• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    222
Mesela koruyucu olmayan bir lor peyniri bulamadım ,labne de organik pınar labne tercih ettim onun da içerisinde tuz var mesela organiklerin de durumu bu şekilde ne yapacağını hiçbir fikrim yok
Labneyi evde ev penirinden kendiniz yapabilirsniz. Çok basit bebek peynir videoları izleyin youtubedan.

Ben ilk cocugumda og kullanmistim süt alerjen de oldugu icin memnundum da.
8 9 ay civarı intolerans gectikten sonra laktoz intolerans devam ederken tuz da ihtiva etse biogurme labnenin laktozsuzunu tercih ettim, genel olarak macrocenter da vardi veya bazen migrosta bulabildim. Sonrasinda vitalköy diye bir markadan satin aldim memnun da kalmistim tuz da icermiyor labnesi, bir de süt alerjen paketi onun da vardi. Tabii ki 2 sene önceydi.
Bunun disinda normal peynircilerde tuzsuz lor satiliyor veya tuzsuz köy peyniri az az almak daha mantikli tuz olmadigi icin cok cabuk küfleniyor. Yogurt icin süt ve maya da bulunabiliyor.
Su an buyuk olana mamma baby den pankek karisimlari aliyorum seviyor. Onun da baska urunleri de var sanirim.
Hazır mama 1 yaşa kadar mecbur kalmadikca vermedim ama sanirim Avrupa da kullanımı yaygın. Onda da hipp in organik kavanoz mamalarini tercih ettim ve yine denetmediğim ürünleri vermedim, atıyorum erik denetmeden vermedim.

Bu da yakın zamanda denk geldigim bir video izlemek isterseniz denk gelmediyseniz belki bir bakış açısı olur.
Çocuklar konusunda bu 2. Cocugum hepsi farklı bir dünya o nedenle hicbirinde kesin sınırlar koymak bana doğru gelmiyor, adapte olabilmek evlatlarımıza ve zarar görmeyeceği noktada sınirı cizmek en önemlisi bu benim görüşüm.

Evet sonunda ağlayarak uykuya geçiyor ama çok kısa uykuları. Gündüz uykuları ne zaman düzene giriyor?
Bizim gunduz uykulari uzunluk acisindan da cok duzenliydi 3.aydan itibaren ama simdi alarm kurulu gibi 20.dk ve katlarinda kalkiyor. Maksimum 40 dk uyuyor. Ama her zaman 2 saat uyanik sonra bi uyku yapar. 3 aydan beri hemen hemen boyle. Bu kisa gunduz uykulari ne zaman bitecek onu ben de bilemiyorum. Ne guzel 1,5 saat falan uyurdu. Gunde 3 kere 1,5 saatten uyurdu ona yeterdi simdi 20 dk uyuyunca 4 uykuya cikti yine de yetmiyor

20 gun olmadi tabi oldu desem.yalan olur ama 10 15 gun oldu erken oldugunu biliyorum ama doktorumuz sartlarin uygun oldugunu soyledi allahtan kabiz ishal yasamiyoruz sadece patateste biraz minimal bir kabizlik oldu onun disinda iyi gidiyoruz ama kavanozlari cok seviyor evde kndi yaptigima burun kiviriyor serserii agzininn tadini biliyor 🥰🥰
Gercekten sekere cok duskunler ya. Ilk muzu yiyince hic sebze sevmedi bugun balkabagina biraz yuz verdi. Simdi iyiler de ilerde anne sutu yetmeyince illa yemesi gerekince ne olacak bilmiyorum 🫠

Bizim gunduz uykulari uzunluk acisindan da cok duzenliydi 3.aydan itibaren ama simdi alarm kurulu gibi 20.dk ve katlarinda kalkiyor. Maksimum 40 dk uyuyor. Ama her zaman 2 saat uyanik sonra bi uyku yapar. 3 aydan beri hemen hemen boyle. Bu kisa gunduz uykulari ne zaman bitecek onu ben de bilemiyorum. Ne guzel 1,5 saat falan uyurdu. Gunde 3 kere 1,5 saatten uyurdu ona yeterdi simdi 20 dk uyuyunca 4 uykuya cikti yine de yetmiyor
2. Aydan beri düzensiz bozuk bizim. 4. Ay full uyutmaya uğraşmakla geçti. Uyku gerilemesi var diye diye. 5. Ay ın ortalarındayız uykuya direnç zirve yaptı 2 gündür. Acayip bir enerjisi de var. Sabah 20 dk öğlen 20 dk kestirdi sadece. Sıçraması var ani şeylere tepkisi büyük. Beynin korku merkezi gelişiyor sanırım. Fiziksel olarak çok yoruldum ama sağlıklı olsunlar yeter ki .

Back
X