- 29 Haziran 2015
- 1.264
- 1.522
- 333
Gaz ilaçları ile ilgili ben de bir şey söyleyeyim. İlk çocuğumda nurse Harvey ve metsil vermişti özel doktor. Metsil o kadar iyi geldi ki bize göre çocuk mışıl mışıl uyumuştu. Kontrol için devlete götürdüğümğzde doktor çok kızdı, metsili küçücük bebeğe nasıl verirler, alerji ilacı bu dedi ve hemen kesti. 1.5 ysşında oğlumun kedi alerjisi başladı, bilimsel değil ama ben bu ikisini hep ilişkilendirdim, dediğiniz gibi sabretmek lazım.Ben ilk kızımda da yaşadığım için gaz ilaçları neler neler kullanmıştım ama yok yani belki bir tıkkkk kolaylaştırıyordur gazı ama yok o sancıyı o kıvranmayı geçirmiyordu o yüzden bunda hiç almadım biliyorum ki en geç 3 aya kadar geçecek mecbur katlancaz bu duruma çocuğa zor oluyor en çok da üzülüyor insan ama inşallah 8-10 haftaya daha rahat yapacaklar tubaletlerşnl yavrular
Evet yapıldıDoğumda k vitamini yaptılar mı ilk kızımda kanama oldu diye acile gitmiştim orada k vitamini yapmışlardı küçük bebeklerde pıhtılaşma biraz zor oluyor
Sağlık ocağına götürdüm Dr batikon sür nemli bırakma dedi geçmezse çocuk Dr dedi pazartesiye randevu aldım kendi Dr izinliymis bu haftaBen 12 günlükken götürdüm çok daha az kan vardı pıhtı gibiydi sadece.ona rağmen 1 hafta batikon kullandırdılar sabah akşam 1 hafta snrada kontrole çağırmışlardı.sizinki daha kanamalı duruyor fotograftan.umarım bebişi götürmüşsünüzdü
COk geçmiş olsun şimdi nasılsın? İnsallah degerlerin duzelmistir ve sorunsuz geçiyordur.Benim durumun sezaryen ile ilgisi yokmuş sezaryen sonrasın oluşabilecek
Dün yaşadıklarımı anlatmışsın resmenAyni bizimki de memeyle kavga ediyor ikinirken, kaka yapiyor rahatladi diyorum ikinmaya devam ediyor doktor sabretceksiniz diyor sadece. Bu saat oldu 15 dk dan uzun uyumadi bütün gun. Bugun abartti biraz gözünden de uyku akıyor
Meme ağzında ağlaması çok komiğime gidiyor ama bugün o kadar kötüydü ki meme ucum ağrıyor emzirmezken bile sızlamaya başladıAyni bizimki de memeyle kavga ediyor ikinirken, kaka yapiyor rahatladi diyorum ikinmaya devam ediyor doktor sabretceksiniz diyor sadece. Bu saat oldu 15 dk dan uzun uyumadi bütün gun. Bugun abartti biraz gözünden de uyku akıyor
Kolik değil o yüzden çözüm bilmiyorum ama 3.ayda geçiyormuş inşallah sizin de geçerAranızda bebeği kolik olan varmı
Nasıl başa çıkıyorsunuz
Ben çok yıpranıyorum artık çünkü diğer çocuğada yansıyor akiamları sadece ağlıyorlar artık gına geldi saatlerce ağlama dinliyorum hiçbir çare bulamıyorum
Bende bugün az daha acile gidecektim ama duymaması ile ilgili olduğunu hiç düşünmedim en son galiba gaz da değil bu çocuğun başka sorunu var ben bilmiyorum diye düşünmeye başlamıştım sonra yorgunluktan uyuya kaldıCOk geçmiş olsun şimdi nasılsın? İnsallah degerlerin duzelmistir ve sorunsuz geçiyordur.
Dün yaşadıklarımı anlatmışsın resmensabah 5 den gece 2 ye kadar toplam 21 saat boyunca 15-20 dk kucakta uyku kalaninda ikinma ve feryat figan ağlaması ile geçti. İkindikca ağlıyor agladikca meme istiyor..meme veriyorum memeyle savaşıyor galiba süt yok diyorum mama veriyorum vs vs… gece 12 de artık sinir krizi geçirdim resmen. 2 de uyumasa idi acile göçtürecektim.
Bize doktor her seferinde meme vermeyin dedi sindiremedimce üst üste besleniyor çocuk daha köyü oluyor 3 saat koymaya çalışın araya dedi kucakta felan bir şekilde idare edip oyalayın rahatlar dedi bende kaç gündür buna uymaya çalışıyorum daha iyi gibiMeme ağzında ağlaması çok komiğime gidiyor ama bugün o kadar kötüydü ki meme ucum ağrıyor emzirmezken bile sızlamaya başladıyine de çok sevimli olduğu için dayanıyorummm sadece bugün bir ara bırakacaktım ağlasın diye ağlayıp susar dedim ama sonra dayanamadim hemen koştum aldım bu ağlayarak uyku eğitimi verenler nasıl yapıyor hiç anlamadım
Bazen mecburen kosa kosa tuvalete gidip geliyorum agliyor dayanamiyorum , ben de yapamam sanirim oyle aglayarak egitim falanMeme ağzında ağlaması çok komiğime gidiyor ama bugün o kadar kötüydü ki meme ucum ağrıyor emzirmezken bile sızlamaya başladıyine de çok sevimli olduğu için dayanıyorummm sadece bugün bir ara bırakacaktım ağlasın diye ağlayıp susar dedim ama sonra dayanamadim hemen koştum aldım bu ağlayarak uyku eğitimi verenler nasıl yapıyor hiç anlamadım
Ana kucağını banyonun kapısına koyup giriyorum tuvalete 30-40 cm gördüğü için göremiyor ağlıyor bence gözleri biraz daha açılsın tuvalete rahatça gidebilirizBazen mecburen kosa kosa tuvalete gidip geliyorum agliyor dayanamiyorum , ben de yapamam sanirim oyle aglayarak egitim falan
Biz de nurse harvey kullanıyoruz kabızlık yaşamadı iyi geldi uyurken bile kendi kendine çıkarıyor gazını şükür yoksa uyumuyordu hiçDoktor nurse harvey yazdı da yorumlar çok kötüydü internette baktım kabızlık yapmış felan almadım sab simplex ilk kızımda da kullanmıştım diyorum onu alayım ya ama kızımda çok da fayda görmemiştim yine o sancıları çekmiştik geçene kadar birkaç ay sürmüştü yine öyle umudum yok çok gaz ilaçlarından çünkü hepsini denemiştim kızımda ama belki bunda işe yarar alayım bakalım
Damla kişiden kişiye farklı etki ediyor sanırım kimisi memnun kalmamış ama nurse harvey kullanıyoruz oğluma iyi geldi bir de sıcak iyi geliyor karnına sıcak havlu koyuyorum akşamları küvetini sıcağa yakın suyla doldurup içinde tutuyorum rahatlıyor beslenmeme dikkat ediyorum her gün bir tatlı kaşığı kimyonu suyla karıştırıp içiyorum deneyin isterseniz umarım iyi gelirMerhaba siz hangi damlayı kullanıyorsunuz acaba? 2 gündür kivranmaktan benim oğlum da uyumuyor.
Önceden işe yariyordu en azından uyutmak için ama son gunlerde bağırsak gazına ne yapsam etki edemiyorum gibi. Mide gazını çıkarıyor iki pıt pıt yapmaya hallediyoruzKendim yatıp bebeğimi yüzüstü kucağıma yatırıyorum ve sırtını ovuyorum öyle gazını çıkarıp uyuyakalıyor muhtemelen benim vücut sıcaklığımın etkisi var belki sizin bebeklerinizin işine de yarar diye yazdım
Suyuna kaya tuzu attım azıcık dua okudum bukadar başka bişey yapmadım suyuna altın atarlar taş atarlar kaynanam tarak atarmış ama tarak yeni olmadığı için izin vermedim hegümn kullandığımız tarağı bebeğin banyo suyuna koyamazdım baya çekiştik hatta küsmüştüdeKızlar 40ı çıkarken özel bi uygulama vs yaptınız mı bebeğinize. Bizim bebişin bugün 40ı çıkıyor, banyo yaptırıcaz sadece ama sanki bi şeyler eksik kalıyomuş gibime geliyo nedense böyle de
Merhaba duyduğuma göre taleplerin bazıları olumsuz sonuçlanmış başvuruda r eksiklik varmış bende baştan başvuru yaptım iki çocuğumuda ekledim dğn öyle bekliyorum 2025 te doğan çocuğu ilk olmasada ilk sayıp sadece 5 bin verecekler diye de duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum olumlu sonuçlanan olursa bizede yasa güzel olurAnneler merhaba,
Devlet katkısı için başvuran arkadaşlar: bende hala talep durumu devam ediyor yazıyor, sizde durum nasıl?
MerhabaMerhabalar herkesenasilsiniz hanimlar basil gidiyo bebeklerle gunleriniz uyanik kalma suresi arttikca isler zorlasiyo gibi
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Biz de dün probiyotik başladık. İnşallah işe yarar. Banyo sonrası rahatlıyor dediğiniz gibi. Diğer söylediklerinizi de deneyeyim. Sağolun.Damla kişiden kişiye farklı etki ediyor sanırım kimisi memnun kalmamış ama nurse harvey kullanıyoruz oğluma iyi geldi bir de sıcak iyi geliyor karnına sıcak havlu koyuyorum akşamları küvetini sıcağa yakın suyla doldurup içinde tutuyorum rahatlıyor beslenmeme dikkat ediyorum her gün bir tatlı kaşığı kimyonu suyla karıştırıp içiyorum deneyin isterseniz umarım iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?