sağlıkla kolaylikla kucağınıza alin insALLAHKızlar bugün kontrolüm vardı suyu azalmış yatış gerekli dedi 38+6 bugün doktor önce normal doğumu deneriz dedi ama suni sancı ile mi olur sancı var bende ama çok şiddetli değil ve açılma da hala yok
en kısa sürede toparlasin insALLAH kuzucuk Allah yardımcınız olsunbiz daha kucağımıza alamadık bebişimizi.bi süre de alamayacağız gibi. solunum sıkıntısı var artı 0 B kan uyuşmazlığından sarılık riski yüksek ona da bakıcaklar muhtemelen de olacak kızımda da olmuşry bu sebepten sarılık. dualarınızı bekleriz. allah herkesi bebeğine sağsalim kavuştursun
şu boşuna 24 saat tecrit kaldım ama iyi geldi dinlendim sezaryen sonrasıValla kuzum bahtsız Bedevilik durumumuz var biliyonşükür şimdi iyisin emişin bol bol inşallah tansiyonlarını hıllı tut oynatma öpüyorum sizi kendinize çok çok iyi bakın geçin eve
Ayy doğurdun mu nasılsınız bebiş iyi miyoğun bakımda magnezyum başlandı ve tansiyonum bir daha çıkmadı bo
şu boşuna 24 saat tecrit kaldım ama iyi geldi dinlendim sezaryen sonrası
Evet kapatıyor belin dört parmak asagısından takıyorum ben doltorum yatarken çıkar dedi ama ben hiç çıkarmadkm çünkü yatarken de sağa sola dönerken kaslarımı gereksiz sıkmamı engelliyor buda iç dikişler de yanmayı azaltıyor ve sağa sola dönüşlerde sarkma dan dılayı dik işlere baskıyı azaltıyor benim domtorum kontrolde kademeleri azaltarak kendini kasmadan ve zırlamadan daralt dedi ama zaten ben kilolu olmadıgım için sonra kullanıylrdum iki gün sonraki kontrolde ozaman daha sıkısına geçebilirsin dedi karnının ve tahminin toparşanmasına yardım çı olur dedi ki bencede skkılasmada yardımcı oldu ben şimdi kancalı olana geçeceğim hangi markayı alacahıma karar verirsem 40 çıkınca kontrolüm var o zamana kadar kullan dedi bide 15. Günden sonra kullanacağım krem verdi ameliyathaneden çıkar çıkmaz da antiseptik sprey vermişti zaten bu şekilde 40 güne ilerlemeyi düşünüyorumAynısından çantama koydum tatlım, bu takılınca sezeryan dikiş kısmını kapatıyor mu, bi de ortalama ne kadar kullanmak gerek, gece yatarken de durdu mu mesela
Çok geçmiş olsun canım, evet merak ettik seni. Gözünüz aydın, Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah Kaanişkoyakızlar merhaba dogumum güzel geçti ama sonrasında tansiyonum dusmedi. yoğun bakıma aldılar akşam 7 gibi çıktım. 24 saat tuttular tel verilmedi zaten Kaan da ben de iyiyiz çok şükür emiyor toparlayalım yazicam detaylı hepinizi cooook öpüyorum merak etmişsinizdir biz elendikkkk
Krem ne için canım çatlak sıkılaşma vb içinse isim verir misin , benim fizik ile ilgili takıntım var birazEvet kapatıyor belin dört parmak asagısından takıyorum ben doltorum yatarken çıkar dedi ama ben hiç çıkarmadkm çünkü yatarken de sağa sola dönerken kaslarımı gereksiz sıkmamı engelliyor buda iç dikişler de yanmayı azaltıyor ve sağa sola dönüşlerde sarkma dan dılayı dik işlere baskıyı azaltıyor benim domtorum kontrolde kademeleri azaltarak kendini kasmadan ve zırlamadan daralt dedi ama zaten ben kilolu olmadıgım için sonra kullanıylrdum iki gün sonraki kontrolde ozaman daha sıkısına geçebilirsin dedi karnının ve tahminin toparşanmasına yardım çı olur dedi ki bencede skkılasmada yardımcı oldu ben şimdi kancalı olana geçeceğim hangi markayı alacahıma karar verirsem 40 çıkınca kontrolüm var o zamana kadar kullan dedi bide 15. Günden sonra kullanacağım krem verdi ameliyathaneden çıkar çıkmaz da antiseptik sprey vermişti zaten bu şekilde 40 güne ilerlemeyi düşünüyorum
Canım yani yatma dahil surekli kullanıyorsun , doğru mu anladımEvet kapatıyor belin dört parmak asagısından takıyorum ben doltorum yatarken çıkar dedi ama ben hiç çıkarmadkm çünkü yatarken de sağa sola dönerken kaslarımı gereksiz sıkmamı engelliyor buda iç dikişler de yanmayı azaltıyor ve sağa sola dönüşlerde sarkma dan dılayı dik işlere baskıyı azaltıyor benim domtorum kontrolde kademeleri azaltarak kendini kasmadan ve zırlamadan daralt dedi ama zaten ben kilolu olmadıgım için sonra kullanıylrdum iki gün sonraki kontrolde ozaman daha sıkısına geçebilirsin dedi karnının ve tahminin toparşanmasına yardım çı olur dedi ki bencede skkılasmada yardımcı oldu ben şimdi kancalı olana geçeceğim hangi markayı alacahıma karar verirsem 40 çıkınca kontrolüm var o zamana kadar kullan dedi bide 15. Günden sonra kullanacağım krem verdi ameliyathaneden çıkar çıkmaz da antiseptik sprey vermişti zaten bu şekilde 40 güne ilerlemeyi düşünüyorum
Canım çok geçmiş olsun umarım hemen toparlanır. Sarılıktan falan mı?
cok gecmis olsun canim. neden aldilar kuvoze? insALLAH bir an önce toparlasin kuzucugun
Benim komşum bana dedi ki ilk günler hiç 2 saatte 1 saatte bir emzircem diye bekleme yarım saatte 20 dakikada bir meme ver hem sütün gelir hem de bebek emdikce sarılık olmaz demişti. Sarılık olmaması için bebeğin karnının doyup bir an önce ilk kakasını yapması bosaltmasi gerekiyormuş. Yani önemli olan sürekli emzirmeye calismakmis. Komşumun 3 çocuğu var deneyimli baya.
Teşekkürler hanımlar paylaştığınız için.Sarılık konusunda bir detaylı bilgim yok ama mama ve beslenme konusunda şunu diyeyim kendiniz şartlamayın. Ben yaptım siz yapmayın
Benim ilk gün ameliyat sonrası bile gayet iyi gelen sütüm 2. Gün sabahtan uykusuzluk ve epiduralda yaşadığım sorun ve oluşturduğu korku sebebiyle kesildi. Üstüne mama vermem gerektiğini söylediler ama vermek istemiyordum ama kan şekeri düşer ve sarılık olur baskısıyla vermem gerektiğinin farkındaydım ve ağlamaya başladım ve sütüm iyice kesildi. Ve hastane hemşirelerini dinleme kararı aldım.
Ama o salak ruh halinde kalsam ve çıkamasam belki de şu an hala sütüm yoktu ya da bebeğimin sarılık riski artmıştı.
Nerdesiniz bilmiyorum ama mamaları önceden araştırın illa bilindik içinize sinen bir marka bulacaksınız, kenarda dursun büyük ihtimal ihtiyacınız olmaz ama yedekli gitmekte fayda var. Benim yanımda yoktu ama hastane de verdiler.
Şeker iğnesi şırıngası ve bir de kaşık biberon alın. Bunlar bende yanımda yoktu hastane temin etti
Emzirken eşim mememin üstüne şırınga ile hazır mama sıktı bu sayede bebek memeden süt geliyor gibi hissetti ve meme ile olan bağı kesilmedi.( hemşire önerdi tabi yoksa hiç aklıma gelmezdi) daha sonra rezene çayı- komposto , bol su ve sakinleşmek ile sütüm biraz da olsa arttı. Ve hemşire el ile memelerimi sağdı bu aşırı iyi geldi hem azda olsa süt geldiğini gördüğüm için moralim yerine geldi hem de oradaki kanallar hareketlendi. Daha sonra da emzirip üstüne kaşık mama ile tamamladık. Hastane çıkışı sütüm iyice gelmeye başladı, evde 1-2 kere daha mama verdim, süt sağmaya başladım şimdi düzene girdi önce sağdıklarımı da verdim sonrasında şırınga ile dünden beri de sağdıklarımı bile vermiyorum bile.
İçinizi rahat tutun bir şekilde yolunu buluyorsunuz.
Ay kızlar 36dan sonra başlarım ahududu çayı, pilates hareketleri, hurmalara filan diyordum ama hiç yapmak istemiyorum ya. Sanki çayı içer içmez doğum sancıları başlayacak. Bu zamana kadar günde 3 hurma yerdim tatlı ihtiyacımı bastırmak için, şu an yiyesim gelmiyor. Şimdi de 37de çatı muayenesi olsun öyle başlayayım diyorum. Korkuyorum sanırım içten içe bu yüzden erteliyorum
Az önce kuaförüm diyor ki en rahat ilk doğum çünkü nasıl bir ağrı/acı yaşayacağını bilmediğin için daha az tedirgin oluyorsun o ana kadar
Ben o kadar ise yaradığını düşünmüyorum. Rahat içebilirsiniz. Ben içmeye başlamıştım. Korkacak bir şey yok. Her gün üçer tane hurma ahududu çayı içiyorumAy kızlar 36dan sonra başlarım ahududu çayı, pilates hareketleri, hurmalara filan diyordum ama hiç yapmak istemiyorum ya. Sanki çayı içer içmez doğum sancıları başlayacak. Bu zamana kadar günde 3 hurma yerdim tatlı ihtiyacımı bastırmak için, şu an yiyesim gelmiyor. Şimdi de 37de çatı muayenesi olsun öyle başlayayım diyorum. Korkuyorum sanırım içten içe bu yüzden erteliyorum
Az önce kuaförüm diyor ki en rahat ilk doğum çünkü nasıl bir ağrı/acı yaşayacağını bilmediğin için daha az tedirgin oluyorsun o ana kadar
Teşekkürler hanımlar paylaştığınız için.
Ben de aynı. Hurma, ananas falan halen daha elim gitmiyor. Hiç belirtim de yok. Ben de korkmuyorum diyip duruyorum ama korkuyorum galiba. Doğumdan ziyade sonrasındaki süreçten
Ben de öyle düşünüyorum, etki etse de zamanla edecektir ama dediğim gibi korktuğum için uzak duruyorum sanırım..Ben o kadar ise yaradığını düşünmüyorum. Rahat içebilirsiniz. Ben içmeye başlamıştım. Korkacak bir şey yok. Her gün üçer tane hurma ahududu çayı içiyorum
insALLAH cok ciddi birsey çıkmadan cikar kuzucugun. kolay degil ayri kalmak ama cok sukur ki sık sık yanina giriyormussun. bu gunler de geçecek insALLAH.Sarılık da var şu an ışık terapisi de alıyor ama kuvöze almalarının nedeni ilk iki gün iki kere kusup dudaklarının morarması. Oksijen seviyesi neden düşüyor diye bakılıyor. Bi sürü ihtimal sayıldı kalp zayıflığına damak problemine vs kadar. Burası da öyle bi ülke ki çocuk onlarınmış da ben onlardan ödünç almışım gibi davranılıyorkontrollerin sonucunu bekliyoruz kaç gün sürer sonucunda ne yapılır bilgi de yok tek tesellim yanında olmam. 2-3 saatte bir yanındayım uzun uzun valit geçiriyorum şükür
Evet gerçektne bol bol emzirmek ve sıvı bu işin sırrı.Dün gelmeyen stüümü bugün boşaltmaya çalışıyorum ki mastit olmayayım.Hayat çok garipCanım ilk iki gün bende sağa sola dönemedim sonra normal yastıgın üzerine emzirme yastıgını koydum onun hılal kısmınjn içine de Nik bi yastık koydum belimi desteklesin diye eşim sağolsun beni direk yan yatırtıyor tamamen kebdini ona salıyorum böylece Dikişlerim de acımiyor sende dene istersen süt için benim ikizler için annemde her tuşa basıyor ama bence en çok işe yarayan şey bol emzirmek,tahin helva sı ve üzüm hoşafıbunların işe yarayacagını söyleyeceğimi düşünmezdim göğüs ucu ıcınde bende mustelabın balmını ve ayva cekırdegı kullanıyprum gümüş kapakla da koruma altına alıylrum ama kontrolde doktorum bebeklerin küçük onlarda kavramaya alısınca ve ağız yapıları geliştikçe geçecektir ama bi hassasiyet olacak ilk etapta ne yaparsam yap dedi bende de o ilk verdiğim anda bi acı hıssedıylrum agozları küçük olduğu için tamamını kavrayamıyor kahverengi kısım ile ucu yani süt arttırıcı olarakta doktorunun önerdiğini kullanıyorum içinde daha önce kullandıgım mag, folık asit, omega 3, demir hepsi var
Çayın birden bire etkisi olacağını sanmıyorum ya bende yarın 38 haftaya giriyorum çatı muayenesinden sonra artık tüm tuşlara basmaya başlayacağım nasipseAy kızlar 36dan sonra başlarım ahududu çayı, pilates hareketleri, hurmalara filan diyordum ama hiç yapmak istemiyorum ya. Sanki çayı içer içmez doğum sancıları başlayacak. Bu zamana kadar günde 3 hurma yerdim tatlı ihtiyacımı bastırmak için, şu an yiyesim gelmiyor. Şimdi de 37de çatı muayenesi olsun öyle başlayayım diyorum. Korkuyorum sanırım içten içe bu yüzden erteliyorum
Ben doğumdan sonra çatlak için lierac losyon ve yağ kullanıylrrum krem dikiş kısmı içinKrem ne için canım çatlak sıkılaşma vb içinse isim verir misin , benim fizik ile ilgili takıntım var birazikiz olunca dogum sonrası hızla toparlanmak istiyorum ins sağlıkla . Senin doktorun bu konuda iyiymis benimki sadece bebek saglıgı odaklı , doktorunun bu konudaki önerilerini payşasırsan sevinirim
Evet doktorım yatarken cıkarabişitsin dedi ama ben 24 saat kullanıyprum yatarken gevsetiyprum birazCanım yani yatma dahil surekli kullanıyorsun , doğru mu anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?