• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Demir damlası kullanan anneler lekeyi nasıl çıkarıyorsunuz? E bebeğin leke çıkarıcısı taşan bezin lekesini iyi çıkarıyor ama buna etkili olmadı.

Merhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum 😔

Merhaba bebeğim 50 günlük biberondan ve sütüm çok olmadığı için meme reddi yaşıyorum. 22 gündür sadece EDS yöntemini kullanarak mama ve sağdığım sütü veriyorum (15ml). Sağım düzenli olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum. Benim gibi olup da sonradan sütü artan anneler var mı? Beslenmeye dikkat ediyorum 2-3lt su ve takviyeler alıyorum ama hiç etkilenmedi sütüm. Çözüm bulan varsa tavsiyelerinize çok ihtiyacım var bebeğimi sütümle beslemek istiyorum 😔
Vişne suyu burçak bisküvi bende etki etmişti ama anlık etkiler sonra yine sütüm azalıyordu bir süre sağlıksız da olsa yedim anlık artsa bile 3. aydan Sonra normal bir şekilde gelmeye başladı bebek çektiği için sanırım düzene bindi artması için bebeğin sürekli emmesi lazım

Çiftli eller serbes pompa ile 2 3 saatte gece de aralıksız sağım yapmak. Aynı anda çift kullanmak etkili. (Mochi marka tavsiye ederim memnunum.)

Hünnap ya da momstel Anne çayı günde 3 kez
Bestlak damla günde 4 kez 20 şer damla.

Bol yeşillikli salatalar

Hurma ve hurma barlar

Düzenli proteinden zengin beslenmek ve bol su

Kuruyemişler yemek

Özellikle sabah akşam 250 300 ml süt tüketimi (sütün kalitesini arttırıyor ve okuduğum bir kitapta yazıyordu günde 4 bardal süt tüketin diye. Gerçekten süt içince miktar artıyor.)

Lohusa yağı diye süt kalitesini arttıracak ve çoğaltacak bir ürün var ama kullanmadım öven çok bakarsanız.

3 aydan sonra belli bir miktarda kalıyor bence. Progestron hormonu adetle vs azalatıp artarsa etkileniyor.

Eller serbest in çekimi bebek emme etkisine çok yakın. Ben her türlü pompayı denedim. Bununla düzenli beslenip sağarsanız artış olabilir. Bazen de ne yapsan olmayabilir o zamanda nasip deyip bebişi yormayın biberon verin. Emme refleksi ile güven gelsin. Yenidoğanda emzik biberon bunu destekliyor en çok buna ihtiyaç duyuyorlar.

Vişne suyu burçak bisküvi bende etki etmişti ama anlık etkiler sonra yine sütüm azalıyordu bir süre sağlıksız da olsa yedim anlık artsa bile 3. aydan Sonra normal bir şekilde gelmeye başladı bebek çektiği için sanırım düzene bindi artması için bebeğin sürekli emmesi lazım
Umarım ben de Eds yi o yüzden pes etmeden devam ettirmek istiyorum emmeyle belki bir yerden sonra artar umuduyla

Çiftli eller serbes pompa ile 2 3 saatte gece de aralıksız sağım yapmak. Aynı anda çift kullanmak etkili. (Mochi marka tavsiye ederim memnunum.)

Hünnap ya da momstel Anne çayı günde 3 kez
Bestlak damla günde 4 kez 20 şer damla.

Bol yeşillikli salatalar

Hurma ve hurma barlar

Düzenli proteinden zengin beslenmek ve bol su

Kuruyemişler yemek

Özellikle sabah akşam 250 300 ml süt tüketimi (sütün kalitesini arttırıyor ve okuduğum bir kitapta yazıyordu günde 4 bardal süt tüketin diye. Gerçekten süt içince miktar artıyor.)

Lohusa yağı diye süt kalitesini arttıracak ve çoğaltacak bir ürün var ama kullanmadım öven çok bakarsanız.

3 aydan sonra belli bir miktarda kalıyor bence. Progestron hormonu adetle vs azalatıp artarsa etkileniyor.
Bebebao eller serbest, lansinoh elektrikli ve bunların çekim gücü az diye hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım lactea. Belki sorun çekim gücündedir diye 🤦🏻‍♀️ Maalesef 2 saate 1 sağma yapamıyorum. Bebekle ilgilenirken mümkün olmadı hiç. Arada power Pump sağım yapmaya çalışıyorum en kötü. Takviye olarak söylediklerinizin neredeyse hepsini kullandım. Lohusa yağını duymamıştım onu da denerim.
Bestlak damla
İlacto damla
Mayya tablet
Solgar maya tablet
Lacmix takviye
Elenatal 3 takviye
Çiğ kuruyemişler kaju kabak çekirdeği vs
Hoşaf
Humana çay
Hurma
Anne çayı
Sütü arttırır dedikleri tüm yiyecekler
Ve belki aklıma daha gelmeyenler 🥺 sanırım biraz kafada rahat bırakmam ve zaman tanımam gerekiyor ama istemsiz olarak hep buna odaklıyım. 🥺

Eller serbest in çekimi bebek emme etkisine çok yakın. Ben her türlü pompayı denedim. Bununla düzenli beslenip sağarsanız artış olabilir. Bazen de ne yapsan olmayabilir o zamanda nasip deyip bebişi yormayın biberon verin. Emme refleksi ile güven gelsin. Yenidoğanda emzik biberon bunu destekliyor en çok buna ihtiyaç duyuyorlar.
Cevabın için çok teşekkürler 🌸

Umarım ben de Eds yi o yüzden pes etmeden devam ettirmek istiyorum emmeyle belki bir yerden sonra artar umuduyla
Yani bence bebeğin emme duygusunu beslemek daha önemli. Avent biberon kullandım daha 2. Günden emzirdim de aynı zamanda.Süt yoksa bebek yorulur doymayınca kavga edip kızıyor strese giriyorlar. Bunlara rağmen artmıyorsa bebek de sizde mutlu olun. Bir de Allah Teala öyle yaratmış ki bebeğin kapasitesine göre aylara göre artış oluyor. İlk andan fışkırarak biberon dolusu çıkan yok. İlk 30 cc 2. Ay 60 3. Ay 90 120 cc

Bebebao eller serbest, lansinoh elektrikli ve bunların çekim gücü az diye hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım lactea. Belki sorun çekim gücündedir diye 🤦🏻‍♀️ Maalesef 2 saate 1 sağma yapamıyorum. Bebekle ilgilenirken mümkün olmadı hiç. Arada power Pump sağım yapmaya çalışıyorum en kötü. Takviye olarak söylediklerinizin neredeyse hepsini kullandım. Lohusa yağını duymamıştım onu da denerim.
Bestlak damla
İlacto damla
Mayya tablet
Solgar maya tablet
Lacmix takviye
Elenatal 3 takviye
Hoşaf
Humana çay
Hurma
Anne çayı
Ve belki aklıma daha gelmeyenler 🥺 sanırım biraz kafada rahat bırakmam ve zaman tanımam gerekiyor ama istemsiz olarak hep buna odaklıyım. 🥺
Yalnız bu kadar damla ve anne çaylarının içindeki bitkisel rezene melisa papatya gibi şeyler çok uyku yapar ve bebek emmek istemeyip uyuyabilir. Bir de ikinizin karaciğeri için iyi değil.Karaciğer değerlerinizi bozar. Bu kadar damla çay tablet aynı anda kullanılmaz. Bir anne çayı bir damla şeklinde ilerleyin. Bitince diğerine geçin.

Kızlar bizimde dişimiz çıktı o gece ağlamaları sanırım bu yüzdenmiş 🥲 iki kardeş arasında çok fark varmış gerçekten ilk çocuğum ilk dişini 13 aylıkken çıkarmıştı😁

Bestlak damla
İlacto damla
Mayya tablet
Solgar maya tablet
Lacmix takviye
Elenatal 3 takviye
Hoşaf
Humana çay
Hurma
Anne çayı
Etrafa kulak asmayın etrafta bir psikolojik baskı oluyor. Kadınları geçtim erkeği bile sutun geldi mi, sana ne kardeşim yaa... ilk cocugumda ek gida alana kadar hep mama desteği yaptım ciddi daha iyi uyurdu. Şu an ikinci çocugum mama desteği gerekmedi ama o kadar sık uyanıyor ki. Rabbim dağına göre kış veriyor sanırım. İlk cocugumda ciddi depresyona girerdim bu kadar sık uyanma ve uykusuzluk ile. Sonuç olarak elinizden geleni yapın ama çok da strese girmeyin, mama zehir değil. Etrafi da duymamaya calisin. Emzirmek, vajinal doğum yapmak vs vs bunların hicbiri günün sonunda sizin mükemmel anne olup olmadiginizi belielemeyecek. Çocuğuna elinden gelenin en iyisini yaptığınız belli siz bu halinizle mükemmelsiniz.
Benim de size tavsiyem ucu az akisli bir biberon verin ki biberona alismasin ben eds yapmadim ama biberon az akisti her zaman biberon reddi oldu 6 ay civari su bile iciremedim. Bir de powerpumping o da 10 dk sağ 10 dk bekle tarzinda 3 kere sagım yapmak ben 10 dk beklerken diğer memeyi sağiyordum.

Benim doğumdan sonra 1.aya doğru çoğalmaya başlamıştı ama yinede mama takviye ederek devam etmiştim bende tahin helvası incir ve promalt etkili olmuştu özellikle tahin helvası yanında da tahin pekmezde yiyebilirsiniz. Bestlakta kullanmıştım ama çok etki ettiğini düşünmüyorum. Rezene cayida kullanabilirsiniz.

Bestlak damla
İlacto damla
Mayya tablet
Solgar maya tablet
Lacmix takviye
Elenatal 3 takviye
Hoşaf
Humana çay
Hurma
Anne çayı
Bol bol ten tene temas edin☺️

Kızlar selamlar, benim bebiş 6 buçuk aylık oldu. Ek gıdaya geçtik. Annemler benden habersiz mandalina vermişler yani yese yese bir dilimin yarısını belki daha azını yemiştir ama sanırım mandalina portakal gibi meyveler pişik yapıyormuş, bu zamana kadar hiç olmamıştı ilk defa pişik oldu. Doktorun verdiği çinkolu pişik kremi sürüyorum arada, sık sık altını değişirim ıslak mendil hayatımızda nerdeyse hiç yok. Her gün duşta aldırıyorum. Ama iyileşiceğine arttı sanki 😞 bugün zeytin yağına başladım. Sizin öneriniz var mıdır başka ne yapabilirim. Öyle görünce çok üzülüyorum canı acıcak diye.

Etrafa kulak asmayın etrafta bir psikolojik baskı oluyor. Kadınları geçtim erkeği bile sutun geldi mi, sana ne kardeşim yaa... ilk cocugumda ek gida alana kadar hep mama desteği yaptım ciddi daha iyi uyurdu. Şu an ikinci çocugum mama desteği gerekmedi ama o kadar sık uyanıyor ki. Rabbim dağına göre kış veriyor sanırım. İlk cocugumda ciddi depresyona girerdim bu kadar sık uyanma ve uykusuzluk ile. Sonuç olarak elinizden geleni yapın ama çok da strese girmeyin, mama zehir değil. Etrafi da duymamaya calisin. Emzirmek, vajinal doğum yapmak vs vs bunların hicbiri günün sonunda sizin mükemmel anne olup olmadiginizi belielemeyecek. Çocuğuna elinden gelenin en iyisini yaptığınız belli siz bu halinizle mükemmelsiniz.
Benim de size tavsiyem ucu az akisli bir biberon verin ki biberona alismasin ben eds yapmadim ama biberon az akisti her zaman biberon reddi oldu 6 ay civari su bile iciremedim. Bir de powerpumping o da 10 dk sağ 10 dk bekle tarzinda 3 kere sagım yapmak ben 10 dk beklerken diğer memeyi sağiyordum.
Sanırım bebek yorulmuş ondan red olabilir. 1 ve 2 no az akışlı biberon saatler sürüyor sonunda yorgun düşüp emmekten vazgeçiyor. İstisna bebekler vardır ama çoğunluk böyle bence. Hemşirede eve çıkmadan bunu belirtmişti direk 3 no ile başlamamızı. Elimde yoktu o gece 2 no başlıkla besleyemedik şırınga yöntemi süt kaşığı ise tehlikeli genize kaçıyor. Açlıktan kan şekeri düşecek diye hastaneye geri gittik.

Meme biberon reddi büyüme ataklarında da var. Sağılan süt illaki biberon ile verilecek. Olmuyorsa Anne sütü biberonla alınsın ne olacak dünyanın sonu gibi karşılanıyor. 2. Aydan sonra emzirmeyi bırakıp sağarak veriyorum o da bende gayet mutluyuz rahatız.

"Emzik verme meme reddi yapar" var bir de. Halbuki yenidoğan bakım kitaplarında yazıyor emzik ilk günlerde verilir çünkü yoğun emme ihtiyacı duyuyor onunla rahatlıyor kolay uykuya geçiyor bebek.

Toplum algısı yanlış bilgilerle dayatmalarla dolu.
Aylinsmh Aylinsmh

Kızlar selamlar, benim bebiş 6 buçuk aylık oldu. Ek gıdaya geçtik. Annemler benden habersiz mandalina vermişler yani yese yese bir dilimin yarısını belki daha azını yemiştir ama sanırım mandalina portakal gibi meyveler pişik yapıyormuş, bu zamana kadar hiç olmamıştı ilk defa pişik oldu. Doktorun verdiği çinkolu pişik kremi sürüyorum arada, sık sık altını değişirim ıslak mendil hayatımızda nerdeyse hiç yok. Her gün duşta aldırıyorum. Ama iyileşiceğine arttı sanki 😞 bugün zeytin yağına başladım. Sizin öneriniz var mıdır başka ne yapabilirim. Öyle görünce çok üzülüyorum canı acıcak diye.
Pahalı ama la roche posay lipikar baume. Benim cocuklarda tek işe yarayan sey maalesef. Mustela nın hassas ciltler için losyonlarına da bakabilirsiniz, bende maalesef işe yaramadı. Keza bephantol baby nemlendirici de deneyebilirsiniz.

Back
X