Canım bizde doktorun odasında rutin krize girdi, röntgen çekildi, kan tahlili idrar vs bakildi. Bunun üzerine teşhisi koydu.Kolik için ilaç yazdılarmı yada herhangi bir damla ? Birde belirtiler nelerdi bende kolikten şüpheleniyorum
Büyük bebeğin rahatsızlanmıştı hastanedeydik üç gündür onunla ilgilenmekten küçüğüyle hiç ilgilenemedim kucağımda arabada orda burda perişan oldu büyüğüde hastalıktan iğnelerden perişandı şimdi aşıya götürüyoruz onunlada ilgilenicem bundan sonra sürekli ağlıyordu zaten ikiside zabdetmek çok zordu
Makas şeklinde tutarsanız, hızı belki biraz azalır.O halde manuel pompa kullanmaya devam edeceğim ben. Başka bir çare gelmiyor aklıma. Bir de iki memeyi aynı beslenmede vermemeye çalışıyorum. Hastanede o şekilde emzirmemi söylediler ama daha az uyarı vermem daha iyi olacak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
İşinin ehli olması gereken insanlardan edinemediğimiz bilgiyi buralardan bulabiliyoruz maalesef. İnstagram'da bile süt tazyiği hiperlaktasyonla alakalı çok sayıda video varken emzirme danışmanının bunu duymamış olması çok enteresan. Tek sorun o videoları çeken kişilerin ücretli hizmet almamız için detaylı bilgi vermemeleri.
Fazla süt üretiminin mastit, meme reddi gibi olumsuz etkileri olabilir ama hastanede olumlu olarak değerlendirdiler. Dediğiniz gibi sorun aslında.
Geçmiş olsun, biraz zorlar sizi ilk zamanlar ama inşallah düzene girer sonradan. Kimyon da denediniz mi? Gaz için işe yarıyor gibi geliyor bana.Canım bizde doktorun odasında rutin krize girdi, röntgen çekildi, kan tahlili idrar vs bakildi. Bunun üzerine teşhisi koydu.
Sub simplex damla verdi ama krizleri hafifletiyor onun dışında aslamderin uykusu olmayan sürekli memede ya da kucakta uyuyan bir bebeğim var, seni 2 bebekle düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun.
Bebek memeyi tam tutabiliyor mu? Belki ondan da yara oluyordur.Hiç duymadım o kremi bakıyorum şimdi. Lansinoh ve incia kullandım, hala da kullanıyorum ama gümüş kapak kadar etkisi olmadı ikisinin de. Sürtünmeden kaynaklı yaralar çok daha artıyor. O yüzden kalkan kullanımı da bana makul geliyor. Dökülmesi çok ciddi sorunmuş ama.
Manuel pompa gerçekten elim ayağım olmuştu ilk bebeğimde şimdi de olmazsa olmaz benim için. Açıkçası ben hangi meme daha doluysa onu veriyorum yani bir beslenmede sağ memeyi verdiysem bir sonrakinde sol memeyi veriyorum anca dolup boşalıyor zaten sırayla verince. Geride kalan yağlı süt, gece sütü, gündüz sütü diye ayrıyeten ayırıp vermiyorum çünkü çok zor oluyor ayırıp vermek ya da onu takip etmek falan. Dikkat ettiğim tek şey çok dolduysa ilk sütü sağıp öyle meme veriyorum yoksa çok tıkanıyor bebeğim. Mesela emzirme bitince bir sonraki emzirmenin ilk bir iki dakikasını aynı memeden yapmak gerekiyormuş kalan yağlı sütü de alsın diye bebek. Ondan sonra diğerine geçilmeliymiş. Ben aklımdaysa yapıyorum yoksa hiç takılmıyorum bunlara mesela emzirme bilekliği bile var bunun için. Bebeğin tıkanmadan emmesi, mastit olmamak benim için öncelik o yüzden bu kadar detaylı düşünemiyorum emzirirken doğru mu yapıyorum bilmiyorum. ilk oğlumu da bu şekilde emzirdim bir sorun yaşamadım birkaç kez mastit olmuştum onda ama oğlum açısından bir sorun yaşamamıştım.O halde manuel pompa kullanmaya devam edeceğim ben. Başka bir çare gelmiyor aklıma. Bir de iki memeyi aynı beslenmede vermemeye çalışıyorum. Hastanede o şekilde emzirmemi söylediler ama daha az uyarı vermem daha iyi olacak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
İşinin ehli olması gereken insanlardan edinemediğimiz bilgiyi buralardan bulabiliyoruz maalesef. İnstagram'da bile süt tazyiği hiperlaktasyonla alakalı çok sayıda video varken emzirme danışmanının bunu duymamış olması çok enteresan. Tek sorun o videoları çeken kişilerin ücretli hizmet almamız için detaylı bilgi vermemeleri.
Fazla süt üretiminin mastit, meme reddi gibi olumsuz etkileri olabilir ama hastanede olumlu olarak değerlendirdiler. Dediğiniz gibi sorun aslında.
Bugün doktora söyledim bu çocuk çok ağlıyor hele akşamları hiçbir şekilde sakinleştiremiyoruz dedim ama bebektir ağlar dedi röntgen ultrason bi tarafa çocuğu muayene bile etmedi gönderdiCanım bizde doktorun odasında rutin krize girdi, röntgen çekildi, kan tahlili idrar vs bakildi. Bunun üzerine teşhisi koydu.
Sub simplex damla verdi ama krizleri hafifletiyor onun dışında aslamderin uykusu olmayan sürekli memede ya da kucakta uyuyan bir bebeğim var, seni 2 bebekle düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun.
Gerçektenbende şaşırdım danışmanın duymamasına ben bekarken bile duymuştum çevreden hadi duymasak sen nasıl duymadın yada eğitimini nasıl verdilerO halde manuel pompa kullanmaya devam edeceğim ben. Başka bir çare gelmiyor aklıma. Bir de iki memeyi aynı beslenmede vermemeye çalışıyorum. Hastanede o şekilde emzirmemi söylediler ama daha az uyarı vermem daha iyi olacak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
İşinin ehli olması gereken insanlardan edinemediğimiz bilgiyi buralardan bulabiliyoruz maalesef. İnstagram'da bile süt tazyiği hiperlaktasyonla alakalı çok sayıda video varken emzirme danışmanının bunu duymamış olması çok enteresan. Tek sorun o videoları çeken kişilerin ücretli hizmet almamız için detaylı bilgi vermemeleri.
Fazla süt üretiminin mastit, meme reddi gibi olumsuz etkileri olabilir ama hastanede olumlu olarak değerlendirdiler. Dediğiniz gibi sorun aslında.
Kilo alımı çişi kakası falan iyi olunca bir daha değerine bakmadı. Emzirmeye devam 2 ay içinde geçer dediEvet bizimki de uzamış sarılık - anne sütü sarılığı galiba çok emiyor çiş kaka temizliyorum tüm gün ama 2 ayı bulacak yine de galibasizin kaça düşmüş değeri
Garmastan on numara bi kremdir geçmiş olsunHiç duymadım o kremi bakıyorum şimdi. Lansinoh ve incia kullandım, hala da kullanıyorum ama gümüş kapak kadar etkisi olmadı ikisinin de. Sürtünmeden kaynaklı yaralar çok daha artıyor. O yüzden kalkan kullanımı da bana makul geliyor. Dökülmesi çok ciddi sorunmuş ama.
Kendim içiyorum günde 2 kere. Gaz yapan şeyler yememeye özen gösteriyorum. Atlarken bile hava yutup gaz yapabilirmişGeçmiş olsun, biraz zorlar sizi ilk zamanlar ama inşallah düzene girer sonradan. Kimyon da denediniz mi? Gaz için işe yarıyor gibi geliyor bana.
Canım o çaresizliği biliyorum. Masaj yapıyorum vs ama atamadıkça o ikinmalari, morarması, uykunun orta yerinde ağlama krizleri beni mahvediyor. Özele gidiyoruz biz, imkanın varsa tavsiye ederim. Diğer türlü söylediğin gibi bebek bu aglayacak diyorlar.Bugün doktora söyledim bu çocuk çok ağlıyor hele akşamları hiçbir şekilde sakinleştiremiyoruz dedim ama bebektir ağlar dedi röntgen ultrason bi tarafa çocuğu muayene bile etmedi gönderdi
Evet baya zor günlerden geçtik aşısını yaptırdk şuan çok kötü bir halde yavrum hiç susmuyor canı acıyor sanırım
Ben de yatarak emziriyorum öyle çok boğulma olmuyor bir de kucağıma alıyorum bacağımın üstünde at biner gibi oturuyor oturarak emiyor böyle olunca da daha az boğulma oluyor yine de süt içinde kalıyoruz biz de çok sinir bozucuAynı şeyleri yaşıyoruz gerçekten ya. Çenesinin altına bez koyuyorum sürekli. Üstü başı batıyor yavrumun.
Bugün doktor dik emzirmemi önerdi deneyeceğim ben de. Yatarak emzirme dedi. Bir instagram postunda yatarak emzirince sütün tazyiğinin azaldığını söylüyordu ben de bu şekilde deneyimledim. Yatarken boğazına az kaçıyor daha az süt geliyor diye yorumluyorum. Doktor da ilk kez duymuş gibi davrandığı için yatarak emzirme konusuna çok güvenemiyorum.
Ay çok fazla değil mi tabi yine en iyi siz bilirsiniz ama ben bi alt üst o kadar içine de kısa kollu ya da askılı zibin hatta gündüzleri sadece zibinla dolaşıyoruzGünlük 2 adet patikli pijama bir yarım kol bir uzun kol çıtçıtlı üstüne bir adet takım giydiriyoeum bendehalen içime sinmiyor
Bizim üniversite hastanesi olduğu için çok detaylı bakıyor boşuna kan verip strese sokuyorlar çocuğumu özel doktora gittik o da geçer dedi iki aya bu arada sizin kilo alımıınız nasıldı ilk ayKilo alımı çişi kakası falan iyi olunca bir daha değerine bakmadı. Emzirmeye devam 2 ay içinde geçer dedi
Bende en çok kalça ultrasonundan korkuyorum bir sorun çıkması o kadar endişelendiriyor kiDün buralara uğrayamadım kalça ultrasonumuz vardı alfa 1 derece ile kaldı beta sınırdan geçti tip 1a dediler çift bez kullanıyoruz 1 ay sonra yine ultrason. Göbek fıtığını gördü 1 yaşına kadar kapanabilir yoksa ameliyat dedi sarılık devam ederken sünnet yaptırmak istediğimi dedim bu sarılık önemli değil o engel olmaz erken sünnete gerek yok göbek fıtığı kapanmazsa birlikte yaparlar sünneti dedi 1 yaşında kapanırsa o zamanda geçe kalacak çok kararsızım
Evet bebek o konuda çok iyi bugün emzirme danışmanı da söyledi. Benim vücudum çok hassas demektir ki. Bir de çok sık ve uzun emziriyorum sanırımBebek memeyi tam tutabiliyor mu? Belki ondan da yara oluyordur.
Bence iki memeyi vermek sütün artmasına çok fayda sağladı ama son sütün tamamını alması için bence tek meme vermek daha makul. Yenidoğan doktoruna bunu sorduğumda bebek her türlü alır dedi ciddiye almadı söylediğimi.Makas şeklinde tutarsanız, hızı belki biraz azalır.
İki memeyi aynı beslenmede vermiyorum demişsiniz, bence de öyle. Ben yeterince emmediğini düşünürsem ikinci emmede de aynı memeden bsşlatıyorum. Şu son süt olayından dolayı.
İlk bebeğimde on onbeş dk biri on onbeş dk öteki yapıyordum, ama verimli olmuyordu, hemşireler öyle yönlendirmişti.
Emzirme bilekliğini hiç duymamıştım. Ben de bebek+ uygulamasını kullanıyorum her şeyi oraya kaydediyorum. Hastanede bir sonraki emzirmede önceki emzirmeyi bitirdiğin memeden başla demişlerdi son süt için. Ben de yapmaya çalışıyorum ama pratikte öyle söylendiği gibi ilerlemiyor. Bazen bebek çok duruyor bazen az. Duruma göre ilerliyorum. Umarım kısa zamanda meme reddi veya mastit olmadan güzel bir ritme sokarım emzirmeyi.Manuel pompa gerçekten elim ayağım olmuştu ilk bebeğimde şimdi de olmazsa olmaz benim için. Açıkçası ben hangi meme daha doluysa onu veriyorum yani bir beslenmede sağ memeyi verdiysem bir sonrakinde sol memeyi veriyorum anca dolup boşalıyor zaten sırayla verince. Geride kalan yağlı süt, gece sütü, gündüz sütü diye ayrıyeten ayırıp vermiyorum çünkü çok zor oluyor ayırıp vermek ya da onu takip etmek falan. Dikkat ettiğim tek şey çok dolduysa ilk sütü sağıp öyle meme veriyorum yoksa çok tıkanıyor bebeğim. Mesela emzirme bitince bir sonraki emzirmenin ilk bir iki dakikasını aynı memeden yapmak gerekiyormuş kalan yağlı sütü de alsın diye bebek. Ondan sonra diğerine geçilmeliymiş. Ben aklımdaysa yapıyorum yoksa hiç takılmıyorum bunlara mesela emzirme bilekliği bile var bunun için. Bebeğin tıkanmadan emmesi, mastit olmamak benim için öncelik o yüzden bu kadar detaylı düşünemiyorum emzirirken doğru mu yapıyorum bilmiyorum. ilk oğlumu da bu şekilde emzirdim bir sorun yaşamadım birkaç kez mastit olmuştum onda ama oğlum açısından bir sorun yaşamamıştım.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim kayınvalidem de 10 saatlik yoldan geldi bakacağım diye ama bırak susturmayı çocuk kucağında daha çok ağlıyor üstüne diğer torunlarım böyle değil bu çocuk bir garip falan diyorKizlar benim kv "torun bakmak icin" yakinimiza taşındı. Yaklasik 20 yildir farkli bi sehirdelermis ben de o yuzden cok muhatap olmamıştım sevgililik/nisanlilik doneminde falan pek gormedim çünkü.
Neyse bu kadin bebegi tutmayi bile bilmiyor. Ilk verdigimde tepsi tutar gibi tuttu hatta. Bebekle cok fazla muhatap olmak istemiyor ama sadece ben bunun farkindayim katakulliye getiriyor kucagina almiyor alirsa da hemen birine veriyor. Gecen anneme gazi var galiba nasi tutmam lazim diye soruyodu.
Eşime anlattigimda gozlemledi hak verdi bana ve diyor ki öğrensin arada gelip sen işe başlayana kadar, yahu zaten biliyor olmasj gerekmiyor mu? Ben mi ogretecegim bebek bakmayi bu kadına. Bi alt bile degistirebilecegini sanmiyorum. Sizce cok sacma degil mi hayatinda bebek görmemiş gibi davranmasi. Sonucta anneanne babaanne otomatik olarak cocuk bakmayi bilen kisiler olarak düşünüp cocuk emanet edilmiyor mu? Ben mi abartiyorum bu konu cok canimi sıkıyor. Madem torun bakmaya yaramayacak burnumun dibine niye taşındı.
O pozisyonun ismi ne acaba ben de deneyeyim. Ben koltuk altı tutuşu denedim süt daha yavaş gelir belki diye ama bebeğim sevmedi.Ben de yatarak emziriyorum öyle çok boğulma olmuyor bir de kucağıma alıyorum bacağımın üstünde at biner gibi oturuyor oturarak emiyor böyle olunca da daha az boğulma oluyor yine de süt içinde kalıyoruz biz de çok sinir bozucu
Bize sütü olmayan emziremeyen kişiler başvuruyor sizin sütünüz var ne güzel bebek de emiyor bebeğin çekişi çok güzel hızlı çektiği için tıkanma oluyordur siz zaten ne yapacağınızı biliyorsunuz böyle bir durumda dediGerçektenbende şaşırdım danışmanın duymamasına ben bekarken bile duymuştum çevreden hadi duymasak sen nasıl duymadın yada eğitimini nasıl verdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?