Hayır başlamadı yaptıysa da ya ben fark etmedim veya anlamadımGünaydın kızlar. Benim bebiş pazar günü aguladi anneler günü hediyesi olarak galibaama sonra pek yapmadi, sizinkiler başladı mi?
On gün kadar önce aguladı sonra durdu. BeklemedeyimGünaydın kızlar. Benim bebiş pazar günü aguladi anneler günü hediyesi olarak galibaama sonra pek yapmadi, sizinkiler başladı mi?
Gaz belasi bizde de var 1-2 dk da olsa sakin buldugum zaman yuz ustu yatiriyorum o kadar hep kartli martli aktiviteye gerek yok benceHayır başlamadı yaptıysa da ya ben fark etmedim veya anlamadımbizim ki de bir şeyleri yapsın istiyorum heyecanla bekliyorum. Birde ilk zamanlar karın üstü aktivite vs hep yapardık simdi gaz sancısından hiçbir şey yapamıyoruz acaba geri kalır mı diye düşünmeye başladım
Demek durmasi normal birikim yapip birden yeni bi ses cikaracak gibi geliyor banaOn gün kadar önce aguladı sonra durdu. Beklemedeyim
Evet ben 0+ kan grubuyum ilk kızım A+ kan grubuydu 41 hafta dolunca doğumum sunci sancıyla oldu uzun sürdü doğumdan sonra 24 saat dolmadan sarılık yükseldi taburcu olamadan yoğun bakıma yatmıştık yenidoğan yoğun bakımdan sorumlu doktor o zaman kan uyuşmazlığından ve doğumun uzun sürmüş anneden bebeğe antikor geçişi olmuş diye anlatmıştı belki beni rahatlatmak için bilmiyorum uyanmadı emziremedim dediğimde seninki beslenmeyle alakalı değil demişti hemşireler ayağına basıp uyandırıyordu ama hemen memede uyuyordu sonra yoğun bakıma yattı mavi ışık tedavisi gördü 3 saatte 1 emzirmeye yoğun bakıma gittim o zaman kendine geldi uzun uzun emdikan uyuşmazlığı dediğiniz a0 ya da b0 uyuşmazlığı değil mi?
Bizde A0 uyuşmazlığı vardı. Doğumum su gelişi ile başladı. Çocuk doktoru bunların etkili olduğunu söyledi. Doğumhanede uzun kaldım ben. Dediğiniz gibiyse doğumun o fazının uzun olması da etkili olmuş olabilir.
Yenidoğan hekimi ise beslenememeye bağlı olduğunda ısrarcıydı. Ama biz doğduğunda emme sıkıntısı yaşamadık. Ben değil bebek çok iyiydi bu konuda. Ne zaman isterse emdi. Ama doktora göre 3 saatte bir 60 dk iki göğsü dönüşümlü olarak emzireceğim. Bebeğe de bana da çile oluyor o şekilde. Tekrar hastalanmasından da korkuyoruz. Bu emzirme işi gerçekten kriz bir konu
ÖyleymişDemek durmasi normal birikim yapip birden yeni bi ses cikaracak gibi geliyor bana
Ben bayramdan önce doğum yaptığım için bayramda da acile kontrole gittik acil dr 5 olunca sadece gözlerinde olacak sonra 2nin altına inecek demişti ama çocuk dr umuz aletle bile bakmıyor 1 aydır bilirubin değeri ölçtürmüyoruzDeğeri 10-11 arasında geziyor bir aydır 10 un altına inmedi
İstedikçe emiyor reflü de var tam bir tosun da ama beslenmeyi kesemiyorum hala uzayan sarılık varKızlar benim miniği ben 3 gün öncesine kadar gece 3 saatte gündüz 2 saatte bir besliyordum .Ablam(hekim) sen bunu tosun yapmışsın kaç saatte bir besliyosun dedi aslında bunu söylemesindeki amaç bebeğimde reflü vs yoktu son 1 haftadır reflü başladı ablam sık beslemeye bağladı.bende 3 gündür gündüzleri 3 saatte bir ama aslında istedikçe meme veriyorum ve kaç dk emdi diye dk tutmuyorum yani akışına bıraktım aslında.ama içim hiç rahat değil bu sefer doyuyo mu doymuyo mu anlamıyorum.Sizin beslenme aralıkları nasıl bu günlerde?
Bende şu gazla ilgili her şeyi araştırdım adaçayından yapılıyormuş o yağ alerji olabilir diye instagramda bir uzmanın sayfasında gördüm ondan da vazgeçtim hiçbir şey bulamadım şu gaz içinGaz için acı elma yağı kullanan var mı komşum önerdi ama alsam mı acaba
1 haftadır sadece sabah aguluyoruz bende babaya duyuramadım konuşuyor diyorum o gelince susuyorGünaydın kızlar. Benim bebiş pazar günü aguladi anneler günü hediyesi olarak galibaama sonra pek yapmadi, sizinkiler başladı mi?
Ayy çok güzel bir hediye olmuş annesineGünaydın kızlar. Benim bebiş pazar günü aguladi anneler günü hediyesi olarak galibaama sonra pek yapmadi, sizinkiler başladı mi?
Emzirme danışmanıyla neler görüşüyorsunuz bizide bilgilendirebilir misinBenimki bence doyuyor ağlama yok meme ile kavga yok günde 7-8 çişli bez var ama kilosu 40. Günde 4200 dü ancak doktor sorun yok çok hareketli dedi iki kere bir hafta hiç kilo almadığı oldu yine de sorun yok diyorlar emzirme danışmanına başladım sütüm iyi ama yine de kilo almıyor gündüz 10 dan gece 12 ye falan 7-8 emiyor gece 2 kere uyanıyor geve uyandırmıyorum yani günde bariz 10 emişi var bazen emin olamayıp sağdığım sütten de ek veriyorum bu kız minyon bişi olacak sanırım
Evet ben 0+ kan grubuyum ilk kızım A+ kan grubuydu 41 hafta dolunca doğumum sunci sancıyla oldu uzun sürdü doğumdan sonra 24 saat dolmadan sarılık yükseldi taburcu olamadan yoğun bakıma yatmıştık yenidoğan yoğun bakımdan sorumlu doktor o zaman kan uyuşmazlığından ve doğumun uzun sürmüş anneden bebeğe antikor geçişi olmuş diye anlatmıştı belki beni rahatlatmak için bilmiyorum uyanmadı emziremedim dediğimde seninki beslenmeyle alakalı değil demişti hemşireler ayağına basıp uyandırıyordu ama hemen memede uyuyordu sonra yoğun bakıma yattı mavi ışık tedavisi gördü 3 saatte 1 emzirmeye yoğun bakıma gittim o zaman kendine geldi uzun uzun emdi
8 sene önce ayağını sıkıp uyandırıyorlardı bu oğlumda da ayak altına kapı tıklatır gibi vurduk siz kaç günlüksünüz paylaşımlarınızın altında yazmıyor daDoktorunuz çok iyiymiş. İnsan bu süreçte zaten hassas oluyor, suçlayıcı bir yaklaşım çok yıkıcı oluyor.
Biz de memede uyuma uyanmama sorunu yaşıyorduk doktora kısa emiyor olmasını bile izah edemedim. 60 dk boyunca ememiyor olmasını benim bekleyememe bağladı. Meğer sarılıkta halsizlik olurmuş bebeklerde.
Şu ara yine memede uyuma uyanmama başladı. Ayaklarının altına vurup uyandırmaya devam.
Merhaba, emzirme danışmanıyla deneyimlerininizi bizimle paylaşabilir misiniz?Benimki bence doyuyor ağlama yok meme ile kavga yok günde 7-8 çişli bez var ama kilosu 40. Günde 4200 dü ancak doktor sorun yok çok hareketli dedi iki kere bir hafta hiç kilo almadığı oldu yine de sorun yok diyorlar emzirme danışmanına başladım sütüm iyi ama yine de kilo almıyor gündüz 10 dan gece 12 ye falan 7-8 emiyor gece 2 kere uyanıyor geve uyandırmıyorum yani günde bariz 10 emişi var bazen emin olamayıp sağdığım sütten de ek veriyorum bu kız minyon bişi olacak sanırım
Bebisle uğraşmaktwb hiç girip bakamadım son zamanlarda şimdi gordum yazdığını. Ben braz verdim ama 2 haftadır 90 da takılı kaldım altına inmiyor hiçbir şekilde ya bu kiloları vermek sanırım çok zor olucakAynısını ben yazdım biraz önce 6 gün oluyor sağ ayağım inanılmaz ödem ve hiç kilo vermemisim bir şeyi mi yanlış yaptım diyorum hiç sut olsun diye bir şey de yemedim kafam da deli sorular
Merhaba kan uyuşmazlığı için bir tedavi yaptılar mı acaba, sarılık değeri hızlı toparladı mıBizim doktorumuz 15 günlükten sonra kan veya aletle bakmayı bıraktı bilirubin 13-15 arasında geziyordu 1 ay kontrolünde de cildindeki sarılığa takılma geçecek o dedi 15inde kontrol var bence bu arada daha da azaldı
Ben biliyorum zaten benim ilk kızımla aramda kan uyuşmazlığı vardı doğumda uzayınca aramızda antikor geçişi olmuş ve kan uyuşmazlığı sarılığı oldu katiyen uyanmıyordu ve yoğun bakımda yattı acıkınca uyanıyorsa ve kilo alımı iyiyse sarılık önemli değil
İkinci çocuğumla uyuşmazlık yok sadece anne sütü sarılığı
Ay maşallah ne güzel en de her gün agula hadi kızım diyorum başına geçipGünaydın kızlar. Benim bebiş pazar günü aguladi anneler günü hediyesi olarak galibaama sonra pek yapmadi, sizinkiler başladı mi?
Biz de kan uyuşmazlığı vardı beslenmesine rağmen sarılık değeri 17 çıktı bir gece hastanede kaldık fototerapi aldı ertesi gün değeri 11e düşmüştü sonra toparladı kilo almaya başladıMerhaba kan uyuşmazlığı için bir tedavi yaptılar mı acaba, sarılık değeri hızlı toparladı mı
Bizimde 15.8 çıktı fototerapi aldı 11 le taburcu olduk ama takıldık kaldık hala 11 -10 arası gidip geliyor ve renk olarak sarı. Sizin rengi ne zaman düzeldi? Bu arada bizimkinin de kilo alımı vs iyiBiz de kan uyuşmazlığı vardı beslenmesine rağmen sarılık değeri 17 çıktı bir gece hastanede kaldık fototerapi aldı ertesi gün değeri 11e düşmüştü sonra toparladı kilo almaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?