2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
Bebeği desteksiz oturmadan ek gıdaya geçen var mı? Doktorum geçelim dedi ama bebek 5 aylık ve desteksiz devriliyor. Yani bu kadar erken hiç gerek görmüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilemedim.
Benim doktorum başlattı mama sandalyesi alın artık dedi. Geçen ay tadımlara başlamıştık bu hafta ekgıda başladık ama az az yiyor. Asla zorlama dedi yavaş yavaş alışacak. mideleri kendi yumruğu kadar öyle düşün dedi doktor. 🥰
Desteksiz oturamıyor ama yastık koyuyorum tutabiliyor kendini. Öğürme refleksi oluşmuş ve tadımlarda hevesli olduğu için başlattı.

Ben de molfix 3 den 4 e gectim ama büyük geldi sanırım emin olamadım tekrar 3 aldım
Oğluşum 7 kg yu yeni geçti. 3 numara ideal.
Molfix kullandım bende geçen aylarda ama sızdırma yaptı geceleri. Primayı amazondan uyguna alıyor eşim. Kampanyalı fiyatı tanesi 5 liraya fln geliyor.

Oğluşum 7 kg yu yeni geçti. 3 numara ideal.
Molfix kullandım bende geçen aylarda ama sızdırma yaptı geceleri. Primayı amazondan uyguna alıyor eşim. Kampanyalı fiyatı tanesi 5 liraya fln geliyor.
Epey iyiymis canım Türkiyede cok pahalı, benimkiler ikiz ne mama yetiyor ne bez 😁🙈🙈

Dediğin o kadar doğru ki bütün köy büyütürmüş. Evde yaşlısından gencine birsürü insan olurmuş. Şimdi ben Ekim ayında işe başlayınca kayınvalide bakıcak nası olacak çok endişeliyim. Çünkü bu zamanlarıma çok destek olmuyor. Uzak durduğunu hissediyorum. Evimiz yürüyerek 3 dk mesafede. Biz söylersek geliyor. Çok hevesli görmüyorum. nası olsa çocuk ona kalacak diye bu zamanlarını rahat mı geçirmeye çalışıyor anlayamadım. Ben çok yalnız kaldım. Annem de rahmetli. Bulunduğum yerde akrabam da yok. İyi ki eşim anlayışlı ve destek 🙏🏻

Avokado direk ezip verdim. Olgunlaşmasını bekledim biraz yumuşayınca verdim.

Bende yemek yapamıyorum. Sabah kahvaltıyı bile kucağımda hazırlıyoruz. Koala gibi yapıştı bana. Oyun halısında bile durmuyor max 5-10 dk durur başlar ağlamaya. Bu ay böyle oldu gerçekten.
Eşim elinden geldiği kadar destek oluyor. Gece mesela bazen ben uyutamıyorum eşimi uyandırıyorum. Onda daha kolay uyuyor.
Başın sağolsun. Yokluğunu başka hissedersin zor zamanlarda. Ben bir de oyun halısında zaman geçirmediği için yürümeye geç başlayacak diye üzülüyorum. Kucakta çok az hareket edebiliyor

Kendime söz vermiştim sürekli söylenen annelerden olmayacağım diye. Daha mutlu bir anne olurum diye hayal etmiştim ama yüzüm asık bebeğim yanlış anlar diye üzülüyorum. Ben galiba kafayı sıyırıyorum
Bende hep nasıl böyle bir sorumluluk aldım diye söyleniyorum kendime 🥴 Hepimiz sıyırıyoruz bence.
Dediğin o kadar doğru ki bütün köy büyütürmüş. Evde yaşlısından gencine birsürü insan olurmuş. Şimdi ben Ekim ayında işe başlayınca kayınvalide bakıcak nası olacak çok endişeliyim. Çünkü bu zamanlarıma çok destek olmuyor. Uzak durduğunu hissediyorum. Evimiz yürüyerek 3 dk mesafede. Biz söylersek geliyor. Çok hevesli görmüyorum. nası olsa çocuk ona kalacak diye bu zamanlarını rahat mı geçirmeye çalışıyor anlayamadım. Ben çok yalnız kaldım. Annem de rahmetli. Bulunduğum yerde akrabam da yok. İyi ki eşim anlayışlı ve destek 🙏🏻

Avokado direk ezip verdim. Olgunlaşmasını bekledim biraz yumuşayınca verdim.

Bende yemek yapamıyorum. Sabah kahvaltıyı bile kucağımda hazırlıyoruz. Koala gibi yapıştı bana. Oyun halısında bile durmuyor max 5-10 dk durur başlar ağlamaya. Bu ay böyle oldu gerçekten.
Eşim elinden geldiği kadar destek oluyor. Gece mesela bazen ben uyutamıyorum eşimi uyandırıyorum. Onda daha kolay uyuyor.
Ay valla bir kahvaltı hazırlayışımız var 😆 kahvaltı dediğimde tost omlet vs en huzlı olacak şeyler yani😆 hasret kaldım menemene kızartmaya ah ah..
ne zaman rahatlıyolar acaba bu 5. Aya özel birşey mi ki

Kızlar biz 25 gündür falan tadım yapıyoruz.2 şer gün demişti doktorum öyle ilerledik.En başta 3 gün denediklerim de oldu.Ama sanki ek gıdadan mı 5. Ay atağı flaan varsa ondan mı
Bilmiyorum aşırı huysuz.
Soruma geliyorum.Kakaların sayısı günde 1 bazen 2 bazen 2 günde 1 e düştü ama köpüklü yapıyor.Yani 20 kez kaka yaptıysa 12-13 ü köpüklüdür.İnanılmaz bir köpük yani bulaşık deterjanı gibi 😆
E böyle olunca herşeye mi alerjisi var diyorum bu çocuğun.Doktorum birşey demedi bu durum için sizde de oluyor mu?

Hanımlar merhaba daha önce konuştunuz mu bilmiyorum vaktim de olmuyor geçmişe dönük okumayı ikiz annesiyim de ikizlerden biri ful anne sütü alıyor ama çiş sayısı çok düştü sıcaklardan mı değil mi bu kadar az mı olur diyorum diğeri mama ile besnenir o çok yapıyor idrar kafaya taktım sürekli açıp açıp bakıyorum günde 6 7 kez anca yapıyor oda çok fazla bile değil sürekli açıp baktığım için anlıyorum ne kadar yaptığını başına gelen oldu mu

merhaba ☀️
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.
ne de güzel hazırlamışsın bravo sana 👏👏 ne kadarını yiyor merak ettim benımki hala pütürlere alışmadı ve çok az yiyor

Kızlar biz 25 gündür falan tadım yapıyoruz.2 şer gün demişti doktorum öyle ilerledik.En başta 3 gün denediklerim de oldu.Ama sanki ek gıdadan mı 5. Ay atağı flaan varsa ondan mı
Bilmiyorum aşırı huysuz.
Soruma geliyorum.Kakaların sayısı günde 1 bazen 2 bazen 2 günde 1 e düştü ama köpüklü yapıyor.Yani 20 kez kaka yaptıysa 12-13 ü köpüklüdür.İnanılmaz bir köpük yani bulaşık deterjanı gibi 😆
E böyle olunca herşeye mi alerjisi var diyorum bu çocuğun.Doktorum birşey demedi bu durum için sizde de oluyor mu?
Benimki ilk dört ay full kopuk yaptı günde 20yi buluyordu. Dört ay bitince yoğurda başladım biraz katılaştı kakası patates pirinç unu muz şeftali vs ile başladım. Yani ek gıda vermesem yine kopuk yapacak. Üç gastroenteroloji doktoru göre alerji doktorları da. Laktoz intoleransı dediler Benım sütümdeki laktozu sindiremiyordu genelde yavaş yavaş düzeliyormuş belki ek gıda belki de doer ay doldu düzelemeye basladı dicem ama yoğurdu verdiğim gibi kesildi. Ek gıdayı az yediği gün yine kakası kabarcıklı. Senınki de öyle dicem ama yeni başlamış o değildir belki. Alerji olabilir sür proteini. Onda da köpüklü oluyor deniliyor. Yoğurt mama peynir vs verdiysen belki ya da başka bir şey

Hanımlar merhaba daha önce konuştunuz mu bilmiyorum vaktim de olmuyor geçmişe dönük okumayı ikiz annesiyim de ikizlerden biri ful anne sütü alıyor ama çiş sayısı çok düştü sıcaklardan mı değil mi bu kadar az mı olur diyorum diğeri mama ile besnenir o çok yapıyor idrar kafaya taktım sürekli açıp açıp bakıyorum günde 6 7 kez anca yapıyor oda çok fazla bile değil sürekli açıp baktığım için anlıyorum ne kadar yaptığını başına gelen oldu mu
Günde 4-5 normal ama sıcaklarda 3-4 e düşer o da normal. Terliyorlar ve salya da çok akıtıyorlar. Bu şekilde de sıvı kaybı oluyor

2 gün önce ilk dişimiz patladı🧿 Hem çok seviniyorum hem de dişsiz gülüşler geride kalıyor diye üzülüyorum. Zaman çok çabuk geçiyor
Oyyyy daha dün gibi doguracak miyiz diye konusuyorduk miniklerin dişleri patlamaya başlamış bile 🥹🥹🥹

şimdi bazen kaşık gecikince de mızmızlanabiliyolar ayırt edersiniz onu zaten. zamanla artıyor biz 4 ay bitmişti tadıma başlamıştık şimdi baya yiyo tabi ☺️
küçük bir kase yoğurt çorbası bitirebiliyo.
avent suluk alacağım ben de listemde.
bugüne öğün menümüz yok kahvaltı sıkıntı değil ama öğünde zorlanıyorum
Tadimlarda nasıl ilerlediniz ya biz de 5 e giriyoruz bu hafta. Yavaştan tadimlarla baslayabilirsiniz dedi doktorumuz da 🥹 gram fikrim yok napacum snbdnsnd

Emzik kullananlara sorum olacak avnet kullanıp 6-18 ay alan varmı 0-6 aya göre çok büyük değilmi deneme için ağzına verdim attı kücük olanı istedı onu emiyor biraz daha 0-6 ay kullanmak zarar mi verir
Biz bayadır 6 18 kullanıyoruz. Evet büyük duruyor ama bizimki kabul etti. İlk ay arada eski emziğini de kullandı sorun olmadı
Emzik en büyük yardımcım oldu.
Emziği veriyorum kendi kendine biraz emiyo biraz çıkarıyo geri takıyo ağzına biraz konuşuyo yavaş yavaş dalıyo. Eğer sinirliyse uyumak istemiyosa biraz saçını okşuyorum elini tutuyorum sakinleşiyo o şekilde.
ay maaşalah bizimki babamızın demiyor ya memede yada sallayarak olayına döndük. Uyku eğitimlerini araştırmaya başladım haftaya denemek istiyorum. 1 hafta dişimi sıksam alışır diyorlar.
kabak havuç patates rendeledim çok minik minik az miktarda maydanoz doğradım. içine bir yumurta çok az da tutsun diye un ekledim. fırında pişirdim azcık toparlanınca kuruyunca üzerlerine zeytinyağı sürdüm hafif kızarsın diye.
elimle minik parçalar alıp yoğurda batırıp verdim yedi ☺️
fikir olsun diye paylaşayım ❤️
hem de sarımsaklı 🤪 ya ben onun kokuşmuş ağzını yerinmmm
Ayakta yüryrrek pışpış yaparak.Bazen memede uyuyor bazen yanımda popoya vurarak.Tek bir şekli yok malesefki.Sürekli değiştiryor uyuma şeklini.

Bebeğim kaç gündür oynarken ağzına sokuyor emziğin bir kısmını ondan bugün 6-18 liği açtım sterlize ettim verdim ama yok almıyor kesinlikle 😆 Emziği görünce koca çocuk emziği ya bu dedim duygulandım.Alışması için hergün teklif edeceğim bakalım.
Bana da ilk başta büyük gelmişti sonradan göz alışıyor ya 😅 baksana

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    26 KB · Görüntüleme: 8
merhaba ☀️
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.
Ben de bu sabah 1 tatlı kaşığı pişmiş irmik 1 yumurt sarısı, 1 rende ceviz ve çeyrek muz verdim. Hepsi olmasa da yedi biraz. Bugün de yayla çorbası yapayım deneyeyim yavaştan tahıllara başlayayım dedim.

Canım aynı durumu ben kızlarımdan birinde bikac gündür hissediyorum, beslenmeleri mama ikisininde , birisinde bikac gundur çişli bez sayısı azaldı digerine oranla , benim de kafama takılmıstı aynısı cevapları merak ediyorum

Benim eşim nöbetli çalışıyor ve gelince uyuması gerekiyor. Ben uyumak için bir saatşr boş duvara bakıyorum ama dalamadım. Her anından keyif alacağım diye söz verdim kendime. Ama çok yorgunum. Önceden bir bebeği bütün köy büyütürmüş ne kadar yalnızım diye üzülüyorum.
Yarın ek gıda da Avakado vereceğim buharda pişirmeye gerek yok değil mi
Tam kıvamında ve yumuşamışsa gerek yok zaten🤤
Bebeği desteksiz oturmadan ek gıdaya geçen var mı? Doktorum geçelim dedi ama bebek 5 aylık ve desteksiz devriliyor. Yani bu kadar erken hiç gerek görmüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilemedim.
Canım bizimkiler hala desteksiz oturuyorlar. Ama yavaştan başlamak lazım. En azında tadımlara başla 1 ay alıyor tadımlar
Kızlar kac numara bezdesiniz
Elimde 3 primanın son adetleri kaldı ama sıkıyo gibi artık. 4 sipariş verdim

Tadimlarda nasıl ilerlediniz ya biz de 5 e giriyoruz bu hafta. Yavaştan tadimlarla baslayabilirsiniz dedi doktorumuz da 🥹 gram fikrim yok napacum snbdnsnd
sebzelerden kabak havuç ve patates için üç gün uygulamadım ben alerjen değiller. ilk önce tek tek püre halinde birer tatlı kaşığı verdim. sadece ayrı günler mesela ilk gün kabak, sonra patates sonra havuç. bi aksilik olmadı hepsibi birleştirip verdim.
bu sebzeleri bitirince yoğurt tattık yoğurt üç gün kuralı ile ilk gün bi çay kaşığı kadar ikimci gün tatlı kaşığı sonra yemek kaşığı kadar.
yoğurtta sorun yoksa labneyi verebilirsiniz demişti doktor yine de verdiğim gün takip ettim.

bunlardan sonra en son çeyrek yumurta sarısı ile labne karıştırıp verdim. üç gün boyunca yumurta miktarını artırarak.

en son bebek ekmeği, labne yumurta sarısı ile zeytinyağı karıştırıp kahvaltı yaptık.

meyveleri çok nadir bişey karıştırmadan tek tek veriyorum muz, şeftali, kayısı, mor erik cam rendeden geçip yedirdim direk.

bu şekilde yaklaşık 2 hafta geçiyor😅
sonrasında pirinçli yoğurt çorbası, sebze mücver yedi hepsi ezerek asla blender yok.

Biz bayadır 6 18 kullanıyoruz. Evet büyük duruyor ama bizimki kabul etti. İlk ay arada eski emziğini de kullandı sorun olmadı

ay maaşalah bizimki babamızın demiyor ya memede yada sallayarak olayına döndük. Uyku eğitimlerini araştırmaya başladım haftaya denemek istiyorum. 1 hafta dişimi sıksam alışır diyorlar.

tabi ki sarımsaksız mücver neye yarar damak tadı olsun yavrumun 😅 benim kızım 1.5 yaşlarındayken soğanı elma gibi ısırıp yerdi sarımsaklı yoğurdu boş boş kaşıklardı 😅 şimdi turşuları turşu içindeki sarımsakları löp löp yiyor. hiç uzun hstalık atlatmaz fazla ilaç kullanmaz. biraz kötüleşince hemen bol sarımsaklı tarhana çorbası, turşu suyu ve sarımsakları, nane limon hemen toparlar 🧿
Ben de bu sabah 1 tatlı kaşığı pişmiş irmik 1 yumurt sarısı, 1 rende ceviz ve çeyrek muz verdim. Hepsi olmasa da yedi biraz. Bugün de yayla çorbası yapayım deneyeyim yavaştan tahıllara başlayayım dedim.
mideleri çok küçük zaten ilk etapta az yiyorlar.
oğlum çeyrek bebek ekmeği ile yumurtalı kahvaltı yiyordu şimdi bi dilim bebek ekmeği, bir minik labne, bi yumurta sarısını karıştırıp verince bitiriyor. ben buna ceviz bi kere ekledim kakası yeşil oldu cevizi sindiremedi vermedim bir daha 2 hafta sonra tekrar deneyeceğim

Oyyyy daha dün gibi doguracak miyiz diye konusuyorduk miniklerin dişleri patlamaya başlamış bile 🥹🥹🥹

Yaa hiç sormaa 2 gün sonra 6 aylık oluyo bizimki. 6 aylık bebekler ne kadar büyük görünürdü gözüme yenidoğanken, şimdi bizimkiler oldu işte 🥹🥹

Bizde meme yok maalesef sadece mama🥲 sanırım o yüzden uykular hep düzenliydi baştan beri. Ben de kucağımda uyumasına hasretim ama çok nadir uyuyo sıpa.

Back
X