2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
merhaba ☀️
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.

Eklentiler

• IMG_6220.webp
    IMG_6220.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_6222.webp
    IMG_6222.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 18
merhaba ☀️
bugün kahvaltıya ceviz ve salatalık ekledim.
ceviz kahvaltı karışımının içine cam rendeden geçirip ekledim.
salatalığı ayrı şekilde cam rendeden geçirip koydum.
Çok güzel yapmışsınız. Benim oğluşum çok az yiyior şimdilik daha başlangıç tabi. Yumurta sarısını tuzunu aldığım peynir zeytinyağı ve biraz anne sütü ile yumuşattım. Öyle verdim yedi ama az yiyor şuan bi kaşık anca 🤣 akşam üstü havuç patates zeytinyağı karıştırdım ilk başta hevesli başlıyor kaşığı tutup ağzına sokmaya çalışıyor ama ben az verince mi sıkılıyor biraz yiyip bırakıyor.
Avent suluk ile su içirmeye başladım ilk başta beceremedi ama 2 güne alıştı içiyor su 🥰

Çok güzel yapmışsınız. Benim oğluşum çok az yiyior şimdilik daha başlangıç tabi. Yumurta sarısını tuzunu aldığım peynir zeytinyağı ve biraz anne sütü ile yumuşattım. Öyle verdim yedi ama az yiyor şuan bi kaşık anca 🤣 akşam üstü havuç patates zeytinyağı karıştırdım ilk başta hevesli başlıyor kaşığı tutup ağzına sokmaya çalışıyor ama ben az verince mi sıkılıyor biraz yiyip bırakıyor.
Avent suluk ile su içirmeye başladım ilk başta beceremedi ama 2 güne alıştı içiyor su 🥰
şimdi bazen kaşık gecikince de mızmızlanabiliyolar ayırt edersiniz onu zaten. zamanla artıyor biz 4 ay bitmişti tadıma başlamıştık şimdi baya yiyo tabi ☺️
küçük bir kase yoğurt çorbası bitirebiliyo.
avent suluk alacağım ben de listemde.
bugüne öğün menümüz yok kahvaltı sıkıntı değil ama öğünde zorlanıyorum

Benim oğlum doğduğu haftaya döndü. Belki de benim pilim bitmek üzere. Tek büyütmek harbi zormış
Çok haklısınız. Bende bütün gün evde eşim gelene kadar balataları yakıyorum. Bazı şeyler iyiye giderken başka şeyler çıkıyor. Bu ara memeye yapışık. 5 dk biyere koyup gidemiyorum. Doktor ayrılık kaygısı olur bu aylarda normal dedi. 🤷🏻‍♀️ hep kucak hep meme. Zirve yaptı resmen. Gece uyurken babası yataktan kovuluyor oğluşum yatıyor benle memede uyuyoruz öyle. Beşiğine koyduğumuzda çığlık kıyamet. Bu son 1 haftadır böyle. Öncesinde beşikte uyurdu

Çok haklısınız. Bende bütün gün evde eşim gelene kadar balataları yakıyorum. Bazı şeyler iyiye giderken başka şeyler çıkıyor. Bu ara memeye yapışık. 5 dk biyere koyup gidemiyorum. Doktor ayrılık kaygısı olur bu aylarda normal dedi. 🤷🏻‍♀️ hep kucak hep meme. Zirve yaptı resmen. Gece uyurken babası yataktan kovuluyor oğluşum yatıyor benle memede uyuyoruz öyle. Beşiğine koyduğumuzda çığlık kıyamet. Bu son 1 haftadır böyle. Öncesinde beşikte uyurdu
Benim eşim nöbetli çalışıyor ve gelince uyuması gerekiyor. Ben uyumak için bir saatşr boş duvara bakıyorum ama dalamadım. Her anından keyif alacağım diye söz verdim kendime. Ama çok yorgunum. Önceden bir bebeği bütün köy büyütürmüş ne kadar yalnızım diye üzülüyorum.
Yarın ek gıda da Avakado vereceğim buharda pişirmeye gerek yok değil mi

Ya arkadaşlar siz bebeleri nasıl uyutuyorsunuz? Bizimki meme haricinde uyumuyordu şimdi de memeyi istemiyor çoğu zaman. Çok zorlanmaya başladım artık. Sizler nasıl uyutuyorsunuz belki fikir olur bana
Ayakta yüryrrek pışpış yaparak.Bazen memede uyuyor bazen yanımda popoya vurarak.Tek bir şekli yok malesefki.Sürekli değiştiryor uyuma şeklini.
Emzik kullananlara sorum olacak avnet kullanıp 6-18 ay alan varmı 0-6 aya göre çok büyük değilmi deneme için ağzına verdim attı kücük olanı istedı onu emiyor biraz daha 0-6 ay kullanmak zarar mi verir
Bebeğim kaç gündür oynarken ağzına sokuyor emziğin bir kısmını ondan bugün 6-18 liği açtım sterlize ettim verdim ama yok almıyor kesinlikle 😆 Emziği görünce koca çocuk emziği ya bu dedim duygulandım.Alışması için hergün teklif edeceğim bakalım.

Benim eşim nöbetli çalışıyor ve gelince uyuması gerekiyor. Ben uyumak için bir saatşr boş duvara bakıyorum ama dalamadım. Her anından keyif alacağım diye söz verdim kendime. Ama çok yorgunum. Önceden bir bebeği bütün köy büyütürmüş ne kadar yalnızım diye üzülüyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum.İlk 3 ay kabus gibi geçti 4. Ay uyku haricinde huyu suyu iyiydi.Ama 5. Ay beni bitirdi.Sürekli mızz mızzlanma ağlama var.Hiçbir şekilde memnun edemiyoruz.Asla koyup bir işimi halledemiyorum.Kucağımda ayakta gezdirsem bile mızmızlanıyor ve baş ağırısından ölüyorum tüm gün.Neler oynatıyorum neler yapıyorum Allah şahit ama yok memnun değil.Uykular 35 dk fazlası yok.Gece uykusu çok bozuldu hem çok sık kalkar oldu hemde dalamıyor.Belki sıcaklardandır bilmiyorum.Gece vakti uyutmaya çalışmak çok zor.Evde sıkılıyor ağlıyor bir tek dışarıda susuyor.Bu sıcakta kanguruyla (mahallemiz full yokuş) turlayıp duruyoruz günde 4 kez 20-25 er dk.Bime falan götürüyorum en azından serin diye bimden de sıkılıyor artık velet.Tüm günn bende saate bakıyorum ki akşam uyku vakti gelsin.Eşim geç geliyor anca yarım saat görüyor ilgileniyor o yarım saatte anca bende yemek yapıyorum.Çünkü şaka gibi ama yemek bile yapamıyorum tüm gün.Gerçekten tek büyütmek çok çok zor.Herkes şu zaman geçecek rahatlayacaksın diyor asla inanmıyorum 😆 Reflü gaz alerji uyku bozukluğu İle geçirdiğim 6 ay.. Geçmiyor bitmiyor.Kabullendim teslim oldum ahahahahahaha huniyi taktm kafama yola devam.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bu arada ben avakadoyu haşlamıyorum olgunlaşmışını alıp eziyorum direkt.

kabak havuç patates rendeledim çok minik minik az miktarda maydanoz doğradım. içine bir yumurta çok az da tutsun diye un ekledim. fırında pişirdim azcık toparlanınca kuruyunca üzerlerine zeytinyağı sürdüm hafif kızarsın diye.
elimle minik parçalar alıp yoğurda batırıp verdim yedi ☺️
fikir olsun diye paylaşayım ❤️
Benim bile canım çektiii.Elinize sağlık.Biz henüz tadımlardayız ufak ufak muhallebilere geçiyoruz.öğün yapacağımızda zaman buldukça vaktim oldukça bende paylaşırım inşallah.

Sizi çok iyi anlıyorum.İlk 3 ay kabus gibi geçti 4. Ay uyku haricinde huyu suyu iyiydi.Ama 5. Ay beni bitirdi.Sürekli mızz mızzlanma ağlama var.Hiçbir şekilde memnun edemiyoruz.Asla koyup bir işimi halledemiyorum.Kucağımda ayakta gezdirsem bile mızmızlanıyor ve baş ağırısından ölüyorum tüm gün.Neler oynatıyorum neler yapıyorum Allah şahit ama yok memnun değil.Uykular 35 dk fazlası yok.Gece uykusu çok bozuldu hem çok sık kalkar oldu hemde dalamıyor.Belki sıcaklardandır bilmiyorum.Gece vakti uyutmaya çalışmak çok zor.Evde sıkılıyor ağlıyor bir tek dışarıda susuyor.Bu sıcakta kanguruyla (mahallemiz full yokuş) turlayıp duruyoruz günde 4 kez 20-25 er dk.Bime falan götürüyorum en azından serin diye bimden de sıkılıyor artık velet.Tüm günn bende saate bakıyorum ki akşam uyku vakti gelsin.Eşim geç geliyor anca yarım saat görüyor ilgileniyor o yarım saatte anca bende yemek yapıyorum.Çünkü şaka gibi ama yemek bile yapamıyorum tüm gün.Gerçekten tek büyütmek çok çok zor.Herkes şu zaman geçecek rahatlayacaksın diyor asla inanmıyorum 😆 Reflü gaz alerji uyku bozukluğu İle geçirdiğim 6 ay.. Geçmiyor bitmiyor.Kabullendim teslim oldum ahahahahahaha huniyi taktm kafama yola devam.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bu arada ben avakadoyu haşlamıyorum olgunlaşmışını alıp eziyorum direkt.
Kendime söz vermiştim sürekli söylenen annelerden olmayacağım diye. Daha mutlu bir anne olurum diye hayal etmiştim ama yüzüm asık bebeğim yanlış anlar diye üzülüyorum. Ben galiba kafayı sıyırıyorum

Kendime söz vermiştim sürekli söylenen annelerden olmayacağım diye. Daha mutlu bir anne olurum diye hayal etmiştim ama yüzüm asık bebeğim yanlış anlar diye üzülüyorum. Ben galiba kafayı sıyırıyorum
o sözü ben de kendime her gün veriyorum özellikle işe başlıcam bir aya ve son zamanlar tadını çıkar bol bol sev kucakla diyorum kendime amaaaaa bazen hepsine rağmen pilim bitiyor. hepsi çok normal siz garip değilsinizz.
tünelin sonu ne kadar ışık bilemem ebeveyn olmak delilik 🙈 kızım büyüdü ama sorunlar değişti bir şekilde işte biz kendimizi zaten yıpratıyoruz annelik iç güdüsü 🤷🏻‍♀️

Benim bile canım çektiii.Elinize sağlık.Biz henüz tadımlardayız ufak ufak muhallebilere geçiyoruz.öğün yapacağımızda zaman buldukça vaktim oldukça bende paylaşırım inşallah.
çok mutlu olurum valla hiç bu kadar zorlanmadım bizimle aynı beslenme zamanına geçse sorun kalmayacak ama şimdi salça vermek istemiyorum çok sert beslenme yapamıypr haliyle özel bişey pişmesi lazım. bugün ne pişirsem derdine bebeğe ne yapsam eklendi 😅

Araştırıp gördüğüm biraz kendimce değiştirdiğin birkaç öğün önerisi yazayım:

1. Havuç + kırmızı mercimek çorba değil püre kıvamında.

2. Kabak + Havuç + Patates + Pirinç az sulu yemek gibi pişirilip çatalla ezilmiş kıvamda.

3. Semizotu haşlanıp cam rendeden geçmiş + yoğurt ile birlikte

4. Yeşil mercimek + çok az soğan az su ile katı püre kıvamında

5. Pirinçli yoğurt çorbası + bebek ekmeği ile

6. Havuçlu + Şehriyeli çorba (salçasız ilk etapta tavuk suyu olmadan)

7. Cacık (çok az sarımsakla ve cam rendede rendelenmiş salatalık ile)

8. Patates mantısı ( alta patates püresi içine pişmiş ezilmiş havuç üzerine az sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağı)

Meyve ben ilk etspta çok vermiyorum ki şekerli tada alışmasın.
ara ara şöyle vereceğim

armut ve elma pişmiş şekilde cam rendeden geçip ya da çatalla ezip

mor erik cam rendeden geçip

muz, nektari, kayısı gibi meyveler cam rende artı çatal

meyveleri birbiriyle ya da yoğurt, irmik vs ile karıştırmadan olduğu gibi veriyorum.

Al benden de o kadar, şikayetci oldugumda suçluluk hissediyorum, karmalarısık duygular, eşimle de surekli tartısıyoruz artık

Bebeği desteksiz oturmadan ek gıdaya geçen var mı? Doktorum geçelim dedi ama bebek 5 aylık ve desteksiz devriliyor. Yani bu kadar erken hiç gerek görmüyorum. Yanlış mı yapıyorum bilemedim.
Ben de senin gibi dusunuyorum canım, zaten omur boyu yiyecekler aceleye gerek yok, gecen hafta niyetlendim verdim elma , sonra korktum, 6 ay tamamen bitsin oyle baslayacam , daha oturamıyorlar

Dediğin o kadar doğru ki bütün köy büyütürmüş. Evde yaşlısından gencine birsürü insan olurmuş. Şimdi ben Ekim ayında işe başlayınca kayınvalide bakıcak nası olacak çok endişeliyim. Çünkü bu zamanlarıma çok destek olmuyor. Uzak durduğunu hissediyorum. Evimiz yürüyerek 3 dk mesafede. Biz söylersek geliyor. Çok hevesli görmüyorum. nası olsa çocuk ona kalacak diye bu zamanlarını rahat mı geçirmeye çalışıyor anlayamadım. Ben çok yalnız kaldım. Annem de rahmetli. Bulunduğum yerde akrabam da yok. İyi ki eşim anlayışlı ve destek 🙏🏻

Avokado direk ezip verdim. Olgunlaşmasını bekledim biraz yumuşayınca verdim.
Bende yemek yapamıyorum. Sabah kahvaltıyı bile kucağımda hazırlıyoruz. Koala gibi yapıştı bana. Oyun halısında bile durmuyor max 5-10 dk durur başlar ağlamaya. Bu ay böyle oldu gerçekten.
Eşim elinden geldiği kadar destek oluyor. Gece mesela bazen ben uyutamıyorum eşimi uyandırıyorum. Onda daha kolay uyuyor.

Back
X