2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    147
Evet ben de aynısını düşündüm ama böbrekler için zararlı diyorlar. Annem de eskiden hep verirdik diyor. Valla evde klima da açıyorum ama yine de çişli bez sayısı bariz azaldı zaten az yiyor bugün sabah 6da ve öğlen 1de mama içti sadece onlar da 90 cc, zaten geçen ay da o kadar içiyordu ve her 3 saatte bir içerdi. Bu 3-4 ay atakları zor gercekten
Uyuttuğunda ver istersen denedin mi ? Benimki birtek uykuda içiyor o yüzden her uyuduğunda veriyorum mama tabi her uyuduğunda dediğimde yine açsa yani mama nın üzerinden 2 buçuk 3 saat geçmişse uykuda yakaladığımda veriyorum

Evet ben de aynısını düşündüm ama böbrekler için zararlı diyorlar. Annem de eskiden hep verirdik diyor. Valla evde klima da açıyorum ama yine de çişli bez sayısı bariz azaldı zaten az yiyor bugün sabah 6da ve öğlen 1de mama içti sadece onlar da 90 cc, zaten geçen ay da o kadar içiyordu ve her 3 saatte bir içerdi. Bu 3-4 ay atakları zor gercekten
Ne kadar çok mama ve meme reddi var ya çok üzülüyorum böyle beslemek çok zor benimki gözü açık asla yemiyor çok zorlanıyorum hep uyutmak zorundayım uykuya da zor dalıyor aç olunca ama uyumadan yemiyor maalesef :( umarım ataktır ve geçer ama benim 2. Aydan beri böyle atağa benzemiyor pek

Uyuttuğunda ver istersen denedin mi ? Benimki birtek uykuda içiyor o yüzden her uyuduğunda veriyorum mama tabi her uyuduğunda dediğimde yine açsa yani mama nın üzerinden 2 buçuk 3 saat geçmişse uykuda yakaladığımda veriyorum
Evet uykuluyken verebiliyorum sadece ama artık onda bile fark eder oldu zar zor savaşarak veriyorum resmen. Eskiden günde 6-7 kez falan mama alırdı şimdi anca 3 kez verebiliyorum onda da bazen bitirmiyor bile. Benim de 2.ayda başladı bu arada ama gittikçe kötüledi bu kadar değildi başlarda

Bizde şuan meme reddi yok ama kilo alımı alt sınırın da altında 3.ay kontrolümüzde 200 gram almıştı. Bu sebeple daha fazla emzirmeye çalışıyorum, yürüyerek emzirmek emmek istemediği zamanlar çok işime yarıyor.
Birde insanlar destekli uykudan desteksize geçer biz desteksiz uykudan destekliye geçtik. Kendi kendine uyuyan bebeğime ne olduysa uyumuyor. Bırakıcam uyumasın ama uyumayınca da o kadar huzursuz mizmiz oluyor ki anlatamam. Uyusun diye kucakta emzirme, kucakta dolaştırma, emzik, uyku müzikleri sırayla hepsini deniyorum o şekilde uyutuyorum 🥲

Hanımlar biz bugün rota ve nimenrix(menenjit) aşılarının ilk dozunu olduk.Aranızda yaptıran var mı özel aşıları.Yan etkileri ağır mı olucak endişeleniyorum biraz.
Biz de pazartesi yaptırdık menenjit bexero ve menveo iki tane. Baya ateş yaptı 48 saat sürdü. Rota yan etki yapmamıştı

Evet uykuluyken verebiliyorum sadece ama artık onda bile fark eder oldu zar zor savaşarak veriyorum resmen. Eskiden günde 6-7 kez falan mama alırdı şimdi anca 3 kez verebiliyorum onda da bazen bitirmiyor bile. Benim de 2.ayda başladı bu arada ama gittikçe kötüledi bu kadar değildi başlarda
Bende kötüye gitmekten aşırı korkuyorum bazen uykuda da direniyor ödüm kopuyor onu da içmeyecek diye hayırlısı ni 4-5 aya gelseydim enazından ek gıda başlarım şuan çok riskli umarım uykuda bırakmaz bari ..inşallah bebeklerimiz döner artık güzelce emer veya mamalarını içerler allahım aminnnn🙏🙏

Merhaba Mayıs Anneleri grubundan geliyorum ve size bir sorum var,
Kendi sütümü çoğu zaman sağıp veriyorum, emziriyorum da ama sütümü takip etmek için sağdığım zamanlar çoğunlukta (yetip yetmediği konusunda kaygılandigim için) her ay süt artışı oluyor ama mesela sabit bir sayıda kaldığı oluyor mu acaba mesela 2 saatte bir sağmada tek göğüsten çıkan süt gelecek aylarda daha da fazla oluyor mu yoksa sabitlenir mi bir cc de, bir de kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz?
Lütfen mama ile kıyaslayarak yorum yapmayın biri kolay biri zor sindiriliyor çünkü. Benim için çok önemli bir soru teşekkür ederim 💖

Kendi sütümü çoğu zaman sağıp veriyorum, emziriyorum da ama sütümü takip etmek için sağdığım zamanlar çoğunlukta (yetip yetmediği konusunda kaygılandigim için) her ay süt artışı oluyor ama mesela sabit bir sayıda kaldığı oluyor mu acaba mesela 2 saatte bir sağmada tek göğüsten çıkan süt gelecek aylarda daha da fazla oluyor mu yoksa sabitlenir mi bir cc de, bir de kaç saatte bir besleme yapıyorsunuz?
Lütfen mama ile kıyaslayarak yorum yapmayın biri kolay biri zor sindiriliyor çünkü. Benim için çok önemli bir soru teşekkür ederim 💖
Ben hiç sağıp süt takibi yapmadım açıkçası.bazen acaba yetmiyo mu dediğim zamanlar oldu ama kilo alımı normal olunca demekki yetiyor dedim.sadece bu son ayda sıkıntı yaşıyorum çünkü doğru düzgün beslenmiyor.O yüzden benim size tavsiyem bu 3.aydan 4.aya geçişe gelmeden ne kadar emziriyorsanız emzirin anne sütünü bol bol alsın.çünkü şuan beslemek için kırk takla atıyoruz.ben gece 2 saatte bir uyanıyorum bebeğimi uyandırmadan rüya beslemesi yapıyorum.gündüz o kadar az emiyor ki gece verdiğimde memeyi kapıyor adeta çünkü aç susuz kalıyo gün içinde.o yüzden teklif edin 2 saatte bir alıyosa verin bu sıcaklarda.

Gunduzleri 2 saatte bir besliyorum. Anne sütünu bu kadar takip etmeye gerek yok kilo alimi ve cisli bez sayisi normalse yetiyordur diyip geçmek lazım kilo almiyorsa o zaman takip edilir

Gunduzleri 2 saatte bir besliyorum. Anne sütünu bu kadar takip etmeye gerek yok kilo alimi ve cisli bez sayisi normalse yetiyordur diyip geçmek lazım kilo almiyorsa o zaman takip edilir
Kilo alımı gayet iyi, ayına göre iri bir bebek doğduğundan beri de öyleydi. İlk ay çok zorlandığım için beslemede böyle bir etki kaldı bende 🥲

Ben hiç sağıp süt takibi yapmadım açıkçası.bazen acaba yetmiyo mu dediğim zamanlar oldu ama kilo alımı normal olunca demekki yetiyor dedim.sadece bu son ayda sıkıntı yaşıyorum çünkü doğru düzgün beslenmiyor.O yüzden benim size tavsiyem bu 3.aydan 4.aya geçişe gelmeden ne kadar emziriyorsanız emzirin anne sütünü bol bol alsın.çünkü şuan beslemek için kırk takla atıyoruz.ben gece 2 saatte bir uyanıyorum bebeğimi uyandırmadan rüya beslemesi yapıyorum.gündüz o kadar az emiyor ki gece verdiğimde memeyi kapıyor adeta çünkü aç susuz kalıyo gün içinde.o yüzden teklif edin 2 saatte bir alıyosa verin bu sıcaklarda.
Evet biz Muğla'da yaşıyoruz ve çok sıcak nem de eklenince feci, o yüzden sağdığım sütten veriyorum ara ara ve emziriyorum 2 saat olmadığı zaman çoğunlukta klima burun tıkanıklığı yaptığı için çok sıcak saatlerde açıyoruz sadece

Ben de süt takibi yapmadım, ve gündüz iki saatte bir bazen daha sık emziriyorum, hava sıcak olduğu için. Siz de sık sık emzirin bence. 4.aydan sonra tek sütle besleniyorsa kilo artışında azalma olabiliyor, bir de meme reddi de olabiliyor, çünkü çevreye ilgileri artıyor, emmek istemeyebiliyorlar. Bir de bebek pompa dan daha çok süt çıkarıyormuş, öyle diyorlar. Yani takip yapsanız da pek doğru olmayabilir, aylık kilo boy takibi önemli.

Ben de süt takibi yapmadım, ve gündüz iki saatte bir bazen daha sık emziriyorum, hava sıcak olduğu için. Siz de sık sık emzirin bence. 4.aydan sonra tek sütle besleniyorsa kilo artışında azalma olabiliyor, bir de meme reddi de olabiliyor, çünkü çevreye ilgileri artıyor, emmek istemeyebiliyorlar. Bir de bebek pompa dan daha çok süt çıkarıyormuş, öyle diyorlar. Yani takip yapsanız da pek doğru olmayabilir, aylık kilo boy takibi önemli.
4. Aydan sonra mama destekli mi gidiliyor

4. Aydan sonra mama destekli mi gidiliyor
Yanlış yönlendirmek istemem, öyle bir şey yok, doktor gerekli görürse tabii ki. Ama demek istediğim ilk aylardaki kadar çok kilo almıyorlar diye biliyorum. İlk aylarda aylık bir kilo ve bazen üzeri alıyorlar ya ondan bahsediyorum. Azalma askında normal, ama mama alır mı almaz mı onu çocuk özelinde doktorla görüşmek gerekir.

Bizde şuan meme reddi yok ama kilo alımı alt sınırın da altında 3.ay kontrolümüzde 200 gram almıştı. Bu sebeple daha fazla emzirmeye çalışıyorum, yürüyerek emzirmek emmek istemediği zamanlar çok işime yarıyor.
Birde insanlar destekli uykudan desteksize geçer biz desteksiz uykudan destekliye geçtik. Kendi kendine uyuyan bebeğime ne olduysa uyumuyor. Bırakıcam uyumasın ama uyumayınca da o kadar huzursuz mizmiz oluyor ki anlatamam. Uyusun diye kucakta emzirme, kucakta dolaştırma, emzik, uyku müzikleri sırayla hepsini deniyorum o şekilde uyutuyorum 🥲
Mama veriyor musun benimki 300 gram alınca doktor ver dedi

Ben mama veriyorum 3.ay kontrolünde kiloyu az almış dediler bide doymuyo gibime geliyodu akşamları günde 2-3 biberon veriyorum tekrar kontrole götürdüğümde kilosu iyi değilse arttırırım diye düşünüyorum suyu da ben vermeye basladım kızlar bi yakınımın çocugu küçükken ateşlenmiş dr götürmüşler susuzluktan olmuş ateş yapmış vucuduna korkuttu beni bide cisli bez sayısı azalınca azar azar vermeye basladım

Evet birde ağzına memeyi aldığı gibi kafayı çeviriyor süt ya meme ucunda kalıyor yada yanağından akıyor. Ben bir damlasının hesabını yapıyorum o sütün. Uykuda besliyor musun. Ben gece besliyorum beslemediğimde bezinde kırmızılık oluyor ve onu görmek çok üzücü oluyor. Babam zorluyor susuz olmaz diye.. Bende mamasını yaptığımda 5-10 ml fazla su koyuyorum .

Aklıma geliyorsun gün içerisinde biliyor musun. Ya zor olacak ama kaşık, fincan, parmak yanında enjektör ile besleme var deneyebildin mi bunları . Bebişin kilosu nasıl

Nasıl ilerledi mide ameliyatınz bilgi verir msnz ağız kokusu çok oldumi ağrı sızı falan
Yok çok rahattım öyle bir sorun olmadı. Keşke daha önce olsaymışım. Özden avcı ya oldum ben. 4 sene oldu. Kilo almadım. Hamilelik geçirdim doğum yaptım bebek de 3700 doğurdu ben de aldığım kiloyu birinci ayda verdim. İlk 1,5 sene destek kolajen vitamin ve protein kullandım, pilatese de gidememe rağmen yürüdüm sarkığım az oldu

Back
X