2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    121
oglak_kadini çok tebrik ederim. Çok sevindim ikinizin de saglikli olmasına :) Ne güzel herkes sağlıkla aliyor bebeklerini kulaklarına ya, inanılmaz mutlu oldum Bu arada hanımlar benim de sezaryen oldugu için sütüm gelmemişti ve hemen hastane mama verdi şırınga-parmak yöntemi ile. Bu sebeple hemen emmeye başlayan kızım şırınga ile emdikten sonra emmedi beni,bence mamadan ve siringa yonteminin daha kolay olmasindan. Ben de süt pompası ile sağım yaptım bol bol, mama yerine de kendi sağdığım sütümü verdim. Şükür ki gece de bebeğimin arandığını fark edince hemen ağzına memeyi koyup durdum. İkimiz de acemiyiz ve az az geliyordu ama zaten midesi de minnacik olduğu için yetti bence. Ertesi gün yine birkaç saat emmedi uyudu. Ben yine pompa ile sagdim kendim verdim öyle öyle yolunu buldu bence. Ben sezaryene girmeden 1 gün evvel bestlak damlaya başladım, alkolsüz malt aldim, hosaf, sütlaç falan yaptılar bana. Bütün tuşlara bastık yani Hem lohusa kafası, hem süt kafası, hem de solumda uyuyan güzelliğin bendeki kafası, valla annelik delilikmiş. Hepimiz sağlıkla büyütelim, saglikli kalalım

Allah bir daha sizi bir saniye bile ayırmasın canım haberini aldık duada ettik. Şimdi iyi olmanıza çok ama çok sevindim. Tüm annelere ve evlatlarına hiç bişeycik olmasın Allah'ım bol sütlü günleriniz olsun
Bu arada hastanede misiniz hala? Tansiyonunuz neden yükselmiş ki

Aman diyim sütlaç yemeyin. Pirinçte nişasta var sütü azaltır. Ayrıca inek sütü tüketmemekte fayda var. İlla süt tüketilecekse keçi sütü. Pirinç, pirinç unu, patates, mısır sütü azaltıyormuş. Ben de epey şaşırdım okuyunca.

Bilmiyordum, söylediğiniz için teşekkür ederim. Deneyimli anneler yanımda ne verirse yiyorum valla, onlar bilirler diye pek arastirma yapmamıştım. Çok şükür azalma falan olmadı şimdilik, bundan sonra dikkat edip kontrol ederim ben de, yeniden teşekkürler

Canım ilk iki gün bende sağa sola dönemedim sonra normal yastıgın üzerine emzirme yastıgını koydum onun hılal kısmınjn içine de Nik bi yastık koydum belimi desteklesin diye eşim sağolsun beni direk yan yatırtıyor tamamen kebdini ona salıyorum böylece Dikişlerim de acımiyor sende dene istersen süt için benim ikizler için annemde her tuşa basıyor ama bence en çok işe yarayan şey bol emzirmek,tahin helva sı ve üzüm hoşafı bunların işe yarayacagını söyleyeceğimi düşünmezdim göğüs ucu ıcınde bende mustelabın balmını ve ayva cekırdegı kullanıyprum gümüş kapakla da koruma altına alıylrum ama kontrolde doktorum bebeklerin küçük onlarda kavramaya alısınca ve ağız yapıları geliştikçe geçecektir ama bi hassasiyet olacak ilk etapta ne yaparsam yap dedi bende de o ilk verdiğim anda bi acı hıssedıylrum agozları küçük olduğu için tamamını kavrayamıyor kahverengi kısım ile ucu yani süt arttırıcı olarakta doktorunun önerdiğini kullanıyorum içinde daha önce kullandıgım mag, folık asit, omega 3, demir hepsi var

Son düzenleme:
Benim komşum bana dedi ki ilk günler hiç 2 saatte 1 saatte bir emzircem diye bekleme yarım saatte 20 dakikada bir meme ver hem sütün gelir hem de bebek emdikce sarılık olmaz demişti. Sarılık olmaması için bebeğin karnının doyup bir an önce ilk kakasını yapması bosaltmasi gerekiyormuş. Yani önemli olan sürekli emzirmeye calismakmis. Komşumun 3 çocuğu var deneyimli baya.

kendinizi iyi hissettikce deneyin. yürümek hızlı iyileşmeyi de sağlıyor.cok yavas hareket edin .zaten hemşireler yönlendirir sizi yere bwkmayin karşıya bwkin falan diye.
Yürümek hızlı iyileşmeyi sağlıyor ama benimki gibi abartırsanız da hematom oluyor. Ebe dikkat et daha kötü olursa tekrar ameliyat olabilirsin dedi bana dün.

kızlar yürüyemedim ya gazdan ve tansiyon düşmesinden kötü oldum yürümeden bu gaz çıkmayacak heralde. bi taktiği kolay yolu var mı deneyimleyenlerden yürürken iki büklüm kaldım
Korse kesinlikle dikişler yer çekimi ile asagı düşünce agrı çok oluyor korkudan da hareket edemiyoruz doktorunuza dabusıp korse deneyin

Yürümek hızlı iyileşmeyi sağlıyor ama benimki gibi abartırsanız da hematom oluyor. Ebe dikkat et daha kötü olursa tekrar ameliyat olabilirsin dedi bana dün.
tabi canim herseyin fazlasi zarar. ben de surekli yatmıştım o zaman da odem olmustu yuru demişlerdi.bol dinlenip evde arada yürümek lazim.

Kızlaaar komtrolum vardı bugun.sancı gecen hafta 7 lerde cıkıyordu,bugun 30 larda cıktı.rahım agzı uzunluguda 43mm den 33 mme düşmüş bir haftada.korkmalımıyım sızceayy zaten gobegım bı dustu asagıya farkındayım bunun bır kac gundur,kasıklarımdada agrılar oluyor.dr normal dedı ama bırden doguma yaklasmak korkuttu.bebek sat gore 34 haftalık ultrason olcumlerıne gore 35 haftalık bu arada.yorumlarınızı beklıyoruuum

Canım sen korseye ne zaman basladın kullanmaya , benim dr 2. Gun takabilirsin dedi
Benim doktorum doğum yaptıgım akşam bulursan hemen al tak dedi ama çamasır gibi giyilen lerden değil abdominal karın korse si diye geçiyor fotoğrafını koyarım aşagıya hem yürümenin hemde agrılarını hafifletir dedi eşimin arkadası eczacı hemen getirdi taltım gerçekten büyük konfor
Korse

Aynısından çantama koydum tatlım, bu takılınca sezeryan dikiş kısmını kapatıyor mu, bi de ortalama ne kadar kullanmak gerek, gece yatarken de durdu mu mesela

Sarılık konusunda bir detaylı bilgim yok ama mama ve beslenme konusunda şunu diyeyim kendiniz şartlamayın. Ben yaptım siz yapmayın
Benim ilk gün ameliyat sonrası bile gayet iyi gelen sütüm 2. Gün sabahtan uykusuzluk ve epiduralda yaşadığım sorun ve oluşturduğu korku sebebiyle kesildi. Üstüne mama vermem gerektiğini söylediler ama vermek istemiyordum ama kan şekeri düşer ve sarılık olur baskısıyla vermem gerektiğinin farkındaydım ve ağlamaya başladım ve sütüm iyice kesildi. Ve hastane hemşirelerini dinleme kararı aldım.
Ama o salak ruh halinde kalsam ve çıkamasam belki de şu an hala sütüm yoktu ya da bebeğimin sarılık riski artmıştı.
Nerdesiniz bilmiyorum ama mamaları önceden araştırın illa bilindik içinize sinen bir marka bulacaksınız, kenarda dursun büyük ihtimal ihtiyacınız olmaz ama yedekli gitmekte fayda var. Benim yanımda yoktu ama hastane de verdiler.
Şeker iğnesi şırıngası ve bir de kaşık biberon alın. Bunlar bende yanımda yoktu hastane temin etti

Emzirken eşim mememin üstüne şırınga ile hazır mama sıktı bu sayede bebek memeden süt geliyor gibi hissetti ve meme ile olan bağı kesilmedi.( hemşire önerdi tabi yoksa hiç aklıma gelmezdi) daha sonra rezene çayı- komposto , bol su ve sakinleşmek ile sütüm biraz da olsa arttı. Ve hemşire el ile memelerimi sağdı bu aşırı iyi geldi hem azda olsa süt geldiğini gördüğüm için moralim yerine geldi hem de oradaki kanallar hareketlendi. Daha sonra da emzirip üstüne kaşık mama ile tamamladık. Hastane çıkışı sütüm iyice gelmeye başladı, evde 1-2 kere daha mama verdim, süt sağmaya başladım şimdi düzene girdi önce sağdıklarımı da verdim sonrasında şırınga ile dünden beri de sağdıklarımı bile vermiyorum bile.

İçinizi rahat tutun bir şekilde yolunu buluyorsunuz.

Kızlar bugün kontrolüm vardı suyu azalmış yatış gerekli dedi 38+6 bugün doktor önce normal doğumu deneriz dedi ama suni sancı ile mi olur sancı var bende ama çok şiddetli değil ve açılma da hala yok

kızlar yürüyemedim ya gazdan ve tansiyon düşmesinden kötü oldum yürümeden bu gaz çıkmayacak heralde. bi taktiği kolay yolu var mı deneyimleyenlerden yürürken iki büklüm kaldım
Canım gaz çıkarmak için klozete otur öne doğru eğil ama baya oturacaksın,5 10 dakka ne kadar oturabilirsen o şekilde gaz rahat çıkıyor bana ilk sezeyanda doktor yaptırmıştı.biraz zorluyor ama çıkışı daha kolay oluyor

biz daha kucağımıza alamadık bebişimizi. bi süre de alamayacağız gibi. solunum sıkıntısı var artı 0 B kan uyuşmazlığından sarılık riski yüksek ona da bakıcaklar muhtemelen de olacak kızımda da olmuşry bu sebepten sarılık. dualarınızı bekleriz. allah herkesi bebeğine sağsalim kavuştursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…