- 22 Ağustos 2024
- 216
- 440
- 18
- 31
Teşekkür ederim sağ olun size de geçmiş olsun inşallah biz de hemencecik atlatırızBenim oğlum ilk gün ağrı kesici vermemize ragmen o kadar ağladı ki pisman oldum o gün. Ama ertesi gün her sey daha normaldi. 4. Gün neredeyse tamamen iyilesmisti. Sonra da iyi ki erkenden yaptırmışız dedim.doktorumuz krem verdi onu sürdük ve kağıt bardak koydum 3 gün. Ama bence Türk kahvesi icin olan küçük bardaklardan alın. Biz ilkten onu bulamadık büyük bardağın kenarı da bacak aralarını kızarttı bez sisip gerildikce. Simdiden hayırlı olsun, geçmiş olsun size de.
Öyle böyle düğünü atlatmışısnBu kesinlikle ben. Gece 3 saat kesintisiz uyudu masallah diyorum ve ertesi gün 2 saate bir ayakta yine
Yemek kesinlikle en büyük sorun. Eşim sabahları tabak hazırlayıp bırakıyor artık ve ben kahvaltı yapabiliyorum bu sayede. Tabi bazen 12 yi buluyor hazır tabağı dahi alıp yemem.
Kızlar düğüne gittim. Kızı giydirirken aglamaktan morardi. Öncesinde de agliyordu zaten. Sonra aldım hemen asagi indirdim, bebek arabasıyla biraz gezdirdim sakinlestirmeye çalıştım. Sonra arabaya bindirdim yol boyu yine ağladı. Düğün biz gittigimizde başlamıştı, o gürültü kızi susturdukız resmen aşırı gürültü seviyormuş, gelin çiçeğini attı ve sarki sustu diye kız ağlamaya başladı
Akşam uykusu 8 de başlayanları okudukca masallah diyorum. Bizim kızın uykusu 12 de başlıyoruyku gerilemesinde galiba sabaha kadar oturacagiz
Kızlar ben de sizlere bebek bezleri ve ıslak mendillerini sorayim.
Molfix puresoft ve oksijen siz hangisini kullanıyorsunuz? Molfix 2 bedende hep dışına çıktı, 3 bedende aynı sorunu yaşar mıyım?
Sleepy bionaturel 2 bedenden memnun idim ama 3 bedeninde sari çizgi çok kısa ve dolmadı gösteriyor ama aslında dolmus oluyor.
Sleepy ıslak mendili çok kuru geldi bana. İndirimde diye de biraz çok almıştım. İçine kaynamış su koysam olur mu sizce
Kullanip memnun kaldığınız ıslak mendil nedir?
aptamil kullanmıştım ben bebeğim çok sevmişti sanki kiloda aldırıyordu içinde şeker varmış amaÇok geçmiş olsun bizde de durumlar farklıdır bir gün iyiyse bir gün karışık Benim şeye canım sıkıldı kilo almıyor yavrucak Doktor mamayı değiştirmemi istedi EsEmma veya Aptamil hangisini alsam denesem bilmiyorum emzirme de yapıyorum ama demek yetersiz geçen sabah bezinde kırmızı leke ile uyandı o gece emzirmişti mi Sadece Ne bileyim işte geçecek bu günler Ya vallahi bu günler geçecek kendimi öyle avutuyorum
Evet katılıyorum aç bu aç diye her önüne gelen konuşabiliyor ama uykusu var uyutmam gerek sessiz ortam gerek diyince bişey olmaz asıl uykusu bozulunca tepetaklak oluyor herşey yemiyot durmuyor ağllıyor olan ana ya oluyor bende düzenlerini bozmak istemiyorum evden çıkmiyim diyorum çğnkü herşey alt üst oluyor hele de misafir gelince telaştan ilgilenemiyorum dikkatleri dağılıyot uyumuyorlar sonra vay benim halime ogece banada eşime de kabusss, ama insanlar hayatını bebeklere adama bukadar da eve hapis ol ma diyorlar ulan ben ne hale geliyoruö haberiniz varmı diyemiyorum insan gibi açıklıyorum ama umursayan yok bahane üretiyorumKarni ac olmasi ya da alti kirli olmasini umursarlar ama "uykusu var" cumlesini kimse umusamiyor sanki o bi ihtiyac degilmis gibi. Aksam saatlerinde bu yuzden bi yere gitmiyorum bayramda teyzem cagirdi yaşlı kadin diye gidiyim dedim cocuk ortaligi birbirne katti giderken uykusu var diyorum hala boyle anlamsiz gozlerle bakiyolar sanki bahane uyduruyorum gibi
Ben de öyle bıktım insanlardan eşimin babası salladığım çocuğu aldı o uyumaz gözlere bak uykusu yok diyip ağla ağla helak oldu çocuk geri getirdi hemen 5 dakika sonra da uyudu çocukEvet katılıyorum aç bu aç diye her önüne gelen konuşabiliyor ama uykusu var uyutmam gerek sessiz ortam gerek diyince bişey olmaz asıl uykusu bozulunca tepetaklak oluyor herşey yemiyot durmuyor ağllıyor olan ana ya oluyor bende düzenlerini bozmak istemiyorum evden çıkmiyim diyorum çğnkü herşey alt üst oluyor hele de misafir gelince telaştan ilgilenemiyorum dikkatleri dağılıyot uyumuyorlar sonra vay benim halime ogece banada eşime de kabusss, ama insanlar hayatını bebeklere adama bukadar da eve hapis ol ma diyorlar ulan ben ne hale geliyoruö haberiniz varmı diyemiyorum insan gibi açıklıyorum ama umursayan yok bahane üretiyorum
Biz yaptırdık canım doktorun verdiği kremleri ve kantaron yağı kullandım çok küçük olduğu için çok çabuk iyileşti lokal oldu bizimki oyğzden ilk çişi hissetmedi ma hissettiği an baya ağladı ilk gün huzırsuzdu ağrı kesici verdik mecbur sık sık bez değiştirdim yapışma vs olmasın diye ilk gün bardak koyduk ikinci güne bişeyi kalmamıştı çok şükür acı anlamında bir haftadada görüntü olarak düzeldi inşallaj seninkide kolay geçer ben çok korkuyordumSünnet yaptıran mommyyler süreçle ilgili bir tavsiyeniz var mı sünnet olacak oğlum
O konu bizde derin bir yara olarak kaldı, ben birdaha hiçbir doğum yapan kadının evine gitmeme kararı aldım, duyunca gitmiyorum,Ben 40 i yeni ciktiginda cuma aksam arayip yarin gelicez diyen bir akraba grubunu (10 kisi arti 2 cocuk) kabul etmemistim ve birkac gün onceden haber vermelerini söylemiştim.
Sonra gelmeye kalkmadilar benden mi bekliyorlar acaba ? Anlayissiz geliyo bana bu tarz davranışlar. Bebegim zaten 2.5 kilo dogdu ve 10 gun kuvezde kaldi yoksa hemen dogar dogmaz geleceklerdi de.
Insallah bi çözüm bulursun4. Ay atagi mıdır nedir meme reddi biz de yasiyoruz bu aralar insanin sinirleri bozuluyo gerçekten besleyememek büyük sıkıntı
Ya bu sorun bendede var sol meme reddi yapıyor tek memeyle de doyarmı bu bebek anlamıyorum zaten sütümde çok değil gibi, ben uğraşamıyorum diğer çocuk hiç rahat bırakmadığı için ancak uykuda verebiliyorum içerse oda bugün mesela okadar biriktiki içmedi içmedi bir anda zorla verdim bu sefer fışkırdı gene almadı olan da bize oluyor işteKızlar meme reddi yaşıyorum ilk kez iki gündürnormal mi bu dönem bir huzursuz zaten başka yaşayan var mı
Maalesef bu 4. Ay atraksiyonlu bir ay filmleri aratmayacak bizeUyumuyor da uyumuyorçocuğa noldu anlamıyorum 4. Ay böyle mi geçecek ya
Daha 4.aya yeni girdik be oğlum bu ne hızMaalesef bu 4. Ay atraksiyonlu bir ay filmleri aratmayacak bize
Ben aptal ile pek sıcak değilim be gülüm.. Bir kutu daha hipp kaldı elimde. Ne alsam diye düşünüyorum hala. Araştırma yaptım kafam iyice karıştı. Daha doğrusu şu an gaz falan yok bebe de mama değişikliğinde sıkıntı olur mu diye tedirginlik yaşamıyor değilimÖyle böyle düğünü atlatmışısnbebek bezinde sleepy ve türevlerinden hiç memnun kalmadım ben molfix premium kullanıyorum çook memnun kaldım benim bebeklerim çok çiş ve kaka yapıyor başka bez bizi idare etmedi, ikisinede aynı aldık, ıslak mendildede tek beğendiğim sleepy bionatural oldu gayet ıslak yapısı kalın temiz içerikli diğer renklileri sarı yeşil vs beğenmedim
aptamil kullanmıştım ben bebeğim çok sevmişti sanki kiloda aldırıyordu içinde şeker varmış ama
Aynı durum bende de yaşandı.. 40 çıkmadan bi 3 lu grup gelmek istedi kibarca müsait olmadığımı ama 40çıkınca bekleriz dedim oğlum şimdi 3 aylık oldu hiiç ses Seda yokBen 40 i yeni ciktiginda cuma aksam arayip yarin gelicez diyen bir akraba grubunu (10 kisi arti 2 cocuk) kabul etmemistim ve birkac gün onceden haber vermelerini söylemiştim.
Sonra gelmeye kalkmadilar benden mi bekliyorlar acaba ? Anlayissiz geliyo bana bu tarz davranışlar. Bebegim zaten 2.5 kilo dogdu ve 10 gun kuvezde kaldi yoksa hemen dogar dogmaz geleceklerdi de.
O konu bizde derin bir yara olarak kaldı, ben birdaha hiçbir doğum yapan kadının evine gitmeme kararı aldım, duyunca gitmiyorum,
İlk doğumumda 10 gün sonra sırf misafir uğruna eşim ve kv baskı yapıp kış ayı beni alttan dikişli halimle 4 saat yola götürdüler sonra tam 1 ay boyunca sabah 8 den gece 12 ye kadar misafir ağırladım bu sefer gene aynı şekilde yola çıktık gene durmadılar hemen mevlüt yaptık taksit taksit gelmesinler diye bus eferde daha 15 günlükken 200 kişiye yemek verdik ve artı olarak iki bebeğim vardı daha biri çatlat yürüyordu doğum yapmaya korkar oldum ben tövbe ettirecekler yakında bu son ama kendi evimde yapbildiğimde asla kv evine gitmicem götüremicekler bu sefer
Ay evet bu adet hic iyi degil bence de. Kadin kadina yeni dogum yapmis demeyip küsüyor cok enteresan bi olay...İnanın bezdim 40 çıkmadan yapıştılar.. kendim sezeryan, Bebek kolik, beni ememiyor sağımla uğraş mastit oldum tek dertleri görev gibi Bebek görmeye gelip geçirmek.. Birde kabul etmeyince küsenler de var şu saaten sonra asla işim olmaz gerçekten bu zamanlar unutulmuyor.. Bu adetler kapatılsın valla Bebek görme adeti tamamen fiyasko gelmeyenden daha razıyım okadar tüketilerr beni..
Geciyo geçiyo hatta insan özlüyo bileÇok geçmiş olsun bizde de durumlar farklıdır bir gün iyiyse bir gün karışık Benim şeye canım sıkıldı kilo almıyor yavrucak Doktor mamayı değiştirmemi istedi EsEmma veya Aptamil hangisini alsam denesem bilmiyorum emzirme de yapıyorum ama demek yetersiz geçen sabah bezinde kırmızı leke ile uyandı o gece emzirmişti mi Sadece Ne bileyim işte geçecek bu günler Ya vallahi bu günler geçecek kendimi öyle avutuyorum
Ay ben de gecen kvlere gittigimizde gelir gelmez dedim uykusu var sallayin ana kucaginda biz yemek yiyecektik. Baktim icerden ses geliyo agucuk gugucuk bilmem ne konusuyolar bebekle 5 dk sonra bi aglamaya basladi ama hic gitmedim içeri, en son esim arkasinda anne ve babasi caresizce suratima bakiyolardi sgsjshsşu analari bi dinleyin be kardeşim
Valla bende ayni bazen bos kalinca bi dolap icini yapiyorum yada elime bez geçtiyse pencere kenarlarini aliyorum vs. Gecen su yaptim mobilyalari sileyim diye sleepyle silince temizleniyo saniyodum les gibi su cikti şok oldumEv işleri ne ben unuttum sndbsjbdjd mutfak ve yatak odası dışında aşırı uğraştıran şeyleri yapmıyorum elime ve zamanima gelirse yapıyorum. Yemeği zoe yapiyorken eve de zaman ayirirsam bana bir şey kalmaz iyice depresyone doğru yol alırım gibi geliyor. Yapabilen vardir helal olsun ama ben yapamıyorum
Ben çözümü akşam 5-6 dan sonra gitmemekte buldumgittiğim yerde de uyumuyor zaten iyice zorlanıyor bebiş. Bir kere uyutabildim onda da kp televizyon açmış:) tamam dedim demekki bir daha bu saatlere denk getirmeyeyim. Sırf bu yüzden gitmiyorum gündüz de zaten max 1.5 saat dayanabiliyor geri uyuması lazım. Uyku saati aralıkları uzayana kadar evimde keyfim yerinde. Görmek isteyen gelsin diyorum ona da eriniyorlar. evleri uzak da değil ama illa ben gitmeliyim. Arabayı sattık biz onlar gelip bizi alıp götürüp bidaha geri getiriyorlar bir tin iş ama buna bile okeyler kendileri gelse daha kolay olacak anlatamıyorum. Herkes kendi keyfinde valla evleri de sauna gibi benim evim serin hatta bazen soğuk dışarıya rağmen. Bebek de alışmış bu serinlige isilik oluyor. Ne zaman gittiysem sabah bile olsa öğlen eve gelince akşama kadar uyuyor. Sıcak çarpıyor resmen. İsteyen bahane olarak görebilir gerçekten artık umursayamayacak kadar başka yorgunluklarım var
Daha bebek arabasında uyuyunca görenler boynu eğilmiş, ağrır, düzeltsene diyenler çıkacak, kızım bunu bu soğukta niye çıkardın diyenler vs...Arkadaşlar ben çok sıkıldımailelerimizden (özellikle kv) dışarda gördüğümüz teyzelere kadar herkes müdahale etme peşinde.
Hadi torunlarını özlemişler gideyim diyorum kv kızımı gördüğü gibi elini ayağını kontrol ediyor üşümüş sanki diyor, bir daha görüyor zayıflamış mı sanki diyorSürekli açığım aranıyormuş gibi geliyor asla öyle bir kadın değil biliyorum ama yine de öyle hissediyorum engel olamıyorum kendime. Onlara gidince çok geriliyorum sürekli stres halindeyim acaba şimdi ne diyecek diye
Dışarı çıkalım biraz hava alalım desem kızım biraz mırıldansa herkes başlıyor şöyle yap böyle yap demeye.
Artık insan görmek istemiyorum kimse gelmesin görmesin ben de kimseyi görmeyeyim istiyorum bıktım usandım sürekli müdahale edilmesinden. Zaten yetersizlik duygusuyla baş etmeye çalışıyorum bir de onların sürekli müdahalesi beni deli ediyor
Ay evet onu bende yaşadım bir ben yaşadım sanıyorum ya :) bende su ile normal bez ile bir sildim bayağı toz geldi hergün sleepy ile siliyordum oysa ki ne alaka dedim kendi kendime bu ne dedim demek ki gerçekten sleepy tam almıyor tozuValla bende ayni bazen bos kalinca bi dolap icini yapiyorum yada elime bez geçtiyse pencere kenarlarini aliyorum vs. Gecen su yaptim mobilyalari sileyim diye sleepyle silince temizleniyo saniyodum les gibi su cikti şok oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?