• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    153
Nasılsınız kızlar? Ben bi süredir giremiyorum ek gıdaya başladık fena gitmiyor çok zorlamıyorum yediği kadar yiyor çok şükür kabızlık vs de yaşamadık. Yalnız bizim son 3 haftadır gece uykularımız mahvolmuş durumda. 4.ay atağında bile böyle bir durum yaşamamıştık durup dururken bağırarak uyanıyor gözü kapalı ağlıyor ve sadece memede susuyor ama aç da değil yani memeyi ağzına koyduğu an susuyor çocuk. Gece bazen 3 bazen 4ten sonra sabaha kadar uyumadan uğraşıyoruz baktım bu dönemde bi uyku gerilemesi de yok atakta da değiliz diş de henüz yok demişti doktor neden böyle acaba sizde durumlar nasıl?
Ay aradığım yorum resmen birebir aynısı bizim reflü sorunu var acaba diyorum o mu rahatsız ediyor ama ağzına gelen birşey de yok yani gözü kapalı bir bağırarak uyanıyor diyoruz kesin birşey var ama yok. Mama veriyorum içiyor koyuyoruz yarım saat sesi çıkmıyor sonra bangır bangır yine başlıyor anlamıyoruz biz de 1 haftadır böyle bizim de atak felan yok .nerwdeyse hiç uyumuyoruz çünkğ yarım saatte en geç uyanıp bağırıyor bazen alınca susuyor bazen zor sakinleştiriyorum çözemiyoruz nedir ya bizim de dişler de hiçbirşey yok daha kabarmadı bile doktorumuz da henüz birşey yok dedi zaten.

Nasılsınız kızlar? Ben bi süredir giremiyorum ek gıdaya başladık fena gitmiyor çok zorlamıyorum yediği kadar yiyor çok şükür kabızlık vs de yaşamadık. Yalnız bizim son 3 haftadır gece uykularımız mahvolmuş durumda. 4.ay atağında bile böyle bir durum yaşamamıştık durup dururken bağırarak uyanıyor gözü kapalı ağlıyor ve sadece memede susuyor ama aç da değil yani memeyi ağzına koyduğu an susuyor çocuk. Gece bazen 3 bazen 4ten sonra sabaha kadar uyumadan uğraşıyoruz baktım bu dönemde bi uyku gerilemesi de yok atakta da değiliz diş de henüz yok demişti doktor neden böyle acaba sizde durumlar nasıl?
Gözü kapalı aynısı ya ve gündüz gayet iyi sıkıntı yok yada gece bir gözünü açsa gülüyor ama gözü kapalıyken bizi duymuyor bağırıyor buradayım oğlum sakin ol yanındayım diyorum asla duymuyor ama biran gözünü açsa bakıp gülüyor sanki ağlayan o değil nedir ne değildir biz de çözemedik geçmesini bekliyorum 1 hafta oldu sizin de çok uzun sürmüş ne bu ya 😥

Selam anneler,

Kıymalı bir tarif paylaşır mısınız? Şöyle bebeğinizin severek yediği. Bir de yumurtaya bir şey karıştırıyor musunuz? Ben sadece anne sütüyle açıyorum, ilk gün yemişti, bugün azıcık yedi.

Gunaydin hanimlar nasilsiniz😊
Bizim ek gıda kötü gidiyo alerjiden dolayi🤦 ne yedirsem kizariyo aslinda istahli bi bebek güzel yicek ama yediremiyorum cocuk doktoruna randevu aldim ordan alerjiye sevk isticem gercekten yoruldum. Gecen gun annem bizim yemeklerden verdi kaç gündür kabardi daha yeni gecmeye basladi 🥴 boyle hayal etmemistim🥲

Selam anneler,

Kıymalı bir tarif paylaşır mısınız? Şöyle bebeğinizin severek yediği. Bir de yumurtaya bir şey karıştırıyor musunuz? Ben sadece anne sütüyle açıyorum, ilk gün yemişti, bugün azıcık yedi.
Biz kıymaya henüz başlamadık. Haftasonu kemik kaynatıp suyuna çorba yapıcam. 7. Ay gibi kıymaya geçebilirim. İlk oğlum Tarhanalı kıymayı çok severdi. Aklıma ilk o geldi hemen. Ben sabah kahvaltısını ; avakado, muz, labne, yumurta sarısı, ceviz ve çekmek ekliyip yediriyorum. Gün içerisinde yoğurt, meyve - havuç haşlayıp eline veriyorum. Ayrıca ayran çorbası, sebze çorbaları yapıyorum bazen yiyor bazen yemiyor. Keyfisi nasıl isterse

Bizim ek gıda kötü gidiyo alerjiden dolayi🤦 ne yedirsem kizariyo aslinda istahli bi bebek güzel yicek ama yediremiyorum cocuk doktoruna randevu aldim ordan alerjiye sevk isticem gercekten yoruldum. Gecen gun annem bizim yemeklerden verdi kaç gündür kabardi daha yeni gecmeye basladi 🥴 boyle hayal etmemistim🥲
Çok geçmiş olsun. Alerjik bebek beslenmesi çok zor oluyor gerçekten. Sabır diliyorum çok çok. Ama bu süreç geçecek annesi. Süt ve süt ürünlerine alerjisi vardı büyük oğlumun benim haberim olmadan peynir yoğurt verirlerdi geceyi sabah etmeyi bilemezdik. 1 yaşını biraz geçince çok rahatladık o dönemde.

Çok geçmiş olsun, neye var acaba alerjisi?

Biz kıymaya henüz başlamadık. Haftasonu kemik kaynatıp suyuna çorba yapıcam. 7. Ay gibi kıymaya geçebilirim. İlk oğlum Tarhanalı kıymayı çok severdi. Aklıma ilk o geldi hemen. Ben sabah kahvaltısını ; avakado, muz, labne, yumurta sarısı, ceviz ve çekmek ekliyip yediriyorum. Gün içerisinde yoğurt, meyve - havuç haşlayıp eline veriyorum. Ayrıca ayran çorbası, sebze çorbaları yapıyorum bazen yiyor bazen yemiyor. Keyfisi nasıl isterse
Ben sabah sadece yumurta veriyordum, bugün yemediği kısmına biraz pekmez ekledim, sevdi gibi. Ama dediğin gibi labne, ceviz de ekleyeyim. Öğlen sebze, akşamüstü de meyve vermeye çalışıyorum. Tarhana evet deneyeceğim. Doktora bu hafta götürdüm, yumurtayı beyazıyla ver ama takip et dedi. Kıymaya da çok geç kalma ver dediği için başladım ama daha tam da başlayamadık şöyle.

Ben sabah sadece yumurta veriyordum, bugün yemediği kısmına biraz pekmez ekledim, sevdi gibi. Ama dediğin gibi labne, ceviz de ekleyeyim. Öğlen sebze, akşamüstü de meyve vermeye çalışıyorum. Tarhana evet deneyeceğim. Doktora bu hafta götürdüm, yumurtayı beyazıyla ver ama takip et dedi. Kıymaya da çok geç kalma ver dediği için başladım ama daha tam da başlayamadık şöyle.
Biliyor musun ben çok merak ediyordum doktorunun önerilerini :) kuzu kıyma alıp iki defa mı çektirdin? Yarın inşallah kemik kaynatabilirim. Çok fena bir gün geçirdim, herşeye ağladı bugün:( umarım gecemiz huzurlu geçer

Tam olarak bizim yaşadığımız durum. Biz 3 aydan beri yaşıyoruz sadece emerken sakinleşiyor. Bende süt kokusunu alıyor ondan uyuyamıyor diyordum eşim kalktı iki gün o kadar çok ağladı ki sesi kısıldı. Üstelik 5 10 dk sonra ben aldığım halde. Sonra da ağlatmaya cesaret edemedik.
Şu ara eşimde yeni yeni sakinleşmeye başladı ama ben kucağıma alırsam sadece beslenmek istiyor.

Aynı durumlar bizde de..😕

Çok geçmiş olsun. Alerjik bebek beslenmesi çok zor oluyor gerçekten. Sabır diliyorum çok çok. Ama bu süreç geçecek annesi. Süt ve süt ürünlerine alerjisi vardı büyük oğlumun benim haberim olmadan peynir yoğurt verirlerdi geceyi sabah etmeyi bilemezdik. 1 yaşını biraz geçince çok rahatladık o dönemde.
Bizimde ayni 🥴 dun bi yere gittik baktm bisiler yediriyolar artik yalvariyorum benden habersiz vermeyin diye

Biliyor musun ben çok merak ediyordum doktorunun önerilerini :) kuzu kıyma alıp iki defa mı çektirdin? Yarın inşallah kemik kaynatabilirim. Çok fena bir gün geçirdim, herşeye ağladı bugün:( umarım gecemiz huzurlu geçer
Çok geçmiş olsun inşallah düzelmiştir. Bizim de bu aralar sık kalkıyor, bazen yattığım gibi geri kalkıyorum.
Evet canım aslında iki kere çektirmem lazım ama eşim gitmiş toptan almış öyle iki kere falan çektirmemiş, gayet düz düşünüyor kendisi :) ben de çatalla ezip azar azar koymaya çalışıyorum, bugün dediğin gibi tarhanaya kattım. Doktor kıymayı buharda pişirip macun gibi yapabilirsin ezip de demişti.

Ben de sana neyi soracaktım bak. Sebzeleri haşlayıp nasıl veriyorsun bebeğine? Ben korkuyorum boğazına kaçar diye.

Hanımlar merhaba bebegim 6 ay 2 haftalik yeni yeni dönmeye başladı sırt üstünden karın üstüne suanlik karın üstüne dönüyor ne zaman sürünmeye yani emeklemeye başlar kendisi oturmayı aşırı seviyor karnımda da sürekli oturuyordu 🤣çıktı hala oturuyor biliyorum erken zamanda da çok oturdu normal değil ama öyle sakin oluyor yatınca çok ağlıyor hiç bir yerinde sorun yok kontrol ettirdim 🤷‍♀️biraz kızımda tombik 10 kiloya yaklaştı 😊sizden sadece sorum ne zaman emekler yeni dönmeye başladı 😀sizinkiler ne zaman başladı emeklemeye döndükten ne zaman sonra🙃 Aaa az kalsın unutuyordum bide biz 4 aylıkken ek gıdaya başladık 6 aylik olunca suya başladım ama sevmiyor ne yapsam ne etsem sevmiyor yurt dışında erken başlıyor bebekler erken diye beni yargılamayın doktor onaylı başladı Anne sütü olmadığı için 🙂

Hepsini denedim biberon değiştirdim ucunu yükselttim numarasınınyani mama değiştirdim yok yok :(( doktor da reflü olabilir dedi geçicidir dedi ama öldüm 2 haftadır böyle reflü de kim bilir ne zaman düzelir daha çok küçük :( asla kuşan bir bebek değil ama doktora ds dedim çok nadir çıkarttığı oluyor dedi gizli reflü dediğimiz reflü den olabilir felan ilacı var ama şuan vermeyelim biraz daha devam et son raddeye gelince veririz dedi. Okadar canım sıkkın ki yani 2 hafta bebeğinizi besleyemediğinizi uyku anlarını yakalamaya çalışarak beslediğiniz düşünün çok acı bir durum gerçekten rabbim yaşatmasın kimseye . Çünkü çok küçük el gıdada olsak vallahi tamam birşeyler yesin mama içmesin diycem ama şuan başka çare yok.. allahım yine dermansız dert vermesin tabiki ne durumda olanlar vardır hastalıklar ağır durumlar var hep yine de çok şükür diyorum ama beslenmeme sorunu da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir çok korkutorum uykuda bile savaşmaya başladı ya okadar canım sıkılıyor ki
Merhabalar ben Haziran annelerinden yazıyorum oğlumda da alerjik reflü tanısı konuldu 4 aylık ama 2 aylıkken aldığı kiloyla ve vermeye başladı asla içmek istemiyor evolvia rp1, Aptamil pepti syneo denedik Aptamil alerjiyi tetikledi evolviayi içmek istemiyor sizin durumunuz nasıl kilo alabildi mı beslenme reddine nasıl bı çözüm buldunuz 😔

Merhabalar ben Haziran annelerinden yazıyorum oğlumda da alerjik reflü tanısı konuldu 4 aylık ama 2 aylıkken aldığı kiloyla ve vermeye başladı asla içmek istemiyor evolvia rp1, Aptamil pepti syneo denedik Aptamil alerjiyi tetikledi evolviayi içmek istemiyor sizin durumunuz nasıl kilo alabildi mı beslenme reddine nasıl bı çözüm buldunuz 😔
Merhaba bizim alerjik bir belirti yoktu ek gıdaya 5.5 aylık başladık popoda pişik oldu bayağı da uzun süre geçmedi süt ürünlerinden olabilir diye kestik şuan tam iyileşmedi ama bi tam iyileşsin birdaha yoğurt deniycez . Hiç alerji maması kullanmadık çünkü doktor alerjiyse bile hafif dedi çünkü hiçbir belirti yoktu reflü vardı beslenme reddi . Şimdi de pişik oldu işte muhtemelen bir tepkisi var bizimd de ama düşük umarım öyledir yani. Bizim ek gıda başta daha iyiydi bu günlerde 3-5 kaşık sonrası yemek istemiyor canım sıkılıyor benimde artık bun da reddederse bilmiyorum napcam .. kilo vermedi hiç bizimki bazen az aldı ama hala daha kötü değil kilosu .birtek şöyle birşey var 5 ay geçince yeter artık uykuda beslemiycem dedim iyice açlığı tokluğu bilmiyor doktor da dedi dene bakalım gerekirse bu ah kilo almasın persentilin içinde zaten. O yüzden vermedim uykuda uyanıkken teklif ettim hep bazen 30-60 içti hiç zorlamadım öyle öyle şimdi kendisi gece mamaya uyanıyor içiyor gündüz de ek gıda ağırlıklı gidiyoruz bazen çok huysuzlanıyor mama yapıyorum 90 cc felan içiyor dura dura içiyor ama zorlamıyorum kendisi bırakıp tekrar çekiyor bırakıp tekrar istiyor öyle içiyor . Ama gerçektne zorlamak işleri sarpa sarıyor şuan ekgıda da gevşeme oldu yine zorlamayacağım ağzını açtığı yere kadar verip sonrası yok artık vermiycem . Ama içim içimi yiyor tabiki aç biliyorum yani aç işte mecbur ama :( okadar zor ki okadar çaresiz bir durum ki sizi çok iyi anlıyorum Rabbim çocuklarımıza şifa versin inşallah 🙏 sizin kusma var mıydı? Bizim sessiz reflü 4naydır motis ve lansor kullanıyoruz

Ben de sana neyi soracaktım bak. Sebzeleri haşlayıp nasıl veriyorsun bebeğine? Ben korkuyorum boğazına kaçar diye.
Hani bu Çelik süzgeçli haşlama ürünü var ya onunla haşlıyorum bir dakika yeterli oluyor yumuşacık olunca koyuyorum önüne ufak zaten ısırıyor çok şükür bir sorun olmadı şu ana kadar

Back
X