Allah bir daha sizi bir saniye bile ayırmasın canımkızlar merhaba dogumum güzel geçti ama sonrasında tansiyonum dusmedi. yoğun bakıma aldılar akşam 7 gibi çıktım. 24 saat tuttular tel verilmedi zaten Kaan da ben de iyiyiz çok şükür emiyor toparlayalım yazicam detaylı hepinizi cooook öpüyorum merak etmişsinizdir biz elendikkkk
Aman diyim sütlaç yemeyin. Pirinçte nişasta var sütü azaltır. Ayrıca inek sütü tüketmemekte fayda var. İlla süt tüketilecekse keçi sütü. Pirinç, pirinç unu, patates, mısır sütü azaltıyormuş. Ben de epey şaşırdım okuyunca.oglak_kadini çok tebrik ederim. Çok sevindim ikinizin de saglikli olmasına :) Ne güzel herkes sağlıkla aliyor bebeklerini kulaklarına ya, inanılmaz mutlu oldum Bu arada hanımlar benim de sezaryen oldugu için sütüm gelmemişti ve hemen hastane mama verdi şırınga-parmak yöntemi ile. Bu sebeple hemen emmeye başlayan kızım şırınga ile emdikten sonra emmedi beni,bence mamadan ve siringa yonteminin daha kolay olmasindan. Ben de süt pompası ile sağım yaptım bol bol, mama yerine de kendi sağdığım sütümü verdim. Şükür ki gece de bebeğimin arandığını fark edince hemen ağzına memeyi koyup durdum. İkimiz de acemiyiz ve az az geliyordu ama zaten midesi de minnacik olduğu için yetti bence. Ertesi gün yine birkaç saat emmedi uyudu. Ben yine pompa ile sagdim kendim verdim öyle öyle yolunu buldu bence. Ben sezaryene girmeden 1 gün evvel bestlak damlaya başladım, alkolsüz malt aldim, hosaf, sütlaç falan yaptılar bana. Bütün tuşlara bastık yani Hem lohusa kafası, hem süt kafası, hem de solumda uyuyan güzelliğin bendeki kafası, valla annelik delilikmiş. Hepimiz sağlıkla büyütelim, saglikli kalalım
Bilmiyordum, söylediğiniz için teşekkür ederim. Deneyimli anneler yanımda ne verirse yiyorum valla, onlar bilirler diye pek arastirma yapmamıştım. Çok şükür azalma falan olmadı şimdilik, bundan sonra dikkat edip kontrol ederim ben de, yeniden teşekkürlerAman diyim sütlaç yemeyin. Pirinçte nişasta var sütü azaltır. Ayrıca inek sütü tüketmemekte fayda var. İlla süt tüketilecekse keçi sütü. Pirinç, pirinç unu, patates, mısır sütü azaltıyormuş. Ben de epey şaşırdım okuyunca.
Canım ilk iki gün bende sağa sola dönemedim sonra normal yastıgın üzerine emzirme yastıgını koydum onun hılal kısmınjn içine de Nik bi yastık koydum belimi desteklesin diye eşim sağolsun beni direk yan yatırtıyor tamamen kebdini ona salıyorum böylece Dikişlerim de acımiyor sende dene istersen süt için benim ikizler için annemde her tuşa basıyor ama bence en çok işe yarayan şey bol emzirmek,tahin helva sı ve üzüm hoşafıBu lohusa kafası neymiş böyle ya
Sütüm malesef yetersiz kan grubu uyumsuzluğu ve kakasınıda yediği için ekstra önem veriyorum bu yüzden mama veriyorum.Bi yandan ucum olmadığı için slikon uç kullanıyorum mamayı da eds yöntemi veriyorum.Gelen giden hastanede bitmedi.eve de bir iki misafir geldi tabi asla umrumda değiller ben ystak odasında dinleniyorum.Annelerimm bu süü arttırmak için dereotu hoşaflar günde 5 lt sıvı herşeyi yapıyorum.Power pumping için sizce erken mi biraz yara olmay başladı oysa doğumdan önce yağ sürüyodum şmdşde emzirme sonrası krem ve ayva çekirdeği jeli dönüşümlü gidiyorum ama bütünnn önerilere açığım.Hem süt arttırmak için hem göğüs ucu için
birde uyku diyeceksiniz en önemlisi ama malesef uzandığımda uyuyamıyorum sağa sola dönmek istiyorum ama dikişlerimmacıtor öyle.
Benim komşum bana dedi ki ilk günler hiç 2 saatte 1 saatte bir emzircem diye bekleme yarım saatte 20 dakikada bir meme ver hem sütün gelir hem de bebek emdikce sarılık olmaz demişti. Sarılık olmaması için bebeğin karnının doyup bir an önce ilk kakasını yapması bosaltmasi gerekiyormuş. Yani önemli olan sürekli emzirmeye calismakmis. Komşumun 3 çocuğu var deneyimli baya.Kızlar ben sarılıktan çok korkuyorum. Tecrübeli anneler bana tavsiye versin. Daha doğurmadım bile. Ama aklım hep sarılıkta. Bir de kan grubum 0 + eşim A +. Bebiş A olursa AB0 uyuşmazlığı da olacak. O zaman sarılık daha çok oluyormuş. Mama konusunda da temkinliyim. Anne sütü vermek istiyorum. Anne sütüyle beslenenlerde sarılık daha çok oluyormuş. Ya emziremezsem, sütüm gelmezse falan çok stres oldum. O kadar dandik bir ülkedeyim ki mamalara güvenmiyorum, hastanelere güvenmiyorum... Aslında endişem gece hastalansa acil servis dahi olmayan bir ülkede yaşıyor olmam.
Yürümek hızlı iyileşmeyi sağlıyor ama benimki gibi abartırsanız da hematom oluyor. Ebe dikkat et daha kötü olursa tekrar ameliyat olabilirsin dedi bana dün.kendinizi iyi hissettikce deneyin. yürümek hızlı iyileşmeyi de sağlıyor.cok yavas hareket edin .zaten hemşireler yönlendirir sizi yere bwkmayin karşıya bwkin falan diye.
Korse kesinlikle dikişler yer çekimi ile asagı düşünce agrı çok oluyor korkudan da hareket edemiyoruz doktorunuza dabusıp korse deneyinkızlar yürüyemedim yagazdan ve tansiyon düşmesinden kötü oldum yürümeden bu gaz çıkmayacak heralde. bi taktiği kolay yolu var mı deneyimleyenlerden yürürken iki büklüm kaldım
Sağlıkla evinize de geçeceğiz günler gelecekKızlar benim çiçeğimi de kuvöze aldılar. 3 gün yanımda kaldı 3 gündür de kuvözde. Ben de hastanede kalıyorum onunla. Dualarınızı beklerim miniğim için
tabi canim herseyin fazlasi zarar. ben de surekli yatmıştım o zaman da odem olmustu yuru demişlerdi.bol dinlenip evde arada yürümek lazim.Yürümek hızlı iyileşmeyi sağlıyor ama benimki gibi abartırsanız da hematom oluyor. Ebe dikkat et daha kötü olursa tekrar ameliyat olabilirsin dedi bana dün.
Canım sen korseye ne zaman basladın kullanmaya , benim dr 2. Gun takabilirsin dediKorse kesinlikle dikişler yer çekimi ile asagı düşünce agrı çok oluyor korkudan da hareket edemiyoruz doktorunuza dabusıp korse deneyin
Benim doktorum doğum yaptıgım akşam bulursan hemen al tak dedi ama çamasır gibi giyilen lerden değil abdominal karın korse si diye geçiyor fotoğrafını koyarım aşagıya hem yürümenin hemde agrılarını hafifletir dedi eşimin arkadası eczacı hemen getirdi taltım gerçekten büyük konforCanım sen korseye ne zaman basladın kullanmaya , benim dr 2. Gun takabilirsin dedi
Aynısından çantama koydum tatlım, bu takılınca sezeryan dikiş kısmını kapatıyor mu, bi de ortalama ne kadar kullanmak gerek, gece yatarken de durdu mu meselaBenim doktorum doğum yaptıgım akşam bulursan hemen al tak dedi ama çamasır gibi giyilen lerden değil abdominal karın korse si diye geçiyor fotoğrafını koyarım aşagıya hem yürümenin hemde agrılarını hafifletir dedi eşimin arkadası eczacı hemen getirdi taltım gerçekten büyük konfor
Korse
Sarılık konusunda bir detaylı bilgim yok ama mama ve beslenme konusunda şunu diyeyim kendiniz şartlamayın. Ben yaptım siz yapmayınKızlar ben sarılıktan çok korkuyorum. Tecrübeli anneler bana tavsiye versin. Daha doğurmadım bile. Ama aklım hep sarılıkta. Bir de kan grubum 0 + eşim A +. Bebiş A olursa AB0 uyuşmazlığı da olacak. O zaman sarılık daha çok oluyormuş. Mama konusunda da temkinliyim. Anne sütü vermek istiyorum. Anne sütüyle beslenenlerde sarılık daha çok oluyormuş. Ya emziremezsem, sütüm gelmezse falan çok stres oldum. O kadar dandik bir ülkedeyim ki mamalara güvenmiyorum, hastanelere güvenmiyorum... Aslında endişem gece hastalansa acil servis dahi olmayan bir ülkede yaşıyor olmam.
Kahve iç bitter cıkolata yekızlar yürüyemedim yagazdan ve tansiyon düşmesinden kötü oldum yürümeden bu gaz çıkmayacak heralde. bi taktiği kolay yolu var mı deneyimleyenlerden yürürken iki büklüm kaldım
Canım gaz çıkarmak için klozete otur öne doğru eğil ama baya oturacaksın,5 10 dakka ne kadar oturabilirsen o şekilde gaz rahat çıkıyor bana ilk sezeyanda doktor yaptırmıştı.biraz zorluyor ama çıkışı daha kolay oluyorkızlar yürüyemedim yagazdan ve tansiyon düşmesinden kötü oldum yürümeden bu gaz çıkmayacak heralde. bi taktiği kolay yolu var mı deneyimleyenlerden yürürken iki büklüm kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?