2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    149
Koltuk altı pozisyonu benimki de sevmedi bunu da kendi buldu kucağıma aldığımda kayarak aşağı doğru memeyi buluyor çok fena öyle keşfettik ismi ne bilmiyorum oturarak emiyor

Hahahaha benim konuma yorum yapmıştınız cidden kendimi anormal görmeye başladım kimse kayınvalidesini yanında istemiyor ben de niye bana gelmediler diye sitem ediyorum
Uzun zamandır bebek görmüyorsa unutmuştur bakmayı ama genel olarak kayınvalide ya da anne yardıma gelecekse anne bebeğiyle ilgilenirken evin işini yapmak için gelmeli aksi halde lazım değil gelmesi. Ha işe başladığınız için geliyorsa bebek bakmayı öğrenir bir süre sonra daha doğrusu hatırlar.

Ay evet sizin konudan sonra ben de içimi dökeyim dedim

Ya zaten sorun orda kadin ise basladigimda torun bakacağını soyleyerek geldi butun lohusaligimda bunlarin ev isleriyle gecti esimi oyaladilar bir suru falan. Ben gelmelerini talep etmedim yani. Ben simdi o sekilde cocuk tutan birine nasil emanet edicem diye kara kara düşünüyorum. unutuluyor mu ki bunlar boyle

Koltuk altı pozisyonu benimki de sevmedi bunu da kendi buldu kucağıma aldığımda kayarak aşağı doğru memeyi buluyor çok fena öyle keşfettik ismi ne bilmiyorum oturarak emiyor
Ben de sling içinde denedim dikey emzirmeyi birkaç kez. Ama bizim kız bazen slingde mışıl mışıl bazen de kıyameti koparıyor.
Bugün doktor da dik emzirmemi önerdi oturarak da deneyeyim.

Kesinlikle aynısını düşünüyorum.
Lohusalık kültürümüzde özel bir dönem değil midir, ben mi yanlış biliyorum. Lohusa yatağı yapılır süslü püslü lohusa dinlendirilir hizmet edilir. Bizde tersi oldu biz annemle hizmet ettik kayınvalideye. Lohusa yalnız bırakılmaz diye bir ay bizde kalmayı düşünüyor. Yalnız kalsam daha az yorulacağım bebeğim uyuduğunda en azından uzanıp dinlenebileceğim yemek derdim olmayacak. Sabır çeke çeke geçti lohusalık. Bebeğimle güzel bir geçiş süreci olmasını isterdim ama hep kendimi sakinleştirmeye çalışarak geçiyor günler.

Ya ben lohusalıkta yardıma gelmeyi anneyle bebeği başbaşa bırakıp ev işlerine yemeğe yardım etmek olarak anlıyorum o zaman ne anladım yardımdan. Anne yine iş yapacaksa hiç gelinmesin daha iyi . Neyse lohusalık bitmiş zaten sizin illaki öğrenir ya o unutmuştur bebek bakmayı. Hiç sormadı mı size ben bakayım mı işe girince diye? Emirvaki mi oldu yoksa? Bilemedim ya ben olsam yabancı biri bakmayacak en azından diye düşünürdüm

Ben iki hafta annemlerde kaldım bana hiç iş yaptırmadı ne istiyorsan yapayım dedi hep sağ olsun olması gereken bu çünkü. Lohusa anneye iş yaptıranların kafa yapısı nasıl çalışıyor cidden anlamıyorum millet bence bebek sevip hizmet görmeye gidiyor.

Ben de sling içinde denedim dikey emzirmeyi birkaç kez. Ama bizim kız bazen slingde mışıl mışıl bazen de kıyameti koparıyor.
Bugün doktor da dik emzirmemi önerdi oturarak da deneyeyim.
Benimki Sling sevmedi ama denemeye devam etcem. At biner gibi bi bacağınıza otursun sonra siz geriye doğru yaslanın memeyi kavramasına yardım edin emmeye başlayınca kolunuzla kafasına destek verin uzun süre emer öyle hem de çok boğulma olmadan

Ay çok fazla değil mi tabi yine en iyi siz bilirsiniz ama ben bi alt üst o kadar içine de kısa kollu ya da askılı zibin hatta gündüzleri sadece zibinla dolaşıyoruz
Burası halen soğuk kış bitmedi ben de çok üşüyen birş olduğum için onlarda üşür sanıyorum bir yandan ama azaltınca hemen ayakları buz kesiyor ben burda yazın bile kısa kol yada tek zıbın bırakamıyorum

Haklısın mıhtemelen o bebek merakından sevgisinden dolayı yakınlaşmıştır bakmaktan ziyade torunlar tatlı olur derler hep ama sana bişey diyeyim aynısını bende yaşadım benim kv de tamamen benimle yaşamak istedi ilk oğlum olunca ben bakıcam diye tutturdu ilk torunu değil eşim tek çocuk falanda değil ne alaka anlamadım başta sonra iki ay kadar kaldı hayatımı cehenneme çevirdi o kısım kenarda kalsın, bana ben bebeğe bakacağım sen temzlik yemek yap dedi bebeğimi sahiplendi annesi gibi davranmaya başladı bende hizmetçi gibiydim sadece ve dediğin gibi altını değiştiriyor bezi ters bağlıyor popo da kaka kalıyor elini kakaya bulaştırıyor falan görünce şoklar içinde kaldım banyo yaptırıyor sabunu pat diye çocuğun suratına sürüveriyor üstünü değiştirirken kolunu çekiştirip duruyor asla bakamıyor du eşimde ben demeden farketti çocuğa dokunmayacaksın sakat kalacak falan dedi ama maalesef öyle laftan anlayam biri değil en iyi ben bilirim bennn diyip devam etti en son eşim gönderdi evden valla ya ben gideceğim siz birlikte yaşayın dedim yada ayrı kalayacağız dedim kurtuldum seni çok iyi anladım oyüzden eşinin farkına vardırman çok iyi olmuş sen desenki bakamıyorsun hemen alınır ama oğlu derse daha anlayışlı olabilir diye düşünüyorım birde bu süreçte beneğe bakmak değilde anneye destek daha güzel olur anlayışlıysa eğer biz bebeğe bakıyoruz anne sende bize bir öğün yemek göndersen çok rahatlarız gibi rica da bulunsan alınırmı acaba

Hanımlar, göğsünüzün areola kısmının iç tarafında küçük küçük bezeler sizde de var mı? Bu nedir süt kanalları mı yoksa tıkanıklık mı var. Koltuk altı tarafında oluyor emdikçe veya masajla onlar gidiyor ama areola kısmına yakın olanlar kafamı karıştırıyor

Ya bu lohusalik yüzünden mi ben de kv ye aşırı bilendim. Normal zamanda tahammül sınırım yüksek sanırım, bir de aman salla deyip hiç iplemezdim pek çok şeyi. Ama bu dönemde her şey batiyor. Benim kv de sürekli bana soruyor doğru yürüyor muyum diyor, arkadaş senin doğurduğun ile evlendim şaka mısın diyemiyorum,
Ya aynısı, kızım kolik bebek, “ ay siz anlatıyordunuz da inanmıyordum.
Bu hiç susmuyor sürekli ağlıyor, benim kızım da ağlıyordu ama bu ne böyle, Gaz için şunu yaptın mı bunu yaptın mı? “ geçen dayanamadım al yap anne dedim. Ay alinma onun için söylemedim diyor.
Annem de yıldı. Her geldiğinde hizmet ediyoruz resmen, üzerine ya çay döküyor halı siliyorum, ya ayran döküyor annem mutfak dolabı siliyor. Kadın küllü zarar bize. En son kek yapcam dedi, mutfak robotunu bozdu, üzerine de keki yaktı, yiyemedik

Ya sormayın gerçekten tahammül seviyem çok yüksektir ama ben de artık terslemeye başladım en son memleketine döndü herkese gittim de çocuğa baktım kendine geldi toparlandı falan diyor oysa ki gaz damlası başladık çocuk sakinledi yani senin sütün ağır geliyor çocuğa mama mı versen bile demişliği var çok şükür uzaktalar

Bana yediklerine dikkat et senin yüzünden gazlı bu çocuk diyip yemeğe mercimek çorbası yapmıştı onu da unutmuyorum sen içmezsin diye düşündüm dedi bir de ay nasıl dolmuşum jahshhs

Oradayken toruna bakariz diyolardi simdi kucagindayken haliya bakip dakika sayiyor shshwjw zaten ben de yabanci bakacagina o baksin dedim ama kadinin konuyla alakasi yok

Bana yediklerine dikkat et senin yüzünden gazlı bu çocuk diyip yemeğe mercimek çorbası yapmıştı onu da unutmuyorum sen içmezsin diye düşündüm dedi bir de ay nasıl dolmuşum jahshhs
Benimki de ikide bi bulgur yapip yemediigimde sen yiyemez misin diye soruyodu her seferinde gaz yapiyomus diye aciklama yapıyodum sanki unutmus gibi bi daha soruyodu

Benimki 1 ay kaldı bebek uyuduğunda ben de uyudugum zaman odalarına cekilip duruyorlar diye her aradigi kişiye anlatiyordu. Bak yine sinirlendim.
Zaten o da sadece yemek yapma derdinde ama gelip benim mutfagimda yapacakmis gelince de her yeri karıştırıyor posetleri falan acip o ne bu ne diye sorup duruyor. Evinde yap gönder cok yardim etmek istiyorsan. Su an izindeyim ne yaptigi cok onemli degil de işe basladigimda bebek bakma kismina el atmasi gerekecek sıkıntı o yoksa su an ben bebegimle her an birlikteyim benim anlamadigim oglunu buyutmus niye bi haber gibi davraniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…