Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    39
Selam arkadaşlar bebeğinin cinsiyetini öğrenenler biraz hamileliğiyle ilgili bilgi verebilir mi? Mesela
Karnı aşağıda mıydı yukarıda mı?
Bebeğinin hareketini ilk ne tarafta fark etti?
Kese şekli nasıldı?
Bebeğin keseye tutunması hangi taraftaydı?
Bebeğin kalp atım hızı kaçtı?
İlk ne aşerdi? (tatlı-tuzlu-ekşi) vs.
Benim kese ilk başta yusyuvarlakti. Bebek oluştukca görüntü daha oval oldu. Tutunmasi sol tarafımda. Kalp hızını bilmiyorum. İlk turşu aşerdim. Şimdilik erkek denildi ama fetal dna gibi kesin bi sonuç elimde yok, ultrasonda bakıp söyledi. Değişmeyecegini iddia ediyor artık ama. Karnım da sivri gibi su an

Selam arkadaşlar bebeğinin cinsiyetini öğrenenler biraz hamileliğiyle ilgili bilgi verebilir mi? Mesela
Karnı aşağıda mıydı yukarıda mı?
Bebeğinin hareketini ilk ne tarafta fark etti?
Kese şekli nasıldı?
Bebeğin keseye tutunması hangi taraftaydı?
Bebeğin kalp atım hızı kaçtı?
İlk ne aşerdi? (tatlı-tuzlu-ekşi) vs.
Bebişkom erkek ,karnım sivri şekilde çıktı , hareketlerini ilk solda hissettim ,kese şekli yamuk yumuktu 😂kese tam ortada duruyordu ,kalp atis hızına hiç dikkat etmedim doktor da söylemedi, gebeliğin başından bu yana kilo kilo erik ve turşu yedim ama normalde de çok severim zaten tatlı normalde de sevmem hele hamilelikte aşırı derecede tiksindim.cok sivilcelenmedim iki tane çıktı sadece ama görenler yüzün ne kadar güzelleşmis dediler hep.14. haftada olmama rağmen hala bulantilar ile başım dertte genel olarak süreç hakkında bunlar geliyor aklıma

Ay şimdi de kordon falan çıkar mı diye tereddüt ediyorum 😂 çocuk bizimle dalga geçiyor 😂 geçen kontrolde de net kız gibiydi ya gördük yani gerçekten 😂 şimdiden parmağında oynatıyor 😂😂
Ay canım ben de geçen sefer pozisyonu uygun değildi ama bir çıkıntı görmüştük emin olamamisti doktorum ama bu sefer her yerini açtığı için kordondur çocuğum kizdir umudum yitti gitti 😂

Ay canım ben de geçen sefer pozisyonu uygun değildi ama bir çıkıntı görmüştük emin olamamisti doktorum ama bu sefer her yerini açtığı için kordondur çocuğum kizdir umudum yitti gitti 😂
Yaaa😂😂😂 Bizimki de sere serpe açmıştı ve gayet sivri bi çıkıntı var kordon gibi de değil ama çocuğum sağolsun ters köşe yapıp durduğu icin eşya konusunda 2 hafta daha bekliycem şüphe kalmasin içimde 😂

Kızlar bu arada progestan kullanıyorum diye sordum ne yapacağız dedim. 13 haftalik olduk. 1 hafta daha yani 14 hafta dolana kadar kullan sonra bırak dedi. Vitamin de bi dahaki kontrolde multivitamine geçeceğiz elindekiler bitince tekrar alma dedi. Şimdilik değişiklik yapmadı

Kızlar bu arada progestan kullanıyorum diye sordum ne yapacağız dedim. 13 haftalik olduk. 1 hafta daha yani 14 hafta dolana kadar kullan sonra bırak dedi. Vitamin de bi dahaki kontrolde multivitamine geçeceğiz elindekiler bitince tekrar alma dedi. Şimdilik değişiklik yapmadı
Banada multivitamin, demir ve omega3 verdi folik asiti bıraktık multivitamin içeriğinde folik asit var

Banada multivitamin, demir ve omega3 verdi folik asiti bıraktık multivitamin içeriğinde folik asit var
Ya aslında benimki hali hazırda multivitamin şeklinde ama ne önerecek bilmiyorum bahsetmedi. Ben ağrılar kasılmalar yüzünden randevuyu öne çekip gittiğim için ona odaklandik. Sonra da cinsiyet konusu kafamızı dağıttı unuttuk herseyi😂 ama bu ağrılar için magnezyum kalsiyum falan kullanmam gerekir mi diye sorunca multivitamine geçileceği muhabbeti oldu. Benim Dr o an randevuda neyin vaktiyse onu yapıyor öyle çok konuşup herseyi onceden anlatan biri degil😅 bi de çok zayıfım kilo alamıyorum dedim sorun olur mu bebek için. 3-3,5 ay böyle şeylerin hiç önemi yok dedi. Yine ilerisi için yorum yapmadı 😂

Ya aslında benimki hali hazırda multivitamin şeklinde ama ne önerecek bilmiyorum bahsetmedi. Ben ağrılar kasılmalar yüzünden randevuyu öne çekip gittiğim için ona odaklandik. Sonra da cinsiyet konusu kafamızı dağıttı unuttuk herseyi😂 ama bu ağrılar için magnezyum kalsiyum falan kullanmam gerekir mi diye sorunca multivitamine geçileceği muhabbeti oldu. Benim Dr o an randevuda neyin vaktiyse onu yapıyor öyle çok konuşup herseyi onceden anlatan biri degil😅 bi de çok zayıfım kilo alamıyorum dedim sorun olur mu bebek için. 3-3,5 ay böyle şeylerin hiç önemi yok dedi. Yine ilerisi için yorum yapmadı 😂
Kilo konusunda ben de ayniydim hatta hızlı bir şekilde kilo veriyordum doktorum başlarda bunun bir önemi olmadığını ikinci trimesterde böyle devam ederse diyetisyenle görüşürüz sen takma kafana demişti

Kilo almamanız bence bir sorun olmaz bende henüz hiç kilo almadım doktorum normal olan hamilelik sonunda 8-12 kilo almak dedi içimi rahatlattı. Balığı özellikle vurguladı haftada 2-3 gün ye yanında bol renkli salatalar tüket bebeğin için en faydalı şeyler bunlar dedi

Kilo konusunda ben de ayniydim hatta hızlı bir şekilde kilo veriyordum doktorum başlarda bunun bir önemi olmadığını ikinci trimesterde böyle devam ederse diyetisyenle görüşürüz sen takma kafana demişti
Ben de verdim aynen ve daha onlari bile geri alamadım bulantı falan derken. Bakalım nolcak

Ben de verdim aynen ve daha onlari bile geri alamadım bulantı falan derken. Bakalım nolcak
Bulantin olsa bile bir yerden sonra almaya basliyorsun bebiş de büyüyor ya ,bu dönemde kan testlerine dikkat etmek gerekiyor sanırım çünkü benim doktorum hep onlara bakar kan değerlerin iyi burda bir düşüş görürsek diyetisyene yönlendiririz hem de takviyelerini ona göre tekrar duzenleriz ,burda düşüş görmedikçe hiç umrunda olmasın kilo vermek derdi

Kilo almamanız bence bir sorun olmaz bende henüz hiç kilo almadım doktorum normal olan hamilelik sonunda 8-12 kilo almak dedi içimi rahatlattı. Balığı özellikle vurguladı haftada 2-3 gün ye yanında bol renkli salatalar tüket bebeğin için en faydalı şeyler bunlar dedi
Ben normalde de kilo alması gereken biriyken bulantılarla biraz daha vermiştim. Şu ilk trimester bitip istah açılması dönemini bekliyorum 😅 balık da dip balığı olmaması lazım bu arada aklınızda olsun. Hamileler için güvenli olan balıkları araştırıp öyle yiyin. Teşekkür ederim öneri icin😊 bu sıcaklar geçince yiyeceğim inşallah 😊

Bulantin olsa bile bir yerden sonra almaya basliyorsun bebiş de büyüyor ya ,bu dönemde kan testlerine dikkat etmek gerekiyor sanırım çünkü benim doktorum hep onlara bakar kan değerlerin iyi burda bir düşüş görürsek diyetisyene yönlendiririz hem de takviyelerini ona göre tekrar duzenleriz ,burda düşüş görmedikçe hiç umrunda olmasın kilo vermek derdi
Kan değeri sormadı benimki. Ama Bi baktırmayi düşünüyordum bi dahaki kontrole giderken elimde olsun. Normalde demir ve d vitamini düşüktür benim hep

Back
X