- 4 Ocak 2020
- 2.679
- 7.080
- 158
Ben tuvalet egitiminde ikisini birden kesmistm bezi cikardm bi daha hic takmadim yatagina alez serdim bizim yataga naylon serdimKaç kere kalkıyorsunuz siz? Biz de tuvalet eğitimi denen korkunç bir dönemdeyiz ama henüz gece bezini bırakmadık
Ben de aldim bugün deneyecegim bakalimSu*oyun matı
Aslında bol bol yüzüstü duruyor hatta gündüz hep kucağımda yüzüstü uyutuyorum. Belki ben evham yapıyor da olabilirim düz mü yamuk mu pek emin değilimO zaman hepimiz delirmisiz sjxbsjjdjd ben de kıskanıyorum. Çok da normal bence yavas yavaş koreltmeye başladım çünkü böyle kendime zarar verdigimi fark ettimopmesinler başka bir şey istemiyorum zaten
Söylemişler zaten karın üstü diye ama gün içinde başında durarak gözetimli yan yatirabilirsin biraz sağa yatar biraz sola öyle öyle bir süre sonra düzelir gece de sırt üstü yatiriyorsun sanırım çözülür öyle diye düşünüyorum bengece yan yatırmak gozetimsiz olduğu için önermiyorlar fazla kusarsa vs dönemez diye. Ben gündüz bazen öyle yatırıyorum hatta artık kendisi yan dönmeye başladı arada göz atıyorum işte
İkinciler biraz öyle oluyor sanırımEve gelen misafirlere bile bebegi verip bi isimi halledeyim diye bakiyorum kiskanma fln diyince ilk oglum aklima geldi bende ayniydimbayramda kucaktn kucaga gezdi ilk oglum olsa pusetinden cikarmazdim bunda tatlimi yerken karsidan izledim bnm cocugum degilmis gibi
Kasımda ikibuçuk yaşında olunca ben bezi tümden kestim.Bir hafta sonunda öğrenmişti. Gece işemesi yoktu ama bebek doğunca sanırım etkilendi, halbuki ona ilgimizi hiç kesmedik. Bu sefer de gece işemeye başladı, hem de üstüne kovayla şu dökmüşler gibi. Uzun süredir devamlı çamaşır yıkıyorum. Bebeğin kıyafetlerine sıra gelmiyor. Yeni yeni gece kaldırmaya başladım, uyuduktan birbuçuk saat sonra, geceyarısından sonra ve sabaha karşı.ben de çözüm bulmaya, çalışıtorum. Kelin ilacı olsa başına sürer hesabıKaç kere kalkıyorsunuz siz? Biz de tuvalet eğitimi denen korkunç bir dönemdeyiz ama henüz gece bezini bırakmadık
Hangi marka aldınız?Ben de aldim bugün deneyecegim bakalim
Ya çok yorucu bir süreçmiş gerçekten bu kadar zorlanacağımı bilmiyordum. Hamileyken midem bulanıyor diye başlamamıştım daha yeni başlıyoruz ama yani ben sormadan ne çiş ne kaka söylemiyor. Resmen altıncı hislerimle lazımlığa oturtup yaptırıyorum ve sürekli kazalar oluyor, çamaşır yıkamaktan asmaktan gına geldi gece bezini kesmek de mucize olacak bizeKasımda ikibuçuk yaşında olunca ben bezi tümden kestim.Bir hafta sonunda öğrenmişti. Gece işemesi yoktu ama bebek doğunca sanırım etkilendi, halbuki ona ilgimizi hiç kesmedik. Bu sefer de gece işemeye başladı, hem de üstüne kovayla şu dökmüşler gibi. Uzun süredir devamlı çamaşır yıkıyorum. Bebeğin kıyafetlerine sıra gelmiyor. Yeni yeni gece kaldırmaya başladım, uyuduktan birbuçuk saat sonra, geceyarısından sonra ve sabaha karşı.ben de çözüm bulmaya, çalışıtorum. Kelin ilacı olsa başına sürer hesabı
Gece bezini çıkarmaya hiç cesaretim yok ya Eylül'de kreşe gidecek o zamana kadar halletmemiz lazım diye çok stres oldumBen tuvalet egitiminde ikisini birden kesmistm bezi cikardm bi daha hic takmadim yatagina alez serdim bizim yataga naylon serdimher yere isedi ama en azindn surec kısa sürdü
Erkekler çok anlayışsız ve düşüncesiz ya imdat. Ben de dün akşam bunaldığım için bebeği uyutup 20 dk yürüyüşe çıktım büyük çocuğa bakamamış surat yaptı.Eşim babasına bu akşam bizde kal demiş. Evim büyük değil. Memeler hep fora.. Emzirmeydi süt sağmaydı.. Ya neden böyle düşüncesizlik yapıyor anlam veremiyorum. Sabah kahvaltıya gelsin tabii ki ama yatmak.. Kapı açık oluyor yatak odasının ve banyo hemen yanında kapı kapalı olunca havasız ve sicak oluyor. Offff offfff
Ne kadar dinlensek kârİkinciler biraz öyle oluyor sanırımyorgunluk bıkkınlık olduğu için
Daha 3 ay var halledersin bence o zamana kadar korkmadiysa vs 20 gune tamamen bitmis olurGece bezini çıkarmaya hiç cesaretim yok ya Eylül'de kreşe gidecek o zamana kadar halletmemiz lazım diye çok stres oldum
Benimki 18 aylık daha ama alıştırma kilodu aldım kimisi başlama diyor kimisi ne xaman öğretsen öğrenir diyor iki bebe ye bez bağlanak olmuyor çok kaka ve çiş yapıyorlar bide günde bir koca kova bez doluyor yetişmiyor biyere gitsek poşet poşet bez taşıyorumDaha 3 ay var halledersin bence o zamana kadar korkmadiysa vs 20 gune tamamen bitmis olur
Yapsın suratı sen takılma.. Yürüyüş yapmaya devam et. Bende yatak odasından çıkamadım doğru düzgün. Hayır normal vakitte başım üzerinde yeri var kayınpederin ama şuan stresliyim bebe doyuyor mu mama mı meme mi süt sağmakdı.. Oturuyolar içeride. Böyle olunca üzülüyorum da böyle olunca.Erkekler çok anlayışsız ve düşüncesiz ya imdat. Ben de dün akşam bunaldığım için bebeği uyutup 20 dk yürüyüşe çıktım büyük çocuğa bakamamış surat yaptı.
Canım, lazımlığı çıkar evin bir köşesinde dursun.. Bebeğin hazır olması gerekli yoksa bu süreç daha da travmatik olur ikiniz içinde. rahatsız oluyor mu bezi kirli olmasından. Bende oğlumda erken başlamıştım. Teonun kaka kitabını okuyordum. Lazımlık ortalardaydı. Bezi çişli ve kakalı olduğunda rahatsız olup çıkarmamı istiyordu. Çişini söylüyordu. Allah razı olsun sürecimiz erken sonuçlandı da kreşe başlayabilmiştik. Ufacık bebe beni darda koymadı valla. Halimden anladı.Benimki 18 aylık daha ama alıştırma kilodu aldım kimisi başlama diyor kimisi ne xaman öğretsen öğrenir diyor iki bebe ye bez bağlanak olmuyor çok kaka ve çiş yapıyorlar bide günde bir koca kova bez doluyor yetişmiyor biyere gitsek poşet poşet bez taşıyorumbirde buranın yazı 2 ay sadece sobayı yeni kaldırdık eylülde tekrar kuracağız gerikalan zamanda deneme şansım yok çok soğuk ve sobalı evim , ne yapacağımı bilmiyorum konuşmuyor bile daha dünyadan bihaber gel desen gelmez git desen gitmez
Pişiği varsa hemen gelip gösterir onun harici dinlediğim pedagog lara göre en erken 28 ayda başlanması gerkemiş 3 tane de şart varmış ama yenidoğan bebeğe bile çişini öğreten varmış annemlerin o taraftada yürür yürümez wc yi gösterirlermiş bende bilemedim ne yapsam peki tam kaç aylıkken öğrettinCanım, lazımlığı çıkar evin bir köşesinde dursun.. Bebeğin hazır olması gerekli yoksa bu süreç daha da travmatik olur ikiniz içinde. rahatsız oluyor mu bezi kirli olmasından. Bende oğlumda erken başlamıştım. Teonun kaka kitabını okuyordum. Lazımlık ortalardaydı. Bezi çişli ve kakalı olduğunda rahatsız olup çıkarmamı istiyordu. Çişini söylüyordu. Allah razı olsun sürecimiz erken sonuçlandı da kreşe başlayabilmiştik. Ufacık bebe beni darda koymadı valla. Halimden anladı.
Bebekli misafir ağırlamak çok zor geliyor bana günlük kolu komşu uğruyor ben çıkıyorum onları birşekilde idare ediyorum ama haftasonu annemler abimler yatıya geldiler ne kadar perişan olduğumu onlar gidince anladım beş gündür hastayıö iyileşemedim tamamen yorgunluk ve uykusuzluk bu hale getirdi keşke bebekli eve kimse gelmese ilaç içmedim bu sefer geceleri yatamadım ağrılardan öksürükten ilaç içtim bebeğin kusması arttı aslında sen sağlık çalışanıydım bilirsin belki brelax öksürük şurubu ve parol kullandım mecbur kaldım en son dün gece şurup sanki süte geçti ve bebek fışkırarak midesini boşaltıyor geneYapsın suratı sen takılma.. Yürüyüş yapmaya devam et. Bende yatak odasından çıkamadım doğru düzgün. Hayır normal vakitte başım üzerinde yeri var kayınpederin ama şuan stresliyim bebe doyuyor mu mama mı meme mi süt sağmakdı.. Oturuyolar içeride. Böyle olunca üzülüyorum da böyle olunca.
Yapıyorum valla ama burnumdan geldi dün bunalmışım zaten. Benim kv de kendilerine çağırıyor yatıya kalmalı falan da yok diyorum ya nasıl rahat emzireyim kalabalıklar zaten. Kendi evimde bunalıyorum bir de kv evinde odaya kapatamam kendimi. Bayramda gittik gördüler yeter daha ne.Yapsın suratı sen takılma.. Yürüyüş yapmaya devam et. Bende yatak odasından çıkamadım doğru düzgün. Hayır normal vakitte başım üzerinde yeri var kayınpederin ama şuan stresliyim bebe doyuyor mu mama mı meme mi süt sağmakdı.. Oturuyolar içeride. Böyle olunca üzülüyorum da böyle olunca.
Aslında çok erken 18 aylıkken başlamak için çünkü daha yeni mesane kaslarını kontrol etmeyi öğreniyorlar o ayda. instagramda yok 15 aylıkken bıraktık yok tuvalet iletişimi diyenlere aldanmamak lazım. Bir pedagogdan dinlemiştim en doğru zaman 2,5- 3 yaş arası olduğunu söylüyordu. Bir de gerçekten akıcı bir şekilde konuşmaya başlamış olması süreci daha da kolaylaştırıyor. Ben 2 yaşında denemiştim de salonun ortasında, halıda kaka görünce hiç başlamadan bırakmıştımBenimki 18 aylık daha ama alıştırma kilodu aldım kimisi başlama diyor kimisi ne xaman öğretsen öğrenir diyor iki bebe ye bez bağlanak olmuyor çok kaka ve çiş yapıyorlar bide günde bir koca kova bez doluyor yetişmiyor biyere gitsek poşet poşet bez taşıyorumbirde buranın yazı 2 ay sadece sobayı yeni kaldırdık eylülde tekrar kuracağız gerikalan zamanda deneme şansım yok çok soğuk ve sobalı evim , ne yapacağımı bilmiyorum konuşmuyor bile daha dünyadan bihaber gel desen gelmez git desen gitmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?