2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    118
4.ay atağı bizi erken vurdu sanırım. Bebeğim dönmeyi öğrendi. 5 dakikada bir yüzüstüne dönüp uyanıyor. Bir bakıyorum ellerini üstünde ağlıyor....
Maaşallah erkenci kuşa biz daha dönemediğiniz için zorluklarını yaşamadığımdan bana sevimli geldi şu an
yaa tam şapşik zoru başarıyor

Ya bu 2. Çocuk muhabbeti öyle değil diyorlar. 2025 sonrası doğmuş çocukları sayıyorlarmış öncesini saymıyorlarmış. Net bilgi mi sizinki?
bizimki bir haftaya dört aylık olacak tembel hiçbir gayret yok olması olmaması mı iyi ayrı tabi
Biz de bugün 5 aylık olduk(düzeltilmiş 3 aylık) dönme yok doktor 1 haftaya döner dedi. Hazır değilim
Onu bende düşünüyorum. Çok büyük haksızlığa uğramış olacağız. Hele de yine 2025 doğumlular derse oda sıkıntı. 31 aralık doğumlu oğlum
çok gıcığım o yasaya zaten. Geçenlerde cimere yazdım oğlum şubat doğumlu olacaktı erken geldi yasadan yararlanamadık. Sisteminizi doğacak tarihe göre değiştirseydiniz dedim
Arkadaşlar rota aşısı sağlık ocağında yapılıyordu,yaptıranlar bilgi verirmi lütfen.ben alsam olurmu eczaneden gidip yaptırsam
Evet yapılıyor rotarix 2 doz olanı yaptırdık biz doktor önerisiyle. Bide 3 dozluk olan başka bir aşı markası vardı.
Zaten ağızdan sıvı gibi birşeyi içiriyorlar. Aşı dedikleri o
12 hafta atağı 4 ay atağı olmuyor ki

yani şöyle başvuru yaptım sadece sonuçta bişey yazmıyor olumlu olumsuz. ama başvuru yaparken birinci çocuk bilgisini de istiyor bi içerikte 2025 de bu kadar kısa sürede ikinci çocuk olamayacağıns göre ilk çocuklar öncesinde de doğsa çocuk sayısı kapsamında diye görmüştüm. çarşamba toplu ödenecekmiş diye açıklama yapmışlar göreceğiz çarşamba günü.
maaşsız vaziyette kaldım kaç tl verirlerse kabul artık biran önce versinler

erken doğum mutlaka etkiliyordur gelişim basamaklarını benimki de 1 ay kadar erken doğdu dönmesi gecikebilir belki de.
o dönem daha zor tabi bi yere koyup gidememek her an tehlike allah yardımcımız olsun

Bugün doktor kontrolümüz vardı. 5 aylık(düzelt. 3 aylık) herşeyimiz yolunda çok şükür. Destekli oturtmaya başlayın kilo alımlarımız iyi olduğundan 1 ay sonra da ek gıdaya başlarız dedi. Menenjit aşısını olduk. 5. 7. ve 14. Aylarda yapılacakmış bize(menenjit aşısı başlandığı tarihe göre zamanlaması değişirmiş) ve yeni öğrendim ki her dönemde yapılacak aşı çift oluyormuş biri a diğeri B grubu. Biz bugün a olanı olduk Ateş yapmaz dedi şu anlık yok bişey zaten fakat B grubu ateş yapar ve aşı olduğunda calpol içireceğiz ve 6 saat arayla calpol vereceğiz 2 gün boyunca dedi. İkinci dozunu cuma günü olacağız bakalım cuma cumartesi umarım zor geçmez. Bugün ki aşıya 2.300 tl ödedik cuma gün olanına da 2.800 tl ödeyeceğiz bilginiz olsun dedim.

erken doğum mutlaka etkiliyordur gelişim basamaklarını benimki de 1 ay kadar erken doğdu dönmesi gecikebilir belki de.
o dönem daha zor tabi bi yere koyup gidememek her an tehlike allah yardımcımız olsun
Evet ya şimdi artık yere geçeceğiz dimi yataklarda koltuklarda takılıyorduk öyle. Bu oyun matlarından mı alsak bu dönem için yoksa ne gerek var battaniye ser üstünde takılsın bizim zamanımızda mat mı vardı dicez

Kızlar bebeklerin dönmesi için siz çalıştırdınız mı? Yoksa kendiliğinden mi dönüverdiler?

Kızlar bebeklerin dönmesi için siz çalıştırdınız mı? Yoksa kendiliğinden mi dönüverdiler?
Ben yatakta bi kaç hareketini yakaladım başını yukarı kaldırıp yay gibi yapıp yan dönüyodu bende elimle yandan koluna dikkat ederek ittiriyodum dönüşü tamamlıyodu. Sonra 1 hafta içinde kendi döndü düzeltilmiş yaşı 3. Ay kimlikte 5. Ay
10 gün önce doktorda henüz dönmüyodu. 5.2 kg 60 cm çıktı ölçümleri.

Canım doğum kilosu boyu kaçtı şuan kaç olmuş. Senle aynı tarihlerde gibi doğurduk ondan soruyorum. bizim şuan düzeltilmiş yaşına uyumlu çıktı. 10 gün önce doktorda 5.2 kg 60 cm çıktı ölçümleri. bide anne sütü mama nası yapıyorsun? Kaç ml veriyorsun öğünde?

Kızlar merhaba kızım 3 ay 19 günlük. 2 gündür memedeyken bir anda durup agulamalar gülmeler başladı. Memeyi tekrar vermeye çalıştığımda da ağlıyor. Çok oyalanıyor emerken. Süre olarak da kısaldı. Bu 4. Ay atağı mı yaşayan var mı? Neler yaptınız?

Merhaba canim. Bizde tam 3 bucuk ayligiz. Dün resmen eşimle pert olduk. Hiç bu kadar kötü bir gün gecirmemistik. Sürekli kucakta durmak gezmek istiyor. Gezdirdigimde de hep bir mutsuz. Emmek istemiyor ayakta gezinerek emziriyorum azda olsa. Uyku süreleri kısaldı gündüz de gecede az uyuyor. Bizi en çok yoranda her şeye ağlıyor neye ağladığını anlayamıyoruz. Büyük ihtimal sizde atak haftasindasiniz. Diğerlerine göre bu biraz farklı geçiyor bizim Allah yardımcımız olsun inşallah sağ salim atlatırız

Benim kızım hiç ağlamazdı yataktan gülerek uyanırdı. Şimdi ağlayarak uyanıyor gece uyanınca uykuya yeniden dalma süresi uzadı. Memeyi yaklaştırdığım an yine ağlıyor önce emzik verip sakinleştiriyorun sonra yavaşca emziği çekip mememi veriyorum öyle emiyor. Ama süre olarak kısa ve oyalanarak emiyor. Bu aylar en sık meme reddi olan aylarmış. Az emmesi ağlaması sorun değil de memeyi hiç almaz die endişe sardı beni inşallah geçici bir durumdur

Bu arada gündüz uykuları çok iyi hatta uzun uzun uyuyor. Bugün de bir takip edeceğim ben emme konusuna resmen takığım. Güzel emmediğinde çok stres yapıyorum

Canım biz 2.200 g ile hastaneden çıktık.Dün 6.450 gr 63 cm çıktık. Sadece anne sütü ile besleniyor. 3 aylığa göre çok iyiyiz 5 aylığa göre bile normal sayılır dedi. Kilo alımı fazla ama Anne sütü olduğu için müdahaleye gerek yok dedi. Biz anne karnında da 3 hafta önden giderdik. Dr tosun olacak derdi. Sabretmedi Tabi ki her çocuk farklıdır. Anne baba faktörü de etkilidir.

Normal sizin vallahi maşallah kuzuya biz de bugün kontrole gittik 3800 doğmuştu ödemi inince 3500 den başladık 8 Mayıs'ta 5950 dediler, bugün 6380 çıktı. Senin bebiş daha güzel almış inşallah hep böyle güzel gider kilo alımları. Benimki biraz yavaşladı gibi geldi bana ama doktor normal dediği için takilmiyorum

Tabi artık 3 aydan sonra 400 ila 600 gr arası kilo alımı beklenirmiş. İlk aylar gibi 1 , 1 buçuk kilo alamayız artık. Maaşallah hepsine sağlıklı olsunlar da seneye bu aradaki gram farklarını konuşmayacağız bile.

Evet bizim kızda emmek istemiyor atak haftasından dolayıdır korkma. Sakin sessiz bir yerde emzirmeye çalış ayakta filan emer inşallah o şekilde. Geçici şeyler bunlar da işte baya zorluyor bizi.

Ya inşallah verirler herkese. Üç kuruş da üç kuruştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…