2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
5. Ayda emzik reddi meme reddi bunlar normal ama kilo kaybetmıyorsa nırmal atak haftasında falan olabilir mi benim kızlarım emzik bırakmıştı o dönem ama ben enjektör ile beslediğim için meme reddi yasamamak için ona pek engel olamıyorlardı geçici bir süreçtir merak etmeyin ama kontrolde olun
Enjektorden memnun kaldiniz o zaman. En azindan idare edebildiniz. Birde onu deneyeyim bende

Kizlar lutfen yardim edin, akil verin artik caresiz kaldim. Zaten istahsizdi oglum 2. 3 haftadir ozellikle 1 haftadir tamamen kesti nerdeyse mamayi. Zaten sadece mama yiyordu onuda yemiuor artik. Sadece uyurken besleyebiliyorum. Uyanikken agzina sokmuyor ne mamayi ne biberonu. Sali gunu 5.aylik oluyoruz. El surekli agizda, salya uzun suredir var, huzursuz. Doktor damaklarindan dedi. Eee bu dis cikarma surecinde aç mi gezecek? Bugun ac diye pirinc unundan mama yaptim yemedi, ari mama yemedi, meyve puresi aldim marketten azicik verdim onu yedi. Mamayi istemiyor yani. 5.ayda 70 cm 6800 gr. Zayif bir bebek. Nasil yedirebilirim, alternatif ne verebilirim? Normalde ek gidaya henuz gecmedik.
Merhaba alabildiniz mi biberon reddi bizde de 2.aydan beri var 3 aylığız artık bende pirinç unu mama mı yapsam dadece uykuda içiyor yoruldum artık bittim

Merhaba alabildiniz mi biberon reddi bizde de 2.aydan beri var 3 aylığız artık bende pirinç unu mama mı yapsam dadece uykuda içiyor yoruldum artık bittim
Allahim suan dunyanin en en mutlu annesiyim. Bicare cici bebeden ceyrek biskuvi kirip 90lik mamaya attim. Biberonu elimden kapti hepsini tek nefeste icti. Sukurler olsun. Belki saglikli birsey yapmadim ama oglum uzun zamandan beri ilkkez boyle istahli icti. Evde biskuvi yapmayi deneyeyim en iyisi en azindan birkac hafta daha ek gidaya gecici uzatirim.

Emzik kullananlara sorum olacak avnet kullanıp 6-18 ay alan varmı 0-6 aya göre çok büyük değilmi deneme için ağzına verdim attı kücük olanı istedı onu emiyor biraz daha 0-6 ay kullanmak zarar mi verir

Emzik kullananlara sorum olacak avnet kullanıp 6-18 ay alan varmı 0-6 aya göre çok büyük değilmi deneme için ağzına verdim attı kücük olanı istedı onu emiyor biraz daha 0-6 ay kullanmak zarar mi verir
Henuz 0 6 ay arasini kullaniyorum ama takip ettigim bir doktor cocugun agzina kacip nefesini tikatacak kadar kucuk olmadigi muddetce sorun olmayacaktir. Emzik ne kadar kucuk kaliyor agzina tam girer mi onu kontrol etseniz iyi olur.

Allahim suan dunyanin en en mutlu annesiyim. Bicare cici bebeden ceyrek biskuvi kirip 90lik mamaya attim. Biberonu elimden kapti hepsini tek nefeste icti. Sukurler olsun. Belki saglikli birsey yapmadim ama oglum uzun zamandan beri ilkkez boyle istahli icti. Evde biskuvi yapmayi deneyeyim en iyisi en azindan birkac hafta daha ek gidaya gecici uzatirim.
Ay gerçekten mi bende cicibebe çok gördüm kattıklarını ama hep cesaret edemedim 3 ay bir haftalık şuan ama çok çaresizim denesem mi acaba ya sizin eniyor mu benim emme de 40. Ondan sonra bitmişti tamamen mamaydı yani aşırı derecede reddediyor gözü açıkken ağzına bile almıyor sizin de mi bu dereceydi ya umut olun bana nolur allahım mucize olsun bende gerekirse bir iki hafta daha dişimi sıkar cicibebe katarım

Ya arkadaşlar siz bebeleri nasıl uyutuyorsunuz? Bizimki meme haricinde uyumuyordu şimdi de memeyi istemiyor çoğu zaman. Çok zorlanmaya başladım artık. Sizler nasıl uyutuyorsunuz belki fikir olur bana
Gelde ayakta salıyordum ama 2 haftadır kuçak ta gezerek yada memede uyuyor
Henuz 0 6 ay arasini kullaniyorum ama takip ettigim bir doktor cocugun agzina kacip nefesini tikatacak kadar kucuk olmadigi muddetce sorun olmayacaktir. Emzik ne kadar kucuk kaliyor agzina tam girer mi onu kontrol etseniz iyi oluyadayok
Kücük değil şuan tam gibi 6-18 çok büyük oldu sankı emzik uçlarında bile çok fark var bu kadar fark beklemiyordum biraz daha büyük olır sanmıştım

Biz hala 0-6yı kullanıyoruz ama 6-18i de dezenfekte etmek için çıkarmıştım haftaya 6aylık oluyoruz bunlara geçeriz diye. Hiç dikkat etmemişim boyutuna bi bakayım ben de.

Ay gerçekten mi bende cicibebe çok gördüm kattıklarını ama hep cesaret edemedim 3 ay bir haftalık şuan ama çok çaresizim denesem mi acaba ya sizin eniyor mu benim emme de 40. Ondan sonra bitmişti tamamen mamaydı yani aşırı derecede reddediyor gözü açıkken ağzına bile almıyor sizin de mi bu dereceydi ya umut olun bana nolur allahım mucize olsun bende gerekirse bir iki hafta daha dişimi sıkar cicibebe katarım

Yani bu derece çaresiz hissedecek kadar kendinizi sıkmayın kızlar ne olacak çeyrek cicibebe verdiyseniz ya size de bebeğe de eziyet oluyor bazı şeyleri aşırı sakınmak için çabalamak.
Biraz daha rahat olmak gerektiğini düşünüyorum bi tane cicibebeyle kimseye bir şey olmaz. Aksine sıktıkça sakınan göze çöp batar misali daha da sarpa sarıyor işler.
İnstada reelslerde görüyorum bazen tv açık kalmış bebek 2dk ona bakmış Allahım ne vicdan azabı çekmeler nasıl yakınmalar ne telaşlar annelerde. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve harika anneleriz hiç sıkmayın canınızı.

Ya arkadaşlar siz bebeleri nasıl uyutuyorsunuz? Bizimki meme haricinde uyumuyordu şimdi de memeyi istemiyor çoğu zaman. Çok zorlanmaya başladım artık. Sizler nasıl uyutuyorsunuz belki fikir olur bana

Emzik en büyük yardımcım oldu.
Emziği veriyorum kendi kendine biraz emiyo biraz çıkarıyo geri takıyo ağzına biraz konuşuyo yavaş yavaş dalıyo. Eğer sinirliyse uyumak istemiyosa biraz saçını okşuyorum elini tutuyorum sakinleşiyo o şekilde.

Dogumdan sonra sutum 1 haftaya ancak geldi oda cok azdi. O yuzden hic emmedi hep sagip verdim. 2.aydan sonra sutum iyice azaldi sadece mama devam ediyorum. Tum gun ortalama 500 cc icmedigi oldu. Sanirim erken dis cikartacak suan eli damaklarinda surekli, salya akitiyor. Doktor damak agrisi var dedi. O yuzden uyurken bile biberon agzina girince agliyordu. Ilk aylarinda biberonu havada kapardi. Biraz az icsin yikardi ortaligi. Yani cok istahliydi 4.aya girmeyle kotulesti. Ben aksamdan beri 120lik ccye cicibebeyi ceyrek kirip katmaya basladim. 3 saate bir icti bitirdi. Ama cicibebenin saglikli oldugunu dusunmuyorum. O yuzden verin veya vermeyin deyip minicik yavrunun vebaline giremem. Bende caresizlikten denedim bugun firsat bulursam kendim evde biskuvisini yapmayi denicem. En azindan daha guvenilir olsun.

Dogumdan sonra sutum 1 haftaya ancak geldi oda cok azdi. O yuzden hic emmedi hep sagip verdim. 2.aydan sonra sutum iyice azaldi sadece mama devam ediyorum. Tum gun ortalama 500 cc icmedigi oldu. Sanirim erken dis cikartacak suan eli damaklarinda surekli, salya akitiyor. Doktor damak agrisi var dedi. O yuzden uyurken bile biberon agzina girince agliyordu. Ilk aylarinda biberonu havada kapardi. Biraz az icsin yikardi ortaligi. Yani cok istahliydi 4.aya girmeyle kotulesti. Ben aksamdan beri 120lik ccye cicibebeyi ceyrek kirip katmaya basladim. 3 saate bir icti bitirdi. Ama cicibebenin saglikli oldugunu dusunmuyorum. O yuzden verin veya vermeyin deyip minicik yavrunun vebaline giremem. Bende caresizlikten denedim bugun firsat bulursam kendim evde biskuvisini yapmayi denicem. En azindan daha guvenilir olsun.
Aynısı bizim de doymak bilmezdi 2 alakadar mama ne kadar versem içerdi vermeyince ağlardı biranda kesildi çok çaresiz kaldım.Sizin tam atak dönemi red başlamış benim 2.ay başladı ve gittikçe kötüye gidiyor bende cicibebe deniycem ya çok gördüm internette de hep düşünüyordum zaten herşeyi denedim artık bu da olmazsa yapcak birşey yok el gıdaya yavaştan geçmek zorundayım .çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yazdığınıza biraz olsun umut oldu bana günlerdir çok hırpaladım kendimi artık çaresizce

Yani bu derece çaresiz hissedecek kadar kendinizi sıkmayın kızlar ne olacak çeyrek cicibebe verdiyseniz ya size de bebeğe de eziyet oluyor bazı şeyleri aşırı sakınmak için çabalamak.
Biraz daha rahat olmak gerektiğini düşünüyorum bi tane cicibebeyle kimseye bir şey olmaz. Aksine sıktıkça sakınan göze çöp batar misali daha da sarpa sarıyor işler.
İnstada reelslerde görüyorum bazen tv açık kalmış bebek 2dk ona bakmış Allahım ne vicdan azabı çekmeler nasıl yakınmalar ne telaşlar annelerde. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve harika anneleriz hiç sıkmayın canınızı.
Ay çok haklısınız normalde aslında rahat biriyim bende çok esirgemem esirgedikçe bence de çocuklar çok hassas oluyor ama daha 3 aylık midesine bağırsağını zorlamaktan korktum şöyle bir 4 ay ı geçmiş olsaydık hiç düşünmezdim hiç

ben de sipariş verecektim şimdi çünkü emzik komple boyut olarak küçük kalmaya başladı. eliyle de oynuyor bazen komple ağzına sokma ihtimali var o yüzden hep emzik askısıyla emzikler allah korusun. baya da giriyor ağzına ittiriyor falan.
bir de gördüm bi içerikte nefes yolunu kapatıyor ama aventlerde delik var deliksiz emzikler problem o anlamda. yine de alıp büyüğü deneyeceğim almazsa bi hafta sonra tekrar denerim

Canım aynı durumu bu hafta yasadık, büyük numaradan mideleri bulanıyor asla kabul etmediler, ki gercekten asırı büyük bencede digerine gore, bir doktor yorumu gördüm emziğin tamamı ağzına girebilecek kadar küçükse sıkıntı olacağını ifade etmişti

Emzik en büyük yardımcım oldu.
Emziği veriyorum kendi kendine biraz emiyo biraz çıkarıyo geri takıyo ağzına biraz konuşuyo yavaş yavaş dalıyo. Eğer sinirliyse uyumak istemiyosa biraz saçını okşuyorum elini tutuyorum sakinleşiyo o şekilde.
Cidden bi de sinirleniyorlar yaa küçücük şeyler 😅 bal şekerleri 😁

kızlar ek gıda tarifleri varsa paylaşır mısınız kahvaltı standartlaştı ama gün içinde ana öğün olabilecek bişeyler bulmakta zorlanıyorum. bugün sebze mücver yaptım çok az sarımsaklı yoğurtla yedi onu tadımlık. yoğurt çorbası pirinçli o da dahil artık yiyebileceklere.

kabak havuç patates rendeledim çok minik minik az miktarda maydanoz doğradım. içine bir yumurta çok az da tutsun diye un ekledim. fırında pişirdim azcık toparlanınca kuruyunca üzerlerine zeytinyağı sürdüm hafif kızarsın diye.
elimle minik parçalar alıp yoğurda batırıp verdim yedi ☺️
fikir olsun diye paylaşayım ❤️

Eklentiler

• IMG_6214.webp
    IMG_6214.webp
    49,4 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6217.webp
    IMG_6217.webp
    51,1 KB · Görüntüleme: 19
Back
X