Kuzum selam , ben bi doktordan düzeltilmiş yasa gore duydum, öyle hatırlıyorum ama yanıltmak istemem tabiKızlar merhabalaaarumarım hepiniz iyisinizdir . Benım ıkızler 10 aralıkta doğdu hatırlıyosanız şubat annelerinin ilk bebekleriyiz fakat normalde 6 Şubat'ta dogmaları gerekiyordu. Bu durumda ben ek gıdaya takvim ayına göre mi düzeltilmiş aya göre mi baslayacagım bılenınız var mı doktorumuza haftaya gidecegız daha ama bılen varsa dıye öncesinden bilgi almak istedim bir de şuan kaç kg ve kaç cm bebıslerınız benımkıler prematüre olduğu ıcın yetişip yetişemedimizi anlayamıyorum da ben
Ay ben de sasırdım valla hareketlerine de bakıyorum duzeltılmıse göre , takvime göre yandı artık beynımKuzum selam , ben bi doktordan düzeltilmiş yasa gore duydum, öyle hatırlıyorum ama yanıltmak istemem tabi
Bizde 28 şubat olacagına 24 Ocak'ta doğdu kızlarım bende aynı şeylerden hep? Kalıyor aklımdaKızlar merhabalaaarumarım hepiniz iyisinizdir . Benım ıkızler 10 aralıkta doğdu hatırlıyosanız şubat annelerinin ilk bebekleriyiz fakat normalde 6 Şubat'ta dogmaları gerekiyordu. Bu durumda ben ek gıdaya takvim ayına göre mi düzeltilmiş aya göre mi baslayacagım bılenınız var mı doktorumuza haftaya gidecegız daha ama bılen varsa dıye öncesinden bilgi almak istedim bir de şuan kaç kg ve kaç cm bebıslerınız benımkıler prematüre olduğu ıcın yetişip yetişemedimizi anlayamıyorum da ben
Valla artık napcamı sasırdım benBizde 28 şubat olacagına 24 Ocak'ta doğdu kızlarım bende aynı şeylerden hep? Kalıyor aklımda
Merhaba canım. İyi olduğunuza sevindim.Ayyy masallaaaahbenımkıler 7 kilo civarında . Anne sütü ilk aydan sonra alamadılar çok ameliyat oldum ya ben doğumdan sonra sütüm gelmedi malesef. Aptamil conformil kullanıyorum 120ml . Benımkıler 31+0da oğlan 2000 kız 1790 gr dogmuslardı. 45 gün kız kaldı 39 gün oğlan 2500 oğlan çıktı, 2600 kız çıktı kuvozden
Benim kiz 3.ay ile birlikte ancak sizinki kadar içmeye basladi. Ben ellemiyorum, zaten uyaniyor acıkınca, sabah da erken uyanıp süt iciyor. Gece uykusu çok önemli. Biraz uzun içsin diye durtukleyince komple uyaniyor çünkü.Kızlar bebekleriniz gece ne kadar emiyor?
Bizimki 5-6 dk anca o da çok aktif değil.Bende ellemiyprum geri bırakıyorum yatağına.acaba uyandırıp biraz daha mı emzirmem lazım?
Bence doktor düzeltilmiş aya göre değerlendirip normal aralıklarda diyor,çünkü bizde 19 Şubat dogumluyuz ve 5800 civarı iyi dedi doktorumuz.ama dogum tarihine göre değerlendirirse 4 aya göre az sanki canım.yada prematüre doğanlar için normalde olabilir onu bilemiyorumMerhaba canım. İyi olduğunuza sevindim.bebişlerin kiloları çok iyi maşallah. Benim oğlumda 32+4 doğmuştu. 31 aralıkta doğdu 21 şubat olmalıydı. 2.040 gr doğdu ameliyat oldu falan. Kuvezde çıktığında 2.100 gramdı. 27 gün kaldı.
Şuan tahminimce yaklaşık boyu 58 cm gibi kilosu da 5 kg yakın olması lazım bu ay henüz doktora gitmedik. Anne sütü ile devam ettik hep. Son günlerde mama denemeye başladık ( doktor gerek yok demesine rağmen ) günde bir öğün ama doktor bize 90 ml yi geçmeyin diyor. Emzirme 7/24 devam ettiği için. Çocuğu şişirmeyin obez yapmayın diyip duruyor. Acaba bizimkinin kilosuda düşük mü kaldıdoktor normal aralıkta ilerliyorsunuz diyor.
Prematüre olduğundan normal diyor evet. Hatta sakın yüklenmeyin zorla kg aldırmaya çalışmayın en geç 2 yaşına kadar o arada ki açığı kapatacak diyor. Ama çok şükür sağlıklı.Bence doktor düzeltilmiş aya göre değerlendirip normal aralıklarda diyor,çünkü bizde 19 Şubat dogumluyuz ve 5800 civarı iyi dedi doktorumuz.ama dogum tarihine göre değerlendirirse 4 aya göre az sanki canım.yada prematüre doğanlar için normalde olabilir onu bilemiyorum
Canım iyiler cok şükür , sagolsun annem ve eşimin yardımıyla geldik bugunlere , büyüyorlar bakalım tatlımAy ben de sasırdım valla hareketlerine de bakıyorum duzeltılmıse göre , takvime göre yandı artık beynımsenın bebısler nası
Benim de bazı geceler ve gündüzler öyle kısa emiyor zorlamıyorumKızlar bebekleriniz gece ne kadar emiyor?
Bizimki 5-6 dk anca o da çok aktif değil.Bende ellemiyprum geri bırakıyorum yatağına.acaba uyandırıp biraz daha mı emzirmem lazım?
Akşam uykusuna saat kaçta geçiyorsunuz? Sabaha kadar kaç kez kalkıyorsunuz?Kızlar bebekleriniz gece ne kadar emiyor?
Açıkçası bizim 3 aydır böyle bir düzenimiz yok.Sabah 5 lere kadar uyumayan bir bebeğim vardı.10 gündür köydeyiz çok sık dışarı çıkarıp temiz hava aldırıyorum.İlk önce 01:00 a geriledi.Sonra 23:00 ve 22:30 şuan 21:00 oluyor genelde ama hâla tam oturmadı tabi.Gaz sancımız çok var olmasa 7 saat kesintisiz uyur. Şuan 3 kez kalkıyoruz gece.Gündüzleri malesef çok kötü.15 er dk uyuyor gaz sancısından sürekli ağlıyor sürekli kucakta olan bir bebe.Tam gaz sancıları bitti derken 3. Aya girmemizle birlikte yine başladı.Gece düzelirse böyle giderse ona da şükürAkşam uykusuna saat kaçta geçiyorsunuz? Sabaha kadar kaç kez kalkıyorsunuz?
Nasıl yani gece 1 de mi gece uykusuna geçiyor?Açıkçası bizim 3 aydır böyle bir düzenimiz yok.Sabah 5 lere kadar uyumayan bir bebeğim vardı.10 gündür köydeyiz çok sık dışarı çıkarıp temiz hava aldırıyorum.İlk önce 01:00 a geriledi.Sonra 23:00 ve 22:30 şuan 21:00 oluyor genelde ama hâla tam oturmadı tabi.Gaz sancımız çok var olmasa 7 saat kesintisiz uyur. Şuan 3 kez kalkıyoruz gece.Gündüzleri malesef çok kötü.15 er dk uyuyor gaz sancısından sürekli ağlıyor sürekli kucakta olan bir bebe.Tam gaz sancıları bitti derken 3. Aya girmemizle birlikte yine başladı.Gece düzelirse böyle giderse ona da şükür
Merhabalar. Bizim de öyle çok bir düzenimiz yok ama benim kızım genellikle gece uykusuna yatinca 3 4 çok nadir 5 saat sonra uyaniyor sonra tekrar uyuyunca 2 saat uyuyup kalkıyor sabah. Aynı sayılır yani bence normal. Daha sık uyanan bebisler varNasıl yani gece 1 de mi gece uykusuna geçiyor?
Ben dün akşam 19:50 de gece uykusuna yatırdım
Sırasıyla; 00:10 03:25 06:09 da uyandı bu kadar sık uyanmak normal mi acaba? Osman gönülal gece kesintisiz 8 saat bile uyuyabilir diyor. Ben daha 5 saati geçemedim o da bir kez oldu. Genel de 4 saatte bir uyanıyor geceleri.
Benim kiz 1 kez uyaniyor. Gece uykusuna 8 de geçsem 10 a doğru uyaniyor sonra yarım saat 40 dakika cebellesiyor. Tekrar uyuduğunda ben uyandiriyorum. Uyandirmazsam 6 7 saati gördüm uyanmadan. Ama ben 4 5 saat olunca sut veriyorum onda da rüya öğünü yapiyoruz uyanmıyor. Ben baştan beri gece uykusuna çok onem verdim. Kendi bildigim sekilde uyutmaya çalıştım çok şükür oldu. İnşallah öyle devam eder.Akşam uykusuna saat kaçta geçiyorsunuz? Sabaha kadar kaç kez kalkıyorsunuz?
meme reddi mevzunu bilmiyorum ben hem emziriyorum hem sütü biberonla veriyorum hem de zaman zaman mama kullanıyorum bi düzeni yok bunun ama :) biz bu şekilde bi sorun yaşamadık hepsini kabul ediyor. sadece mamayı gece beslenmesinde bir ya da iki kez bazen de dışarı çıktığımızda yanıma almak içim aldım.Merhaba kızlarinsallah yaşayan yoktur ama meme reddi yaşayıp aynı zamanda sütünün yetmediğini düşünenler nasıl astınız bunu?Kızım doğduğundan beri tıkandığı için memede ağlıyordu.İlk iki ay kilo alımı iyiydi .Sonradan kusmalar çok arttı ,meme de mama da istemedi kilo alımı yavaşladı .Ben bunu meme reddine yorduğum için mama vermek istıyordum onu da almıyordu .Şimdi sanki meme reddi de var gibi birkaç gündür .İlk kez bugün meme değil Biberonla mama içti .Az olmasına rağmen anne sütü meme hem mama nasıl devam edilir?Danısmanlık da almayı düşünüyorum
bizim de böyle aşağı yukarıNasıl yani gece 1 de mi gece uykusuna geçiyor?
Ben dün akşam 19:50 de gece uykusuna yatırdım
Sırasıyla; 00:10 03:25 06:09 da uyandı bu kadar sık uyanmak normal mi acaba? Osman gönülal gece kesintisiz 8 saat bile uyuyabilir diyor. Ben daha 5 saati geçemedim o da bir kez oldu. Genel de 4 saatte bir uyanıyor geceleri.
Çok teşekkür ederimmeme reddi mevzunu bilmiyorum ben hem emziriyorum hem sütü biberonla veriyorum hem de zaman zaman mama kullanıyorum bi düzeni yok bunun ama :) biz bu şekilde bi sorun yaşamadık hepsini kabul ediyor. sadece mamayı gece beslenmesinde bir ya da iki kez bazen de dışarı çıktığımızda yanıma almak içim aldım.
bizim de böyle aşağı yukarı
üç ay bitti 7-9 arası gündüz uykusu bitiş saatine göre değişmekle birlikte geve uykusuna geçiyor. 12-1 gibi ve 3-4 gibi bi uyanıyor. sonra 6-7 gibi kalkınca geri yatırmıypru kızım okula gideceği için zaten kalkmış oluyorum. hazırlık aşamasında uyanık oluyo herkes evden gidince 8-9 arası da ilk uykusuna yatıyor.
sizinki biraz meme reddinden ziyade beslenme reddi gibi görünüyor atak haftası olabilir ayini söylediyseniz kaçırdım ama diş olabilir dediğiniz gibi reflü sebep olabilir dönemseldir geçer diye düşünüyorumÇok teşekkür ederim.Benim anlamadığım da bu bazı bebekler ikisini de kabul ediyor.Bu arada ben de çok az verdim ama sanırım benimki meme reddi de değil .Reflüsü varmış ki zaten tahmin ediyordum ne meme ne mama istiyordu çünkü.Ama yine de emin olamıyorum ağlarken meme istemedi am sakinken içiyor ,bir de aç değilse asla istemiyor sanırım .Neyse çözeceğim inşallah birkaç güne belli olur red mi değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?