Allah şifa versin Mert Ali’yeSelam bayadır girip okuyamıyorum3 ay 5 günlük oldu oğlum ameliyat olacak galıba böbrekte genişleme var grande 4 olmuş sintigrafi çektireceğiz cumartesi günü napcam bilmiyorum stres üzüntüden 4 kilo verdim bu hafta sonuca göre ameliyat kararı verecek doktorumuz acık ameliyat olması korkutuyor dualarınızı talibim çok zor bir ameliyat olduğunu söylediler gözüme uyku girmiyor ameliyat olmasakta böbreği işlevini yitirebileceğini söylediler pazartesi belli olacak ona göre ameliyat günü verecek doktorumuz duanıza mert alimi de eklermısınız
teşekkür ederim valla hiçbişey de bu kadar zorlandığımı bilmiyorumdoymadan aglar mutlaka. açken benim kizim emdiği de ittiriyor.iciniz rahat olsun.
Allah sağlıkla sifa versin. Çabucak unuttursun bu zor günleri sizeSelam bayadır girip okuyamıyorum3 ay 5 günlük oldu oğlum ameliyat olacak galıba böbrekte genişleme var grande 4 olmuş sintigrafi çektireceğiz cumartesi günü napcam bilmiyorum stres üzüntüden 4 kilo verdim bu hafta sonuca göre ameliyat kararı verecek doktorumuz acık ameliyat olması korkutuyor dualarınızı talibim çok zor bir ameliyat olduğunu söylediler gözüme uyku girmiyor ameliyat olmasakta böbreği işlevini yitirebileceğini söylediler pazartesi belli olacak ona göre ameliyat günü verecek doktorumuz duanıza mert alimi de eklermısınız
7-8 saat kesintisiz uykumuEvet yaklaşık 10 gün önce böyleydi.Gece uykusu kavramını daha oluşturamamıştı 2 hafta boyunca yatak odasına 19:00 da girip saatlerce uyutmaya çalışıyordum.Köye geldik geleli düzeldi.Şuan 21:00 20:30 21:30 civarı dolanıyor çok şükür. Bence sık değil bizimde öyle.Evimizdeyken gaz sıkıntısı yokken 7-8 saat kesintisiz uyuduğu oluyordu.Şuan gazdan sürekli uyanıyor.Ben sizin saatlerinizi normal buldum.Bazen bizimki uyanıyor biraz bekliyorum geri dalıyor.Dalmazsa alıyorum hemen.Her bebek farklı bence gayet güzel rutininiz doktorunuz tabi daha doğru değerlendirir♡
Evet gerçekten cennet gibi.Beni ilk 2 ay inanılmaz zorlayan bir bebekti.Hâla çok hareketli.Kim görse işin çok zor diyip duruyor.Sürekli yoruluyor belki ondan öyle uyuyodur.2 ay Uyku nedir bilmezdi ki çoğumuzun öyle.Tek başıma lohusalık geçirdim depresyona girme sebebim uykusuzluktı.Sadece iki saat uyku istiyordum.2 Aylık olmamızla beraber saatler düzensiz ama uzun uykularımız başladı.3 aylıkkende gece saati düzeni oldu ama uzun uyku çok nadir oluyor.Neyse gece uykusu benim için en önemlisi ondan sıkıntı yok.3 aylık olduğumuzda şehir dışına çıktık evimizde değiliz burdaki herkese 7-8’saat uyuyır dedim heralde kendi kendime nazar ettim çocuğaö7-8 saat kesintisiz uykumuben şok rüya gibi cennet gibi bizimki en fazla 4/5 saat uyumuştur
Çok teşekkür ederimmerhaba,biz 1 ay meme reddi yaşadık. o süreçte surekli sagip verdim sütümü. siringayla verdim hep. biberon meme reddi yapıyor malesef. belki de suyunuz yetiyodur mamaya gerek kalmaz.kac günlük bebeginiz?
başvurduk ama henüz almadık devam ediyor yazıtor sistemdeKızlar bu devler yardımı var ya ikinci çocuğa her ay 1500 3.cocuga 5.000 olan.. ona başvurunuz mu? Yada aldınız mı?
4 5 de benim için rüya 7/8 zaten mucize7-8 saat kesintisiz uykumuben şok rüya gibi cennet gibi bizimki en fazla 4/5 saat uyumuştur
Doktorlar çişli bez sayısını doyma konusunda baz alın diyor eğer günlük 5 ve yukarı ise doyuyor anlamına geliyordoymadan aglar mutlaka. açken benim kizim emdiği de ittiriyor.iciniz rahat olsun.
normalde ediyorsa meme reddi değildir.meme reddinde hiçbir öğünde hiçbir şekilde almıyor göğsü agzina ve sinirlenip ağlıyor. kendini geri atıyor ayaklarını çekiyor. refluden kilo alımı yavaşlaması olabilir. beslenme sonrwsi 20-30 dk dik tutun. hafif eğimli yatırın mutlaka. tedavi de aliyormussunuz duzelir insALLAH. mamaya başlamadan reflu tedavisiyle gidişata bakin . baktınız normale dönüyor zaten sütunuz yetiyodur.ben de meme reddinden dolayi sutekli sagip verdim. emmeye geri dönünce doymuyo mu diye kaygi basladi. bestlak damla aldim. Hala hergun rezene kimyon demleyip iciyorum oyke rahatladim. kahvalti da tahinli birsey yiyorum mutlaka ve bol su. bynlari deneyin zaten sütunuzun olduğunu göreceksiniz.mental olarak da rahatlarsiniz insALLAH. ben hep siringayla verdim. gecen esim beslemek zorunda kaldı biberonla verdi ama korka korka .yine yasayabiliriz diye ödüm koptu . ama cok sukur yasamadik. biberon verildiği sürece hep risk varmis malesef .ama kendinize ve sutunuze inanın. reflu düzelince insALLAH gerek kalmayacak. yine de sagip verecekseniz siringa ve kaşıkla verin artık kaşığı da içebilir 3 aylik oluyor nerdeyse. son olarak elektrikli pompa aldıysanız en iyisi bile iyi çekmiyor.sutunuz az görünürse sizi yaniltmasin. ben hastane pompasi kiraladim surekli sagmak zorunda kalınca. emdikten sonra huzurluysa doyuyodur buna guvenin.Çok teşekkür ederim
85 günlük .34. haftada 2800 48 cm dogdu .ilk iki ay kilo alımı iyiydi anne sütü ile besleniyor i.58 cm 5 kiloydu .Ama sürekli kusmaya tıkanmaya başladı ,memeyi almadı zorla birkaç dakika emiyordu .Ben de meme reddi diye aç kalmasın bari dlye Biberon kullandım ama onu da almadı çok az içti .Doktora götürdüm kilo alımı çok yavaşlamış .Bir haftada mesela 100 gram ancak almış .Reflü tedavisi başladı .Cok şükür iştahı açıldı ama doyduğunu düşünmüyorum anlıyorum yani .Pompa siparişi verdim gelince süt miktarına bakacağım.Bu arada meme reddi gibi de değil gibi de bilemedim .Genelde emiyor bazen bir bakıyorum asla memeyi istemiyor .Eger sütüm azsa ve bu durumu asmam lazımsa ben nasıl devam edeceğim ?Sürekli Biberona alternatif bir yöntem mi kullanacağım çok zor .Siz neler yaptınız yardımcı olursanız sevinirim
evet öyle.ben beslenme ogununde gelen sutle doymasa ağlar diye söylemiştim. arkadaşımın yorumuna istinaden.Doktorlar çişli bez sayısını doyma konusunda baz alın diyor eğer günlük 5 ve yukarı ise doyuyor anlamına geliyor
20 gün için bana da iyi geldi.10 günde 225 gram olarak bölseniz 10 gün daha var 800 gram oluyor. Normal aralık.Bizde hep bu civarlar alıyoruz doktorlar gayet iyi normal diyorSağlık ocağına sadece kilo artışı ölçmek için gittim 20 günde 550 Gr almış ebe normal dedi ama bana as gibi geliyor bebeğim emmeyi sevmiyor. Zayıf kalacak bağışıklığı düşük olacak diye çok korkuyorum. Pazartesiye randevu aldım kendi doktoruna gidip konuşacağım
Gerçekten iyi mi. Ya ben çok zayıf bir çocuktum. Hep hasta da olurdum. Bana benzeyecek diye korkuyorum. Bağışıklığı güçlü olması için başka ne yapabilirim.20 gün için bana da iyi geldi.10 günde 225 gram olarak bölseniz 10 gün daha var 800 gram oluyor. Normal aralık.Bizde hep bu civarlar alıyoruz doktorlar gayet iyi normal diyor
Doktor randevusu aldığınız iyi olmuş içiniz rahatlar.Biz 3 aylığız iki farklı doktor da 800 gram alımına iyi dedi (bana da az geliyordu diğer bebekleri görünceGerçekten iyi mi. Ya ben çok zayıf bir çocuktum. Hep hasta da olurdum. Bana benzeyecek diye korkuyorum. Bağışıklığı güçlü olması için başka ne yapabilirim.
Ek gıda dönemi için alış veriş yapız mı ? Bende sadece mama sandalyesi var. Tabak kaşık neler alabiliriz . Biz kabak havuç patates onlarla başlangıç yapaacsgiz heralde di mi
biz göz kontrolü için başından beri devlet hastanesine gidiyoruz Şehir hastanesine her hastanede farklı olabilir bizim gittiğimiz hastanede yeni doğan bölümündeeydi oradan devam etti sorun görüldüğü için üçüncü ayına kadar üç kez kontrol olduSelam kızlar 3. Ay için goz doktoruna gitmemizi önerdiler aile hekimliğimden , goturen arkadaslar var mı aranızda, devlet hastanesine goturmeyi düşünüyorum , herhangisini bir yer olur mu acaba bilemedim , neye dikkat etmek lazım
güne bölünce ve 30 güne tamamlayınca normal görünüyor aslında 700 800 gram minimum gayet iyi. yine de iyi olmuş doktora randevu aldığımız ondan da bir görüş almış olursunuzSağlık ocağına sadece kilo artışı ölçmek için gittim 20 günde 550 Gr almış ebe normal dedi ama bana as gibi geliyor bebeğim emmeyi sevmiyor. Zayıf kalacak bağışıklığı düşük olacak diye çok korkuyorum. Pazartesiye randevu aldım kendi doktoruna gidip konuşacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?