Ben 2o. Ayını doldurmuştu başladığımızda bakıcımız bir anda bırakıp gidince ve kreş bezli almayınca yoğunluk verip birakmıştık bezi. Senin durumun farklı birde bebeğin var. Ufak ufak alıştırmaya başla ikinizde zorlanmadan lazımlık banyoda salonda olsun dikkatini çeksin. Ne amaçlı olduğunu görsün.kitap oku, kıyafetle oturmasına izin ver bakalım bebe nasıl tepki verecekPişiği varsa hemen gelip gösterir onun harici dinlediğim pedagog lara göre en erken 28 ayda başlanması gerkemiş 3 tane de şart varmış ama yenidoğan bebeğe bile çişini öğreten varmış annemlerin o taraftada yürür yürümez wc yi gösterirlermiş bende bilemedim ne yapsam peki tam kaç aylıkken öğr
Çok geçmiş olsun. Keşke annen kalıp destek olabilseydi sana. Yalnız yapıyorsun her şeyi ve seninde ihtiyacın var dinlenmeye. Ama annenin durumu nedir bilmiyorum ki kadının da bir sürü sorumluluğu vardır. Doktora danışıp kullansaydın keşke canım. Parol emzirme döneminde veriliyor ama öksürük şurubunu bilemedim. Onun bitkisel formda olanları var belli Dr ondan reçete ediyordur. Ptesi hiç olmadı sağlık ocağı na sorsan.Bebekli misafir ağırlamak çok zor geliyor bana günlük kolu komşu uğruyor ben çıkıyorum onları birşekilde idare ediyorum ama haftasonu annemler abimler yatıya geldiler ne kadar perişan olduğumu onlar gidince anladım beş gündür hastayıö iyileşemedim tamamen yorgunluk ve uykusuzluk bu hale getirdi keşke bebekli eve kimse gelmese ilaç içmedim bu sefer geceleri yatamadım ağrılardan öksürükten ilaç içtim bebeğin kusması arttı aslında sen sağlık çalışanıydım bilirsin belki brelax öksürük şurubu ve parol kullandım mecbur kaldım en son dün gece şurup sanki süte geçti ve bebek fışkırarak midesini boşaltıyor gene
Ben geçen gün üstüne koydum çok güzel başını koyup yattıKarın üstü egzersiz için ben şu oyun matı alacağım. Size de fikir olsun diye yaxıyorum. Önceden kullanmadım ama, belki faydası olur.
Allah yardımcımız olsun. Bizde de son dk ya kadar bekleyip sonra çiiiiişş diye koşturma var. Benimkiler sözde erken öğreniyor ama, sonra hep uğraşıyorum. Anlamadım gitti.Ya çok yorucu bir süreçmiş gerçekten bu kadar zorlanacağımı bilmiyordum. Hamileyken midem bulanıyor diye başlamamıştım daha yeni başlıyoruz ama yani ben sormadan ne çiş ne kaka söylemiyor. Resmen altıncı hislerimle lazımlığa oturtup yaptırıyorum ve sürekli kazalar oluyor, çamaşır yıkamaktan asmaktan gına geldi gece bezini kesmek de mucize olacak bize
Valla emzirmek de kolay değilmiş. Yada benim durumuma göre böyle düşünüyorum. Kendi babamdan çekiniyorum ben odaya geçiyorum, bebe durmuyo ayakta hoplaya zıplaya emzirmeye çalışıyorum. Ama bi yandan bebe destek olacaklarsa kalabalıkta daha güzel büyüyor. Biri yemek yapsa biri temizlik anne bebeği emzirse altını temizlese uyuduğunda uyusa miss gibi işte.. Geçti gitti dün akşam Allâh can sağlığı versin geriye kalan herşey hal oluyorYapıyorum valla ama burnumdan geldi dün bunalmışım zaten. Benim kv de kendilerine çağırıyor yatıya kalmalı falan da yok diyorum ya nasıl rahat emzireyim kalabalıklar zaten. Kendi evimde bunalıyorum bir de kv evinde odaya kapatamam kendimi. Bayramda gittik gördüler yeter daha ne.
Aslında kayınpeder kendi düşünmesi lazımdı ama artık çağırmış eşin boşver bir dahakine sana sorar.
İki ay sonra başlarsam buda 20 aylık oluyor dediklerini yapacağım lazımlık da almadım direk wcye götürürğm diyordum ama zor olacak sanırımBen 2o. Ayını doldurmuştu başladığımızda bakıcımız bir anda bırakıp gidince ve kreş bezli almayınca yoğunluk verip birakmıştık bezi. Senin durumun farklı birde bebeğin var. Ufak ufak alıştırmaya başla ikinizde zorlanmadan lazımlık banyoda salonda olsun dikkatini çeksin. Ne amaçlı olduğunu görsün.kitap oku, kıyafetle oturmasına izin ver bakalım bebe nasıl tepki verecek
Annemler ilk defa geldiler evime bir gün kalıp döndüler kal dedim oda çalışıyor izni vardı ben kalır diye düşünüyordum olmadı galiba kv gelecek onunla nasıl oluruz bilemiyorumÇok geçmiş olsun. Keşke annen kalıp destek olabilseydi sana. Yalnız yapıyorsun her şeyi ve seninde ihtiyacın var dinlenmeye. Ama annenin durumu nedir bilmiyorum ki kadının da bir sürü sorumluluğu vardır. Doktora danışıp kullansaydın keşke canım. Parol emzirme döneminde veriliyor ama öksürük şurubunu bilemedim. Onun bitkisel formda olanları var belli Dr ondan reçete ediyordur. Ptesi hiç olmadı sağlık ocağı na sorsan.
Evet evet unuturmuyum ben o ağrıları benim büyükte 13 kilo ikisini bir kucaklıyorum sık sık ağlıyor yoksa odaKızlar hatırlarsınız şu çatı ağrısı vardı ya hamilelikte çoğumuzun yaşadığı. Ben dün kanguruda bebeği ve 13 kiloluk abisini de kolumda taşıdım ağırlıktan o lanet ağrı yine geldi saplandı o bölgedeki kemiklere. Sizde var mı böyle bir şey? O kemikler kendini doğuma hazırlarken çok ayrıldı da doğumdan sonra birleşmeyi mi unuttu naptı anlamadım.
Bilemiyorum canım Diyetisyene gitmedim hiç nasıl kilo verdiğimide şöyle yazayım yalnız kaldıktan sonrada yemek yemeye fırsatım olmadığından kilo verdim , açlıktan ölüyorum dünyaları verseler yerim öylede iştahlıyım gel gör ki yemek yiyecek vaktim yada boş bir elim yokKızlar gebelikte 18 kilo aldım. 9 nisanda sezaryen ile doğum yaptım. Fazla bir ton kilom var. Bebek ve ödem ile 1-2 günde eksilen kilo dışında hiç kilo veremedim. Diyete başlayan kilo veren var mı? Bana ne önerirsiniz?
Annen hala kalıyormu, katı gıdaya geçselerdide rahatladaydın biraz yaEşim babasına bu akşam bizde kal demiş. Evim büyük değil. Memeler hep fora.. Emzirmeydi süt sağmaydı.. Ya neden böyle düşüncesizlik yapıyor anlam veremiyorum. Sabah kahvaltıya gelsin tabii ki ama yatmak.. Kapı açık oluyor yatak odasının ve banyo hemen yanında kapı kapalı olunca havasız ve sicak oluyor. Offff offfff
Ozaman hiç yaklaşmiyimAslında çok erken 18 aylıkken başlamak için çünkü daha yeni mesane kaslarını kontrol etmeyi öğreniyorlar o ayda. instagramda yok 15 aylıkken bıraktık yok tuvalet iletişimi diyenlere aldanmamak lazım. Bir pedagogdan dinlemiştim en doğru zaman 2,5- 3 yaş arası olduğunu söylüyordu. Bir de gerçekten akıcı bir şekilde konuşmaya başlamış olması süreci daha da kolaylaştırıyor. Ben 2 yaşında denemiştim de salonun ortasında, halıda kaka görünce hiç başlamadan bırakmıştım
Bence dha cok erken ya kışın bezle ugramaak zor olur ama seneye yaz daha iyi sanki alismasi icin yinede cocugun gelisimine bagli tabi belki ogrenir bn ogluma 3 yasinda ogrettim kendi söyleyene kadar hic teklif etmedim herseyi hazirdi yeni kilotlar aldim anlattim istedigin zmn giyersin ama cis yapmak yok fln dedm bi gece anne tuvalet dedi o gece basladik 1 haftaua ogrendiBenimki 18 aylık daha ama alıştırma kilodu aldım kimisi başlama diyor kimisi ne xaman öğretsen öğrenir diyor iki bebe ye bez bağlanak olmuyor çok kaka ve çiş yapıyorlar bide günde bir koca kova bez doluyor yetişmiyor biyere gitsek poşet poşet bez taşıyorumbirde buranın yazı 2 ay sadece sobayı yeni kaldırdık eylülde tekrar kuracağız gerikalan zamanda deneme şansım yok çok soğuk ve sobalı evim , ne yapacağımı bilmiyorum konuşmuyor bile daha dünyadan bihaber gel desen gelmez git desen gitmez
Doğumdan sonra evde eşim dışında asla erkek istemiyorum. Bence onlar da biraz düşünüp gelmesin çok rahatsız edici ama babasından önce keşke eşiniz düşünseymişEşim babasına bu akşam bizde kal demiş. Evim büyük değil. Memeler hep fora.. Emzirmeydi süt sağmaydı.. Ya neden böyle düşüncesizlik yapıyor anlam veremiyorum. Sabah kahvaltıya gelsin tabii ki ama yatmak.. Kapı açık oluyor yatak odasının ve banyo hemen yanında kapı kapalı olunca havasız ve sicak oluyor. Offff offfff
Cok üzüldüm Allah yardımcınız olsunBilemiyorum canım Diyetisyene gitmedim hiç nasıl kilo verdiğimide şöyle yazayım yalnız kaldıktan sonrada yemek yemeye fırsatım olmadığından kilo verdim , açlıktan ölüyorum dünyaları verseler yerim öylede iştahlıyım gel gör ki yemek yiyecek vaktim yada boş bir elim yok
Yok canım annem kalmıyor ara ara gidip geliyor. Vallahi öyle 4 ay var daha. Allahım yardım etsinAnnen hala kalıyormu, katı gıdaya geçselerdide rahatladaydın biraz ya
Allah yarıdmcın olsun canımBüyüme ataklarını günü gününe aksatmadan bir benimki mi yaşıyor acaba3.büyüme atağına girdik gittikçe fenası geliyor gerçekten durduk yere ağlıyor meme istiyor almıyor kafasını geri atıp ağlıyor yatır ağlıyor kaldır ağlıyor hey Allahım
İştahın nasıl çok açık mı pekiCok üzüldüm Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?