2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Amin inşallah kan testi yapıyorlar canım ordan anlıyorlar 1 hafta sonra çıkmıştı sonuçları
Kuzenın için de üzüldüm gerçekten zor

Amin inşallah canım. Ever ultrasonda görülüyor tabiki. Doktora hep hatırlat istersen hep bakmıyorlar çünkü. Zaten bebeğim gelişimi vs direk geri kalıyo öyle bir durumda.
Doktor istediği zaman bakabilir kalp atışı gibi onun da akışına bakıyolar belli oluyor ekranda a

Aynen ne güzel özetledin. Benim pıhtılaşmam yok ama doktorum bana başından beridir kullandırıyor 4000lik hala da kullanıyorum.
Bebeğe kan akışını kolaylaştırıyor sen kullan tüm gebelerime ilk 6 ay veriyorum demişti.
Gittiğim perinatolog da bana aynı şeyi söylemişti :) söylemiştim kullandığım ilaçları bunu ne diye kullanıyorsun bunun bir faydası yok ki demişti

Amin inşallah bende hep sola yatıyorum böbrek büyümem olduğu için , doktorum sola yat hep dedi.

Ben ilk oğlumda skiphopun sırt çantasını aldım. Çok memnun kaldım. Öyle sağlam çıktı ki hala yeni alınmış gibi. Şimdiki bebeğimde de kullanacağım inşallah.

Daha önce hiç düşük yaşamamış, pıhtılaşma problemi olmayan gebelere de mi 6 ay kan sulandırıcı veriyorlarmış??

Ben ilk oğlumda skiphopun sırt çantasını aldım. Çok memnun kaldım. Öyle sağlam çıktı ki hala yeni alınmış gibi. Şimdiki bebeğimde de kullanacağım inşallah.
Skip hop kaliteli ve sağlam gerçekten hastane çantası olarak onu ayarladım ama bana küçük geliyor bez sığdırma konusu olduğu için sıpamıyorum normalde

Evet canım durumumu özetledimki ilerde okuyacaklarada yardımcı olsun diye.kuzenine dua ediyorum sağlıkla sıhhatle kucağına alsın ve gerçekten güvendiği doktorla ilerlesin.umarım bundan sonraki süreci çok çok güzel ilerlerr bebek kilo alır gelişir

Kızlar bi şeyi çok merak ediyorum şimdi sezaryen doğumdan sonra hani hala uyuşuk olunuyo ya hani bebeği nasıl emziriyoruz ne kadar süre hiç emmeden durabiliyo bebişler? Odaya geldiğimizde tam olarak kendimizde olmuyoruz sanırım spinal anestezi bile olsak. İlk emzirme kaç saat sonra oluyo beni aydınlatın lütfen

Bebeği emzirme kısmını o kadar çok düşünüyorum ki rüyalarımda sürekli böyle şeyler görüyorum ilk gebelik olunca ortada büyük bi bilinmezlik oluyo sanırım

Bebeği emzirme kısmını o kadar çok düşünüyorum ki rüyalarımda sürekli böyle şeyler görüyorum ilk gebelik olunca ortada büyük bi bilinmezlik oluyo sanırım
Çok haklısın canım emzirme eğitimi aldınmı yada video izledin mi mutlaka bir şekilde bilgilen bebeğin doğmadan önce emzirme önemli bir konu, sezaryen sonrası konusunda bir fikrim yok yaşamadığım için ama sen uyuşukta olsan kendindede olsan bebeğini biran önce emzirmelisin, yengem sezaryenden çıktı odaya gelir gelmez kendisi kıpırdayamadı henüz ama biz hemen bebeği alıp tutturmaya çalıştık yatarken daha aralıklarıda 2 saatte bir en geç rakam bu yarım saatte bir emzir ki sütün daha hızlı gelsin 2 saat dolmasını bekleme meme sırasına dikkat et ilk hangisinden emzirirsen o memen daha şekilsiz büyük kalabilir yada süt yoğunlaşabilir onda

Geçmiş olsun daha iyi olmana sevindim. Benim idrar enfeksiyonu geçmek bilmedi de dut çayını hiç denemedim. Gebelik şekerim olduğu için bir zararı var mı bilmiyorum. Genelde kuru meyveler de yasak çünkü.
Biz de bugün 34+1 olduk
Doktordan geldik, sancı var dedi. Bu saatten sonra gelirse tutamayız dogurursun
2hafta daha yat dedi
Bebek 2480 Gr olmuş , dönmüş.
Sağlıkla alalım şu bebeleri kucağımıza
Ne stres yaşadık böyle

Maşallah riskli zamanlarınızı aşmışsınız

İdealde ilk bir saat içinde emzirme gerekiyor. Kendinizde olursunuz, tam uyutmazlarsa. Öyle motive edin kendinizi, zaten bebeği aldınız mı o emecek, siz yatacaksınız. Hemşireler gösterir nasıl emzireceğinizi. Bszı bebekler doğuştan memeyi hemen tutuyor, belki sizinki de öyle olur, kafanızda büyüttüğünüz gibi olmaz.

Ben tam uyutulup sezeryan oldum kendime geldikten sonra emzirdim sarilik oldu oglum bunda ablami tembihlicem kendimde olmasamda getir bebegi emzirmeye diye bekleyemiyo çünkü bebekler kan sekerleri düşüyor hemen. Aslinda mama da verilebilir ama ben ilk önce emzirme taraftariyim

Kaldı ki yeni doğan bebeğin midesi küçük çay kaşığı gibi oluyormuş, yani şarıl şarıl süt gelmesine gerek yok, çünkü o sütler emdikçe gelecek zaman içinde, ilk günler az olması normal, çünkü ihtiyacı o kadar. Niye bu kadar, niye makinede sağıyorum da gelmiyor demeyin, cc leri kafaya takmayın, hele başkadıyla kesinlikle kendinizi karşılaştırmayın. Bazı annelerin memesinde süt olmasına rağmen makine verimli çıkartamıyor. Sapsarı koyu kıvamlı ağız, sütü geliyor ilk birkaç gün içinde, onu da atmayın, o en faydalı kısmı, aşı niteliğinde bebeğe.

Mastıit vs olur diye endişeniz varsa yanınızda sıcak su torbası bulundurun, sıcak su torbasıyla masaj yapın, sıcak duşa girin, ve bol bol emzirin. Bebek makineden daha iyi çekiyor, ama sabırlı olmanız lazım.

Eğer meme ucunuz büyürse ve bebek memeyi ağzına alamazsa makas şekliyle tutun memenizi, o şekilde bebeğin ağzına verin. Bebek ağzına alamazsa da şişer meme. İlk zamanlar özellikle dikkat gerekiyor, çünkü doğum sonrası memeler sürekli süt yetiştirme telaşında oluyor, ama o zamanla dengeye giriyor, o yüzden işte o kırk gün gerçekten sihirli, bütün düzeni oturtmak için var, kırk gün sonrası bir şeyler yavaş yavaş değişiyor ama sabır...

Maşallah kilosu güzel artik korkmana gerek kalmamis saglikla kavusalim inşallah

Ben spinal anestezi ile sezaryen doğum yaptım. Belden aşağısı uyuşuk oluyor ve bilincinizde bir değişiklik olmuyor normal kafada oluyorsunuz sarhoşluk etkisi yok spinal anestezide. Zaten bebeği hemen emzirmek gerekiyor kucağınıza verip emzirmeniz için bilgi de verecekler yenidoğan hemşireleri. Yani belden aşağısı birkaç saat daha uyuşuk olacak ama ayakta işiniz olmayacağı için emzirebileceksiniz. Hasta bezi bağlayacaklar zaten tuvalete bile 5-6 saat gitmiyorsunuz. Benim sütüm hemen gelmişti bir de sezaryende süt gelmez dendiği için yanıma mama bile almıştım ama hiç gerek yoktu.

Masallah senin savaşçı doğuma hazırlıyor kendini, ins 37 leri görürsünüz 39
İçin pazarlık yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…