Amin inşallah kan testi yapıyorlar canım ordan anlıyorlar 1 hafta sonra çıkmıştı sonuçlarıAllah şifa versin. Benim kuzenim de ilk bebeğini kaybetti pıhtılaşma yüzünden. Erken zamanda düşük yaptı ama. Bu kadarını bilmiyorum canım. Hep korktuğum şeylerden biri bu. Nasıl anlıyorlar peki pıhtılaşma olup olmadığını Allah korusun yaa. İlk gebeliğimde ben de oksopar kullandım hep yattım diye. Bu gebeliğimde vermedi doktorum. İnşallah sağ salim kucağına alır bebeğini kuzenin
Amin inşallah canım. Ever ultrasonda görülüyor tabiki. Doktora hep hatırlat istersen hep bakmıyorlar çünkü. Zaten bebeğim gelişimi vs direk geri kalıyo öyle bir durumda.Ultrasonda belli oluyor mu acaba bebeğe kan akışının nasıl gittiği? Arada aklıma takılıyor ama nedense hiç doktoruma bu gebeliğimde oksopar neden vermediniz diye sormak aklıma gelmedi. Perinatoloğa gittiğimde de geçmişimi anlatmıştım. Sadece çok yatma sakın dedi. İğne kullan demedi. Allah'ım kuzeninin yardımcısı olsun. Gebelik çok zor ya çok riskli durumlar var. Allah'ım korusun hepimizi
Aynen ne güzel özetledin. Benim pıhtılaşmam yok ama doktorum bana başından beridir kullandırıyor 4000lik hala da kullanıyorum.Bu pıhtılaşma konusu cidden ortak bir karara varılamamış bir konu doktorlar tarafından daha önce 2 düşük yaşadım ve tüm araştırmalar yapıldı az miktarda pıhtılaşma çıktı denildi 10 doktorla görüştüysem 6 tanesi bu düşüklerin sebebi bu olamaz iğne fln gerekli değill bunlar pıhtılaşma sayılmaz dedi.3 tanesii 4000 lik iğne yazdıı geçti hatta 20.haftaya kadar 4000 lik kullandım 1 prof 4000 yetmez 6000 gerekli bu değerlere dedii.6000 e geçtim, detaylıda perintlog boşa iğne kullanıyorsun bırak dedi.yani dememm o ki bu konuda tıp dünyasında başka görüslerr var ama ben kolay hamile kalan bir insanım eşim ve bende bir sıkıntı yok ama iğnesiz hiç gebelik ilerlemedi iğneyle bu günlere geldim çok şükür.
Amin inşallahBilgimin olmadığı konular ama gebelikte yatış hakkında videolar izlerken doktorların sol tarafa yatmayı önerme sebebi olarak bebeğe kan akışının daha iyi olmasını öğrendim. Hatta bir videoda şey diyordu eğer sorununuz yoksa sola yatmanız çok önemli değil ama sorunlu bir gebelikse sol tarafa yatmalısınız. O yüzden sadece sola yatmasını tavsiye edebileceğim. İnşallah bebeğine kavuşur sağlıkla kucağına alır
Ben ilk oğlumda skiphopun sırt çantasını aldım. Çok memnun kaldım. Öyle sağlam çıktı ki hala yeni alınmış gibi. Şimdiki bebeğimde de kullanacağım inşallah.Kızlar tüm eksiklerimi tamamladım sadece anne bebek çantası kaldı yani doğru mu yazdım onu da bilmiyorum bebeğin eşyalarını dışarı çıkarken koyduğumuz çanta. Internetten bakıyorum ama asla karar veremiyorum. Ben şunu aldım iç hacmi iyi kullanışlı diyen var mı? Ya da anne bebek çantası modellerine gidip bakabileceğim bir mağaza var mı? Görmeden karar vermekte çok kötüyüm
Daha önce hiç düşük yaşamamış, pıhtılaşma problemi olmayan gebelere de mi 6 ay kan sulandırıcı veriyorlarmış??Aynen ne güzel özetledin. Benim pıhtılaşmam yok ama doktorum bana başından beridir kullandırıyor 4000lik hala da kullanıyorum.
Bebeğe kan akışını kolaylaştırıyor sen kullan tüm gebelerime ilk 6 ay veriyorum demişti.
Gittiğim perinatolog da bana aynı şeyi söylemişti :) söylemiştim kullandığım ilaçları bunu ne diye kullanıyorsun bunun bir faydası yok ki demişti
Skip hop kaliteli ve sağlam gerçekten hastane çantası olarak onu ayarladım ama bana küçük geliyor bez sığdırma konusu olduğu için sıpamıyorum normaldeBen ilk oğlumda skiphopun sırt çantasını aldım. Çok memnun kaldım. Öyle sağlam çıktı ki hala yeni alınmış gibi. Şimdiki bebeğimde de kullanacağım inşallah.
Evet canım durumumu özetledimki ilerde okuyacaklarada yardımcı olsun diye.kuzenine dua ediyorum sağlıkla sıhhatle kucağına alsınAynen ne güzel özetledin. Benim pıhtılaşmam yok ama doktorum bana başından beridir kullandırıyor 4000lik hala da kullanıyorum.
Bebeğe kan akışını kolaylaştırıyor sen kullan tüm gebelerime ilk 6 ay veriyorum demişti.
Gittiğim perinatolog da bana aynı şeyi söylemişti :) söylemiştim kullandığım ilaçları bunu ne diye kullanıyorsun bunun bir faydası yok ki demişti
Çok haklısın canım emzirme eğitimi aldınmı yada video izledin mi mutlaka bir şekilde bilgilen bebeğin doğmadan önce emzirme önemli bir konu, sezaryen sonrası konusunda bir fikrim yok yaşamadığım için ama sen uyuşukta olsan kendindede olsan bebeğini biran önce emzirmelisin, yengem sezaryenden çıktı odaya gelir gelmez kendisi kıpırdayamadı henüz ama biz hemen bebeği alıp tutturmaya çalıştık yatarken daha aralıklarıda 2 saatte bir en geç rakam bu yarım saatte bir emzir ki sütün daha hızlı gelsin 2 saat dolmasını bekleme meme sırasına dikkat et ilk hangisinden emzirirsen o memen daha şekilsiz büyük kalabilir yada süt yoğunlaşabilir ondaBebeği emzirme kısmını o kadar çok düşünüyorum ki rüyalarımda sürekli böyle şeyler görüyorumilk gebelik olunca ortada büyük bi bilinmezlik oluyo sanırım
Biz de bugün 34+1 oldukGeçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.
Maşallah riskli zamanlarınızı aşmışsınızBiz de bugün 34+1 olduk
Doktordan geldik, sancı var dedi. Bu saatten sonra gelirse tutamayız dogurursun
2hafta daha yat dedi
Bebek 2480 Gr olmuş , dönmüş.
Sağlıkla alalım şu bebeleri kucağımıza
Ne stres yaşadık böyle
İdealde ilk bir saat içinde emzirme gerekiyor. Kendinizde olursunuz, tam uyutmazlarsa. Öyle motive edin kendinizi, zaten bebeği aldınız mı o emecek, siz yatacaksınız. Hemşireler gösterir nasıl emzireceğinizi. Bszı bebekler doğuştan memeyi hemen tutuyor, belki sizinki de öyle olur, kafanızda büyüttüğünüz gibi olmaz.Kızlar bi şeyi çok merak ediyorum şimdi sezaryen doğumdan sonra hani hala uyuşuk olunuyo ya hani bebeği nasıl emziriyoruz ne kadar süre hiç emmeden durabiliyo bebişler? Odaya geldiğimizde tam olarak kendimizde olmuyoruz sanırım spinal anestezi bile olsak. İlk emzirme kaç saat sonra oluyo beni aydınlatın lütfen
Ben tam uyutulup sezeryan oldum kendime geldikten sonra emzirdim sarilik oldu oglumBebeği emzirme kısmını o kadar çok düşünüyorum ki rüyalarımda sürekli böyle şeyler görüyorumilk gebelik olunca ortada büyük bi bilinmezlik oluyo sanırım
Kaldı ki yeni doğan bebeğin midesi küçük çay kaşığı gibi oluyormuş, yani şarıl şarıl süt gelmesine gerek yok, çünkü o sütler emdikçe gelecek zaman içinde, ilk günler az olması normal, çünkü ihtiyacı o kadar. Niye bu kadar, niye makinede sağıyorum da gelmiyor demeyin, cc leri kafaya takmayın, hele başkadıyla kesinlikle kendinizi karşılaştırmayın. Bazı annelerin memesinde süt olmasına rağmen makine verimli çıkartamıyor. Sapsarı koyu kıvamlı ağız, sütü geliyor ilk birkaç gün içinde, onu da atmayın, o en faydalı kısmı, aşı niteliğinde bebeğe.Bebeği emzirme kısmını o kadar çok düşünüyorum ki rüyalarımda sürekli böyle şeyler görüyorumilk gebelik olunca ortada büyük bi bilinmezlik oluyo sanırım
Maşallah kilosu güzel artik korkmana gerek kalmamisBiz de bugün 34+1 olduk
2hafta daha yat dedi
Ne stres yaşadık böyle
Ben spinal anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Belden aşağısı uyuşuk oluyor ve bilincinizde bir değişiklik olmuyor normal kafada oluyorsunuz sarhoşluk etkisi yok spinal anestezide. Zaten bebeği hemen emzirmek gerekiyor kucağınıza verip emzirmeniz için bilgi de verecekler yenidoğan hemşireleri. Yani belden aşağısı birkaç saat daha uyuşuk olacak ama ayakta işiniz olmayacağı için emzirebileceksiniz. Hasta bezi bağlayacaklar zaten tuvalete bile 5-6 saat gitmiyorsunuz. Benim sütüm hemen gelmişti bir de sezaryende süt gelmez dendiği için yanıma mama bile almıştım ama hiç gerek yoktu.Kızlar bi şeyi çok merak ediyorum şimdi sezaryen doğumdan sonra hani hala uyuşuk olunuyo ya hani bebeği nasıl emziriyoruz ne kadar süre hiç emmeden durabiliyo bebişler? Odaya geldiğimizde tam olarak kendimizde olmuyoruz sanırım spinal anestezi bile olsak. İlk emzirme kaç saat sonra oluyo beni aydınlatın lütfen
Masallah senin savaşçı doğuma hazırlıyor kendini, ins 37 leri görürsünüz 39Biz de bugün 34+1 olduk
2hafta daha yat dedi
Ne stres yaşadık böyle
37 ye gelse ben izin veriyorum , çık artık diyeceğimMasallah senin savaşçı doğuma hazırlıyor kendini, ins 37 leri görürsünüz 39
İçin pazarlık yaparsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?