Evet maalesef hepimizin yaşadığı sorun.. benim ikinci bebek ona rağmen yani her gören hemen müdahale ediyor deliriyorum sanki hiçbirşey bilmiyoruz ki ilk bebek de olsa annelik iç güdüsü ile insan herşeyi yapıyor ve biliyor ilginç bir şekilde hiç bilmediğimiz çocuk bakma büyütme olayı annelere hemen yükleniyor ama insanlar bunu anlamıyor hemen birşey diyorlar. Benimde öyle kayınvalidem görünce ay yesin de kilo alsın inşallah felan diyor ki çocuğum gayet kilosu ideal yani 6 kilo şuan ama hep böyle çok kilolu olsun istiyor galiba. Ve toplumumuzda tombik bebek kilolu benek hep seviliyor bence insanı da geriyorlar görünce ay bu çok ıüçükmiş diyorlar mesela fotoğraf atıyorum aile grubuna yada akraba grubumuz var ama canlı görünce ayyy fotoğrafta büyük kilolu görünüyordu bu ufacık felan diyorlar deliriyorum evet ufak benim bebeği. Böyle yedirmiyorum aç bırakıyorum tövbe yarabbi ya. Yani gerçekten annelere hep eziyet bu millet vallahi yaArkadaşlar ben çok sıkıldımailelerimizden (özellikle kv) dışarda gördüğümüz teyzelere kadar herkes müdahale etme peşinde.
Hadi torunlarını özlemişler gideyim diyorum kv kızımı gördüğü gibi elini ayağını kontrol ediyor üşümüş sanki diyor, bir daha görüyor zayıflamış mı sanki diyorSürekli açığım aranıyormuş gibi geliyor asla öyle bir kadın değil biliyorum ama yine de öyle hissediyorum engel olamıyorum kendime. Onlara gidince çok geriliyorum sürekli stres halindeyim acaba şimdi ne diyecek diye
Dışarı çıkalım biraz hava alalım desem kızım biraz mırıldansa herkes başlıyor şöyle yap böyle yap demeye.
Artık insan görmek istemiyorum kimse gelmesin görmesin ben de kimseyi görmeyeyim istiyorum bıktım usandım sürekli müdahale edilmesinden. Zaten yetersizlik duygusuyla baş etmeye çalışıyorum bir de onların sürekli müdahalesi beni deli ediyor
Evde bunalıyoruz ama en azından kafamız rahat oluyorDaha bebek arabasında uyuyunca görenler boynu eğilmiş, ağrır, düzeltsene diyenler çıkacak, kızım bunu bu soğukta niye çıkardın diyenler vs...
Ben de evde daha rahat hissediyorum. Gittiğim yerde diken üstünde olacağıma evde kendi dağıntımla mutlu değil ama en azından huzurluyum.
Kilolu bebek sağlıklı bebek gibi düşünüyorlar benceEvet maalesef hepimizin yaşadığı sorun.. benim ikinci bebek ona rağmen yani her gören hemen müdahale ediyor deliriyorum sanki hiçbirşey bilmiyoruz ki ilk bebek de olsa annelik iç güdüsü ile insan herşeyi yapıyor ve biliyor ilginç bir şekilde hiç bilmediğimiz çocuk bakma büyütme olayı annelere hemen yükleniyor ama insanlar bunu anlamıyor hemen birşey diyorlar. Benimde öyle kayınvalidem görünce ay yesin de kilo alsın inşallah felan diyor ki çocuğum gayet kilosu ideal yani 6 kilo şuan ama hep böyle çok kilolu olsun istiyor galiba. Ve toplumumuzda tombik bebek kilolu benek hep seviliyor bence insanı da geriyorlar görünce ay bu çok ıüçükmiş diyorlar mesela fotoğraf atıyorum aile grubuna yada akraba grubumuz var ama canlı görünce ayyy fotoğrafta büyük kilolu görünüyordu bu ufacık felan diyorlar deliriyorum evet ufak benim bebeği. Böyle yedirmiyorum aç bırakıyorum tövbe yarabbi ya. Yani gerçekten annelere hep eziyet bu millet vallahi ya
Ver geç işte ille hizmet ettırecekler .. Neyse altın bari var bu benımkıler küçük kıyafet almış meğersemAy evet bu adet hic iyi degil bence de. Kadin kadina yeni dogum yapmis demeyip küsüyor cok enteresan bi olay...
Ya bi de benim anlattigim kisiler bebegi bayramda gördüler. 2 tanesi de altin verdi, annem de diyor ki e altin da verdiler sen cagircaksin artik mecbur filan... ben anlamadim bu isi amac bebek gormekse gordunuz ya
Evet annem de ayrı zorbalıyor benim de . Boşvermek zorundayız bu günler geçecek biliyorum geçiyor ds ama işte şu dönem zaten bir anne için stresli bir de böyle gereksiz kilo bilmem ne yorumu can sıkıyor .. valla insanların karışması hiçbir zaman bitmiyor kızım 5 taşında herzaman bir fikirleri var bir lafları var aman hala dua öğrenmedi mi aman efendim kursa yolla bir sürü laf söz hiç bitmiyor biraz bende galiba yüz veriyorum aslında insan biraz önlerini kesecekÇocuk ac doymuyo zorbaligi yapan bizde benim kendi annem, bebegimi 2.5 tan 5.200 e cikaran benim 3 ayda ama nedense sayisal veriler de ikna etmiyor. Aa eli yumruk ac bu , aa uyumadi ac bu, yardima mi geliyo elestirmeye mi anlamadim en azindan kv yapsa kaynana işte der gecerdim
Bizim orda bir kesimde şöyle bir adet varmış 40 dolmadan lohusa evine gitmek haram derlermiş bunu tüm türkiyeye yaysak bide bebeklere müdahale edilmemesi konusundada bir yasa çıksa tam olacak bu işArkadaşlar ben çok sıkıldımailelerimizden (özellikle kv) dışarda gördüğümüz teyzelere kadar herkes müdahale etme peşinde.
Hadi torunlarını özlemişler gideyim diyorum kv kızımı gördüğü gibi elini ayağını kontrol ediyor üşümüş sanki diyor, bir daha görüyor zayıflamış mı sanki diyorSürekli açığım aranıyormuş gibi geliyor asla öyle bir kadın değil biliyorum ama yine de öyle hissediyorum engel olamıyorum kendime. Onlara gidince çok geriliyorum sürekli stres halindeyim acaba şimdi ne diyecek diye
Dışarı çıkalım biraz hava alalım desem kızım biraz mırıldansa herkes başlıyor şöyle yap böyle yap demeye.
Artık insan görmek istemiyorum kimse gelmesin görmesin ben de kimseyi görmeyeyim istiyorum bıktım usandım sürekli müdahale edilmesinden. Zaten yetersizlik duygusuyla baş etmeye çalışıyorum bir de onların sürekli müdahalesi beni
Bizim orda bir kesimde şöyle bir adet varmış 40 dolmadan lohusa evine gitmek haram derlermiş bunu tüm türkiyeye yaysak bide bebeklere müdahale edilmemesi konusundada bir yasa çıksa tam olacak bu işArkadaşlar ben çok sıkıldımailelerimizden (özellikle kv) dışarda gördüğümüz teyzelere kadar herkes müdahale etme peşinde.
Artık insan görmek istemiyorum kimse gelmesin görmesin ben de kimseyi görmeyeyim istiyorum bıktım usandım sürekli müdahale edilmesinden. Zaten yetersizlik duygusuyla baş etmeye çalışıyorum bir de onların sürekli müdahalesi beni
ilk bebeğimde bu yazdıkların ve üstüne katbe kat şeyler i bende yaşadım çok sorun ettim ozamanlar şimdi halen çok çok üstüne düşülmesini istemiyorum ama ikinci bebekte aştım hep aynı yerde yaşamayacağımuz için istediğini desin zaten o çocuğu işleyecek olan benimAy kızlar naptınız diye sormaya gelmiştim bi baktım kv konusubu konu benim peşimi bırakmıyor bende aynı dertten müzdaribim öpülmesini istemiyorum ama kv ya da eşimin kardeşi inatla illa bi yerinden öpecek kpde aynı ya bacagından ya ayagından bk sürüp öyle götürecem en son cocugu illallah ettim öpme dedikçe inadıma daha çok yapıyor bide eşim yokken kv geçen hava sıcak üstünü örtme diyoruz inatla üstünü örtmeler üstüne kar yağarmış tövbe estagfirullah sende 40 derece havada örtün madem üşürsün malum diyesim geliyor valla cok doluyum bide kızıma annem annem diyor defalarca da uyardı eşim deme şöyle diye eşim yokken benim yanımda diyor bilerek yapar gibi kızım ilk torunları kendi evladıymış gibi seviyor bi anne olarak bende kendimi silik görüyorum bu durumda sanki beni annesi olarak görmezden geliyorlarmış gibi bide sürekli kendi çocuklarına benzetiyor ne zaman kv gitsek aynı amcalarına benziyor bu kız diyip duruyor eşimin kardeşi de anasına aynı bana benziyo aynı bana benziyo diyip duruyo vallahi sabrım tükendi benimde artık çok dpluyum
Ben çok bunaldım artık ya ilk çocuk benim tabi bi paylaşmak istememe oluyor tabi de benim kv de görüntülü arıyor keşke tel kullanmayı bilmese diyorum bazen o aradığı gün sinirimi bozcak bişey yapıyor illa kiBizim orda bir kesimde şöyle bir adet varmış 40 dolmadan lohusa evine gitmek haram derlermiş bunu tüm türkiyeye yaysak bide bebeklere müdahale edilmemesi konusundada bir yasa çıksa tam olacak bu iş
ilk bebeğimde bu yazdıkların ve üstüne katbe kat şeyler i bende yaşadım çok sorun ettim ozamanlar şimdi halen çok çok üstüne düşülmesini istemiyorum ama ikinci bebekte aştım hep aynı yerde yaşamayacağımuz için istediğini desin zaten o çocuğu işleyecek olan benimeve gelince bidaha adından söz edilmiyor kv de bilerek günde 10 kere görüntülü arıyor çocuk onu unutmasın diye bakalım kim üstün gelirse ama allah korusun başıma falan bişey gelirse gene bakacak olan kucak açacak olan tek kişi annelerimiz diye ses etmemeye çalışıyorum
Esimin ailesi de koca sesli ailece. Hele o kv yayın yapiyor adeta cocuk uyuyo diyoruz ilk bikac dk sesini kisiyo sonra son ses devamBen çok bunaldım artık ya ilk çocuk benim tabi bi paylaşmak istememe oluyor tabi de benim kv de görüntülü arıyor keşke tel kullanmayı bilmese diyorum bazen o aradığı gün sinirimi bozcak bişey yapıyor illa kibide bağıra bağırsa konusuyo esimin ailesi genel olarak niyeyse cocıgumu oyunvcak gibi kullanıyorlar öyle yatır da bi bakalım diyolar aglar öyle diyorum bişey olmaz diyolar zorla istediklerini yapıyolar oyuncak sanki bu çocuk saklaban ediyolar gittiğimde de kucaktan kucaga garibim bi uyuyo herkes basına oturuyo sinir oluyorum bi rahat yok
Ben çok bunaldım artık ya ilk çocuk benim tabi bi paylaşmak istememe oluyor tabi de benim kv de görüntülü arıyor keşke tel kullanmayı bilmese diyorum bazen o aradığı gün sinirimi bozcak bişey yapıyor illa kibide bağıra bağırsa konusuyo esimin ailesi genel olarak niyeyse cocıgumu oyunvcak gibi kullanıyorlar öyle yatır da bi bakalım diyolar aglar öyle diyorum bişey olmaz diyolar zorla istediklerini yapıyolar oyuncak sanki bu çocuk saklaban ediyolar gittiğimde de kucaktan kucaga garibim bi uyuyo herkes basına oturuyo sinir oluyorum bi rahat yok
Kızlar benim kv de de öyle bir sesi var sankim haporler yutmuş sessiz konuşması bile benim ses seviyemde değilEsimin ailesi de koca sesli ailece. Hele o kv yayın yapiyor adeta cocuk uyuyo diyoruz ilk bikac dk sesini kisiyo sonra son ses devam
Anneleri sinir etmeyin artik diye pankart acasim var
çok güldüm ilahi demekki tek tip oluyorlar bu kvlar ahahahah allah kolaylık versin bacım ben mesafe koymaya karar verdiğimden pek arayıp sormuyorum birkaç gündürKızlar benim kv de de öyle bir sesi var sankim haporler yutmuş sessiz konuşması bile benim ses seviyemde değilbakalım haftasonu geliyor benimki
Bizim orda bir kesimde şöyle bir adet varmış 40 dolmadan lohusa evine gitmek haram derlermiş bunu tüm türkiyeye yaysak bide bebeklere müdahale edilmemesi konusundada bir yasa çıksa tam olacak bu iş
En iyisini yapmışsın ne diyimAy HhshHzhsh
çok güldüm ilahi demekki tek tip oluyorlar bu kvlar ahahahah allah kolaylık versin bacım ben mesafe koymaya karar verdiğimden pek arayıp sormuyorum birkaç gündür
Eyvah inşallah az durup giderKızlar benim kv de de öyle bir sesi var sankim haporler yutmuş sessiz konuşması bile benim ses seviyemde değilbakalım haftasonu geliyor benimki
İyi olursak kalsın bir süre tabiEyvah inşallah az durup gider
Akşam bir yere gidecek isem de derin uykuya geçmesini bekliyorum. Geçen kokorec yemek istedim, gece 12 de derin uykuya geçti bizde 12 de gittikKarni ac olmasi ya da alti kirli olmasini umursarlar ama "uykusu var" cumlesini kimse umusamiyor sanki o bi ihtiyac degilmis gibi. Aksam saatlerinde bu yuzden bi yere gitmiyorum bayramda teyzem cagirdi yaşlı kadin diye gidiyim dedim cocuk ortaligi birbirne katti giderken uykusu var diyorum hala boyle anlamsiz gozlerle bakiyolar sanki bahane uyduruyorum gibi
Bizim akrabalar -halalar- pasta börek yapip getiren asla hizmet vs beklemeyip sana hizmet eden tipler. Onlar 30 günlük falanken aradılar gelin dedim, buzluga da yemekler getirmişler çok mutlu oldum. Onun dışında kv kardeşim gelecek dedi, hizmet bekleyenleri 40Ben 40 i yeni ciktiginda cuma aksam arayip yarin gelicez diyen bir akraba grubunu (10 kisi arti 2 cocuk) kabul etmemistim ve birkac gün onceden haber vermelerini söylemiştim.
Sonra gelmeye kalkmadilar benden mi bekliyorlar acaba ? Anlayissiz geliyo bana bu tarz davranışlar. Bebegim zaten 2.5 kilo dogdu ve 10 gun kuvezde kaldi yoksa hemen dogar dogmaz geleceklerdi de.
Seni çok iyi anlıyorum, eve hapis olmayı ben de tercih ediyorumEvet katılıyorum aç bu aç diye her önüne gelen konuşabiliyor ama uykusu var uyutmam gerek sessiz ortam gerek diyince bişey olmaz asıl uykusu bozulunca tepetaklak oluyor herşey yemiyot durmuyor ağllıyor olan ana ya oluyor bende düzenlerini bozmak istemiyorum evden çıkmiyim diyorum çğnkü herşey alt üst oluyor hele de misafir gelince telaştan ilgilenemiyorum dikkatleri dağılıyot uyumuyorlar sonra vay benim halime ogece banada eşime de kabusss, ama insanlar hayatını bebeklere adama bukadar da eve hapis ol ma diyorlar ulan ben ne hale geliyoruö haberiniz varmı diyemiyorum insan gibi açıklıyorum ama umursayan yok bahane üretiyorum
Ay deme nolur daha bizim gazlar geçmedi, aglama krizleri bitmedi. Gündüz zaten uyumuyor gece de 11 de zar zor uyuyorUyumuyor da uyumuyorçocuğa noldu anlamıyorum 4. Ay böyle mi geçecek ya
Ben de öyle bıktım insanlardan eşimin babası salladığım çocuğu aldı o uyumaz gözlere bak uykusu yok diyip ağla ağla helak oldu çocuk geri getirdi hemen 5 dakika sonra da uyudu çocukanneye karışmayacaksınız fikir sormuyorsa fikir vermeyeceksiniz de işte gel de anlat
Canım kendini düşün, seni düşünmeyenleri de zaten gücendirmemeye ugrasma.İnanın bezdim 40 çıkmadan yapıştılar.. kendim sezeryan, Bebek kolik, beni ememiyor sağımla uğraş mastit oldum tek dertleri görev gibi Bebek görmeye gelip geçirmek.. Birde kabul etmeyince küsenler de var şu saaten sonra asla işim olmaz gerçekten bu zamanlar unutulmuyor.. Bu adetler kapatılsın valla Bebek görme adeti tamamen fiyasko gelmeyenden daha razıyım okadar tüketilerr beni..
Ay sorma bizim kv de aşırı hi bilmislik seviyesinde. En son benim evimin kapısının nasıl açıldığını baba öğretecekti düşün. Bu lohusalik ve sonrasında bende hiç sabir kalmamis. Eskiden de mi böyleydi bu kadın diyorum sürekli. Doğumun 20. Günü falandı sanırım, bebek agliyor -kolik ağlaması- 20 dk önce yanında emzirmisim, aç mı bu dediğinde “seni bogarim” dedim ve kendi annem dahi o deli halimden korkmuş ama bu kadın ısrarla devam etti bu vakte kadar aç mı bu demeye… yeni yeni aç ki diye sormuyorArkadaşlar ben çok sıkıldımailelerimizden (özellikle kv) dışarda gördüğümüz teyzelere kadar herkes müdahale etme peşinde.
Artık insan görmek istemiyorum kimse gelmesin görmesin ben de kimseyi görmeyeyim istiyorum bıktım usandım sürekli müdahale edilmesinden. Zaten yetersizlik duygusuyla baş etmeye çalışıyorum bir de onların sürekli müdahalesi beni deli ediyor
Çocuk ac doymuyo zorbaligi yapan bizde benim kendi annem, bebegimi 2.5 tan 5.200 e cikaran benim 3 ayda ama nedense sayisal veriler de ikna etmiyor. Aa eli yumruk ac bu , aa uyumadi ac bu, yardima mi geliyo elestirmeye mi anlamadim en azindan kv yapsa kaynana işte der gecerdim
5 yasinda da mıEvet annem de ayrı zorbalıyor benim de . Boşvermek zorundayız bu günler geçecek biliyorum geçiyor ds ama işte şu dönem zaten bir anne için stresli bir de böyle gereksiz kilo bilmem ne yorumu can sıkıyor .. valla insanların karışması hiçbir zaman bitmiyor kızım 5 taşında herzaman bir fikirleri var bir lafları var aman hala dua öğrenmedi mi aman efendim kursa yolla bir sürü laf söz hiç bitmiyor biraz bende galiba yüz veriyorum aslında insan biraz önlerini kesecek
Ellerden öpmek yasak diyorum ellerinden öpüyorlar, ay unuttuk diyorlar. Agzina götürmeden elini silme çabalarından Gina geldi.Ay kızlar naptınız diye sormaya gelmiştim bi baktım kv konusubu konu benim peşimi bırakmıyor bende aynı dertten müzdaribim öpülmesini istemiyorum ama kv ya da eşimin kardeşi inatla illa bi yerinden öpecek kpde aynı ya bacagından ya ayagından bk sürüp öyle götürecem en son cocugu illallah ettim öpme dedikçe inadıma daha çok yapıyor bide eşim yokken kv geçen hava sıcak üstünü örtme diyoruz inatla üstünü örtmeler üstüne kar yağarmış tövbe estagfirullah sende 40 derece havada örtün madem üşürsün malum diyesim geliyor valla cok doluyum bide kızıma annem annem diyor defalarca da uyardı eşim deme şöyle diye eşim yokken benim yanımda diyor bilerek yapar gibi kızım ilk torunları kendi evladıymış gibi seviyor bi anne olarak bende kendimi silik görüyorum bu durumda sanki beni annesi olarak görmezden geliyorlarmış gibi bide sürekli kendi çocuklarına benzetiyor ne zaman kv gitsek aynı amcalarına benziyor bu kız diyip duruyor eşimin kardeşi de anasına aynı bana benziyo aynı bana benziyo diyip duruyo vallahi sabrım tükendi benimde artık çok dpluyum
İşte ne anlatsan boş laf da söylenmiyor cevap bile vermiyorum ama o kadar stresliyim ki onların yanında ben ter içinde klıyorum valla kendimi ksmaktanEllerden öpmek yasak diyorum ellerinden öpüyorlar, ay unuttuk diyorlar. Agzina götürmeden elini silme çabalarından Gina geldi.
Ya bi de “ay sıçtı bu” şeklinde konuşuyorlar, bana garip geliyor. Ben mi abartıyorum, annesi bi altına/bezine bakar mısın denmiyor muydu? Sorsan onlar büyük şehirli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?