• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    150
Pazar günü tatilden dondum. 8 saatlik yolu 12 saatte donduk. Giderken sabah 5 de yola çıkmıştık, kız uyurken daha rahat idi, dönerken sabah 8 de yola çıktık ve yolda sinir krizi geçiriyordum en son 😅 yokun 11. Saati ve sürekli kucakta idi, sebepsiz ağlıyor, arabayı durduruyoruz kapıyı açıyoruz susuyor 😂
Eşim için tatil muhteşem geçti, kitabını okudu, dinlendi. Benim için tek avantajı yemeklerin hazır olması, temizlik yapmamam, 10-15 dk suya girebilmek 😅 yine de tatilin kötüsü olmaz 🤩

Gündüz 10-15 dk max uykusu, gece 11 hala eller havaya modunda. Bu çocuklar ne zaman uyuyup buyuyecek?

Uyumuyor 😅
Ben pes ettim ya cidden gündüz uykusu toplamda bir saat kadar sadece. Dün akşam misafirim vardı 20.30da uyudu oh dedik çünkü geldiklerinden beri uyumamıştı 10 dk sonra tüm gece uyumuşçasına uyandı herkes o zaman beni anladı yoksa uyuyordur yaa modundalardı

Pazar günü tatilden dondum. 8 saatlik yolu 12 saatte donduk. Giderken sabah 5 de yola çıkmıştık, kız uyurken daha rahat idi, dönerken sabah 8 de yola çıktık ve yolda sinir krizi geçiriyordum en son 😅 yokun 11. Saati ve sürekli kucakta idi, sebepsiz ağlıyor, arabayı durduruyoruz kapıyı açıyoruz susuyor 😂
Eşim için tatil muhteşem geçti, kitabını okudu, dinlendi. Benim için tek avantajı yemeklerin hazır olması, temizlik yapmamam, 10-15 dk suya girebilmek 😅 yine de tatilin kötüsü olmaz 🤩

Gündüz 10-15 dk max uykusu, gece 11 hala eller havaya modunda. Bu çocuklar ne zaman uyuyup buyuyecek?

Uyumuyor 😅
Rabbim veriyo sabrini kuvvetini😂😂

Ben hep eski insanları düşünüyorum, taş devrini. Bebekler muhtemelen hep ana kucağındaydı, çünkü vahşi hayvanlar vardı vs, e bebekler de ilkel insan, dıyguları tarafından yönlendiriliyor. İşte ondan hep kucak istiyorlar😂
O zaman medeniyetin gözünü seveyim 😂 tam kucağından indiriuorum aglamaya basliyo alinca susuyo 😂

Gunler nasil geciyo hic anlamiyorum kcoa yazi bitirdik 2 haftaya okullar aciliyo🫠 kavimler göçü başlıyor yani 😁 evden cikmasi o kadar zor oluyo ki okul cantasi kendi cantam beslenme cantasi puset vs o yolu bebek arabasiyla git orda bekle geri gel 4 kat geri cik aksm olunca yine ayni terane bu gunlerde gecer be gecer dimi kizlar 😁😂

Bugun bebeği bağırta bağırta temizlik yaptım kızlar🙈😂 gerçekten buuu nedir arkadaşlar yaa 5ay olacak elektrik süpürgesi açmayı bırakın yakında evin içinde nefes bile almıcaz uyusun diye.. bi defa daha anladım ben evleree temizliğe bile giderim gerekirse çocuk bakmak çok zorr, temizlikte beni hiç yormadı bebek dışında herşey tam kafa dağıtmalık bana şuan🙈😃

Öncelikle uyku işi zor kabul ediyorum. Her çocuk da aynı değil. Ben gezdiriyorum, beşikte sallıyorum veya uyku saatlerinde dışarda bebek arabasıyla gezdiriyorum, bu iyi bir fikir olabilir hem sen hem bebek için. İlk çocuğumda da üstünü sıkı giydirip karlı hava, da dahil dışarda uyutuyordum.
Bağırma konusunda üzülmeni anlıyorum, ancak anneler kendi sıkıntılarını çocuklarına yansıtıyorlar. Ben böyleyim kendimden örnek verirsem. Çocukla inatlaşınca kaybeden hep anne oluyor. Kendimize duygusal yatırım yapmamız lazım. Konu bugün uyku olur yarın ortalığı dağıttı olur, sinirimizi bozacak herbir şey oluyor ve olacak her gün. Ben de senin gibiyim çok üzülüyorum çocuklara kızarsam, benim bir de kötü huyum var ki öyle durumlarda kendimi sakinleştiremiyorum uzun süre. Ama bir süredir düşünüyorum, bunların hep alt yapısı var çoğu da çocukluktan kalan şeyler. O yüzden artık kendime de benden öncekilere de kızmıyorum, sadece düşünce kalıplarımı değiştirmeye çalışıyorum. Kısacası çocuk yetiştirirken çocuk için değil ama kendimiz için psikolojik yardım alabiliriz. Biz düzelince bakış açımız da düzeliyor, çocuk da ( inşallah)
Benimki bebek arabasını da sevmiyor ağlıyor koyunca sünnet oldu diye kanguruya da koyamıyorum tek istediği kucaktan kucağa gezmek. Online terapiye başlıcam evet önce kendim için iyi olmam lazım işi bırakıp evde kalınca değişik bir psikolojiye girdim oysa benim tercihimdi bu

Tamamen aynı. Uyuyana kadar memede ayakta gezdirilerek uyuyor, uyuduğunda oturuyorum ve full kucakta duruyor, yatağa koyduğum an uyanıyor ya da max 10 dk sürüyor uykusu. Doğduğundan beri böyle cok da denedim artık denemiyorum bile böyle seviyor belli ki zaten bir süre sonra kendi istemeyecektir. Ama cok zor gittikce agırlasıyorlar tasımak daha da zorlasıyor aksam olunca her yerim agrıyor resmen. Bu arada benimki temas seviyor yani kolumu oksuyor hep dokunmak istiyor uyku arkadası alsam belki o ise yarar..
Benimki de temas seviyor uyku arkadaşını koydum yanına kolum yerine ona sarılsın diye farkedince dövmeye başladı uyku arkadaşı da aldı nasibini 🤣

Kuzu ben çözemedim benimki martta dogdu (erken) 4.ay atagı bitti sükür dedim 5ayda atak olmamasına rağmen uyku olayı tamamen gitti hani öyle bi gitti ki 4.ayda daha cok uyuyodu ben gündüzleri memeye alıp zıplıyorum sakinlestirip ayagıma koyuyorum uyuyınca salanan ana kucagında sallanıyo orda ne kadar uyursa 10dk 30dk arası kaç gecedir uykusuzluktan öleceğim asssla uyumuyor 1-2saat en fazla sonra uyanıyor kendini geriye atıyo kalkıyorum tekrar uyutmaya calısıyorum inan geceleri çıldırmak üzereyim ben de bi kere kızdım sonra vicdan yaptım senin gibi aynı kızan bi anne olmak istemiyorum ama uykusuzluk anneyi en çok yıpratan faktör ne olacak nasıl düzelecek bilmiyorum 5.ay beni çok yordu uyku konusunda
Kuzu ben çözemedim benimki martta dogdu (erken) 4.ay atagı bitti sükür dedim 5ayda atak olmamasına rağmen uyku olayı tamamen gitti hani öyle bi gitti ki 4.ayda daha cok uyuyodu ben gündüzleri memeye alıp zıplıyorum sakinlestirip ayagıma koyuyorum uyuyınca salanan ana kucagında sallanıyo orda ne kadar uyursa 10dk 30dk arası kaç gecedir uykusuzluktan öleceğim asssla uyumuyor 1-2saat en fazla sonra uyanıyor kendini geriye atıyo kalkıyorum tekrar uyutmaya calısıyorum inan geceleri çıldırmak üzereyim ben de bi kere kızdım sonra vicdan yaptım senin gibi aynı kızan bi anne olmak istemiyorum ama uykusuzluk anneyi en çok yıpratan faktör ne olacak nasıl düzelecek bilmiyorum 5.ay beni çok yordu uyku konusunda
Benimki annem kardeşim falan bizdeyken onlara alıştı kucaktan kucağa geziyordu ev kalabalık olunca ben yorulmuyordum ama başbaşa kalınca anladım. Üç gündür yasakladım eve kimseyi almıyorum eğitim veriyorum bakalım terbiye edebilecek miyim 🤣

Merhaba mesajınızın üstüne çok geçmiş ama sormak istedim anasonu bebeğinize günde kaç kere kaç kaşık verdiniz birde herhangi bir zararı oldu mu
Merhaba herhangi bir yan etki olmadı bebegımde doktorun tavsıyesi ile başladık zaten günde 2 çay kaşığı verıyordum 2 çay kaşığı da rezene veriyordum. Gaz için soruyorsunuz sanırım colex surup alın hiç bunlarla uğraşmayın derim , onu kullandıktan sonra hiçbir şeye ihtiyaç kalmadı

Kızlar bebeğinizi gündüz nasıl uyutuyorsunuz? Benimki kucak hariç uyumuyor ve hep ayakta gezdirmemi istiyor oturduğumda kıyamet kopuyor. Gerçekten çok yoruldum bu gün sürekli ağlıyor bi de en sonunda bağırdım bende sonra vicdan azabı çekip ağladım 😥 yok mu gündüz uyutmanın kolay bi yolu ? Ayakta sallamayı bile denedim sevmedi ağladı. Emzirince de uyumuyor
Merhaba aşağı yukarı aynıyız kucak konusunda. Bende tüm uykularını kucakta yapıyorum sırtı bana dönük etrafı izliyor , önce gezdırıyorum evi pış pış yapıp sonra bi odanın köşesinde sabit durup sağa sola, aşağı yukarı ve bazen hafif titretip sallıyorum. Ortalama 20 dk içinde uykuya gecıyor.
Çok nadir manuel ana kucağında ısrar edince uyuyor çünkü bazen belim pert oluyor bir fasıl ağlıyor sonra uyuyor onda . Ama ben ağlamasını istemediğim ve kucakta daha kısa sürede uyuyor diye kucak tercıh ediyorum .

Bizimki kendi kendine uyku duzenı yaptı sabah 7-8 uyanıyor 10-11 uyuyor 13-14 uyuyor 18-19 uyuyor 21-22 arası da gece uykusuna geçiyor gece aralıksız uyuyor . Sancısı vs yoksa .
Yanı ortalama 4-5 gündüz uykusu yapıyor. Hepsi 40 dk 1 saat arası sürüyor .
Ne mi yapıyorum ? Hayatı durduruyorum en ufak bir sese esintiye bile uyanıyor o yüzden o uyurken hiçbir şey yapmıyorum.

Günaydın kizlar sabah uyandik oynadik ettik uyuttum kahvemi yaptim icmeden bi bakayim dedim gozleri acmis oylece yatiyo besikte 😂😂 ne ses var ne bisey gozukmeden ciktm odadan geri uyumus çok güldüm ,😂 dün gece de uyuttum yatirdin yarim saate geri uyandi 1 e kadar oturduk uyku sorununu acil çözmem lazim kafam kaldirmiyo normalde gece 1 kere uyanirdi simdi 3 4 kere uyaniyo sersem gibi oluyorum

Anneler selam

Bebeğin su yutması tehlikeli mi? Yakınımız doğum yaptı da, bebek su yutmuş, yoğun bakıma almışlar. Başına gelen var mı?

Benim de oldu, sezaryende genelde oluyomus, benim bebegim de 9 gun yogun bakimda yatti
Allah'a şükür geçti değil mi, iyi bebeğiniz. Biz de endişe ettik, suyu gelmiş, sezaryene almışlar, şu yıttu diye yoğun bakıma almışlar. Birkaç güne çıkar demiş kendi doktoru. Bakalım sağlıkla kavuşur inşallah annesine. O da ilk bebek.

Allah'a şükür geçti değil mi, iyi bebeğiniz. Biz de endişe ettik, suyu gelmiş, sezaryene almışlar, şu yıttu diye yoğun bakıma almışlar. Birkaç güne çıkar demiş kendi doktoru. Bakalım sağlıkla kavuşur inşallah annesine. O da ilk bebek.
Tabi gecti 😁 o da kisa surede cikar insallah 🙏 bizim enfeksiyon da oldu o yüzden uzadi yoksa 2 3 gune cikacakti aslinda

Anneler selam

Bebeğin su yutması tehlikeli mi? Yakınımız doğum yaptı da, bebek su yutmuş, yoğun bakıma almışlar. Başına gelen var mı?
Benim ilk bebeğimde oldu.. Herşey çok normaldi odadaydık doğumdan 5saat sonra bebeğim kendini sıkmaya başladı sonra morardı aniden hemen aldılar 2-3 gün gözetim altında tutular .. Ama çevremde birinin kayıbı oldu aynı olaydan ozaman durumun çokta basit bişey olmadığını anladım.. Çok geçmiş olsun tez zamanda toparlasın bebişş

Anneler selam

Genelde sezeryan doğumda oluyor. Benim normal doğumda oldu gözlem altında 3-4 saat tuttular sonrasında nefes alış verişi normale döndüğü için geri bana verdiler. Arkadaşımın bebeği sezeryan esnasinda yaşamıştı bu sebeple biraz hastanede yatmıştı. Bebeğin tolere etmesine göre değişiyor

Back
X