2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Canım bizde doktorun odasında rutin krize girdi, röntgen çekildi, kan tahlili idrar vs bakildi. Bunun üzerine teşhisi koydu.
Sub simplex damla verdi ama krizleri hafifletiyor onun dışında aslamderin uykusu olmayan sürekli memede ya da kucakta uyuyan bir bebeğim var, seni 2 bebekle düşünemiyorum. Allah yardımcın olsun.

Makas şeklinde tutarsanız, hızı belki biraz azalır.
İki memeyi aynı beslenmede vermiyorum demişsiniz, bence de öyle. Ben yeterince emmediğini düşünürsem ikinci emmede de aynı memeden bsşlatıyorum. Şu son süt olayından dolayı.

İlk bebeğimde on onbeş dk biri on onbeş dk öteki yapıyordum, ama verimli olmuyordu, hemşireler öyle yönlendirmişti.

Geçmiş olsun, biraz zorlar sizi ilk zamanlar ama inşallah düzene girer sonradan. Kimyon da denediniz mi? Gaz için işe yarıyor gibi geliyor bana.

Bebek memeyi tam tutabiliyor mu? Belki ondan da yara oluyordur.

Manuel pompa gerçekten elim ayağım olmuştu ilk bebeğimde şimdi de olmazsa olmaz benim için. Açıkçası ben hangi meme daha doluysa onu veriyorum yani bir beslenmede sağ memeyi verdiysem bir sonrakinde sol memeyi veriyorum anca dolup boşalıyor zaten sırayla verince. Geride kalan yağlı süt, gece sütü, gündüz sütü diye ayrıyeten ayırıp vermiyorum çünkü çok zor oluyor ayırıp vermek ya da onu takip etmek falan. Dikkat ettiğim tek şey çok dolduysa ilk sütü sağıp öyle meme veriyorum yoksa çok tıkanıyor bebeğim. Mesela emzirme bitince bir sonraki emzirmenin ilk bir iki dakikasını aynı memeden yapmak gerekiyormuş kalan yağlı sütü de alsın diye bebek. Ondan sonra diğerine geçilmeliymiş. Ben aklımdaysa yapıyorum yoksa hiç takılmıyorum bunlara mesela emzirme bilekliği bile var bunun için. Bebeğin tıkanmadan emmesi, mastit olmamak benim için öncelik o yüzden bu kadar detaylı düşünemiyorum emzirirken doğru mu yapıyorum bilmiyorum. ilk oğlumu da bu şekilde emzirdim bir sorun yaşamadım birkaç kez mastit olmuştum onda ama oğlum açısından bir sorun yaşamamıştım.

Bugün doktora söyledim bu çocuk çok ağlıyor hele akşamları hiçbir şekilde sakinleştiremiyoruz dedim ama bebektir ağlar dedi röntgen ultrason bi tarafa çocuğu muayene bile etmedi gönderdi
Evet baya zor günlerden geçtik aşısını yaptırdk şuan çok kötü bir halde yavrum hiç susmuyor canı acıyor sanırım

Gerçektenbende şaşırdım danışmanın duymamasına ben bekarken bile duymuştum çevreden hadi duymasak sen nasıl duymadın yada eğitimini nasıl verdiler

Garmastan on numara bi kremdir geçmiş olsun

Geçmiş olsun, biraz zorlar sizi ilk zamanlar ama inşallah düzene girer sonradan. Kimyon da denediniz mi? Gaz için işe yarıyor gibi geliyor bana.
Kendim içiyorum günde 2 kere. Gaz yapan şeyler yememeye özen gösteriyorum. Atlarken bile hava yutup gaz yapabilirmiş
Canım o çaresizliği biliyorum. Masaj yapıyorum vs ama atamadıkça o ikinmalari, morarması, uykunun orta yerinde ağlama krizleri beni mahvediyor. Özele gidiyoruz biz, imkanın varsa tavsiye ederim. Diğer türlü söylediğin gibi bebek bu aglayacak diyorlar.

Ben de yatarak emziriyorum öyle çok boğulma olmuyor bir de kucağıma alıyorum bacağımın üstünde at biner gibi oturuyor oturarak emiyor böyle olunca da daha az boğulma oluyor yine de süt içinde kalıyoruz biz de çok sinir bozucu

Günlük 2 adet patikli pijama bir yarım kol bir uzun kol çıtçıtlı üstüne bir adet takım giydiriyoeum bende halen içime sinmiyor
Ay çok fazla değil mi tabi yine en iyi siz bilirsiniz ama ben bi alt üst o kadar içine de kısa kollu ya da askılı zibin hatta gündüzleri sadece zibinla dolaşıyoruz

Kilo alımı çişi kakası falan iyi olunca bir daha değerine bakmadı. Emzirmeye devam 2 ay içinde geçer dedi
Bizim üniversite hastanesi olduğu için çok detaylı bakıyor boşuna kan verip strese sokuyorlar çocuğumu özel doktora gittik o da geçer dedi iki aya bu arada sizin kilo alımıınız nasıldı ilk ay

Bende en çok kalça ultrasonundan korkuyorum bir sorun çıkması o kadar endişelendiriyor ki Birde bugün eşimin babası gelmişti çocuğu kucağında oturur şekilde tuttu ben müdahale ettim ama bi 5-10 dakika öyle durdu diye düşünüyorum inşallah bir şey olmamıştır

Bence iki memeyi vermek sütün artmasına çok fayda sağladı ama son sütün tamamını alması için bence tek meme vermek daha makul. Yenidoğan doktoruna bunu sorduğumda bebek her türlü alır dedi ciddiye almadı söylediğimi.
Makas şeklinde tutmayı deneyeyim bugün

Kizlar benim kv "torun bakmak icin" yakinimiza taşındı. Yaklasik 20 yildir farkli bi sehirdelermis ben de o yuzden cok muhatap olmamıştım sevgililik/nisanlilik doneminde falan pek gormedim çünkü. Eşim tek cocuk bu arada bizim de ilk bebek.

Neyse bu kadin bebegi tutmayi bile bilmiyor. Ilk verdigimde tepsi tutar gibi tuttu hatta. Bebekle cok fazla muhatap olmak istemiyor ama sadece ben bunun farkindayim katakulliye getiriyor kucagina almiyor alirsa da hemen birine veriyor. Gecen anneme gazi var galiba nasi tutmam lazim diye soruyodu.

Eşime anlattigimda gozlemledi hak verdi bana ve diyor ki öğrensin arada gelip sen işe başlayana kadar, yahu zaten biliyor olmasj gerekmiyor mu? Ben mi ogretecegim bebek bakmayi bu kadına. Bi alt bile degistirebilecegini sanmiyorum. Sizce cok sacma degil mi hayatinda bebek görmemiş gibi davranmasi. Sonucta anneanne babaanne otomatik olarak cocuk bakmayi bilen kisiler olarak düşünüp cocuk emanet edilmiyor mu? Ben mi abartiyorum bu konu cok canimi sıkıyor. Madem torun bakmaya yaramayacak burnumun dibine niye taşındı.

Son düzenleme:
Emzirme bilekliğini hiç duymamıştım. Ben de bebek+ uygulamasını kullanıyorum her şeyi oraya kaydediyorum. Hastanede bir sonraki emzirmede önceki emzirmeyi bitirdiğin memeden başla demişlerdi son süt için. Ben de yapmaya çalışıyorum ama pratikte öyle söylendiği gibi ilerlemiyor. Bazen bebek çok duruyor bazen az. Duruma göre ilerliyorum. Umarım kısa zamanda meme reddi veya mastit olmadan güzel bir ritme sokarım emzirmeyi.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim kayınvalidem de 10 saatlik yoldan geldi bakacağım diye ama bırak susturmayı çocuk kucağında daha çok ağlıyor üstüne diğer torunlarım böyle değil bu çocuk bir garip falan diyor o da bizim onun yaşadığı şehre taşınmamızı istiyor eşimi de ikna etmeye çalışıyor siz gezer tozarsınız ben çocuğa bakarım diye

O pozisyonun ismi ne acaba ben de deneyeyim. Ben koltuk altı tutuşu denedim süt daha yavaş gelir belki diye ama bebeğim sevmedi.

Gerçektenbende şaşırdım danışmanın duymamasına ben bekarken bile duymuştum çevreden hadi duymasak sen nasıl duymadın yada eğitimini nasıl verdiler
Bize sütü olmayan emziremeyen kişiler başvuruyor sizin sütünüz var ne güzel bebek de emiyor bebeğin çekişi çok güzel hızlı çektiği için tıkanma oluyordur siz zaten ne yapacağınızı biliyorsunuz böyle bir durumda dedi 15 dk yanında emzirdim süt de o sırada normal geldi her şey çok yolunda diyerek gönderdi beni.
Bence daha önce emzirmemiş bir kişi emzirme ddanışmanı gibi bir sıfatı almamalı. Söyledikleri hep ezber bilgiler olarak kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…