Bu lohusalık bizi de etkiliyor ister istemez çünkü önceden bizde çok iyi anlaşırdık dediğin gibi ne olduysa çocuk doğumca oldu ama üstümede çok geldi bende depresyondaydım ipler koptu, seni boğarım diyince ne dediAkşam bir yere gidecek isem de derin uykuya geçmesini bekliyorum. Geçen kokorec yemek istedim, gece 12 de derin uykuya geçti bizde 12 de gittikes dost akraba vs ziyaretine de gitmiyorum. Kolik zaten sürekli ağlıyor uykuya da 11 gibi geçiyor o yüzden evde takilmaya devam
Bizim akrabalar -halalar- pasta börek yapip getiren asla hizmet vs beklemeyip sana hizmet eden tipler. Onlar 30 günlük falanken aradılar gelin dedim, buzluga da yemekler getirmişler çok mutlu oldum. Onun dışında kv kardeşim gelecek dedi, hizmet bekleyenleri 40
İndan sonrasında davet edeceğim. Suan kimseye hizmet edemem dedim. 2. Ayi doldurunca cagirdim.
Seni çok iyi anlıyorum, eve hapis olmayı ben de tercih ediyorum
Ay deme nolur daha bizim gazlar geçmedi, aglama krizleri bitmedi. Gündüz zaten uyumuyor gece de 11 de zar zor uyuyor4. Ay krizini düşünemedim
sesli güldüm ya, bugün bizde de aynısı yaşandı
Canım kendini düşün, seni düşünmeyenleri de zaten gücendirmemeye ugrasma.
Ay sorma bizim kv de aşırı hi bilmislik seviyesinde. En son benim evimin kapısının nasıl açıldığını baba öğretecekti düşün. Bu lohusalik ve sonrasında bende hiç sabir kalmamis. Eskiden de mi böyleydi bu kadın diyorum sürekli. Doğumun 20. Günü falandı sanırım, bebek agliyor -kolik ağlaması- 20 dk önce yanında emzirmisim, aç mı bu dediğinde “seni bogarim” dedim ve kendi annem dahi o deli halimden korkmuş ama bu kadın ısrarla devam etti bu vakte kadar aç mı bu demeye… yeni yeni aç ki diye sormuyor
Bugün bizde de kv üşümüş bu kız dedi , hiç iplemedim. Duymamazliktan geldim yineleyince de -sizin elleriniz çok sıcak dedim kapattım konuyu- arkadaş sonra isilik oluyor kız sizin lafınızı dinlediğimde…/
Dr bize günde 2 kere dışarı çıkart dedi, artık parka gitmiyorum sırf bu karisanlar yuzunden. “Ablacım bebek kolik . ağlıyor evet, dr goturdum evet, dr sağlıklı bebek ama aglayacak dedi “ tek tek anlatmaktan yoruldum. Yolda gezdiriyorum.
5 yasinda da mıay korkunc ya insanlar ben kimseye tek kelime etmedim çocuk konusunda, anası babası en iyisini düşünür dedim hep, iyi ki öyle dusunmusum aferin bana diyorum suan
Ellerden öpmek yasak diyorum ellerinden öpüyorlar, ay unuttuk diyorlar. Agzina götürmeden elini silme çabalarından Gina geldi.
Ya bi de “ay sıçtı bu” şeklinde konuşuyorlar, bana garip geliyor. Ben mi abartıyorum, annesi bi altına/bezine bakar mısın denmiyor muydu? Sorsan onlar büyük şehirli
Ne diyosunn kızlar siz neler yaşamışınız ben lohusalıkta çok kötüydüm aşırı kötü geçirdim kv görünce başım falan dönmeye baslıyodu böyle basıyodu sanki bana bende normalde iyiydim başlarda severdim taaa ki kızımın doğdugu güne kadar çok darladı beni zaten erken doğum oldu baya ağlamıştım falanlar falanlar anlatsam roman olur ama hiç yeter yeter diye bagırmadım sanıyorum o da yakındırBu lohusalık bizi de etkiliyor ister istemez çünkü önceden bizde çok iyi anlaşırdık dediğin gibi ne olduysa çocuk doğumca oldu ama üstümede çok geldi bende depresyondaydım ipler koptu, seni boğarım diyince ne dedibenzerini yaşadım bende yeterr yeterr artık diye bağırdım ama öncesinde uyardım elleme dokunma uzak dur diye kendi bunhale getirdi arkasına beni cümle aleme rezill etti şikayet etmediği kimse kalmadı ağlayarak hemde abarta abarta soğudum ogünden sonra
Ben asla saygısızlık etmedim o güne kadar o geçmişin patlaması oldu bir anlık, ben onun yüzünden boşanma kararı aldım sebebi senin annen demedim, depresyon ağır geçiyordu şu haberlerde bebeğini öldüren anneleri görünce vicdansız merhametsiz derdim ama aynısının planını ben yaptım önce onu sonra kendimi diye.. arkadaşım farkına vardı durdurdu beni ve bu süreçte hayatımı zehir etti burnumdan fiti fitil getirdi kv hergün tehditler etti oğluma şunu söylicembunu söylicem çatal eksik koymuşsun bunu söylicem evden kovdu dicem dilsiz kaldım yuvam bozulmasın diye işte bir yere kadar dayandım. Allah kimseye yaşatmasınNe diyosunn kızlar siz neler yaşamışınız ben lohusalıkta çok kötüydüm aşırı kötü geçirdim kv görünce başım falan dönmeye baslıyodu böyle basıyodu sanki bana bende normalde iyiydim başlarda severdim taaa ki kızımın doğdugu güne kadar çok darladı beni zaten erken doğum oldu baya ağlamıştım falanlar falanlar anlatsam roman olur ama hiç yeter yeter diye bagırmadım sanıyorum o da yakındır
İnanmıyorum ya nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyolar anlamıyorum sen de gelin geldin zamanında sende kadınsın ve en önemlisi sen de annesin bunları yaşadın niye yaşatıyosun dimi hiç anlayamıyorum ciddenBen asla saygısızlık etmedim o güne kadar o geçmişin patlaması oldu bir anlık, ben onun yüzünden boşanma kararı aldım sebebi senin annen demedim, depresyon ağır geçiyordu şu haberlerde bebeğini öldüren anneleri görünce vicdansız merhametsiz derdim ama aynısının planını ben yaptım önce onu sonra kendimi diye.. arkadaşım farkına vardı durdurdu beni ve bu süreçte hayatımı zehir etti burnumdan fiti fitil getirdi kv hergün tehditler etti oğluma şunu söylicembunu söylicem çatal eksik koymuşsun bunu söylicem evden kovdu dicem dilsiz kaldım yuvam bozulmasın diye işte bir yere kadar dayandım. Allah kimseye yaşatmasınuzak durun lohusayken size zarar verenlerden uzak durunnn
Ben en son hava bize 30 derecede bu kıza 5 derece değil ya nasıl üşüsün totomuzdan ter akıyor diye bi yükseldim artık çok şey yapamıyorAy sorma bizim kv de aşırı hi bilmislik seviyesinde. En son benim evimin kapısının nasıl açıldığını baba öğretecekti düşün. Bu lohusalik ve sonrasında bende hiç sabir kalmamis. Eskiden de mi böyleydi bu kadın diyorum sürekli. Doğumun 20. Günü falandı sanırım, bebek agliyor -kolik ağlaması- 20 dk önce yanında emzirmisim, aç mı bu dediğinde “seni bogarim” dedim ve kendi annem dahi o deli halimden korkmuş ama bu kadın ısrarla devam etti bu vakte kadar aç mı bu demeye… yeni yeni aç ki diye sormuyor
Bugün bizde de kv üşümüş bu kız dedi , hiç iplemedim. Duymamazliktan geldim yineleyince de -sizin elleriniz çok sıcak dedim kapattım konuyu- arkadaş sonra isilik oluyor kız sizin lafınızı dinlediğimde…/
Dr bize günde 2 kere dışarı çıkart dedi, artık parka gitmiyorum sırf bu karisanlar yuzunden. “Ablacım bebek kolik . ağlıyor evet, dr goturdum evet, dr sağlıklı bebek ama aglayacak dedi “ tek tek anlatmaktan yoruldum. Yolda gezdiriyorum.
Ben de de bi meme reddi var gözü açıkken asla memeyi almıyor .ben gözüne incecik bi tülbent örtmeye başladım emzirirken.şöyle yapıyorum uykuya geçerken de kolay geçsin diye tülbent örtüyorum burnu açık kalcak şekilde zaten o sırada kucağımda oluyor .ağzında emzik tak çıkar yaparken anlamadan birinde memeyi veriyorum öyle emiyor.sende biberonda deneyebilirsin.ben şimdilik bu şekilde besleyebiliyorumYok canım ya alerji yok kaka normal ve şöyle birşey var mamayı içerken aşırı ağlıyor istemiyor ama durunca mesela ana kucağına koyuyorum gayet huzurlu asla sesi çıkmıyor uykusu gelene kadar öyle beni izler. Yani normalde de huzursuz olsa diycem alerjidir belki yada başka sorun ama yok çocuk normalde gayet huzurlu ve iyi ama mama içerken bir kendini sıkıyor iyiyor görmeniz lazım sanki zehir içiyor tövbe yarabbim ya
Evet yaptırdım kararsız kalma nedenin nedirKızlar selam rota aşısı yaptıracak mısnız çok kararsızım
Bebek görme adeti cidden çokkk saçma bi şey ya bu arayıp iftara gelcez demek gibi bi şey bence. İftarda da çünkü davet edilirse gidersin, bebek görmek için de ben görmesini istediğim insanları davet ederim hem bana iyi gelir hem istediğim vakti seçerim. Diğer türlüsğ bildiğin emrivakiİnanın bezdim 40 çıkmadan yapıştılar.. kendim sezeryan, Bebek kolik, beni ememiyor sağımla uğraş mastit oldum tek dertleri görev gibi Bebek görmeye gelip geçirmek.. Birde kabul etmeyince küsenler de var şu saaten sonra asla işim olmaz gerçekten bu zamanlar unutulmuyor.. Bu adetler kapatılsın valla Bebek görme adeti tamamen fiyasko gelmeyenden daha razıyım okadar tüketilerr beni..
Ben hiç böyle bisi duymadım dedi anneme şikayet etmiş falan… daha ağır şeyler söylemediğime, evden kovmadığıma falan şükretmesi gerekirken.Bu lohusalık bizi de etkiliyor ister istemez çünkü önceden bizde çok iyi anlaşırdık dediğin gibi ne olduysa çocuk doğumca oldu ama üstümede çok geldi bende depresyondaydım ipler koptu, seni boğarım diyince ne dedibenzerini yaşadım bende yeterr yeterr artık diye bağırdım ama öncesinde uyardım elleme dokunma uzak dur diye kendi bunhale getirdi arkasına beni cümle aleme rezill etti şikayet etmediği kimse kalmadı ağlayarak hemde abarta abarta soğudum ogünden sonra
0 uyku, agriyan yaralar, sürekli ağlayan bir bebe ve 41 yaş… kısaca bana dokunmamaliydiNe diyosunn kızlar siz neler yaşamışınız ben lohusalıkta çok kötüydüm aşırı kötü geçirdim kv görünce başım falan dönmeye baslıyodu böyle basıyodu sanki bana bende normalde iyiydim başlarda severdim taaa ki kızımın doğdugu güne kadar çok darladı beni zaten erken doğum oldu baya ağlamıştım falanlar falanlar anlatsam roman olur ama hiç yeter yeter diye bagırmadım sanıyorum o da yakındır
Ay süper cevap ben de kullanabilir miyimBen en son hava bize 30 derecede bu kıza 5 derece değil ya nasıl üşüsün totomuzdan ter akıyor diye bi yükseldim artık çok şey yapamıyor
Keşke insanlar onlara soru sorulmadan fikir beyan etmemeyi öğrense
Evet yaptieacagiz. Neden kararsızsınız?Kızlar selam rota aşısı yaptıracak mısnız çok kararsızım
3 Aylik olduk ama ben hala cagirmadim, zaman aşımı sayılmaz miBizim akrabalar -halalar- pasta börek yapip getiren asla hizmet vs beklemeyip sana hizmet eden tipler. Onlar 30 günlük falanken aradılar gelin dedim, buzluga da yemekler getirmişler çok mutlu oldum. Onun dışında kv kardeşim gelecek dedi, hizmet bekleyenleri 40
İndan sonrasında davet edeceğim. Suan kimseye hizmet edemem dedim. 2. Ayi doldurunca cagirdim.
Bende onunda yapıyorum emziği verip biberonu sonra veriyorum ama benimki emzik de almıyor bir tek uykuda alıyor kaç çeşit emzik denedim almadı o yüzden o bende işe yaramadıBen de de bi meme reddi var gözü açıkken asla memeyi almıyor .ben gözüne incecik bi tülbent örtmeye başladım emzirirken.şöyle yapıyorum uykuya geçerken de kolay geçsin diye tülbent örtüyorum burnu açık kalcak şekilde zaten o sırada kucağımda oluyor .ağzında emzik tak çıkar yaparken anlamadan birinde memeyi veriyorum öyle emiyor.sende biberonda deneyebilirsin.ben şimdilik bu şekilde besleyebiliyorum
Benim ilk çocuğum yurtdışında doğdu gelen giden sıfır eşim her akşam elinde hediye poşetlerle gelirdi meğer cenettmiş bu durum bunda beni ağır depresyona soktular..Bebek görme adeti cidden çokkk saçma bi şey ya bu arayıp iftara gelcez demek gibi bi şey bence. İftarda da çünkü davet edilirse gidersin, bebek görmek için de ben görmesini istediğim insanları davet ederim hem bana iyi gelir hem istediğim vakti seçerim. Diğer türlüsğ bildiğin emrivaki
Ateş vs yaptığı hastanede yatırdığını falan söylediler bi kaç kezBen hiç böyle bisi duymadım dedi anneme şikayet etmiş falan… daha ağır şeyler söylemediğime, evden kovmadığıma falan şükretmesi gerekirken.
0 uyku, agriyan yaralar, sürekli ağlayan bir bebe ve 41 yaş… kısaca bana dokunmamaliydi
Ay süper cevap ben de kullanabilir miyim
Evet yaptieacagiz. Neden kararsızsınız?
Rotanın ateş yaptığını bilmiyorum menenjit yapabiliyor da. Rota aşısı olmayanların zehirli ishalden dolayı hastanede yattığını duydum amaAteş vs yaptığı hastanede yatırdığını falan söylediler bi kaç kez
Ben rotayı 2.ay aşılarıyla birlikte yaptırdım. Gece hafif ateş dışında yan etki olmadı calpol verdim. Ateşi rotadan ziyade verem aşısının yaptığını düşünüyorum.Ateş vs yaptığı hastanede yatırdığını falan söylediler bi kaç kez
Bütün aşılar hafif ateş yapabiliyor , hasta olsa daha kötü etkileri varAteş vs yaptığı hastanede yatırdığını falan söylediler bi kaç kez
Ben de onu kullanıyorum pazartesi hastaneden 7 buçuk değeriyle çıktı. Önce emsin sonra biberonla destekle dedi doktor ancak bazen emiyor bazen emmiyor şu anBen aventin yeni doğan en yavaş akan başlığını kullandım bir de sarılık riski azalınca geçtim memeye önemli olan sağlığı. Kaçıncı gündesiniz sarılıkta değeriniz kaç
Ben de sarılık artınca biberonla mama vermistim. Bizde de meme reddi oldu. Eds sistemiyle sakinken meme teklif ede ede döndürdüm. Hala sütümün aksam yetmediği zamanlarda eds ile takviye ediyorum. Eds için su kırmızı no:4 olan kateterden verdi bana bebek hemşiresi. Onun kırmızı ucunu mama hazırladığım biberonun icine atıyorum. Diger ucu emerken memenin yanına ilistiriyorum. Şükür artık sadece meme alıyor. Kilo alımı da düzeldi emdikce. İnşallah siz de çözersiniz bu durumu. Bu arada cok zorda kalırsam nadir de olsa ben de aventin 1 numaralı başlıklı biberonunu veriyorum ama sanırım nadiren verdiğim için meme reddi olmuyor
Memeyi ağzında sabit tutmuyor tutturabildiğimde bir şekilde emiyor ama çok zor tutuyor o zamanlar bileBen de sarılık artınca biberonla mama vermistim. Bizde de meme reddi oldu. Eds sistemiyle sakinken meme teklif ede ede döndürdüm. Hala sütümün aksam yetmediği zamanlarda eds ile takviye ediyorum. Eds için su kırmızı no:4 olan kateterden verdi bana bebek hemşiresi. Onun kırmızı ucunu mama hazırladığım biberonun icine atıyorum. Diger ucu emerken memenin yanına ilistiriyorum. Şükür artık sadece meme alıyor. Kilo alımı da düzeldi emdikce. İnşallah siz de çözersiniz bu durumu. Bu arada cok zorda kalırsam nadir de olsa ben de aventin 1 numaralı başlıklı biberonunu veriyorum ama sanırım nadiren verdiğim için meme reddi olmuyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?