• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Lansinoh tan hangisini aldın canım
Üçlü başlangıç seti almıştık naturalwave. En küçüğüyle çekebildi. 3 aylıkken tekrar avente geçtim biberon emziği aldım 4 numara. Aventle devam edeceksen 2 ve 3 alma ben yeni doğduğu dönem onları da denedim onlardan da çekemedi😂 aventin 4 numarası lansinohun 1 numarasıyla aynı bence bu arada. Aldığımda denemiştim. İstersen 4 numara al onu bir dene.

Ah kuzucum nasıl da kötü olmuş gelmiş geçmiş olsun. Evet dediğin mantıklı heryere ellerini sürüp yada oyuncakları ağızlarına götürdükleri için mikrop kapmış olabilir, bakayım bi eczacı bi krem verdi ağız çevresi kızarıklığı için geçmezse teramisin denerim. Çok teşekkür ederim canım 🥰 bu arada hoşgeldin 🥰
Evet canım sormaa yaa içim acıyordu ama çok şükür geçti. 6. Aydan sonra dikkatli bir şekilde kullanılabiliyormuş teramisin, ben de günde 3 defa sürüp iyice yediriyordum yaraya iki üç güne toparladı çok şükür.
Kız 1 hafta bile çok fark ediyor gerçekten ndndndkakz bizimki bi anda devrilmemeye başladı
Evet evet kesinlikle 😂😂😂
Üçlü başlangıç seti almıştık naturalwave. En küçüğüyle çekebildi. 3 aylıkken tekrar avente geçtim biberon emziği aldım 4 numara. Aventle devam edeceksen 2 ve 3 alma ben yeni doğduğu dönem onları da denedim onlardan da çekemedi😂 aventin 4 numarası lansinohun 1 numarasıyla aynı bence bu arada. Aldığımda denemiştim. İstersen 4 numara al onu bir dene.
Öfff bu avent de yaaa 😟 hastanede yatarken hemşire geçenlerde başka bir hasta da avent kullandığı için sarılık olmuş demişti, aventi çöpe attım, eczaneden dandik bir biberon doyurdu resmen çocuğumun karnını

Tamam canım teşekkür ederim

Evet canım sormaa yaa içim acıyordu ama çok şükür geçti. 6. Aydan sonra dikkatli bir şekilde kullanılabiliyormuş teramisin, ben de günde 3 defa sürüp iyice yediriyordum yaraya iki üç güne toparladı çok şükür.

Evet evet kesinlikle 😂😂😂

Öfff bu avent de yaaa 😟 hastanede yatarken hemşire geçenlerde başka bir hasta da avent kullandığı için sarılık olmuş demişti, aventi çöpe attım, eczaneden dandik bir biberon doyurdu resmen çocuğumun karnını
Valla ben de nefret etmiştim ondan o gün😞 4'e geçince rahatladım çünkü bebek çekmedikçe akıtmıyor hiçbir şekilde. Lansinoh akıtıyordu. Avent'in küçük numaraları ciddi problem yani.

Valla ben de nefret etmiştim ondan o gün😞 4'e geçince rahatladım çünkü bebek çekmedikçe akıtmıyor hiçbir şekilde. Lansinoh akıtıyordu. Avent'in küçük numaraları ciddi problem yani.
Allahallah ben de memeyi bırakmamasında avent biberonun etkili olduğunu düşünüyorum. Oğlum 6 aylık hala 3 numara başlığı kullanıyoruz. Çekmekte zorlandıkça hiç meme reddi yapmadı bence. Çünkü doğduğundan beri hem emzirdim ayrıca sütü de mamayı da biberonla verdim. Eğer çektikçe rahat gelseydi bence ona alışır emmeyi bırakabilirdi diye düşünüyorum. Hala da değiştirmedim emzirdiğim süre boyunca 3 numara başlığı kullanıcam ki emmeyi bırakmasın

Allahallah ben de memeyi bırakmamasında avent biberonun etkili olduğunu düşünüyorum. Oğlum 6 aylık hala 3 numara başlığı kullanıyoruz. Çekmekte zorlandıkça hiç meme reddi yapmadı bence. Çünkü doğduğundan beri hem emzirdim ayrıca sütü de mamayı da biberonla verdim. Eğer çektikçe rahat gelseydi bence ona alışır emmeyi bırakabilirdi diye düşünüyorum. Hala da değiştirmedim emzirdiğim süre boyunca 3 numara başlığı kullanıcam ki emmeyi bırakmasın
Olabilir ben emzirmedim zaten. Ama onlardan da hiç çekemiyordu yani aç kalmıştı. Emzirseydim bilmiyorum napardım.

Kızlar bebekler kaç aylık oldu ve tam desteksiz oturuyor mu
7 ay 3 günlük ve bugün dünden çok daha uzun oturabilmeye başladı. bi de dün kendi kendine oturabilmeyi tam olarak öğrendi sürekli oturuyo yeni özelliğinin verdiği gazla o yüzden süre uzamaya başladı galiba. demin 10 dk rahat oturmuştur habire yerden bişeyler alıcam diye uğraşıp kendini deniyo. ama hala yıkılıyo özellikle kafayı yukarı kaldırınca hemen nakavt oluyo. ama bugün de yine ne adına bakıyor ne kahkaha attı sadece hehe diyo ne emekliyor ne de dişi çıktı xD bu konularda geriyiz

Ay kızlar sinir oldum ya, gerçekten herkes ebeveyn olmamalı. Ebebekte bir şeylere bakıyorum, eşimde bebekle yan reyonda. Baktım arkamda 1 yaşında var-yok bir bebek ağlıyor. Bebek arabasından kaymış yere, kafası kemere sıkışmış. Zorla sıkıştığı yeri çözdüm aldık kucağıma, sesleniyorum kimse gelmiyor. Arabaya koydum başında bekliyorum. Görevli geldi, insanlar toplandı, anons geçildi. Kadının biri geldi direkt aldı arabayı, bizim arkadaşın bebeği çocuk gezdiriyordu dedi. Bebek boğuluyordu görmesem dedim. Özür dileriz diyor.. Sövcem olmayacak.. Benden ne özür diliyorsun ki. Çocuğa çocuk emanet edilmez dedim sinirle. Biz kasadayken baktım gene 11-12 yaşinda bir çocuğa vermişler gezdiriyor mağazada 🤷‍♀️

benim oğlan daha emekleyemiyo army crawl denilen şeyi yaparak ilerliyo ama kendi kendine oturmaya başladı korkudan hemen park yatağı alt kademeye geçirdim fakat internetten bakınca bu emekleme stiline normal değil falan yazmışlar bilginiz var mı?
Resim benim bebeğim değil örnek olarak koyuyom:
Eki Görüntüle 3653552
Benimki de hala boyle emekliyor, gayet normal diye biliyorum, her bebek emeklemiyor zaten, bizimkiler de surunmeyi tercih etmis😂 ayrica kutuphanede parkta bir suru anneyle konusuyorum cogunun bebesi boyle emekliyormus, kalan her seyi normalse buna takilma bence
Kızlar bebekler kaç aylık oldu ve tam desteksiz oturuyor mu
Benimki 8 olucak, 7.5 ken basladi desteksiz oturmaya. Artik ayagni atip oturur pozisyona geciyor, tutunarak ayaga da kalkmaya calisiyor, ama tabi cok duramiyor dengede😂

Anne sütü artı ek gıda veriyor annem canımm. Sabah yumurta avokado tarzı sonra sütünü uyuyup uyanınca meyveli yoğurt. Uykuya yakın gene süt. Kalkınca sebzeli kıymalı çorbası sonra süt uyku ben geliyorum zateen
Afiyet olsun kuzusuna bizde alerji zorladığı işin doğru düzgün bir şey de veremiyoruz 🤦🏻‍♀️
Ayyy canlarımmm nasılsınızzzz bayağı da oldu buraya yazmayalı, özledim sizi 🥰 ben malumunuz okula başladım, 3. Haftaya giriyoruz artık.. bebişime kv bakıyor, açıkçası biraz rahat ettim, hem benim açımdan hem bebişimln açısından iyi olduğunu hissediyorum.. evet yavrudan ayrılmak zor ama sosyalleşmesi açısından ve bana olan bağımlılığının azalması açısından iyi oldu. Bir de ne yalan söyleyim insan içine karışmayı özlemişim, aynaya bakmayı, makyaj yapmayı, gerçekten sosyalleşmeyi özlemişim yani 🥰🥰🥰
Hayırlı olsun canım bende aynı şeyi düşünüyorum dışarı çıkıp sosyalleşmek beni de mutlu ediyor ☺️
Canım benim oğlum emekliyor . İlk önce tek kolu ile kendini çeke çeke gidiyordu . Şimdi komando gibi gidiyor yani standart emekleme yapmıyor. Ben popomun üstünde gidiyormuşum. Eşim geri geri gidiyormuş . Her bebek birbirinden farklı . Kimisi hiç emeklemeden direk oturma yürüme yapıyor mesela. H huuhuunenninenni öyle videolara bakıp canını sıkma . Bir anda başlıyorlar bide emeklemeye. Bizimki salonda döne döne ilerliyordu. Ertesi gün bir baktık emekliyor. Yani sürecin tadını çıkar . Olumsuz şeylere hiç odaklanma 😘
Ay benim bebe de hiç bir hareket yok ya yüz üstü koyunca sırt üstü dönüyor öylece kalıyor hiç bir
Hareket yok oturmakta yok 🤦🏻‍♀️😃
Kızlar merhaba. Bakacak kimse yok ben de bakıcı arıyorum. Akdeniz’de bir şehirde yaşıyorum. 9 aylık olunca işe başlayacağım. Piyasa 15 den aşağı değil daha aza bakan bulamazsın vs dedi bir kişi başka kimseye sormadım daha. Eşimin ablası öğretmen ama yapmıyor. Eşim de 20 bin verelim baksın diyor. Yayla, köy gibi bi yerde oturuyor işime yakın ama evim merkezde. Eğer bakacaksa pazartesiden Perşembeye bakacak. İş yeri ile görüşüp cumaları süt izni olarak izin alacağım. Cuma cumartesi pazar kendi evimizde kalacağız. Böyle bi durumda olsanız kabul eder miydiniz ? Fiyat yüksek mi ? Ben 50 bin maaşa çalışıyorum. Yoksa eve bakıcı alıp düzeni bozmamak mı sizce daha mantıklı? İşin içinden çıkamadım siz olsanız ne yaparsınız
Mantıklımcanım hem güvenilir hem uygun çünkü tanımadık bir bakıcı bulursan onunda sigorta işini vs yaptırmak zorundasın öyle olunca daha pahalıya geliyor sigorta yapmazsan şikayet ederse ayvayı yiyorsun şimdi hem tanıdık hem de 20 bin makul bence de 15 te olabilir tabi yani :))
Ay kızlar sinir oldum ya, gerçekten herkes ebeveyn olmamalı. Ebebekte bir şeylere bakıyorum, eşimde bebekle yan reyonda. Baktım arkamda 1 yaşında var-yok bir bebek ağlıyor. Bebek arabasından kaymış yere, kafası kemere sıkışmış. Zorla sıkıştığı yeri çözdüm aldık kucağıma, sesleniyorum kimse gelmiyor. Arabaya koydum başında bekliyorum. Görevli geldi, insanlar toplandı, anons geçildi. Kadının biri geldi direkt aldı arabayı, bizim arkadaşın bebeği çocuk gezdiriyordu dedi. Bebek boğuluyordu görmesem dedim. Özür dileriz diyor.. Sövcem olmayacak.. Benden ne özür diliyorsun ki. Çocuğa çocuk emanet edilmez dedim sinirle. Biz kasadayken baktım gene 11-12 yaşinda bir çocuğa vermişler gezdiriyor mağazada 🤷‍♀️
Ay bu ne rahatlık çok üzüldüm ya Allah bilir kaçıncı çocuğu da bu derecede gamsızlıkta level atlamış pes gerçekten iyi ki sen denk gelmişsin canım ☹️

Kızlar taneli vermeye başladınız mı 😅 ben 2 gündür deniyorum tabi yine çatalla eziyorum ama püre gibi yapmıyorum . Koca adam gibi öğürme öğürme bi hal oldu 😅😅😅😅 mecbur yesin diye sonra yoğurtla karıştırıp veriyorum yemeğini 😅😅😅

Kızlar taneli vermeye başladınız mı 😅 ben 2 gündür deniyorum tabi yine çatalla eziyorum ama püre gibi yapmıyorum . Koca adam gibi öğürme öğürme bi hal oldu 😅😅😅😅 mecbur yesin diye sonra yoğurtla karıştırıp veriyorum yemeğini 😅😅😅
Ben taneli balık,avakado ve kuzu eti veriyorum. Yumuşaklar ya yiyor çok sıkıntı olmuyor. Hatta zeytin bile verdim minik minik kesip. Pankek te verdim , lor peynir yapmıştım ondan da verdim. Biraz çiğniyor biraz direkt yutuyor. Arada öksürüyor o da ağzında yemek varken ses çıkarmaya yada gülmeye çalışırsa 😊

Back
X