- Konu Sahibi elektroforez
- #48.961
Babasında bu ara hiç durmuyo hep bende kalmak istiyo yapışık ikiz gibiyizAaa bak aklıma ne geldi. Sana küsmüş olabilir geçen bununla ilgili bişe okumuştum. Babasına ya da alışkın olduğu başka birine nasıl peki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Babasında bu ara hiç durmuyo hep bende kalmak istiyo yapışık ikiz gibiyizAaa bak aklıma ne geldi. Sana küsmüş olabilir geçen bununla ilgili bişe okumuştum. Babasına ya da alışkın olduğu başka birine nasıl peki?
Evet haklısınız bikere vaktım otizm ile ilgili şimdi sürekli karşıma çıkıyo gayet gülen eden bebekler w yaşında otizm teşhisi konmuş falanDoktora gittiğinde inşallah olumsuz bişe yoktur da için rahat eder. Ve daha da o videoları izleme bence. Zaten kaygılıyız bire bin ekliyor sosyal medya. Ben sadece buraya soruyorum ya da chatgbt ye (her dediğine de çok inanmamak lazım bazen aaa pardon hata yapmışım diyor)
Yalnız mı büyüdü peki? Arkadaşların falan gitti geldi mi? Bizimki alışkın mesela komşularım sayesinde. İlgi gördüğü her yerde durur sosyal baya. Sadece yabancı biri onunla konuştuğunda benden onay almadan tepki vermiyor ben gülüyorsam tepki veriyor sadeceBabasında bu ara hiç durmuyo hep bende kalmak istiyo yapışık ikiz gibiyiz
Malesef çevremizde bebekli kimse yok biz buraya sonradan taşındık akra akraba yada arkadas çevremiz yok olanlarında çocukları büyükYalnız mı büyüdü peki? Arkadaşların falan gitti geldi mi? Bizimki alışkın mesela komşularım sayesinde. İlgi gördüğü her yerde durur sosyal baya. Sadece yabancı biri onunla konuştuğunda benden onay almadan tepki vermiyor ben gülüyorsam tepki veriyor sadece
Bir kaç kere kusarak çıkardı canım dene istersen. Önce serum fizyolojik ile burnunu yıkayıp patpatlıyordum sonra nebilizatörle hava verip yine sırtına pat pat yapıyordum canım balgamı yumuşatıyormuş. Ağızdan çıkarmasa da yutarak kaka yoluyla çıkarabiliyormuşlar diyordu doktor. Geçmiş olsunÖyle yapınca balgam çıkıyor mu nasıl oluyor benim bebeğimde de var balgam farkettim bugğn
Valla burun temizliğini bende kavga döğüş çığlık çığlığa yapabiliyordum ama mecbur rahatliyordu sonra. Havayı da cee ee şakalar falan yapa yapa veriyordum arada bir kafayi cevirse de yapabiliyordum.Ay benim yaramaz ne nebulizatoru yaptiriyor ne burnuna serumfizyoljk hicbirini yaptirmio ciglik kiyamet agliyor. Yani yarim yamalak yapiorum oyuzden tam olmuyor. Yani gececek demekki insallah![]()
Benimkide fazla hareketli normal demekkiBizim de sıklıkla böyle oluyor. Doktorumuza sordum hareketli bir bebek olduğu için dedi. Akıntı şeffafsa, huzursuzluk, iştahsızlık, ateş yoksa sorun yok demişti.
8:00 civarı ilk uyanınca emerBir sorum daha 7. Aydan itibaren annesütü ya da mama miktarını ne kadar veriyorsunuz günde kaç kere belli bir rutininiz var mı ?
benimki de metroya binince ağlardı geçen bindim 1 durak ama gayet sakindi demem o ki bebek bunlar bir günleri bir günlerini tutmuyor. İzleme öyle videolar doktorunun dediğini dinle için ferah tutO kadar videolar görüyorum ki moralim bozuldu bugünde parka çıktık normalde yabancıları görünce ağlardı bugun hiç tepki vermedi
sabah emzirip anneme bırakıyorum. sonra o kahvaltısını veriyor oynuyor uyuturken de süt veriyor. Sonra uyanıyor meyveli yoğurt veriyor. bi sonraki uyku da gene süt veriyor. uyuyp uyanınca çorba faslı var. sonra zaten ben geliyorum emziriyorum yatana kadar emzirme devam ediyor saat başı falan. Gece zaten 2 saatte bir emiyorBir sorum daha 7. Aydan itibaren annesütü ya da mama miktarını ne kadar veriyorsunuz günde kaç kere belli bir rutininiz var mı ?
8:00 civarı ilk uyanınca emer
9:30 civarı uyumadan önce emer
10:30 civarı uyandıktan sonra emer
-ek gıda (11:30 gibi)
13:00 civarı uyumadan önce emer
14:00 civarı uyandıktan sonra emer
-ek gıda (15:00 gibi)
17:00 civarı uyumadan önce emer
18:00 civarı uyandıktan sonra emer
-buraya da ek gıda koymak istiyorum yoğurt/muz tarzı bişey ama düzenimiz alt üst oldu son günlerde bi türlü 3. öğüne geçemedim
21:00 civarı uyumadan önce emer
gece 3 saatte bir falan toplam 3-4 tur emer
emme süreleri de 5-10 dk kadar emip bırakıyo. tabi bu bizim düzenimiz ne kadar normal bilmiyorum ama aşırı hareketli olduğundan sık emiyo olabilir ben bazen ek gıdadan sonra da bikaç fırt emziriyorum![]()
Kızlar maşallah diyeyim nazarım değmesin 5 dakika da olsa alıyordur alacağınısabah emzirip anneme bırakıyorum. sonra o kahvaltısını veriyor oynuyor uyuturken de süt veriyor. Sonra uyanıyor meyveli yoğurt veriyor. bi sonraki uyku da gene süt veriyor. uyuyp uyanınca çorba faslı var. sonra zaten ben geliyorum emziriyorum yatana kadar emzirme devam ediyor saat başı falan. Gece zaten 2 saatte bir emiyor
bilmiyorum kaç ml içiyo bir kaç aydır sağmadım sanırım. ben de en son sağdığımda 30 ml zar zor çıkarmıştım. iki memeyi de sağınca 90 gördüğüm olmuştu bu 4 ay meme reddi döneminde ama nadir genelde 30-60 falan çıkıyodu onu da içmiyodu çöpe gidiyoduKızlar maşallah diyeyim nazarım değmesin 5 dakika da olsa alıyordur alacağını
Şu zamana kadar bende anne sütüyle geldim ama 4. Aydan itibaren meme reddi olmuştu sonrasında alerjik mama önerdi doktorumuz 4 farklı mama denedim ama kabul etmiyor sütüm de azaldı tabi bu süreçte hep sağdım haftanın 3 günü okula gidiyorum akşam 5 e kadar 2 kere 120 lik biberon alıyordu bunun içinde ben her gece kalkıp sağıyordum ama numaralar sürekli uyanıp emdi ya da regl oldum ondan mıdır sütüm yok ya da kesiliyor mu artık onu da anlamıyorum ilk çocuğumda da emzirme serüvenim 4. Ayda bitmişti süt diyetinden dolayı bunda süt diyeti yapmıyorum ama emmediği için azalma oldu dün gece 2 saat sağdım 60 ml çıktı![]()
maya91 canım sorun makinede değil bendeymiş
makineyi de değiştirdim Mochi duo eller serbest aldım gerçekten büyük rahatlıkmış ama benim süt yokmuş gelmiyor #reklam değil yazayım
Yani günlük maximum 400 ml verebiliyorumdur bu sizce yeterli mi mama verebilseydim aynı ml de kalırmıydımın vicdan azabı var o yüzden merak ediyorum ek gıdayı arttır dedi doktorumuz ama günlük sıvı alımımız da çok az su tüketimini de zorla yaptırıyorum bana da bir yiyen bebe denk gelmedi yahu![]()
Emince çekiyordur geliyordur ay kilo vermesinde az da alsa olur benim sıkıntım işte okula gideceğimde verecek sütüm çıkmamaya başladı mama da almıyor o yüzden kaygı başladı böyle giderse işe devam edemicem etmem de lazımbilmiyorum kaç ml içiyo bir kaç aydır sağmadım sanırım. ben de en son sağdığımda 30 ml zar zor çıkarmıştım. iki memeyi de sağınca 90 gördüğüm olmuştu bu 4 ay meme reddi döneminde ama nadir genelde 30-60 falan çıkıyodu onu da içmiyodu çöpe gidiyodubelki benim de sütüm azdır tüm gün evde emzirmeme rağmen çünkü kilo almıyo doğru düzgün ama mamayı falan da içmediği için saldım artık yavaş yavaş alıyo bişekilde hareketli sağlığı yerinde maşallah.
ama zaten 10 dk emse sonra damla damla geliyo ilk başta fışlayan memeden, o yüzden bence süt miktarın iyi gayet
Bak stres yapma yeme içme konusunda. 400 ml az gibi geldi bana ama bebeğe göre değişir. Suyu çay kaşığıyla vermeyi denesene bi. Ben yastığa yatırıyorum öyle veriyorum oyun yapa yapa içiyor biraz. Suyu seviyor sanıyordum püskürtmeyi seviyormuşKızlar maşallah diyeyim nazarım değmesin 5 dakika da olsa alıyordur alacağını
Şu zamana kadar bende anne sütüyle geldim ama 4. Aydan itibaren meme reddi olmuştu sonrasında alerjik mama önerdi doktorumuz 4 farklı mama denedim ama kabul etmiyor sütüm de azaldı tabi bu süreçte hep sağdım haftanın 3 günü okula gidiyorum akşam 5 e kadar 2 kere 120 lik biberon alıyordu bunun içinde ben her gece kalkıp sağıyordum ama numaralar sürekli uyanıp emdi ya da regl oldum ondan mıdır sütüm yok ya da kesiliyor mu artık onu da anlamıyorum ilk çocuğumda da emzirme serüvenim 4. Ayda bitmişti süt diyetinden dolayı bunda süt diyeti yapmıyorum ama emmediği için azalma oldu dün gece 2 saat sağdım 60 ml çıktı![]()
maya91 canım sorun makinede değil bendeymiş
makineyi de değiştirdim Mochi duo eller serbest aldım gerçekten büyük rahatlıkmış ama benim süt yokmuş gelmiyor #reklam değil yazayım
Yani günlük maximum 400 ml verebiliyorumdur bu sizce yeterli mi mama verebilseydim aynı ml de kalırmıydımın vicdan azabı var o yüzden merak ediyorum ek gıdayı arttır dedi doktorumuz ama günlük sıvı alımımız da çok az su tüketimini de zorla yaptırıyorum bana da bir yiyen bebe denk gelmedi yahu![]()
Benim süt 10-20cc çıkıyor fncndksksk ama arttırma gibi bi çabam yok ay sonuna kadar günde 1 sağmaya devam edicem sonra bırakıcam. Sık sağsam artsrdı ama çok yıpranıyorum benimki de 4. Aydan sonra reddetti ve sütüm de baya azalmıştı.Emince çekiyordur geliyordur ay kilo vermesinde az da alsa olur benim sıkıntım işte okula gideceğimde verecek sütüm çıkmamaya başladı mama da almıyor o yüzden kaygı başladı böyle giderse işe devam edemicem etmem de lazımbenim zilloşım meme reddinden dolayı hala emmiyor uyumaya doğru dalınca anca emiyor bir de sabah 6:30 dan 18:00 e kadar emmiyor o arada sağıyorum tabi ama ben gelene kadar içtiği 2 kere 120 ml sonra akşam uyumadan önce emiyor bir de gece emiyor dersem işte en fazla 400 ml falan alıyordur
ama tabi artık geceleri sağdıgımda çıkmadığı için gün içinde ben olmadığımda sıkıntıya gircez süt üretimini arttırmam lazım bir şekilde
![]()
8. Ayda aşı mı var kız 9 değil miKizlar aranizda 8.ay aşisi yaptiran varmi. 28inde asiya gdcez merk ettm yan etkisi oldumu diye
Ayy benim beynim beni terketmis8. Ayda aşı mı var kız 9 değil mi