2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Gaz sancısı korkusuyla martta giydirmediğim patikleri şimdi giydiriyorum ben de
Gaz sancısı zamanında ben ufoya havlu tutup ısıtıp belden bacaklara ayaklara havlu sogudukca yapıyodum bir kaç defa. uyku öncesi zaten kendi mayisip uyuyodu hem gazına da iyi geliyordu. Bu ara çok yok ama olursa devam

Ay geçiyor mu geçiyor diyin çok yorucu bezdik vallahi 6.hafta tavan yapar sonra azalır dedi doktor ama henüz azalmaya başlamadı

Ay geçiyor mu geçiyor diyin çok yorucu bezdik vallahi 6.hafta tavan yapar sonra azalır dedi doktor ama henüz azalmaya başlamadı
Bebekten bebeğe değişiyor benim kuşum genelde aşırı gazli bir bebek değildi zaten bi ara aşırı artmıştı belki yediklerimdendir diye düşünüyorum arada kaçamaklarim oldu onun peşine denk geldiği için... Ama 3 aydan sonra yavaştan azalır diye düşünüyorum hepimizinki çünkü bağırsaklar dünyaya geldikten sonra gelişmeye başlıyormuş o gazı çıkartmak için büyük savaş veriyor kuzular inşallah hepimizin bebeleri çabucak adapte olur huzurla uyur büyürler

Örtmüyorum ama izmirde yaşıyorum havalar güzel. İlk doğduğu zamanlar soğuktu yine örtmedim kıyafet kalınlığını değiştiriyorum sadece bir kaç kez gece ev soğumuştu o zaman örttüm kollarını dışarıda bıraktım örtüyüde sıkı sıkı beşiğin kenarlarına sıkıştırdım. Kundak asla sevmiyor hatta kundak yapınca ağlıyor o yüzden bizim minik serbest şekilde uyuyor

Ben de çok vermek istemiyorum ama en azından gece uykuya geçerken alsa iyi olurdu denedim dediğiniz gibi öğürdü çıkardı
Biz bugün tekrar denedik o öğürdugu emzigi tuttu ama tüm gün ağlamıştı yarım saat kadar emdi. Birde baya baktım 2 yaş sonrası ağız ve diş yapısını bozuyor diyorlar tabi daha ayrıntılı araştırmak lazım. O yarım saat kriz anında çok kurtarıcı oldu tüm gün vermeyi düşünmüyorum ama kriz anlarında kurtarıcı olduğuna karar verdim

3. denememde kustuğu için ben bir daha denemem herhalde belki emzik ona uygun değildir gerçi bilemedim hangi emziği kullanıyorsunuz uzun süreli kullanımlarda çene yapısını bozuyor diye biliyorum ama kriz anlarında kullansak sıkıntı olmaz gibi

Ben emziğin markasını bilmiyorum çok önceden kız kardeşim eşime o zaman sevgiliydik hediye etmişti paketi açarken bi 0-6 ay yazdığını hatırlıyorum kullanmam diye başka da almamıştım yine kullanılmaz diye iyi bir emzik mi bakıp incelemedim üstünde marka yazıyordu sanırım yarın emzigi iyi bir inceleyim

Bize hediye gelmişti mamajoo markası ama beğenmedi philips avent çok övülüyor belki onu alıp denerim kriz durumlarında gerçekten güzel oluyor umarım bebişiniz devam eder

Bende Avent emzik aldım bir aydır hep denedim hep attı ağzından midesini bulandırdı bugün wee markasının en uygun emzik markası buarafa onu aldım denedim şaka gibi ama bir güzel tuttı avent biz de hiç işe yaramadı yani bildiğin market emziğini tuttu

Kurtarıcı ya ben kızımda da kullanmıştım kriz anlarında çok iyi ben her zaman veriyordum kızımda da bir yaş civarıydı sanırım bıraktırmıştım çok da zorlanmamıştım bu bebeğim de tutarsa bunu böyle giderse süper olacak bırakırlar yan samanla öyle kızım sürekli ağzındsydı ama damak yapısı da bozulmadı dişlerimiz de maşallah çok iyi

Tazyikli süt sorunu yaşayan var mı? Sarılık olduğu süreçte hastane süt istemişti sağıp vermiştik. Sonra bebeğim sarılıktan dolayı emerken hemen yoruluyor diye çok yorulduğunda sağım yaparak verdik. Doktor kontrollerinde de biberonla anne sütü taşımak kolaylık oluyordu. Ama agresif bir şekilde sağım yapmadığım halde bir memede süt tazyiğini durduramıyorum. Bebeğim boğulacak gibi oluyor boğazına kaçıyor öksürüyor. Bıraktığında da süt fışkırmaya başlıyor. Çok şükür şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık ama korkmaya başladım artık. Üstelik savaş halinde olduğu için meme reddine sebep olabileceğini de düşünmeye başladım. Sağımı tamamen bırakıp baştaki süt tazyiğini alma konusunda kolaylık olduğu akan sütü biriktirmeye sağladığı için Mochi'nin manuel pompasına geçtim ama sanırım o da süt üretimini artırıyor. Benzer sorunlar yaşayan varsa siz neler yapıyorsunuz?

Bu arada ben de aventin emziğini kullanıyorum. Hatta öyle ki ilk günlerinde direkt emzik verdik biz. Kriz anlarında kolaylık oluyor dediğiniz gibi. Öyle bir bağımlılık durumu da olmadı şu ana kadar. Biberon olarak da avent kullanıyoruz yine. Tesadüfen almıştık ama ikisinden de çok memnun kaldık.

İzmir hep böyle alıştık artık sjdjd sen hangi lehirdesin ki öyle soğukk

Bizimki de sarılık oldu hastanede sağıp biberonla veriyorduk biberon yüzünden meme reddide yaşadık sonradan uğraşınca düzeldi şükür. Aynı şeyi bende yaşıyorum boğulsrak emiyor geceleri korkuyorum özellikle içim geçer de memede boğulur diye. Doktora sordum önce birkaç dk sağ sonra emzir dedi dün öyle denedim daha rahat emdi sanki

Canım benim kız geceleri de sadece toplasan 3 saat uyuyor. Kolik teşhisi konuldu. Gaz sancıdı var mı? Bizde gaz yuzunden ennek istiyior, sonra emdigini kusuyor vs…
Gaz için acı elma yağı kullanan var mı komşum önerdi ama alsam mı acaba
Canım denedin mi, sonuç ne oldu?
Doktora sorayım bize en son 1 aylık bebekte probiyotik işe yaramaz demişti, sizde hala etkili mi?
Emzik tutturmak için bir önerin varmı
Avent aldım meşhur her bebek tutuyor diye duydum ama iki bebeğim de tutmadı bunada her gece deniyorum beni oynatıyor sanki bir alıyor bir öğürüyor
Avent ve mamajoo emzik denedik bizde de aynı ogurup atıyor. Kolik teşhisi ile Dr emzik ve kundak önerdi. Tutturmaya çabalıyorum
Wegood sanırım adı trendyolda yazınca ilk çıkan
Nasıl tüketiyorsun yagini?

Aynı sorunu yaşıyoruz. Ben de öncesinde manuel pompayla biraz azaltıp emziriyorum ama bu sefer süt üretimini daha da tetikler diye korkmaya başladım. Süt olsun diye uğraşmalardan geldiğim noktaya şaşıyorum.
Bugün hastanenin emzirme danışmanına gittim. İlk defa böyle bir sorun duymuş. Nasıl yani diyor.

Denedim acı elma yağını ayaklarına karnına masaj yapıp çorap patik giydiriyorum bir de kiraz çekirdeğini ısıtıp koyuyorum iki gündür ağlamıyor ondan mı bilemiyorum ama devam edicem biraz yoğun kokuyor sadece yavrumun sütlü kokusu gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…