2025 Ocak Şubat Mart Gebelik Planlayanlar Hadi Buyrun 😊 🤲🐣

Kuzum 144 ya ferritin degl direkt demir bak

Eklentiler

• Screenshot_2025-02-27-17-39-38-903_com.android.chrome.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 36
Çok haklısın Ama bak her an çatlayabilir eve ne zaman döneceksin. Nedenini İnan ki bilmiyorum nasıl bu kadar çok çıktı şimdi geçmiş sonuçlarıma bakacağım ancak akıl ettim

Çok haklısın Ama bak her an çatlayabilir eve ne zaman döneceksin. Nedenini İnan ki bilmiyorum nasıl bu kadar çok çıktı şimdi geçmiş sonuçlarıma bakacağım ancak akıl ettim
Yarın döneceğim ama ilişki olur mu bilmiyorum fena grip oldum ilaç içip duruyorum yumurtlamayı da kötü etkileyecek bu aydan direkt umudu kessem mi acaba. Ee doktora sormadın mı

Parmaginla itebildigin en uzak yere iteceksin canım rahim ağzına kadar ve ayaga kalmayacaksin sonrasinda çünkü geri gelebiliyor ve ertesi gün icin bi ped koymanı tavsiye ediyorum eriyince akıyor biraz. Birde sakın vajinal duş yapma çünkü hiç bir etkisi olmaz.

Parmaginla itebildigin en uzak yere iteceksin canım rahim ağzına kadar ve ayaga kalmayacaksin sonrasinda çünkü geri gelebiliyor ve ertesi gün icin bi ped koymanı tavsiye ediyorum eriyince akıyor biraz.
Evet az önce onu akıl ettim ben de aparat yoksa parmağım var diye kaç saat yatayım peki? Sağ ol tavsiyen için akacağını da düşünemedim hiç teşekkür ederim canım

Canım folik asit kullanıyormusun.

Yarın döneceğim ama ilişki olur mu bilmiyorum fena grip oldum ilaç içip duruyorum yumurtlamayı da kötü etkileyecek bu aydan direkt umudu kessem mi acaba. Ee doktora sormadın mı
Canım doktor salı gel dedi sonuçlar için. Ablama attığım doktor da demir için sıkıntı yok dedi ama benim içime kurt düştü. Ferrit'in de bayağı düşmüş Mart ayında bakmışlar 2024'te Demir 127 imiş Ama bu hastanenin referans aralığında değil şu anda bayağı yüksek. Muhtemelen referans aralığı ortalama hastalara göre belirlenmiş. Ferit'in içinde mi kullanmam gerek işte asıl ben insülin sonucu mu bekliyorum insülin çok düşük oruç tutamıyorum aç kalamıyorum ve insülin düşüklüğü gebe kalmaya zaten çok büyük etkisi var d vitamini tedavisi vermişti doktorun insülini yükseltsin diye ama d vitamini yükselmemiş ki insülin nasıl yükselsin insülin direnci degıl başkı başına ünsülin düşük . Bu da gebe kalmaya engel umarım tüplerimde bir şey yoktur Sadece kan değerleri ile alakalıdır gebe kalamamak

İnşallah yoktur canım kötü düşünme senin o zaman ferritin düşük Demir yüksek yani. Diyetisyene hiç gittin mi pek insülin için

İnşallah yoktur canım kötü düşünme senin o zaman ferritin düşük Demir yüksek yani. Diyetisyene hiç gittin mi pek insülin için
Hayır canım insülin beslenmemle alakalı değil Çünkü zayıfım Bir de İnsülin direnci değil bu bahsettiğim. Yani insülin hormonunun başlı başına düşük olması bunun üç sebebi varmış d vitamini eksikliği böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı bana şeker yüklemesi yapıldı gizli şeker falan çıkmadı şeker hastalığı ve çok şükür böbreklerinde de bir şey yok geriye tek d vitamini ihtimali kaldığı için doktor d vitamini başlatmıştı Ama yok d vitamini asla yükselmiyor. Biraz içmedim arada sanırım sorumsuzluk ettim d vitamini yükselmediği için de insülin düşük Bu da aç kalamıyorum aç kalınca hipoglisemi oluşuyor

Evet az önce onu akıl ettim ben de aparat yoksa parmağım var diye kaç saat yatayım peki? Sağ ol tavsiyen için akacağını da düşünemedim hiç teşekkür ederim canım
Rica ederim canım aksam yatarken idrarinı yap vajinana koy ve yat sabaha kadar kalkma idrarda yapmaman gerek o zamanda gelebiliyo. Sabaha etki etmiş olur o zaman normal hayata devam edebilirsin

Canim yazdiklarin icin detaylica bilgilendirdigin icin cok teşekkür ederim 3 sene önce ciddi bir atak gecirmisti yine acillik olmustu ama ses yoktu 3 yildir. Simdi bikac gündür kendini iyi hissetmedigini söylüyordu ama cokta detay vermiyordu. Meger yine o pis hastalik nüksetmis. Daha once en yuksek doz olan varya z.nax onu vermislerdi o sekilde zor kendine gelmistim simdi tansiyonu da yuksekmis acile gittiginde atesi de yuksekmis. Cok korkmus yuruyemedim zorla götürdüler koluma girip tasidilar dedi kortizon ilaci kullanmisti yine 3 sene önce de, 20 gun fln once yine o kortizondan kullandi ondan sonra boyle oldu yine. Tetikleyecek birsey olmadi diye israrla söyledi moralini bozacak birsey mi oldu dedim falan ama yok. Cok korktum anlatamam ya sonuc bekliyorlarmis. Ciksin sonuclari o zamana giderim heralde. Alip yanima getircem.

Anladım o zaman d vitaminini hiç aksatmadan kullanacaksın bence onun üzerine düş biraz. Bi de kilo almak istiyorum diyordun sanırım. O zaman biraz yükselir mi acaba insülin

Kuzum cok sagol destegin icin tamam soylediklerini dikkate alcam. Daha once 3 sene once oldugunda birseyler tetiklemisti bu defa tetikleyen bisey olmadigini söylüyor ama bilmiyorum. Telefonda da epey konustum sakinlessin diye. Sen olsaydin yanimda iyi olurdu diyor kiyamam ya Allahım herkese erkek evlatta versin ama en az bir de kız evlat versin.. oglu olsa da beni istiyor yaninda..

Anlatmaması da çok yük oluyor kendisine. Ne kadar saklayıp çevremdekilerden gizleyeyim dersen o kadar yoğun bir atak geçiriyorsun. Bence 3 sene hiç atak geçirmemiş olması çok iyi bir şey. Ama yaşadığı sıkıntıları, hissettiklerini mutlaka birilerine anlatması lazım bu siz olamıyorsanız bir psikolog da olabilir ama kesinlikle içinde yaşamasın. İnşallah gelmiş geçmiş olsun diyelim. İllaki bir şeyi kafasına takıp üzülmüştür altta yatan sebep oluyor onu da psikolog konuştura konuştura açığa çıkarıyor onu bulduktan sonra devamı çok daha kolay. Tansiyon yükselmesini de takip ettirin canım. Belki tansiyonu vardır onun için de ilaç gerekebilir. Senin güçlü durman çok önemli eğer senin korktuğunu üzüldüğünü görürse o daha çok içine atacaktır çevremdekileri üzmeyeyim diye o yüzden sen hiç yansıtma ona . Gel burda bize anlat dök içini eşine anlat.

Psikoloğa da götürdüm 2 3 seans gitti. Rahatladi daha sonra. Ilac vermişti dr küçük doz. Onu da kullandi hatta sonrasinda kendini iyi hissettigi için yavas yavas azaltip birakti ilaci. Bu konuda bir sıkıntısı da yoktu.
20 gun kadar once domuz gribi oldu enfeksiyon cigerlerine inebilir fln diye korkuttu dr.lar. kortizon kullandirdilar c.vid zamani da oyle demislerdi kortizon kullandirmislardi atak gecirmisti. Simdi yine kortizon kullandi atak gecirdi. Tansiyon hastasi zaten ilaclari var kullandigi. Acil durumlarda dilalti fln da alir artik alıştı onlarla yasamaya. Ama bu panik ataktan cok korkuyor. Hep konustugumuzda o gunlerden bahsetmek dahi istemiyor.
Ben olabildigince onu her konuda konusturup yükünü almaya çalışırım çocukluğumdan beri. Hayatimda en korktugum gece o 3 sene onceydi o kadar agir geçirdi ki o gunleri.. simdi yine aynisi oldu dedi. Allahim bi an önce toparlanmasina yardim etsin inşallah

Amin Allah tez vakitte şifa versin. Enfeksiyondan ve ilaçtan korktuğu için tetikledi büyük ihtimalle canım. Bence tekrar doktoru düşünün derim.en az 10 seans olacak şekilde bilişsel davranışçı terapiyi tavsiye ederim. Korkulmayacak gibi bir şey değil ki zaten ben de birkaç kez yaşadım Allah düşmanımın başına vermesin diyorum. Atak geçiyor ama sonrasındaki tekrar atak olacak mı korkusu anksiyeteye çeviriyor. Ki bahsettiğim bu korku hiç basit bi korku değil.bende de 3 yıldır var başa çıkmayı öğrenmeye çalışıyorum bir sürü tetikleyicisi var.

Ah kuzum benim kıyamam sana da Allahım şifalar versin annene de
Gercekten tam dedigin gibi yeniden atak gecirecek miyim korkusu annemi de bitiriyor. Tetikleyicisi muhtemelen bu ilaclar o korku falan oldu. Bide sigarayi birakmaya calisiyor ayni zamanda, bir yandan sigaradan uzaklasma bir yandan ataktan korkma diger yandan da ilaclardan korktu hepsi birlesince agir geldi galiba.
Insallah gececek buna inanmak istiyorum diyecegim sigaraya da devam etsin yaa. Yani o sigara onun kacisi idi bi sigara yakiyordu biseyleri unutmak icin simdi ondan da uzaklasti. Of kafam darmaduman oldu ya beynim zonkluyor

Yok canım sigarayı da bıraksın çünkü o da zamanla ciğerleri doldurup nefes darlığına sebep olacak ve nefes alamama hissi de panik atağı tetikler zaten. Ama yumuşak bi süreçten geçerek bırakması lazım diye düşünüyorum azalta azalta. Birkaç gün çok yorgun olacaktır yanında olmaya çalışın canım. Her zaman onu dinlemeye hazır olduğunuzu ve güçlü olduğunuzu hissettirin benim en çok ihtiyaç duyduğum şey o oluyor mesela eşimin o an modu düşükse ben daha çok dibe batıyorum çünkü ona yük oluyormuşum gibi hissediyorum. Tabi hasta yakınları için de zorlu bir yol. Ama bu da bir imtihan ben dünyada çektiğim hastalıkları ve sıkıntıları elimden geldiğince kefaret olarak görüp şükretmeye çalışıyorum. Bu arada İnşirah, Bakara ve Fetih suresi çok iyi geliyor ben sık sık dinlerim evde de yüksek sesle açarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…