2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Buraya gelemeyeli kadar uzun süre olmuş kii nasıl özlemişim anlatamam🌸🌸
Hayat telaşesine o kadar daldım ki kendime ayıracak bir dk bile bırakmadığımı fark ettim🥺 Herşey o kadar zor geliyor ki bazen ama kızım tam bir güç kaynağı. Gerçekten anne olmayı çok sevdim küçük bir sırdaş dert ortağı ve arkadaşım oldu 🌿👌 biz yaklaşık 1 ay oldu ek gıdaya geçeli öncesinde de minik minik meyvelerden tattırıyorduk. Yavaştan emekleme pozisyonu almaya başlıyor her gün çalışma yapıyoruz o kadar heyecanlanıyorum ki anlatamam. Koltuğun kenarına tutunarak yürümeyi çok seviyor. Önüne dikkatini çeken bir nesne koyunca onu almak için sıralıyor koltuk kenarında. Tabi desteksiz değil yanlış anlaşılmasın. 2 dişimiz çıktı 3. Diş de bu gün yarın çıkacak çok huysuzuz iki gündür. Göz rengi hala değişmedi inşallah değişmez 🤲🤲🤲
Diş için rahatlatıcı şeyler deniyorum ama çok işe yarar bişey bulamadım krem yada tedagil eczane ürünü hiç denemedim şu aşamaya kadar kimyasal alsın istemiyorum hemde sonrasında diş çürüğü yapar diye de korkuyorum. Ama kızımın ağlamasına da dayanamıyorum. Akşam üstü calpol veriyorum bir çay kaşığı o uykuya dalmasını kolaylaştırıyor. Son bir kaç gündür ortaya çıkan bir şey daha var ve beni aşırı korkutuyor aranızda yaşayan var mı bilmiyorum kızım ağzından nefes alırken hıııgh diye ses çıkarıyor nefes alamıyor gibi ilk başta oyun yapıyor sandım çünkü bir arada öksürük yapıyordu bizi görünce gülerken falan oynuyordu öyle. Ama sonra daha da sıklaştı cuma günü hafta sonu da devam etti bu gün fazla yapmadı geçiyor gibi ama Çarşamba gününe randevu aldım gidicem inşallah önemli bişey değildir. Diş için de doktorla konuşup kullanmam gereken bişey varmı onu da sorucam. Sizden doktora soran oldu mu ya Diş için
Merhabalarr 🤗 benim ikiz bebeler de birer diş pırtlattılar. Tetagil kullanıyorum ben asırı rahatlama sagladı bize, doktorumuz önermişti. Balgamlı hırlama ve öksürük olduk bu süreçte. Diş geleceği zaman hırlama , öksürük , balgam bademcik sısmesi kulak agrısı , ateş bunlar olabiliyormus. Doktorumuzla konuştuğumda ateş takibi yap bakalım ve burnu acık tutalım dedi. Şimdi ikinci dişler yolda atak haftası neymiş ki dedim dişleri gördükten sonra 🤣

5 Aylıktan bidiriyorum ona uygun sofrada ne varsa veriyorum. Hiç ayırt etmiyorum. Zaten yemiyor tadıp emiyor ağzına kaçanı diliyle itiyor. Karpuz çok seviyor. Salatalık eline veriyorum güzel kemiriyor. Özel olarak birşey yedirmedim ama herşeyi tadıyoruz. Geçen gün sebze çorbası yaptım. 2 tatlı kaşığı kadar içti. 2 çocuğun rahatlığı sanırsam 😀😀
Benimki karpuzu elinden alınca ağlıyor yahu. Karpuz da sırf şeker. Geçen gün kahvaltıda tabağıma yeltendi. Vermeyince masadaki kırıntılara parmak banıp yedi. Daha 5 aylık. Ben şok.

Benimki karpuzu elinden alınca ağlıyor yahu. Karpuz da sırf şeker. Geçen gün kahvaltıda tabağıma yeltendi. Vermeyince masadaki kırıntılara parmak banıp yedi. Daha 5 aylık. Ben şok.
Karpuz candır. Her tarafımız batıyor. Geçen sahile gittik. Onun için karpuz tabağı istedik. Mıç mıç emiyor 😂

Bebek için en sağlıklı tercih genellikle *ev yapımı yoğurt*tur. İşte nedenleri:

Ev yapımı yoğurt avantajları:
  • Koruyucu, katkı maddesi ve şeker içermez.
  • Canlı probiyotikler içerir (özellikle taze tüketilirse).
  • Sütün kaynağına güveniyorsan daha doğaldır.
  • Mayalama süresini ve sıcaklığını sen kontrol edersin.

Hazır yoğurtlar:
Temiz içerikli ama ev yapımı kadar taze ve probiyotik açısından zengin olmayabilir.

Eğer hazır alacaksan ve içeriği temiz olanı tercih etmek istersen, bebekler için daha uygun olan markalar:
  • İçim Fit (katkısız ve sade, probiyotik içerikli)
  • Eker sade tam yağlı yoğurt
  • Pınar Gurme doğal yoğurt (temiz içerikli)
  • Ürün etiketinde sadece “süt ve maya” yazanlar en güvenli olanlardır.

Ancak bunlar da 1 yaş altı bebekler için günlük değil, sadece acil durumlarda kısa süreli alternatif olabilir.

Sonuç: Mümkünse güvenilir sütten ev yoğurdu mayalaman en sağlıklısı.

Ev yapımı yoğurdu bebeğine yedireceksen şu kurallara dikkat et:

• Buzdolabında saklama süresi: En fazla 2-3 gün.
  • Taze yoğurt mayalama sıklığı: 2-3 günde bir taze yoğurt mayala.
  • Kapağı kapalı şekilde, buzdolabının soğuk kısmında sakla.
  • Bebeğe verirken mutlaka oda sıcaklığına getir, direkt buzdolap soğuğu vermemeye dikkat et.
  • Ağzına değmiş kaşıkla tekrar yoğurt kabına girme, mikroplar çoğalabilir.

Küçük porsiyonlar halinde mayalamak hem tazelik sağlar hem israfı önler.

Chatgbt diyor 🤣
Ben Pastorize süt ile mayalıyorum. Açık süt asla kullanmam. Jersey süt deneyeceğim hatta o da yine Pastorize.
Peki çok gelmiyor mu 1 lt süt yani? Yarısını mayalayıp yarısını 2 gün sonra yapsam ne olur diye soryım o zaman chatgbtye 😆

Peki çok gelmiyor mu 1 lt süt yani? Yarısını mayalayıp yarısını 2 gün sonra yapsam ne olur diye soryım o zaman chatgbtye 😆
Bence olur neden olmasın. Soralım 🤣

Pastörize (günlük) sütü açtıktan sonra buzdolabında en fazla 2-3 gün içinde kullanmalısın.

Eğer 1 litre sütü parça parça yoğurt mayalamak için kullanacaksan:
  • İlk kullanımdan hemen sonra kalan sütü hava almayan bir kapta muhafaza et.
  • Her kullanımdan önce sütü iyice ısıt (kaynatmaya yakın), sonra mayala.

UHT (uzun ömürlü kutu süt) kullanıyorsan, açılmadıysa oda sıcaklığında uzun süre dayanır. Ama açıldıktan sonra bu da 3 gün içinde tüketilmelidir.

Daha uzun saklamak istiyorsan, sütü küçük porsiyonlara bölüp dondurabilirsin. Ancak donmuş sütle yoğurt mayalama verimi düşük olabilir.

Benimki emziği midesi bulanir gibi atıyor elini emerwk uyuyor :( alışkanlık kalacak diye o kadar korkuyorum ki mudahale ediyorum en son uyuyo zaten ama baş parmağı gece uyaninca bile ağzına alıp emmeden bile pit geri uyuyor... Geçer mi acaba bu durum
Parmaklarını agızlarına alsınlar ve asla engel olmayın benim kızlarım emziği bıraktı eller hep agızsda gelişimin en büyük parçalarından biri dedi doktorumuz sakın agzından çekme elini dedi sizde arastırın ben okuduklarıma inanamamıstım 🤷🏼‍♀️😄

Parmaklarını agızlarına alsınlar ve asla engel olmayın benim kızlarım emziği bıraktı eller hep agızsda gelişimin en büyük parçalarından biri dedi doktorumuz sakın agzından çekme elini dedi sizde arastırın ben okuduklarıma inanamamıstım 🤷🏼‍♀️😄
Ben onu biliyorum da sorun şu ki uykuya geçiş için kullaniyor dbdbdbdbd bağımlılık yaparsa, emmeden uyuyamazsa elini diye korkuyorum yoksa gün içinde ellemiyorum emmesine izin veriyorum zaten 🥲🥲🥲 eli dediğim de sadece bas parmak uyumak için tercihi o nxnxndn

valla sofrada olan şeylerden ben de veriyorum bazen. bugün salçalı makarna delikli emzik şeyine koydum ordan emdi 😃 biraz daha pütür ilerleyip katıya geçeceğim
Bir şey sorcam ben de bizim yedillerimize de alissin istiyorum ama kendi yedikelriniz normal salca tuzlu yemekelr vs mi yoksa ona göre tuzsuz veya bebeğe göre salca yapip mi yiyorsunuz siz de onu nasıl yaptiniz

Ben onu biliyorum da sorun şu ki uykuya geçiş için kullaniyor dbdbdbdbd bağımlılık yaparsa, emmeden uyuyamazsa elini diye korkuyorum yoksa gün içinde ellemiyorum emmesine izin veriyorum zaten 🥲🥲🥲 eli dediğim de sadece bas parmak uyumak için tercihi o nxnxndn
Benim kızlarda emziği burakınca öyle uyumaya basladılar ben emzik ile aynı mantık olduğunu düşünüyorum mutlaka günü gelince vazgececekler sonuçta 🤣

Bebek için en sağlıklı tercih genellikle *ev yapımı yoğurt*tur. İşte nedenleri:

Ev yapımı yoğurt avantajları:
  • Koruyucu, katkı maddesi ve şeker içermez.
  • Canlı probiyotikler içerir (özellikle taze tüketilirse).
  • Sütün kaynağına güveniyorsan daha doğaldır.
  • Mayalama süresini ve sıcaklığını sen kontrol edersin.

Hazır yoğurtlar:
Temiz içerikli ama ev yapımı kadar taze ve probiyotik açısından zengin olmayabilir.

Eğer hazır alacaksan ve içeriği temiz olanı tercih etmek istersen, bebekler için daha uygun olan markalar:
  • İçim Fit (katkısız ve sade, probiyotik içerikli)
  • Eker sade tam yağlı yoğurt
  • Pınar Gurme doğal yoğurt (temiz içerikli)
  • Ürün etiketinde sadece “süt ve maya” yazanlar en güvenli olanlardır.

Ancak bunlar da 1 yaş altı bebekler için günlük değil, sadece acil durumlarda kısa süreli alternatif olabilir.

Sonuç: Mümkünse güvenilir sütten ev yoğurdu mayalaman en sağlıklısı.

Ev yapımı yoğurdu bebeğine yedireceksen şu kurallara dikkat et:

• Buzdolabında saklama süresi: En fazla 2-3 gün.
  • Taze yoğurt mayalama sıklığı: 2-3 günde bir taze yoğurt mayala.
  • Kapağı kapalı şekilde, buzdolabının soğuk kısmında sakla.
  • Bebeğe verirken mutlaka oda sıcaklığına getir, direkt buzdolap soğuğu vermemeye dikkat et.
  • Ağzına değmiş kaşıkla tekrar yoğurt kabına girme, mikroplar çoğalabilir.

Küçük porsiyonlar halinde mayalamak hem tazelik sağlar hem israfı önler.

Chatgbt diyor 🤣
Ben Pastorize süt ile mayalıyorum. Açık süt asla kullanmam. Jersey süt deneyeceğim hatta o da yine Pastorize.
Gbt canımsın ama bu konuda anlaşamam senle 😅
benim dinlediğim doktor da şunu savunuyor her marka değil elbette ama mesela sütaş en sağlıklı probiyotikleri seçip , zararlı olanları teknolojik imkanlarla eleyebiliyor bu işlemi bizim evde yapma şansımız yok. yani içeriği bulsam paylaşacağım ama benim aklıma yattı bennde biraz yatmasını istedim 🙈 sütaş alıyoruz biz baktık özellikle içeriğine, ek bir madde yok süt ve maya.
Bir şey sorcam ben de bizim yedillerimize de alissin istiyorum ama kendi yedikelriniz normal salca tuzlu yemekelr vs mi yoksa ona göre tuzsuz veya bebeğe göre salca yapip mi yiyorsunuz siz de onu nasıl yaptiniz
her şeyi veremiyorum tuzlu baharatlı olunca. makarnayı hep çok tuzsuz yaparım vermiştim mesela.
zaten öyle çok çok değil mesela mercimek çorbası yapmıştım ona minik ekmek bandırıp verdim. acı ve aşırı tuzlu olmadığı müddetçe bi iki lokma tadımlık yiyo.
bugün semizotu yemeği ve patates kavurması yapacağım. ona ayırdıktan sonra tuzlarını eklicem bize. salça verebilirsiniz pişmemiş domates sıkıntılı ilk zamanlarda.
dün mesela salçalı makarnayı yedi öyle 😃

ah buldum ben paylaşayım artık karı zararına göre kararı sizlere kalmış 🤗 benim babam da asla kabullenmedi yollamama rağmen ama benim aklıma yattı kadının paylaşımı

Benim pek içime sinmedi 🤣
Ev yoğurdu yapmak zor gelmiyor bana yapabildiğim kadar yaparım. Yetişemediğim noktada zorlamam. Çalışmaya başlıcam ztn 3 ay sonra 🥹

ah buldum ben paylaşayım artık karı zararına göre kararı sizlere kalmış 🤗 benim babam da asla kabullenmedi yollamama rağmen ama benim aklıma yattı kadının paylaşımı

Benim kızlarda emziği burakınca öyle uyumaya basladılar ben emzik ile aynı mantık olduğunu düşünüyorum mutlaka günü gelince vazgececekler sonuçta 🤣
Ay tekim saniyodum cevremde de kimsenin bebe böyle uyumuyor bendeki bütün desteği bıraktı kendi böyle uyumayı daha çok seviyo gece de uyaniyorsa ağzına değdiği an uyuyo geri inşallah geçicidir inşallah 🙏🙏🙏🙏🙏 bi de emziği tam bıraktı mi birakmadi mi cozemedim sonuncuyu acsam mi yoksa bunu iyice sterilize edip bunu mu kullanmaya devam etsem bilemedim çünkü almıyor çoğu zaman boş yatti emzik jsndjd

Gbt canımsın ama bu konuda anlaşamam senle 😅
benim dinlediğim doktor da şunu savunuyor her marka değil elbette ama mesela sütaş en sağlıklı probiyotikleri seçip , zararlı olanları teknolojik imkanlarla eleyebiliyor bu işlemi bizim evde yapma şansımız yok. yani içeriği bulsam paylaşacağım ama benim aklıma yattı bennde biraz yatmasını istedim 🙈 sütaş alıyoruz biz baktık özellikle içeriğine, ek bir madde yok süt ve maya.

her şeyi veremiyorum tuzlu baharatlı olunca. makarnayı hep çok tuzsuz yaparım vermiştim mesela.
zaten öyle çok çok değil mesela mercimek çorbası yapmıştım ona minik ekmek bandırıp verdim. acı ve aşırı tuzlu olmadığı müddetçe bi iki lokma tadımlık yiyo.
bugün semizotu yemeği ve patates kavurması yapacağım. ona ayırdıktan sonra tuzlarını eklicem bize. salça verebilirsiniz pişmemiş domates sıkıntılı ilk zamanlarda.
dün mesela salçalı makarnayı yedi öyle 😃
Maşallah kuzuya 😍 zaten bebeler salçalı veya yoğurtlu seyleri daha çok seviyolar yeğenim de öyle 😂 yemediği her şeyi yoğurtla ksristirip veriyoruz et falan yemez yogurda gizliyoruz yesin diye 😂😂 ben bi tadimları aşayım bakalim 🥰

Ben de görmüştüm bubu aşırı da mantıklı geldi yani güzel ve içeriği temiz hir marka oldukran sonra ev olmuş market olmuş önemi kalmıyor bence. Ben kendime de yapmıyorum ev yoğurdu ama annem kv yapiyor onlardayken de onlari yiyorum yani sıkıntı yok probiyotik yoğurt vs alirim kuşuna arada da evde yaparım 😂 ama benim bebede galiba ufacık süt ürünü alerjisi var gibi yoğurda en son bakicaz inşallah olmaz alerji 🥲

Benim pek içime sinmedi 🤣
Ev yoğurdu yapmak zor gelmiyor bana yapabildiğim kadar yaparım. Yetişemediğim noktada zorlamam. Çalışmaya başlıcam ztn 3 ay sonra 🥹
ben bana mantıklı gelmesini tercih ettim 🙈 hiiç sevmem ev yoğurdu çünkü.
benim son 17 günüm 🥹 hepimize kolaylık versin rabbim. çok zor geleceğini hissediyorum da.
Maşallah kuzuya 😍 zaten bebeler salçalı veya yoğurtlu seyleri daha çok seviyolar yeğenim de öyle 😂 yemediği her şeyi yoğurtla ksristirip veriyoruz et falan yemez yogurda gizliyoruz yesin diye 😂😂 ben bi tadimları aşayım bakalim 🥰
evet yoğurt seviyorsa yoğurt eklenince gideri artıyo bide bazı yemekler yoğurtsuz olmuyo gerçekten. mesela semizotu yaptım şimdi sarımsaklı yoğurt döküp vericem hem yoğurt kıvamı sayesinde yapışıp kalma riski de azalıyo.
Kolaylıklarla aşarsınız umarım. bol iştahlı sağlıklı bebiklerimiz olsun 🙏🏻
Ben de görmüştüm bubu aşırı da mantıklı geldi yani güzel ve içeriği temiz hir marka oldukran sonra ev olmuş market olmuş önemi kalmıyor bence. Ben kendime de yapmıyorum ev yoğurdu ama annem kv yapiyor onlardayken de onlari yiyorum yani sıkıntı yok probiyotik yoğurt vs alirim kuşuna arada da evde yaparım 😂 ama benim bebede galiba ufacık süt ürünü alerjisi var gibi yoğurda en son bakicaz inşallah olmaz alerji 🥲
takip ederek verirsiniz alerjiyse yapcak bişey yok keşke olmasa çok sağlıklı yoğurt tabi.
Bu bana mantıklı geldi biraz da araştırdım. söyleyen kişi de uzman diyetisyen uzmanlığını da yapmış. takip eden doktorlar var kendisini. güven verdi bana.
etiket okumak lazım dediğim gibi sütaş alıyordum hemen baktık pastörize süt ve maya var içeriğinde sadece.

Biraz fazla koymuşum midesine göre yedi çocuğum 😅
sevdi en azından semizotunu da

Eklentiler

• IMG_6488.webp
    IMG_6488.webp
    27,2 KB · Görüntüleme: 15
  • 2BAF66B2-906D-4499-83C5-052B92ABF7F4.webp
    2BAF66B2-906D-4499-83C5-052B92ABF7F4.webp
    25 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_6493.webp
    IMG_6493.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 15
Ay tekim saniyodum cevremde de kimsenin bebe böyle uyumuyor bendeki bütün desteği bıraktı kendi böyle uyumayı daha çok seviyo gece de uyaniyorsa ağzına değdiği an uyuyo geri inşallah geçicidir inşallah 🙏🙏🙏🙏🙏 bi de emziği tam bıraktı mi birakmadi mi cozemedim sonuncuyu acsam mi yoksa bunu iyice sterilize edip bunu mu kullanmaya devam etsem bilemedim çünkü almıyor çoğu zaman boş yatti emzik jsndjd
Benimkiler 1,5 ay aldı emzik ben asla vermek istemiyordum vermek ikiz olunca doktorum senin saglıgın onların emzik almasından önemli birazda olsa rahatlatır seni dedi ama 1,5 ay sürdü maceramız zaten her zaman desteksiz uyuyorlardı Şimdi de parmakların ağızlarını alıp uyuyorlar🤷🏼‍♀️😄

Benimkiler 1,5 ay aldı emzik ben asla vermek istemiyordum vermek ikiz olunca doktorum senin saglıgın onların emzik almasından önemli birazda olsa rahatlatır seni dedi ama 1,5 ay sürdü maceramız zaten her zaman desteksiz uyuyorlardı Şimdi de parmakların ağızlarını alıp uyuyorlar🤷🏼‍♀️😄
Minnoşlar ❤️ zaten ipek de severek almiyordu sadece uykuya geçişte vermeme rağmen biraz emcukleyip olmidesi bulanir gibi atiyodu 😂 inşallah alismaz ve kendi kendilerine uyumayw devam ederler 🙏🏻

Bence olur neden olmasın. Soralım 🤣

Pastörize (günlük) sütü açtıktan sonra buzdolabında en fazla 2-3 gün içinde kullanmalısın.

Eğer 1 litre sütü parça parça yoğurt mayalamak için kullanacaksan:
  • İlk kullanımdan hemen sonra kalan sütü hava almayan bir kapta muhafaza et.
  • Her kullanımdan önce sütü iyice ısıt (kaynatmaya yakın), sonra mayala.

UHT (uzun ömürlü kutu süt) kullanıyorsan, açılmadıysa oda sıcaklığında uzun süre dayanır. Ama açıldıktan sonra bu da 3 gün içinde tüketilmelidir.

Daha uzun saklamak istiyorsan, sütü küçük porsiyonlara bölüp dondurabilirsin. Ancak donmuş sütle yoğurt mayalama verimi düşük olabilir.
Ahh bu chatgbt de olmasa 😆 Annelik sürecimin en büyük destekçisi ya.Ben tadını çok sevemedim pastörizenin kalanını yiyim dedm bugün kavanozun ama köy yoğurdu gibi değil tabi.Bölüp yaparım unuttuğum zamanlarda artık kalanını biz yeriz bi şekilde değerlendiririm ayran cacık vs.

Back
X