2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Ben de yaşıyorum ebe asla makineyle sağma daha da artırırsın sütü dedi dik tutarak emziriyorum boğazına kaçırıyor nefesi kesiliyor ağlamaya başlıyor memeyi almıyor bu sefer de. Emzirmeden önce ön sütü elimle boşaltıyorum süt biraz yavaşlayınca emzirmeye başlıyorum arada mola verip dinlendiriyorum nefes nefese kalıyor çünkü. Memeyi çekince de ağlıyor o yüzden bir mendil koyuyorum çenesinin altına oraya akıtıp hemen tekrar veriyorum sabahları çok tazyikli oluyor gün içinde yine idare ediyoruz

Kolik için ilaç yazdılarmı yada herhangi bir damla ? Birde belirtiler nelerdi bende kolikten şüpheleniyorum

Büyük bebeğin rahatsızlanmıştı hastanedeydik üç gündür onunla ilgilenmekten küçüğüyle hiç ilgilenemedim kucağımda arabada orda burda perişan oldu büyüğüde hastalıktan iğnelerden perişandı şimdi aşıya götürüyoruz onunlada ilgilenicem bundan sonra sürekli ağlıyordu zaten ikiside zabdetmek çok zordu

Merhaba kan uyuşmazlığı için bir tedavi yaptılar mı acaba, sarılık değeri hızlı toparladı mı
Kan uyuşmazlığı tedavisi olmadı sadece ab0 kan uyuşmazlığı sarılığı için mavi ışık tedavisi aldı yoğun bakımda
Yoğun bakımdan çıktığınıza sevindim geçmiş olsun.
Ben kendim tartılıp birde bebeğimi kucağıma alıp tartılıyorum aradaki fark bebeğimin kilosu tam doğru sonuç vermiyor ama artıp artmadığı anlaşılıyor sağlık ocağı ve hastanedeki tartı bile birbirini tutmuyor

Dün buralara uğrayamadım kalça ultrasonumuz vardı alfa 1 derece ile kaldı beta sınırdan geçti tip 1a dediler çift bez kullanıyoruz 1 ay sonra yine ultrason. Göbek fıtığını gördü 1 yaşına kadar kapanabilir yoksa ameliyat dedi sarılık devam ederken sünnet yaptırmak istediğimi dedim bu sarılık önemli değil o engel olmaz erken sünnete gerek yok göbek fıtığı kapanmazsa birlikte yaparlar sünneti dedi 1 yaşında kapanırsa o zamanda geçe kalacak çok kararsızım

Çok teşekkürler kurtulduk şükür.
Ben de aynı yöntemi uyguluyorum ama ev tartısı hiç güven vermiyor. Dediğiniz gibi artıp artmadığı anlaşılabilir ama.

Aynı şeyleri yaşıyoruz gerçekten ya. Çenesinin altına bez koyuyorum sürekli. Üstü başı batıyor yavrumun.
Bugün doktor dik emzirmemi önerdi deneyeceğim ben de. Yatarak emzirme dedi. Bir instagram postunda yatarak emzirince sütün tazyiğinin azaldığını söylüyordu ben de bu şekilde deneyimledim. Yatarken boğazına az kaçıyor daha az süt geliyor diye yorumluyorum. Doktor da ilk kez duymuş gibi davrandığı için yatarak emzirme konusuna çok güvenemiyorum.

Zamanla süt de düzene girer diye düşünüyorum hiçbir takviye falan da almıyorum. Gece üstüm başım ıslanıyor sürekli üst değiştiriyorum bir de emzirirken diğerinden akıyor bir çözüm buldunuz mu göğüs kalkanı kullanmayı denedim ama ondan da akıyor

Bende göğüs kalkanı düşündüm süt boşa gidiyor diye hele ilk kolostrum sütüm çok boşa gitti sonra belli bir zamandan sonra tazyik ve birini emerken diğerinden akma sorunu bittiği aklıma geldi almadım ama ne zaman bittiğini hatırlamıyorum meme terbiyesi diyorlar 50 gün oldu hala terbiye olmadı

Sezaryen olduğum için birkaç gün geç geldi sütüm başta yavaştı o zaman biriktirip buzluğa attım sütleri ama artık uğraşamıyorum bebekle. Sanırım süt emdikçe artıyor oğlum çok emiyor belli aralıklar koymaya çalışıyorum ama emmezse de ağlıyor düzelir inşallah tek derdimiz bu olsun

Ben hiç denemedim. Gümüş kapak kullanıyorum bebek sık emdiği için yaralarım iyileşmedi. O yüzden kalkanı merak etsem de deneyemedim.
Sürekli kıyafet değiştiriyorum bazen ped kullanıyorum. Bebek emme arasını açınca nevresime kadar ıslanıyor. Bir de berbat kokuyor ki o koku inşallah diğer insanlar da hissetmiyordur kokuyu.

Süt üretimini bebeğin emmesi kadar artırmıyor bence sağmak. Hele ki manuel pompa hiç artırmaz. Fazla süt varsa saklama poşetlerine doldurup buzluğa atın ben öyle yapıyorum 3 ay kalabiliyor buzlukta. Hem öyle mastit olma riskini de azartırsınız. Ayrıca o nasıl emzirme danışmanıymış hiperlaktasyonu duymamış mı hiç. Sütün az olması kadar çok olması da büyük sorun bence. Tazyikli gelmesi bebekte gaz yapıyor akış hızına yutarken yetişemiyor, ilk sütü sağmayınca da tıkanıyor genzine kaçıyor.

Garmastan kremi denediniz mi yaralar için hiç yara olmadım ben hassasiyet oluştuğu anda onu sürdüm. Kalkan güzel bir şey ama eğildiğimde falan içinde biriken süt üstteki hava alması için açık olan yerlerden dökülüyor uzanamıyorum dökülüyor ayakta sabit dururken ancak iyi haznesi hemen doluyor ama. İlk anda koku gelmiyor bana ama hemen değiştirmezsem bekledikçe kokuyor maalesef

O halde manuel pompa kullanmaya devam edeceğim ben. Başka bir çare gelmiyor aklıma. Bir de iki memeyi aynı beslenmede vermemeye çalışıyorum. Hastanede o şekilde emzirmemi söylediler ama daha az uyarı vermem daha iyi olacak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
İşinin ehli olması gereken insanlardan edinemediğimiz bilgiyi buralardan bulabiliyoruz maalesef. İnstagram'da bile süt tazyiği hiperlaktasyonla alakalı çok sayıda video varken emzirme danışmanının bunu duymamış olması çok enteresan. Tek sorun o videoları çeken kişilerin ücretli hizmet almamız için detaylı bilgi vermemeleri.
Fazla süt üretiminin mastit, meme reddi gibi olumsuz etkileri olabilir ama hastanede olumlu olarak değerlendirdiler. Dediğiniz gibi sorun aslında.

Hiç duymadım o kremi bakıyorum şimdi. Lansinoh ve incia kullandım, hala da kullanıyorum ama gümüş kapak kadar etkisi olmadı ikisinin de. Sürtünmeden kaynaklı yaralar çok daha artıyor. O yüzden kalkan kullanımı da bana makul geliyor. Dökülmesi çok ciddi sorunmuş ama.

Aslında bir süre sağmayınca bebeğe göre süt üretimi oluyormuş ama o kadar bekleyemiyorum çok dolduğunda canım acıyor şişlikten mecbur sağmak zorunda kalıyorum

Gümüş kapakta da aynı sorun oluyor içinde biriken süt dökülüyor o yüzden içine ped koymak en mantıklısı

Bizimde 15.8 çıktı fototerapi aldı 11 le taburcu olduk ama takıldık kaldık hala 11 -10 arası gidip geliyor ve renk olarak sarı. Sizin rengi ne zaman düzeldi? Bu arada bizimkinin de kilo alımı vs iyi
Merhaba, bugün doktor kontrolü vardı sarılığı sordum anne sütü sarılığıymış çareside emzirmekmiş 2 aya düzelirmiş. Muhtemelen sizinde öyle aklınız kalmasın diye söyliyim dedim

Merhaba, bugün doktor kontrolü vardı sarılığı sordum anne sütü sarılığıymış çareside emzirmekmiş 2 aya düzelirmiş. Muhtemelen sizinde öyle aklınız kalmasın diye söyliyim dedim
Evet bizimki de uzamış sarılık - anne sütü sarılığı galiba çok emiyor çiş kaka temizliyorum tüm gün ama 2 ayı bulacak yine de galiba sizin kaça düşmüş değeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…