- 13 Haziran 2024
- 1.091
- 785
- 43
Ben de molfix 3 den 4 e gectim ama büyük geldi sanırım emin olamadım tekrar 3 aldım3 numara prima kullanıyorum. Gündüz active. Gece premium care. Gece bez değişmiyorum hiç artık.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de molfix 3 den 4 e gectim ama büyük geldi sanırım emin olamadım tekrar 3 aldım3 numara prima kullanıyorum. Gündüz active. Gece premium care. Gece bez değişmiyorum hiç artık.
Benim doktorum başlattı mama sandalyesi alın artık dedi. Geçen ay tadımlara başlamıştık bu hafta ekgıda başladık ama az az yiyor. Asla zorlama dedi yavaş yavaş alışacak. mideleri kendi yumruğu kadar öyle düşün dedi doktor.Bebeği desteksiz oturmadan ek gıdaya geçen var mı? Doktorum geçelim dedi ama bebek 5 aylık ve desteksiz devriliyor. Yani bu kadar erken hiç gerek görmüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilemedim.
Oğluşum 7 kg yu yeni geçti. 3 numara ideal.Ben de molfix 3 den 4 e gectim ama büyük geldi sanırım emin olamadım tekrar 3 aldım
Epey iyiymis canım Türkiyede cok pahalı, benimkiler ikiz ne mama yetiyor ne bezOğluşum 7 kg yu yeni geçti. 3 numara ideal.
Molfix kullandım bende geçen aylarda ama sızdırma yaptı geceleri. Primayı amazondan uyguna alıyor eşim. Kampanyalı fiyatı tanesi 5 liraya fln geliyor.
Başın sağolsun. Yokluğunu başka hissedersin zor zamanlarda. Ben bir de oyun halısında zaman geçirmediği için yürümeye geç başlayacak diye üzülüyorum. Kucakta çok az hareket edebiliyorDediğin o kadar doğru ki bütün köy büyütürmüş. Evde yaşlısından gencine birsürü insan olurmuş. Şimdi ben Ekim ayında işe başlayınca kayınvalide bakıcak nası olacak çok endişeliyim. Çünkü bu zamanlarıma çok destek olmuyor. Uzak durduğunu hissediyorum. Evimiz yürüyerek 3 dk mesafede. Biz söylersek geliyor. Çok hevesli görmüyorum. nası olsa çocuk ona kalacak diye bu zamanlarını rahat mı geçirmeye çalışıyor anlayamadım. Ben çok yalnız kaldım. Annem de rahmetli. Bulunduğum yerde akrabam da yok. İyi ki eşim anlayışlı ve destek
Avokado direk ezip verdim. Olgunlaşmasını bekledim biraz yumuşayınca verdim.
Bende yemek yapamıyorum. Sabah kahvaltıyı bile kucağımda hazırlıyoruz. Koala gibi yapıştı bana. Oyun halısında bile durmuyor max 5-10 dk durur başlar ağlamaya. Bu ay böyle oldu gerçekten.
Eşim elinden geldiği kadar destek oluyor. Gece mesela bazen ben uyutamıyorum eşimi uyandırıyorum. Onda daha kolay uyuyor.
Bende hep nasıl böyle bir sorumluluk aldım diye söyleniyorum kendimeKendime söz vermiştim sürekli söylenen annelerden olmayacağım diye. Daha mutlu bir anne olurum diye hayal etmiştim ama yüzüm asık bebeğim yanlış anlar diye üzülüyorum. Ben galiba kafayı sıyırıyorum
Ay valla bir kahvaltı hazırlayışımız varDediğin o kadar doğru ki bütün köy büyütürmüş. Evde yaşlısından gencine birsürü insan olurmuş. Şimdi ben Ekim ayında işe başlayınca kayınvalide bakıcak nası olacak çok endişeliyim. Çünkü bu zamanlarıma çok destek olmuyor. Uzak durduğunu hissediyorum. Evimiz yürüyerek 3 dk mesafede. Biz söylersek geliyor. Çok hevesli görmüyorum. nası olsa çocuk ona kalacak diye bu zamanlarını rahat mı geçirmeye çalışıyor anlayamadım. Ben çok yalnız kaldım. Annem de rahmetli. Bulunduğum yerde akrabam da yok. İyi ki eşim anlayışlı ve destek
Avokado direk ezip verdim. Olgunlaşmasını bekledim biraz yumuşayınca verdim.
Bende yemek yapamıyorum. Sabah kahvaltıyı bile kucağımda hazırlıyoruz. Koala gibi yapıştı bana. Oyun halısında bile durmuyor max 5-10 dk durur başlar ağlamaya. Bu ay böyle oldu gerçekten.
Eşim elinden geldiği kadar destek oluyor. Gece mesela bazen ben uyutamıyorum eşimi uyandırıyorum. Onda daha kolay uyuyor.
ne de güzel hazırlamışsın bravo sanamerhaba
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.
Benimki ilk dört ay full kopuk yaptı günde 20yi buluyordu. Dört ay bitince yoğurda başladım biraz katılaştı kakası patates pirinç unu muz şeftali vs ile başladım. Yani ek gıda vermesem yine kopuk yapacak. Üç gastroenteroloji doktoru göre alerji doktorları da. Laktoz intoleransı dediler Benım sütümdeki laktozu sindiremiyordu genelde yavaş yavaş düzeliyormuş belki ek gıda belki de doer ay doldu düzelemeye basladı dicem ama yoğurdu verdiğim gibi kesildi. Ek gıdayı az yediği gün yine kakası kabarcıklı. Senınki de öyle dicem ama yeni başlamış o değildir belki. Alerji olabilir sür proteini. Onda da köpüklü oluyor deniliyor. Yoğurt mama peynir vs verdiysen belki ya da başka bir şeyKızlar biz 25 gündür falan tadım yapıyoruz.2 şer gün demişti doktorum öyle ilerledik.En başta 3 gün denediklerim de oldu.Ama sanki ek gıdadan mı 5. Ay atağı flaan varsa ondan mı
Bilmiyorum aşırı huysuz.
Soruma geliyorum.Kakaların sayısı günde 1 bazen 2 bazen 2 günde 1 e düştü ama köpüklü yapıyor.Yani 20 kez kaka yaptıysa 12-13 ü köpüklüdür.İnanılmaz bir köpük yani bulaşık deterjanı gibi
E böyle olunca herşeye mi alerjisi var diyorum bu çocuğun.Doktorum birşey demedi bu durum için sizde de oluyor mu?
Günde 4-5 normal ama sıcaklarda 3-4 e düşer o da normal. Terliyorlar ve salya da çok akıtıyorlar. Bu şekilde de sıvı kaybı oluyorHanımlar merhaba daha önce konuştunuz mu bilmiyorum vaktim de olmuyor geçmişe dönük okumayı ikiz annesiyim de ikizlerden biri ful anne sütü alıyor ama çiş sayısı çok düştü sıcaklardan mı değil mi bu kadar az mı olur diyorum diğeri mama ile besnenir o çok yapıyor idrar kafaya taktım sürekli açıp açıp bakıyorum günde 6 7 kez anca yapıyor oda çok fazla bile değil sürekli açıp baktığım için anlıyorum ne kadar yaptığını başına gelen oldu mu
Oyyyy daha dün gibi doguracak miyiz diye konusuyorduk miniklerin dişleri patlamaya başlamış bile2 gün önce ilk dişimiz patladıHem çok seviniyorum hem de dişsiz gülüşler geride kalıyor diye üzülüyorum. Zaman çok çabuk geçiyor
Evet yaBütün bebisler agri acı çekmeden çıkarır inşallah dişleriniBakalım biz ne zaman cikaricaz. Hem büyüdüğünü gördükçe mutlu oluyorum hem de yeni doğduğu zamanları özlüyorum
![]()
Tadimlarda nasıl ilerlediniz ya biz de 5 e giriyoruz bu hafta. Yavaştan tadimlarla baslayabilirsiniz dedi doktorumuz daşimdi bazen kaşık gecikince de mızmızlanabiliyolar ayırt edersiniz onu zaten. zamanla artıyor biz 4 ay bitmişti tadıma başlamıştık şimdi baya yiyo tabi
küçük bir kase yoğurt çorbası bitirebiliyo.
avent suluk alacağım ben de listemde.
bugüne öğün menümüz yok kahvaltı sıkıntı değil ama öğünde zorlanıyorum
Biz bayadır 6 18 kullanıyoruz. Evet büyük duruyor ama bizimki kabul etti. İlk ay arada eski emziğini de kullandı sorun olmadıEmzik kullananlara sorum olacak avnet kullanıp 6-18 ay alan varmı 0-6 aya göre çok büyük değilmi deneme için ağzına verdim attı kücük olanı istedı onu emiyor biraz daha 0-6 ay kullanmak zarar mi verir
ay maaşalah bizimki babamızın demiyor ya memede yada sallayarak olayına döndük. Uyku eğitimlerini araştırmaya başladım haftaya denemek istiyorum. 1 hafta dişimi sıksam alışır diyorlar.Emzik en büyük yardımcım oldu.
Emziği veriyorum kendi kendine biraz emiyo biraz çıkarıyo geri takıyo ağzına biraz konuşuyo yavaş yavaş dalıyo. Eğer sinirliyse uyumak istemiyosa biraz saçını okşuyorum elini tutuyorum sakinleşiyo o şekilde.
hem de sarımsaklıkabak havuç patates rendeledim çok minik minik az miktarda maydanoz doğradım. içine bir yumurta çok az da tutsun diye un ekledim. fırında pişirdim azcık toparlanınca kuruyunca üzerlerine zeytinyağı sürdüm hafif kızarsın diye.
elimle minik parçalar alıp yoğurda batırıp verdim yedi
fikir olsun diye paylaşayım![]()
Bana da ilk başta büyük gelmişti sonradan göz alışıyor yaAyakta yüryrrek pışpış yaparak.Bazen memede uyuyor bazen yanımda popoya vurarak.Tek bir şekli yok malesefki.Sürekli değiştiryor uyuma şeklini.
Bebeğim kaç gündür oynarken ağzına sokuyor emziğin bir kısmını ondan bugün 6-18 liği açtım sterlize ettim verdim ama yok almıyor kesinlikleEmziği görünce koca çocuk emziği ya bu dedim duygulandım.Alışması için hergün teklif edeceğim bakalım.
Ben de bu sabah 1 tatlı kaşığı pişmiş irmik 1 yumurt sarısı, 1 rende ceviz ve çeyrek muz verdim. Hepsi olmasa da yedi biraz. Bugün de yayla çorbası yapayım deneyeyim yavaştan tahıllara başlayayım dedim.merhaba
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.
Canım aynı durumu ben kızlarımdan birinde bikac gündür hissediyorum, beslenmeleri mama ikisininde , birisinde bikac gundur çişli bez sayısı azaldı digerine oranla , benim de kafama takılmıstı aynısı cevapları merak ediyorumHanımlar merhaba daha önce konuştunuz mu bilmiyorum vaktim de olmuyor geçmişe dönük okumayı ikiz annesiyim de ikizlerden biri ful anne sütü alıyor ama çiş sayısı çok düştü sıcaklardan mı değil mi bu kadar az mı olur diyorum diğeri mama ile besnenir o çok yapıyor idrar kafaya taktım sürekli açıp açıp bakıyorum günde 6 7 kez anca yapıyor oda çok fazla bile değil sürekli açıp baktığım için anlıyorum ne kadar yaptığını başına gelen oldu mu
Tam kıvamında ve yumuşamışsa gerek yok zatenBenim eşim nöbetli çalışıyor ve gelince uyuması gerekiyor. Ben uyumak için bir saatşr boş duvara bakıyorum ama dalamadım. Her anından keyif alacağım diye söz verdim kendime. Ama çok yorgunum. Önceden bir bebeği bütün köy büyütürmüş ne kadar yalnızım diye üzülüyorum.
Yarın ek gıda da Avakado vereceğim buharda pişirmeye gerek yok değil mi
Canım bizimkiler hala desteksiz oturuyorlar. Ama yavaştan başlamak lazım. En azında tadımlara başla 1 ay alıyor tadımlarBebeği desteksiz oturmadan ek gıdaya geçen var mı? Doktorum geçelim dedi ama bebek 5 aylık ve desteksiz devriliyor. Yani bu kadar erken hiç gerek görmüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilemedim.
Elimde 3 primanın son adetleri kaldı ama sıkıyo gibi artık. 4 sipariş verdimKızlar kac numara bezdesiniz
sebzelerden kabak havuç ve patates için üç gün uygulamadım ben alerjen değiller. ilk önce tek tek püre halinde birer tatlı kaşığı verdim. sadece ayrı günler mesela ilk gün kabak, sonra patates sonra havuç. bi aksilik olmadı hepsibi birleştirip verdim.Tadimlarda nasıl ilerlediniz ya biz de 5 e giriyoruz bu hafta. Yavaştan tadimlarla baslayabilirsiniz dedi doktorumuz dagram fikrim yok napacum snbdnsnd
tabi ki sarımsaksız mücver neye yarar damak tadı olsun yavrumunBiz bayadır 6 18 kullanıyoruz. Evet büyük duruyor ama bizimki kabul etti. İlk ay arada eski emziğini de kullandı sorun olmadı
ay maaşalah bizimki babamızın demiyor ya memede yada sallayarak olayına döndük. Uyku eğitimlerini araştırmaya başladım haftaya denemek istiyorum. 1 hafta dişimi sıksam alışır diyorlar.
hem de sarımsaklıya ben onun kokuşmuş ağzını yerinmmm
Bana da ilk başta büyük gelmişti sonradan göz alışıyor yabaksana
mideleri çok küçük zaten ilk etapta az yiyorlar.Ben de bu sabah 1 tatlı kaşığı pişmiş irmik 1 yumurt sarısı, 1 rende ceviz ve çeyrek muz verdim. Hepsi olmasa da yedi biraz. Bugün de yayla çorbası yapayım deneyeyim yavaştan tahıllara başlayayım dedim.
Oyyyy daha dün gibi doguracak miyiz diye konusuyorduk miniklerin dişleri patlamaya başlamış bile![]()
Biz bayadır 6 18 kullanıyoruz. Evet büyük duruyor ama bizimki kabul etti. İlk ay arada eski emziğini de kullandı sorun olmadı
ay maaşalah bizimki babamızın demiyor ya memede yada sallayarak olayına döndük. Uyku eğitimlerini araştırmaya başladım haftaya denemek istiyorum. 1 hafta dişimi sıksam alışır diyorlar.
hem de sarımsaklıya ben onun kokuşmuş ağzını yerinmmm
Bana da ilk başta büyük gelmişti sonradan göz alışıyor yabaksana