- 29 Haziran 2015
- 1.264
- 1.522
- 333
Bu arada buzuki Orhan'ın kolik şarkısı belki sakinleştirir.Kendim içiyorum günde 2 kere. Gaz yapan şeyler yememeye özen gösteriyorum. Atlarken bile hava yutup gaz yapabilirmiş
Canım o çaresizliği biliyorum. Masaj yapıyorum vs ama atamadıkça o ikinmalari, morarması, uykunun orta yerinde ağlama krizleri beni mahvediyor. Özele gidiyoruz biz, imkanın varsa tavsiye ederim. Diğer türlü söylediğin gibi bebek bu aglayacak diyorlar.
Gaz damlası kullanıyor musun? Biz deneye yanıla doğru damlayı bulduk. Her damla her bebekte işe yaramıyor. Damlasız çok zor. Hiçbir şey işe yaramadı bizde kafayı yemek üzereydim valla çok ağladım ne yapıcam diye. Düzeldi şükür. Yalnız bizimkine doktor da kolik dedi ama hiç saati yoktu mesela 7/24 ağlıyorduBugün doktora söyledim bu çocuk çok ağlıyor hele akşamları hiçbir şekilde sakinleştiremiyoruz dedim ama bebektir ağlar dedi röntgen ultrason bi tarafa çocuğu muayene bile etmedi gönderdi
Evet baya zor günlerden geçtik aşısını yaptırdk şuan çok kötü bir halde yavrum hiç susmuyor canı acıyor sanırım
Mama veriyorsanız gaz için mamalar var. Ben düz mamadan gaz mamasına geçtim. Damlanın yanında mama da işe yaramış olabilir.Kendim içiyorum günde 2 kere. Gaz yapan şeyler yememeye özen gösteriyorum. Atlarken bile hava yutup gaz yapabilirmiş
Canım o çaresizliği biliyorum. Masaj yapıyorum vs ama atamadıkça o ikinmalari, morarması, uykunun orta yerinde ağlama krizleri beni mahvediyor. Özele gidiyoruz biz, imkanın varsa tavsiye ederim. Diğer türlü söylediğin gibi bebek bu aglayacak diyorlar.
Ben bu durumda mutlu olurdum. Yani hem yenidogan iken çok hassas oluyorlar benim kv ve annem 3 er çocuk büyütüp iyi olmalarına rağmen kucaklarina alınca stres oluyorum ayrıca öyle olduğu zaman sürekli bakmak istiyorlar ama benim çocuğum ayrıca iyi baktığını düşünen insan daha tehlikeli çünkü kendi yaptığını her şekilde doğru sanıyor en azından soruyor öğreniyor. Ben daha önce kucağıma bebek almadım ama kendi çocuğuma en iyi ben bakıyorum yaptıkları o kadar yanlış var ki onlara sorsan doğru ya gerçekten doğru biliyorlar ya da insan kendi çocuğu olmayınca o kadar dikkat etmiyor. Ben işe başlayınca annem bakacak ama şimdiden sürekli yapmasını istemediğim şeylere karşı uyarıyorum. Bana nedense şanslı gibi geldiniz. Siz ne derseniz nasıl derseniz öyle olur gibi izlenim verdiKizlar benim kv "torun bakmak icin" yakinimiza taşındı. Yaklasik 20 yildir farkli bi sehirdelermis ben de o yuzden cok muhatap olmamıştım sevgililik/nisanlilik doneminde falan pek gormedim çünkü. Eşim tek cocuk bu arada bizim de ilk bebek.
Neyse bu kadin bebegi tutmayi bile bilmiyor. Ilk verdigimde tepsi tutar gibi tuttu hatta. Bebekle cok fazla muhatap olmak istemiyor ama sadece ben bunun farkindayim katakulliye getiriyor kucagina almiyor alirsa da hemen birine veriyor. Gecen anneme gazi var galiba nasi tutmam lazim diye soruyodu.
Eşime anlattigimda gozlemledi hak verdi bana ve diyor ki öğrensin arada gelip sen işe başlayana kadar, yahu zaten biliyor olmasj gerekmiyor mu? Ben mi ogretecegim bebek bakmayi bu kadına. Bi alt bile degistirebilecegini sanmiyorum. Sizce cok sacma degil mi hayatinda bebek görmemiş gibi davranmasi. Sonucta anneanne babaanne otomatik olarak cocuk bakmayi bilen kisiler olarak düşünüp cocuk emanet edilmiyor mu? Ben mi abartiyorum bu konu cok canimi sıkıyor. Madem torun bakmaya yaramayacak burnumun dibine niye taşındı.
Hangi damladan memnun kaldınızGaz damlası kullanıyor musun? Biz deneye yanıla doğru damlayı bulduk. Her damla her bebekte işe yaramıyor. Damlasız çok zor. Hiçbir şey işe yaramadı bizde kafayı yemek üzereydim valla çok ağladım ne yapıcam diye. Düzeldi şükür. Yalnız bizimkine doktor da kolik dedi ama hiç saati yoktu mesela 7/24 ağlıyordu
Metsil. Nurse harvey's, sab simplex denedik işe yaramadı. En son metsil oldu. Ama bebekten bebeğe değişiyor. Denemeniz lazım. Tabii probiyotik de kullanıyoruz myflor.Hangi damladan memnun kaldınız
Henüz oturtmak tehlikeli değil mi kalça çıkığı açısından?
Görseldeki gibi emziriyorum Avustralya tutuşu diye geçiyormuşHenüz oturtmak tehlikeli değil mi kalça çıkığı açısından?
Üniversite hastaneleri öyle maalesef çok takılmayın bi tanıdığımın bu şekildeydi ama 2 ay içinde geçti.Bizim üniversite hastanesi olduğu için çok detaylı bakıyor boşuna kan verip strese sokuyorlar çocuğumu özel doktora gittik o da geçer dedi iki aya bu arada sizin kilo alımıınız nasıldı ilk ay
Anladım biz de şu an işe yarıyor gibi bakalım. Hemen hemen günümüz aynı 2. Büyüme atağı başladı mı sizde? Bugün huzursuz kucaktan memeden ayrılmıyor uykular kesik kesik acaba dedim büyüme atağı mı. doğum tarihine göre mi yoksa doğması tahmin edilen tarihe göre mi hesaplanıyor acabaMetsil. Nurse harvey's, sab simplex denedik işe yaramadı. En son metsil oldu. Ama bebekten bebeğe değişiyor. Denemeniz lazım. Tabii probiyotik de kullanıyoruz myflor.
Doğması gereken haftaya göre hesaplanıyor. 2. Atağa 2 hafta var bizim, bu aralar iyiyizAnladım biz de şu an işe yarıyor gibi bakalım. Hemen hemen günümüz aynı 2. Büyüme atağı başladı mı sizde? Bugün huzursuz kucaktan memeden ayrılmıyor uykular kesik kesik acaba dedim büyüme atağı mı. doğum tarihine göre mi yoksa doğması tahmin edilen tarihe göre mi hesaplanıyor acaba
Ne güzel maşallahDoğması gereken haftaya göre hesaplanıyor. 2. Atağa 2 hafta var bizim, bu aralar iyiyiz
Buda öyle hep ağlıyor ama gündüz hplatonca biraz sakinliyor akşamları mümkün değil susturmak gece yarısına kadar ağıt yakıyoruzGaz damlası kullanıyor musun? Biz deneye yanıla doğru damlayı bulduk. Her damla her bebekte işe yaramıyor. Damlasız çok zor. Hiçbir şey işe yaramadı bizde kafayı yemek üzereydim valla çok ağladım ne yapıcam diye. Düzeldi şükür. Yalnız bizimkine doktor da kolik dedi ama hiç saati yoktu mesela 7/24 ağlıyordu
Gövdesinin ağırlığı kalçasına binmemişse bir şey olmamıştır inşallah oto koltuğunda da yarı oturur gibiler ama uygun diyorlar bende ondan korkuyorum ama dr sormayı unuttumBende en çok kalça ultrasonundan korkuyorum bir sorun çıkması o kadar endişelendiriyor kiBirde bugün eşimin babası gelmişti çocuğu kucağında oturur şekilde tuttu ben müdahale ettim ama bi 5-10 dakika öyle durdu diye düşünüyorum inşallah bir şey olmamıştır
Dr Osman bey büyüme atağı diye bişey yoktur diyor bende önceden takip ediyordum huzursuz olmasada huxursuz gibi geçiriyorduk ozamanları şimdş takip yapmıyorum bıraktım artık ne de olsa bebekmiş ağlarmış doktorumuz söylediAnladım biz de şu an işe yarıyor gibi bakalım. Hemen hemen günümüz aynı 2. Büyüme atağı başladı mı sizde? Bugün huzursuz kucaktan memeden ayrılmıyor uykular kesik kesik acaba dedim büyüme atağı mı. doğum tarihine göre mi yoksa doğması tahmin edilen tarihe göre mi hesaplanıyor acaba
Ya evet kimi bebekte de hiçbiri işe yaramıyor. Ama tek tek denemeye başla bence. O ağlamayı biliyorum kendimi camdan aşağı atasım geliyorduBuda öyle hep ağlıyor ama gündüz hplatonca biraz sakinliyor akşamları mümkün değil susturmak gece yarısına kadar ağıt yakıyoruzgaz damlası hiç denemedim dediğin çok mantıklı hiç düşünmemiştim çünkü kimisi işe yaradı dedi kimisi yaramadı dedi
Ya bu lohusalik yüzünden mi ben de kv ye aşırı bilendim. Normal zamanda tahammül sınırım yüksek sanırım, bir de aman salla deyip hiç iplemezdim pek çok şeyi. Ama bu dönemde her şey batiyor. Benim kv de sürekli bana soruyor doğru yürüyor muyum diyor, arkadaş senin doğurduğun ile evlendim şaka mısın diyemiyorum,
Ya aynısı, kızım kolik bebek, “ ay siz anlatıyordunuz da inanmıyordum.
Bu hiç susmuyor sürekli ağlıyor, benim kızım da ağlıyordu ama bu ne böyle, Gaz için şunu yaptın mı bunu yaptın mı? “ geçen dayanamadım al yap anne dedim. Ay alinma onun için söylemedim diyor.
Annem de yıldı. Her geldiğinde hizmet ediyoruz resmen, üzerine ya çay döküyor halı siliyorum, ya ayran döküyor annem mutfak dolabı siliyor. Kadın küllü zarar bize. En son kek yapcam dedi, mutfak robotunu bozdu, üzerine de keki yaktı, yiyemedik
Bence kesinlikle varDr Osman bey büyüme atağı diye bişey yoktur diyor bende önceden takip ediyordum huzursuz olmasada huxursuz gibi geçiriyorduk ozamanları şimdş takip yapmıyorum bıraktım artık ne de olsa bebekmiş ağlarmış doktorumuz söyledi
Aslında cok bilmislik yapacagina boyle olmasi daha iyi olabilir dediginiz gibiBen bu durumda mutlu olurdum. Yani hem yenidogan iken çok hassas oluyorlar benim kv ve annem 3 er çocuk büyütüp iyi olmalarına rağmen kucaklarina alınca stres oluyorum ayrıca öyle olduğu zaman sürekli bakmak istiyorlar ama benim çocuğum ayrıca iyi baktığını düşünen insan daha tehlikeli çünkü kendi yaptığını her şekilde doğru sanıyor en azından soruyor öğreniyor. Ben daha önce kucağıma bebek almadım ama kendi çocuğuma en iyi ben bakıyorum yaptıkları o kadar yanlış var ki onlara sorsan doğru ya gerçekten doğru biliyorlar ya da insan kendi çocuğu olmayınca o kadar dikkat etmiyor. Ben işe başlayınca annem bakacak ama şimdiden sürekli yapmasını istemediğim şeylere karşı uyarıyorum. Bana nedense şanslı gibi geldiniz. Siz ne derseniz nasıl derseniz öyle olur gibi izlenim verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?