk gittiğinde gitme diyememiştim önünde ağlamamyı başarmıştım. sonraki gidişinde önünde ağladım tutamadım kendimi ama gitme demedim. sonraki gidişinde artık gitme de demiştim ve ağlamıştım sonra işte yavaş yavaş gitti ve gitme diyemedim çünkü gerçekten gitmesi gereken zamanlar girdi araya ama sonra gelmediğine baya kızdım. ama gel diyemedim. ama artık dayanamadım sabah gelebilir misin dedim. gelirim tabi yarın dedi. ben de olur dedim. sıkıntın mı var dedi. durumumu anlattım yorgunum darlandım dedim uçtu geldi meleğim. bi söyliyim bi söylemiyim dedim. o anlasın istedim ama en iyisi açıkça kırmadan dökmeden söylemek ve yardım istemekmiş. cidden yardım lazım olunca ana reddetmiyo korkmamak lazımmış. güzel anam sayesinde banyo da yaptım bir sürü iş de yaptım bebeğimi de gezdirdik parka da götürdük.
eşim o kadar yardım ediyo ki sabah bebeğimizle birlikte kahvaltı edelim diye geç çıkıyo. tüm gün mola vermeden yemek yemeden çalışıp erken dönüyo oğlunu görebilmek için ve hiç oturmadan sürekli yardım ediyo. ona da gerçi baya bi konuşma yapmam gerekti yardım et diye ama o da anladı ve ediyo artık sağolsun. gece bebek uyuyunca ben duruyorum başında git yap banyonu diyo ama benim halim kalmamış oluyo artık falan.
evet yemeğe çare bulmam lazım. ben de bazen fazla yapıp sonraki gün de aynı şeyi veriyorum, bitirmediğini kaldırıp tekrar çıkarıyorum da yetişmeyi başaramadım yine de. evin yemeğini de bebeğin yemeğini de şöyle planlayıp bi seferde kavanozlayarak haftalık hazırlamak muazzam bi fikir aslında ama hiç denemediğim için mi bilmem cesaret edemiyorum. iyice planlayıp denemek lazım pazar eşim bebekle oynarken ben giricem 3-5 yemeği birden çıkarıcam 2-3 saat uğraşıp falan. ya da çok yapıp kaynarken kavanoza koycan vakumlancak öğün olarak çıkarabilcen bozulmamış halde falan ama teferruatlı işler. ama düzene oturttun mu süper kolaylık.

Ben duşa anakucağını koyup o şekilde banyo yapıyorum sabah 6 da uyanıyorum eşim gitmeden çocukların kahvaltısı beslenmesini hazırlıyorum kızımı ve eşimi gönderiyorum bebeğimin yanına uzanıyorum yarım saat geçiyo uyanıyo zaten bu ara özellikle gdce sürekli uyanıp meme emmek istiyo artık yanımda uyuyo beşikte yatmıyo uykusuz kalıyorum sonra oğlum için kalkıyoruz bebeğe ve oğlana kahvaltı hazırlıyorum oğlum okula gidiyo kendim öğlen anca kahvaltı yapıyorum bebeği ben nereye gitsem yanımda getiriyorum yanlız bırakmıyorum o şekilde evleri topluyorum yarım saat parka çıkarıp yorup eve geçip uyutuyorum başlıyorum akşam yemeği hazırlamaya sonra aynı çocuklar gelip yemek derken akşam oluyo oğlumun dersleri babasıyla yapıyolar biz yine bebişle derken gece anca oturuyorum hergün bu şekilde kısır döngü devam ediyo kimseden fayda yok bende aynı durumdayım annem gelince ben daha çok yoruluyorum

Son düzenleme:
Ya çok sevindim ben bile rahatladım senin yerine Ne de güzel bir gün geçirmişsiniz

Allah yardımcın olsun gerçekten 3 çocuk koşuşturması çok zor koşturmaktan popomuz yer görmeden akşam oluyor resmen
H huuhuunenninenni Bende darda kaldıysam yapamadıysam baby neste koyuyorum banyo kapısının karşısına yapıyorum su sesi hoşuna gidiyor ama benimkisi daha çok harekete başlamadı emeklemediği için rahatlık diğer türlü mama sandalyesine ana kucağına falan kemerini takıp denerdim bende önüne de sevdiği bir iki oyuncak koyup deneyebilirsin

Benimki ana kucağından kemerle de düşüyor asla durmuyor artıkkk çok öne atıyor kendini bi baktım yüz üstü yere kapaklandı üstünde ana kucağı iyi ki gözümün önündeydi. Sürekli tutunup kalkmak emeklemek istiyor asssla durmuyor her şeyi çekiyor kurcalıyor

3 çocuk hiç destek görmedim herkes çalışıyodu şimdi de sanırım tempoya alıştım birde diğerlerinde 3 yaşında işe başladım şimdi zor geliyo herşey ama yanlış anlaşılmasın dediklerim banyo falan yapmayınca kendimize hiç zaman ayırmayınca depresyon kaçınılmaz oluyo temizlik yaparkende her odaya beraber gidiyoruz biyandan sohbet falan o şekilde başka türlüsü malesef olmuyo bende bu doğumda kendimi saldım kilo aldım veremiyorum çevreden de ay sen çok kilo aldın diyenlerde çok insan bunalıyo ama ben kendime azda olsa rutin oluşturdum hergün yarım saat parka gidiyoruz hem kızımda seviyo

Kızlar ya bi şey soracağım size. Ben bebeğime kendimiz yerken 1-2 sefer hamsi yedirdim. 3-4 kez de buharda pişirip somon yedirdim. Şimdi takip ettiğim bi doktor hesabı 9. Aydan itibaren balık verebilirsiniz yazmış acaba bi sakıncası olur mu? Benim gibi veren var mı ya da zararlı mı bilgisi olan var mı? Şimdi gördüm yazılanı bi korktum

7. Ay bittiğinde verebilirsin demişti doktorum bana. Genelde öğle vakti verin diyorlar bi huzursuzluk olursa diye ilk zamanlar

3 çocuk doğurdum adriana lima bile kaç sene sonra verdi kilolarını de onlara

Ay ben anakucağı denemedim bile emeklemezken durmuyordu şimdi takla falan atar heralde onla

Benimde kafam karıştı Osman gönüllü 6. Aydan sonra verebilirsiniz yazmış başka bi dr 8 ay diyo kızım 6 aylık bende yavaştan vermek istedim ama kafam karıştı dr sormadım kontrolde

7. Ay bittiğinde verebilirsin demişti doktorum bana. Genelde öğle vakti verin diyorlar bi huzursuzluk olursa diye ilk zamanlar
Benimde kafam karıştı Osman gönüllü 6. Aydan sonra verebilirsiniz yazmış başka bi dr 8 ay diyo kızım 6 aylık bende yavaştan vermek istedim ama kafam karıştı dr sormadım kontrolde
Huzursuzluk olarak bilmiyorum çünkü baya seviyor ben de sevdiğim için öğlen yapıyorum beraber yiyoruz. Acaba sağlık açısından erken olmasının sıkıntısı var mı onu bilemedim. Biz 6 ay 3 haftalığız şuan baya 2 3 haftadır yedik yani. Bilemedim zararı yoktur inşallah azaltayım ben

Yardım beklemeyi kes önce ve kimseye dert anlatma. Bugğnlerini de asla unutma. Ben şuan öyle yapıyorum.
Beceriksiz değiliz kimse kusura bakmasın. Bebeğim uyuyunca dinleniyorum. Temizlik isteyen kalksın kendi yapsın. Benim evime gelip dağınıklığıma bakacak ayıplayacak olan varsa da hiiiççç gelmesin.
Ben de yürütece koyuyorum ek gıda hazırlarken vs. Hapsettim diye bir kere düşünmedim. Fazla hırpalıyorsun kendini…
Annene yüklenmeyi bırak. Bebek senin bebeğin. Kimseye güvenerek doğurmadık. Kimse de söz hakkına sahip olmayacak. Hergün görüntülü arama. Bırak bakalım seni kimler arayacak. Söylediklerim kalbini kırmış olabilir belki ama dostça konuştuğumu ve benim de desteksiz bebek büyüttüğümü bil. Senin annenle yaşadığın soruna benzer arkadaşlarımla yaşadım. Bebek olmadan önce hadi görüşelim diye telefonumu aşındıranlar bi nasılsın demeye aramaz oldu. Baya sitem ettim en yakın olanlara. Sonra kestim, uzaklaştım. Dostlarım arasından çıkardım onları. Haftanın belli bi günü eşim arkadaşlarıyla buluşur. Hepsi de bilir. Bir kez bile sen bugün yalnızsın gel yürüyüşe çıkalım ya da bi kahve içelim ya da sana geleyim demedi… çok kırgındım artık kırgın bile değilim. Bunun ne demek olduğunu anlıyorsundur.
Sen bu süreci bu kadar yalnız atlatırken eşin ne durumda? Dinlenmen ya da duş alman ya da ertesi günün yemeğini hazırlaman için bebeği bebek arabasına atıp bi dolaştırmaz mı? Oynamaz mı onunla? Uyutmayı denemez mi uyku saati gelince? Sonuçta bebek onun da bebeği ve sen de insansın ya hani? Eşinin desteği ne durumda?

Burada eşinin desteğini yazmışsın şimdi gördüm canım. Bak annen de gelmiş. Biraz fazla streslisin. Rahatlamaya çalış. Mükemmel değiliz olamayız zaten hiç olmadık. Benim doğumdan bugüne kimse yok yanımda yardımcı olabilecek. İlk günden hem de. Annem omzundan ameliyat olması gerekiyor sürekli ağrısı oluyor kendi yemeğini bile yapamıyorlar. Kv yatalak abisine ve felçli annesine bakıyor düşün halimi. Bebeğim hareketli ve ilgi delisi kucağımdan indirmesem neden indirmedin demez ama şimdi kucağımda da eskisi gibi durmuyor kollarım kas yapmış taş gibi olmuş özellikle sağ kolum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…