2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    147
Geldimmm 🥹 4. Ay kontrolümüzdü. kilo alımı bu hafta normale dönmüş elhamdülillah😍, boyu 64 cm normal mi kısa mı bilmiyorum normal dedi. Kendim kısa olduğum için boya ister istemez takılıyorum sanırım.

Biraz su verdiğimi söyledim. Tatlı kaşığı ile 3-4 kez verebilirsin dedi. 2-3 hafta sonra da kaşığın ucu ile tadımlara başlayabilirsin dedi epey şaşırdım. Bir yandan da sevindim çünkü başlamak istiyordum ancak böyle bir düşüncem olduğundan bahsetmemiştim. 😅 ama desteksiz oturamıyor ve en erken 17. Hafta deniyormuş. Bize verdiği süre de 19-20. Haftalara denk geliyor. Keşke nedenini de sorsaydım neden başlatmak istediğinin.
Maşallah ❤️ bizimde boy 64 cm cok iyi dedi ebemiz. Tadimi bize gerek yok dedi 6 ayi bekleyelim dedi ama bizim ebe anne sütüne cok düşkün ilk oglumdada ayniydi mama kullanmistm baya zorlanmisti birakmam icin😁

Kilo alımı yavaş diye ek gıdaya erken geçiyor bazen doktorlar benim doktorum normalde ben tadımlara bu ayda başlıyorum ama kilo alımı güzel istersen bir ay sonra da başlayabilirsin düzenli emmeye devam etsin dedi tadımlara başlayıp başlamamak sana kalmış dedi kilo alımı az olsaydı kesin başla derdim dedi
Yaa çok teşekkür ederim. Şimdi taşlar yerine oturdu 🥹

Ana kucağında verin ben 3 gün kuralı ile başladım anakucağında rahat oluyor yedirmek
Çok mantıklı 🥹
Hayırlı olsun, maaşallah😇Güzel güzel büyüsün, zamanında yürüsün😊
Amiiin, cümlemize 😍
İlk yoğurtla başladın yoğurdu sevmedi keçi sütü ile kendim mayaladım küçük kavanozlara sonra bezelye verdim haşladım kabuklarını soydum anne sütü ve zeytin yağı ile blendardam geçirirdim sonra havuç bal kabağı sırasıyla hepsini annesütü ve zeytin yağı ile püre yaptım üstüne mutlaka biraz su içirdim bizim doktorumuz öyle anlattı biz öyle başladık
Ayy bunları not alayım 🤭
Valla benim annem sırtımıza yastık koyup yedirirmiş😂ben mama, sandalyesine koydukça küçük oğlumu ters ters bakıyordu, yemez böyle tabii diye😂biz yatar durumda olduğumuz için kaz gibi açıyormuşuz ağzımızı, o da dolduruyor muş🤣
🤣🤣🤣🤣 ayy çok güldüm
Maşallah ❤️ bizimde boy 64 cm cok iyi dedi ebemiz. Tadimi bize gerek yok dedi 6 ayi bekleyelim dedi ama bizim ebe anne sütüne cok düşkün ilk oglumdada ayniydi mama kullanmistm baya zorlanmisti birakmam icin😁
Yaa çok sevindim. Sormamışım boyu iyi mi diye 🤭🤭

64 iyi bu arada yazın presentel eğri diye normalı düşük yüksek diye gösteriyor anne sütünün yettiğine inandığın anda mama vermiyorsun zaten tabii sütü ne yaparsa yapsın gelmeyen anneleri tenzi ediyorum söylerken ama süt üretimi varda zaten çocuk emdikçe geliyor yetiyorda ben önce kendimi ikna etmiştim mamayı bırakırken

İlk yoğurtla başladın yoğurdu sevmedi keçi sütü ile kendim mayaladım küçük kavanozlara sonra bezelye verdim haşladım kabuklarını soydum anne sütü ve zeytin yağı ile blendardam geçirirdim sonra havuç bal kabağı sırasıyla hepsini annesütü ve zeytin yağı ile püre yaptım üstüne mutlaka biraz su içirdim bizim doktorumuz öyle anlattı biz öyle başladık
Ben de bir iki hafta içinde başlayacağım sizi görünce bi heyecanlandım 😍 3 gün kuralı ile mi ilerlediniz yoksa her gün farklı tadım mı yapıyorsunuz?

Erken başlamanın özel bi sebebi var mı doktorunuz mu başlattı ya da

Erken başlamanın özel bi sebebi var mı doktorunuz mu başlattı ya da
Doktor başlattı sebebi yok sordum tadımlar ne zaman diye o da dedi kilo alımı kötü olsa şimdi ama değil 1ay sonra başlayabilirsin diye bende dedim ama sütüm günden güne doyurmamaya başladı onu bu gidişle mama takviyesi yapacağım o da dedi başlayalım o zaman en azından akşam öğünü gibi yedir gece deliksiz uyusun dedi bizim kilo alımımız ayda 950 gr gitti hep istesem 6. Ayda başlardık ama ne gerek var geciktirmeye

Ben de bir iki hafta içinde başlayacağım sizi görünce bi heyecanlandım 😍 3 gün kuralı ile mi ilerlediniz yoksa her gün farklı tadım mı yapıyorsunuz?
3 gün kuralı ile gittim ben bugün yeşil kabak 1. Gündeyiz her gün porsiyonu biraz yükselttim şimdi ufak bir kaseyi rahatlıkla yiyor size tavsiyem ilk başta öğürecek boğuluyormuş gibi yapacak sakın vazgeçmeyin 3.gün yoğurtta yaptı sonraki gün bezelyenin 1. Günü tadımın 4. Günü çiğneme refleksi geldi

64 iyi bu arada yazın presentel eğri diye normalı düşük yüksek diye gösteriyor anne sütünün yettiğine inandığın anda mama vermiyorsun zaten tabii sütü ne yaparsa yapsın gelmeyen anneleri tenzi ediyorum söylerken ama süt üretimi varda zaten çocuk emdikçe geliyor yetiyorda ben önce kendimi ikna etmiştim mamayı bırakırken
Ben ilk oglumda mastit olmustm ileri derece o ara mama kullanmistm sonra alistik bi mama bi emzirme devam ettik hatta tek gogusten emzirdim simdi de tek gogusle emziriyorum mama kullansam mi diye düşündüm ebe yine karsi cikti 😂

Ayy ek gıdalara mı gelindi bile ya çok heyecanlı🤩 benim doktor 6. Ayı bekletiyo ama tabi mama alıyo ve kilosu düsük 6.ayda anca olur heralde. Valla bu emzirme sürecleri hic bekledigim gibi gitmedigi icin ek gıda zamanlarını iyi arastırmak istiyorum diyorum sonra da aman taktıkca daha zor olur diyip normal tadım yapıyım yolda öğrenirim diyorum. Bu arada kafamı da kurcalayan iste bazen alerjenler önce veriliyo, yok blw mi vs vs ama muhtemelen blw yapamam kendim veririm bikac ay sonra da arada kendisinin de yemesini sağlarım karısık gideriz diye düsünüyorum. Hayali bile heyecanlı önden gidenler lütfen deneyimlerini paylassın🤩

Ayy ek gıdalara mı gelindi bile ya çok heyecanlı🤩 benim doktor 6. Ayı bekletiyo ama tabi mama alıyo ve kilosu düsük 6.ayda anca olur heralde. Valla bu emzirme sürecleri hic bekledigim gibi gitmedigi icin ek gıda zamanlarını iyi arastırmak istiyorum diyorum sonra da aman taktıkca daha zor olur diyip normal tadım yapıyım yolda öğrenirim diyorum. Bu arada kafamı da kurcalayan iste bazen alerjenler önce veriliyo, yok blw mi vs vs ama muhtemelen blw yapamam kendim veririm bikac ay sonra da arada kendisinin de yemesini sağlarım karısık gideriz diye düsünüyorum. Hayali bile heyecanlı önden gidenler lütfen deneyimlerini paylassın🤩
İlk oglumda blw yaptim kendi istediklerini secip yedi mudehale etmedim simdi ne sebze ne peynir zeytin hic bisey yemiyo

İlk oglumda blw yaptim kendi istediklerini secip yedi mudehale etmedim simdi ne sebze ne peynir zeytin hic bisey yemiyo
bence de o blw falan dedikleri hoş geliyor kulağa ama sürekli yapılacak şeyler değil, önüne ellemesi için falan tabii konur ama kendini besleyemez henüz.
Ben de 3 gün arayla tek tek sebze, meyve vs...vermeyi düşünüyorum. Buradan tarifleri paylaşalım anneler, şunu sevdi, bunu yedi diye de hepimize örnek olsun.

bence de o blw falan dedikleri hoş geliyor kulağa ama sürekli yapılacak şeyler değil, önüne ellemesi için falan tabii konur ama kendini besleyemez henüz.
Ben de 3 gün arayla tek tek sebze, meyve vs...vermeyi düşünüyorum. Buradan tarifleri paylaşalım anneler, şunu sevdi, bunu yedi diye de hepimize örnek olsun.
Evde yogurt mayalamaya alismak lazim benim hic huyum degil arada kv sutle maya gonderiyo yapsam da devamlilik saglayamiyorum 😁
Tarhana yaptim baharatini az koydum kışın hep beraber yeriz en azindan bi öğün bi ögündür 😂

Evde yogurt mayalamaya alismak lazim benim hic huyum degil arada kv sutle maya gonderiyo yapsam da devamlilik saglayamiyorum 😁
Tarhana yaptim baharatini az koydum kışın hep beraber yeriz en azindan bi öğün bi ögündür 😂
Alerjiye karşılık keçi sütü verdi benim doktor keçi sütüyle ona ayrı mayalıyorum ekşimemesi için küçük kavanozlara tek kullanımlık mayalıyırum

Alerjiye karşılık keçi sütü verdi benim doktor keçi sütüyle ona ayrı mayalıyorum ekşimemesi için küçük kavanozlara tek kullanımlık mayalıyırum
Evet bende küçük kavanoz topluyorum simdi ablamdan annemden vs onlar çok iyi oluyo mama icinde yogurt meyve vs ben oglumda yanima hurma kayisi fln aliyodum onlari da kavanoza koyuyodum

Back
X